Nová verze Nahlížení do katastru

Vzorový přístup státního úřadu k internetu


Počátkem roku jsem psal o betaverzi mapového serveru nabízejícího katastrální mapy včetně parcelních čísel. Podivoval jsem se tehdy nad tím, proč něco podobného nenabízí web Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního. A ejhle!

Před pár dny byla do zkušebního provozu spuštěna nová verze Nahlížení do katastru, která nabízí nejen zobrazování omezení vlastnického práva a jiných zápisů nebo možnost použití optimalizované verze pro mobilní telefony, ale především si můžete prohlížet i katastrální mapy.

V lokalitách, kde dosud není katastrální mapa v digitální podobě, jsou k dispozici rastry katastrálních map doplňované ve dvoutýdenních intervalech o orientační zobrazení změn z geometrických plánů.

Po nezbytně nutnou dobu, která bude sloužit pro odladění možných drobných problémů v nové verzi, bude ponechána v souběžném provozu i původní verze aplikace.

7 thoughts on “Nová verze Nahlížení do katastru

  1. Lacona jak tak koukám na ten katastr, tak rozhodně spíš PSÁT než nePSAT!
    To bys mě teda opravdu ale opravdu naštval!

  2. MAJETKY BEZ HRANIC[3] Ten web znám, jeho zásadní slabinou je však nezobrazování hranic parcel. Pro mě jsou Majetky.cz k ničemu.

  3. AhaPravda, to je docela nedostatek. Me se ale Majetky libi z duvodu pomerne snadneho zjisteni, kdo je sakra ten soused, co porad pali plastove lahve 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *