Zkušenosti s opravným balíčkem pro WinXP

Nainstalovat nebo nenainstalovat?Jsem poučený počítačový uživatel (elektrikáři by mě podle §8 vyhlášky č. 50/1978 Sb. definovali nejspíše jako „pracovníka znalého s vyšší kvalifikací“), a tak mě samozřejmě zajímá, jak je můj počítač zabezpečen. Proto mě zpráva Microsoft nabídl českou verzi opravného balíku k Windows XP nenechává v klidu.

Ale přiznám se, že mě zároveň stále straší věta Po nainstalování sady Service Pack 2 systému Microsoft Windows XP může dojít k tomu, že některé programy nebudou fungovat, kterou jsem si přečetl na oficiálním webu Microsoftu.

Rád bych si tedy Service Pack 2 nainstaloval, ale zároveň si nemohu dovolit trávit příliš mnoho času s případnou resuscitací AutoCADu nebo programů z balíku Microsoft Office.

Máte již někdo zkušenosti s instalací výše uvedeného?

UPDATE (17.09.04) – nainstaloval jsem Service Pack 2 a zatím jsem nezaznamenal žádné problémy.

9 thoughts on “Zkušenosti s opravným balíčkem pro WinXP

  1. KladnéPoužívám od neděle bez jakýchkoliv problémů. I ta resuscitace, o které píšeš by vyšla jen na minutku klikáníčka a kdyžtak je možný uninstall celého SP2 😉

  2. SP2SP2 mam nainstalovany jiz asi tyden a prozatim jsem nenarazil na zadnou aplikaci, ktera by mela problemy. Pouzivat Adobe Design Collection, Macromedia Studio Profi, Nero, Office 2003 Pro + jeste nejake utilitky.

  3. Re: SP2Před nějakou chvílí jsem také nainstaloval SP2 a (zdá se) vše funguje OK. Měl jsem obavy z Norton Internet Security 2003, ale byly plané. Jen tak namátkou jsem zkoušel používaný software a nikde jsem nezaznamenal problémy – Adobe Creative Suite, Word XP, UltraEdit, TopStyle, Total Commander, Miranda, Opera, The Bat!, iTunes, účetnictví ABRA Classic. I drobné ulitiky fungují bez potíží – Typograf, Color Schemer Studio, ScreenRuler apod. GPRS připojení přes BT je taky v pohodě, dtto lokální webserver (Apache, PHP, MySQL). Spustil jsem i IE5.01 a IE5.5. Není čeho se bát 🙂

  4. Re SP2:Já říkám, že jsem celou dobu měl pocit, že to je humbuk. Prý, že bude půlka věcí nekompatibilní. Po čtyřdeních zkušenostech sílí můj pocit, že šlo jen o zbytečné tlachy znuděných redaktorů internetového bulváru.

    A ebanking eBanky také v pohodě 🙂

  5. Re: lední brtníkTyto seznamy jsou velmi staré a neaktualizované. Poslední verze drtivé většiny softwaru už s SP2 nemají sebemenší problém. Například v mém případě Nero, KPF, Security Analyzer atp …

  6. Sice si sám MS podřezává větev, ale úplně bez potíží to asi nebude…Ovšem mé zkušenosti jsou taky "bez potíží". od té doby, co jsem si stáhl aktualizaci KPF (firewall), která umí pracovat s bezp. centrem v SP2, tak je to zcela ok. ne, že by předtím byl problém, jen nyní windows kerio jako firewall vidí :-).

    známý mi říkal jen to, že problémy mohou nastat se zapnutným integrovaným firewallem… to jsem tedy nezkoušel. jinak obyčejný uživatel možná na potíže narazí, protože stejně ničemu nerozumí a firewall bude dělat psí kusy a na druhou stranu si to radši nikdo nenainstaluje, protože se bude bát "potíží". navíc je pravda (někdo o tom zde psal), že hodně článků o SP2 je nepřesných, resp. kdo tomu nerozumí, může si myslet, že to s SP2 je horší atd. atd..

  7. Nova okna v MSIE6Mam jednu aplikaci bezici v browseru (na webu), ktera nebezi verejne. V jednom miste otevira z "dialogoveho okna" dalsi klasicke okno, pomoci JS.

    Od nainstalovani SP2 se to okno neotevre, zadna hlaska se neobjevi. Proste se nic nedeje. Na kompu bez SP2 to jede OK.

    Danou adresu jsem povolil jako duveryhodny server s nizkym zabezpecenim, vsechno co slo nastavit k povoleni jsem povolil. Zadna lama nejsem, ale proste tam nemuzu najit nic, proc to nejede a jak to udelat, aby to zase jelo. Loguje se to nekde? Setkali jste se s tim nekdo?

    Kdyz stejnou aplikaci spustim na lokale, vse jede jak ma.

    Diky za kazdej napad.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *