Sto let českého hokeje

Nejvyšší čas zbourat zimní stadiony


Před pětadvaceti letech nebylo u nás většího hokejového fanouška. Ranní odklízení sněhu na zamrzlém rybníku patří mezi mé nejkrásnější dětské vzpomínky, znělka pořadu S mikrofonem za hokejem mi zněla jako rajská hudba, během přestávky mezi první a druhou třetinou jsem zvládl vyjmenovat kompletní sestavy všech našich reprezentačních výběrů, kteří do roku 1985 včetně vyhrály mistrovský titul a po jednom zápase litvínovského týmu jsem pil pivo z jedné láhve s Petrem Rosolem.

V pátek jsem si koupil Mladou frontu. Kvůli příloze Sto let českého hokeje, kterou jsem přečetl celou. Z nostalgie. Hokej už nesleduju. A to prakticky od chvíle, kdy česká reprezentace v roce 1998 vyhrála olympijský turnaj v Naganu. Uvědomil jsem si to při čtení ankety Kdy jste byli kvůli hokeji naměkko? zveřejněné ve zmíněné příloze. Jedním z respondentů oné ankety byl Michal David, který prohlásil: „Před deseti lety nás bylo po Naganu na Staroměstském náměstí asi sto dvacet tisíc, kdo plakal, když kluci přijeli z olympiády.“

Hokej nemá budoucnost. Věděl jsem to už tenkrát.

7 thoughts on “Sto let českého hokeje

  1. Mam to podobne jako ty, ale na MS si na to jeste jednou za rok vzpmenu a vybicuju se k tomu, abych tam jel 🙂

  2. No jasně, fotbalová Gambrinus liga a třeba takovej zápas Žižkov – Zlín = to je špica sportovní zážitek!

  3. Laco vole zase neblbni 🙂já bych to tak tragicky neviděl…Vole, to jako kdyby ti naši kuci vopálení něco dokázali (což je pochopitelně totální sajnsfikšn)….a přilepilo se na ně deset takovejch Davidů a spousty jinejch mediálních mrd…k, tak jako zahodíš dres Debaklu a vzpomínky na Mnichov?

  4. [1], [3] BANÍK, PIČO!

    [2] Takže mi asi jako rozumíš viď?

    [4] Hele draku to je něco jinýho. Hokej je pro ženský a lidi, co sportu moc nerozuměj. Jim se líbí, že je to rychlý a hra se přelévá, jak proud ze stodoly do chléva.

  5. díky Lacovole měl jsem na hovno den, ale tomuhle jsem se fakt zasmál 🙂
    voléééé olé olé olé……..vyhrajeme, vyhrajeme!!!!!!!!

  6. to langustaty vole to je fakt.. Ivánku kamaráde.. dneska to je samej komediant s komedií na hlavě a výkon žádnej.. kolo je kolo.. a indivindi sporty obzvláště.. tam se žádnej neschová..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *