Čtyři volby a jeden pohřeb

Byla volba Václava Klause zábavnější než pohřeb Karla Svobody?


Adam Javůrek před čtrnácti dny založil blog o on-line žurnalistice, minulý týden zveřejnil článek o tom, že americké prezidentské volby jsou opět internetovou laboratoří a dnes ráno jej napadlo, že se pokusí zjistit, jak se volba českého prezidenta projeví na tuzemském internetu.

Zatímco já osobně jsem se dnes záměrně vyhýbal jakýmkoli informacím souvisejících s prezidentskou volbou (rádio v autě jsem vypnul vzápětí poté, co Jana Bobošíková použila směrem k  poslancům a senátorům oslovení Velectěné publikum), Adam minutu po minutě sledoval on-line přenosy na několika našich zpravodajských serverech.

Ve velmi zajímavém a originálním článku najdete nejen finální pořadí jednotlivých webů, ale především řadu postřehů o průběhu on-line přenosů, názory několika hostů spolupodílejících se na hodnocení nebo různé statistické údaje (například informaci, že volbu prezidenta sledovalo na internetu více lidí než pohřeb Karla Svobody).

„Jak jsem začal impulsivně, tak mi až teprve postupně začalo docházet, že jsem si na sebe ušil pěkný bič a že můžu u počítače strávit hezkých pár hodin. Přistihl jsem se, jak začínám fandit Václavu Klausovi. Ne že by mi byl najednou sympatičtější, ale měl jsem od sedmi večer nějakou akci a potřeboval jsem, aby brzo skončili,“ svěřil se mi Adam.

Povedlo se, Klaus vyhrál. Čest poraženým.

6 thoughts on “Čtyři volby a jeden pohřeb

  1. jj..
    ..hezky to Adam Javůrek zmonitoroval. Dneska už to byl svým způsobem poklidný vánek, běžící s ustálenou 🙂 podporou Klause na 141 hlasech k třetímu kolu, kde už těch 141 hlasů díky volebnímu systému bylo k zvolení dostačujících.. takže kdyby Adam patřil mezi zasvěcené, tak by nemusel čekat na výsledek a věděl by, že hotovo bylo už před dnešní volbou, bo 141 hlasů stačí a ty jak je vidět z průběhu i z výsledku -byly, tož lidi jsou holt čeládka prodejná .. ,ale co už, za 5let bude doufejme volba přímá a to bude větší divadýlko.

    Jinak “ Velectěné publikum“ pobavilo, podobně jako ten jeden strejda co šel k pultíku horlivě vyhlásit veřejnou podporu Klausovi a řekl: „Já samozřejmě budu volit presidentem Václava Havla“, za což sklidil bouřlivý potlesk .-)

  2. Jistě pane ministřekdyž jsem viděl v pátek ten první český pokus navázat ta tento geniální britský sitcom, tak se nemohu zbavit dojmu, že přes množství prominentního komparsu je ten původní sitcom mnohem lepší

  3. DISKUZNÍ KVIKOTNež kvikot z krysích kotců, než jekot strupů zoufalých. Ve stínu mocných na slunce plivat, toť úděl krys, těch zhůvěřilců slov neznělých. Tak křepči na počest vítězů, a pak v němotě slov svých zatrať své falše a grály.

    A pak, úspěchy jiných zásadně poměřuj úspěchy svými. Totiž proporce, přiměřenost a sebesoudnost, to je to, čeho se ti velmi nedostává.

    Jistě, údělem malých je touha po tom, aby i všichni ostatní malí byli. Ovšem údělem velkých je být než… velkým. Tak kvič a toč se v tanci vlastní pohany a malosti, snad zítra… leč pro tebe, pro tebe zítřka přece není. Jen jestli to víš…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *