Není Jdem.cz jako Jdeme.cz

Nová webová služba pro snadné domlouvání termínů setkání


Móda zkracování je zpět. Minulý měsíc představil můj oblíbenec Artík svoji službu Jdem.cz sloužící ke zkracování odkazů a před pár dny spustil neúnavný tvůrce webových projektů Lukáš Šlehofer službu Jdeme.cz sloužící ke zkracování doby na vybrání vhodného termínu schůzek všeho druhu.

Kdo někdy zkusil pomocí e-mailů domluvit třeba s deseti lidmi nejlepší termín pro pořádání párty dobře ví, jak náročná záležitost to může být. Každý může jindy a organizátorovi nezbývá než stále rozesílat maily s novou nabídkou termínů. Díky nové službě stačí po přihlášení založit novou schůzku, určit kdo o ní bude informován a navrhnout termín nebo termíny možného konání. Všichni potom dostanou info o této akci a na webu Jdeme.cz si zvolí, který termín jim vyhovuje.

Do konce března bude celý projekt ve zkušební verzi. „Součástí služby bude widget, pomocí kterého bude možné získávat informace o schůzkách přímo na ploše počítače. Dále bude doplněna sada pluginů například pro Google Calendar, Thunderbird atd. Cílem je maximálně usnadnit používání služby. Ve vzdálenější budoucnosti pak hodlám spustit cizojazyčné verze webu,“ napsal mi Lukáš o svých dalších plánech se službou Jdeme.cz.

11 thoughts on “Není Jdem.cz jako Jdeme.cz

  1. Moje zkušenost je, že termíny na párty, hospodu či slezinu nebo jak tomu říkáte (protože o to tady jde, ne o firemní meeting) není možné navrhovat. Termín musí organizátor pevně určit a pozvaným to oznámit. To totiž velmi redukuje počet odpovědí typu „nešlo by to jindy, protože…“ a i na ty se dá odpovědět „nešlo.“ A těch pár lidí co opravdu nemůžou, pokud nejsou skutečně důležití (platí za všechny, bez nich není zábava, jediná pozvaná ženská), tak ty je potřeba oželet, protože je to vždy lepší než podlehnout psychickému tlaku ostatních, co se snaží posunout termín tak, aby to právě jim vyhovalo nejvíc. Takže u organizace akce není na místě žádná demokracie, ale tvrdé autoritativní rozhodování. Jinak se nikdy ty lidi nesejdou. No, takže díky za odkaz, jdu to vyzkoušet, měsíčně se pokouším tento neřešitelný problém tak dvakrát vyřešit, tak to otestuju 🙂

  2. souhlas s #4. demokracie v tomhle pripade nefunguje, zvlast pokud se jedna o skupinu proste 10 lidi. nejlepsi je s dostatecnym predstihem ohlasit presny termin a misto a lidi se v 90% podridi.

  3. [4] Taky souhlasím, demokracie u více lidí nemá smysl. Pokud posílám pozvání třeba 15 lidem, vždy 2, 3 nebudou moci ať je termín jakýkoliv. Stane se, že se kvůli někomu posune termín a dotyčný stejně nepřijde, atd… . Organizátor musí určit včas termín a o něm se nediskutuje :). U malého počtu lidí – 5, je rychlejší se domluvit po ICQ. Ale i tak to někdy vyzkouším, třeba změním pohled :).

    Mimochodem, proč mi tenhle formulář nejde v Opeře odeslat?

  4. jestliBude to takto…
    ne! ano!
    (dát výběr, ale omezený)
    a, b nebo c
    (dát výběr, zdánlivě neomezený)
    z a,b,c
    Nebo hovno!

  5. Za co by se mělo stříletOT k [6] a [8]

    – Ano. Ale pojďme to ještě jednou prodiskutovat…

    – Aha, vy jste tedy po dlouhé diskusi vybrali a, b nebo c. Proč zrovna tyhle, proč ne g?

    – Měli bychom ještě jednou probrat, jestli by nebylo lepší přeci jen to q

    – Já vím, že jsme se dohodli na B, ale C by bylo asi fakt lepší.

    – Měl bys být otevřený cizím názorům. Kdo ti dal právo určovat a rozhodovat, že zrovna A, B nebo C?

    – To není demokratické!

  6. Dovolím si nesouhlasitZní to jako jednoduchá věc, ale mizí v případě že požadovaný počet účastníků přesáhne desítku a vy opravdu stojíte o maximální účast. Taky mám za sebou nejednu organicazi početnější akce a přeze všechny rady se mi vždy nejvíc osvědčila metoda tří až pěti možných termínů. Asi se zdá jako složitější na organizaci, ale je tomu naopak. Právě v tomle případě se zcela vyhnete výmluvám typu: „když ty si vybereš zrovna ten nejhorší termín…..každou středu jsem na pivu sorry…..babička má narozeniny“ atd. Když se dotazovanému totiž termín nelíbí, jednoduše si vybere jiný a vás s tím nemusí otravovat. K celé organizaci pak stačí dva až tři dvouřádkové emaily. Osobně nejčastěji nějakou dobu dopředu oznámím nejvíce obsazený termín aby si to ostatní mohli případně rozmyslet – jejich výmluvy opět zůstávají mimo vás, nikdo se jich totiž přeci na nic neptá ;o) Ani ve finále vás nemůže nikdo osočit že jste termín naplánovali spíše pro sebe, a oni nemohli vlastně kvůli vám…protože termín si zvolili oni, tedy taková skoro-demokracie. To je však názor můj, a nikomu ho tímto nevnucuji, jen doporučuji.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *