A webdesigneři nebudou mít co žrát

Česká služba WebNode míří mezi světovou špičku


Co mají společného Jockey Club z Hong Kongu, střední škola z Oklahoma City, slovinské město Ljubinje, turecká rocková kapela a česká mateřská škola? Všichni užívají webové stránky vytvořené a spravované v systému WebNode.com. Vytvoření a následnou administraci webové prezentace zvládne kdokoliv bez jakýchkoliv technických znalostí, není nutné nic instalovat na počítač ani nikam na server.

„Čeští novináři si stále stěžují, že se v České republice pouze kopírují úspěšné zahraniční projekty, ale nevyvíjí se nic originálního. My jsme vytvořili systém, který je světově jedinečný ve svém přístupu a nemáme konkurenci, která by nám technologicky konkurovala. Projekty s podobným přístupem jsou zaměřené výhradně na tvorbu statických stránek. My jdeme dál a umožňujeme svým uživatelům vytvořit plnohodnotný web, včetně například novinek, katalogu produktů, fotogalerie atd.,“ napsal mi zástupce brněnského provozovatele služby Vít Vrba.

Od prvních měsíců letošního roku, kdy byla spuštěna anglická verze WebNode.com, užívají tuto službu statisíce lidí z více než 160 zemí celého světa (20 % uživatelů jsou Španělé, 17 % Číňané). V současné době je projekt v nominaci na evropský startup roku. Vyhlášení proběhne v Amsterdamu již za pár dní.

16 thoughts on “A webdesigneři nebudou mít co žrát

  1. No nevím…Tak jako služba je to opravdu hezké… Ale koukněte na ty reference… Kdo bude chtít mít stejný web? Ty weby jsou proste identické, mají něco společného. V dnešní době se chce každý odlišit… 😀

  2. Dámy a pánové, dle mě to nebude tak žhavé. Stejně jako se plastové skleničky úplně neuchytily a skláři co žrát (více či méně) mají, tak ani tato služba není dokonalá. Weby jsou jak psal Roman Holba identické a někdo si radši zaplatí pořádného grafika, kodéra, atd.
    A tak se zas třeba webdesignéři nažerou 😀

  3. Pěkný, takhle komplexní, to tu ještě nebylo. Asi na to přesunu pár projektů a bude čas na rozumnější věci.

  4. Jen aby měli „co žrát“ autoři webnode 😉 Jinak respekt, je vidět, že je za tím hodně práce.

  5. Webdesigner v pravem slova smyslu oznacuje cloveka, ktery web navrhne tak, aby plnil cile klienta a za takovymto navrhem je nemale know how (pouzitelnost, analyza konkurence, znalost chovani lidi na webu). Pak jsou „webdesigneri“ kteri akorat nasypou nejake texty do standardniho trisloupcoveho layoutu a web je hotov, temhle skutecne webnode konkuruje.

    Samozrejme hodne zalezi na potrebach klienta, nekteremu staci mit web nejak splacany, aby si mohl odskrtnout dalsi polozku z „to do listu“. Pro takoveho je Webnode idealni reseni. Nekolik takto svemoci spachanych webu (na estranky.cz) jsem videl a amaterismus z nich primo cisi – nelogicke menu, neprehledne, dlouhe texty a podobne. Uz vubec nemluve o nejakem ziskavani navstevniku a jejich konverzi, bez cehoz existence webu nema moc smysl.

  6. Problem webdesigneru nevidim v existenci webnode a podobnych, ale spis v male informovatosti klientu, co by od webu a webdesegnera meli chtit.

  7. Vzdy se vydesim, kdyz spatrim sve heslo. Obcas se mi to stane, kdyz jej zacnu psat nekam, kam nemam, ale tady mi ho ukazou.

    Protoze to bylo az po aktivaci emailu, mohu jen doufat, ze ho maji v ramci DB sifrovane pres certifikat.

    Rozhodne si ale sve heslo nevytisknu, prestoze mi to doporucuji.

  8. Klienti, které nechciNill: Přesně tak! Dokonce si troufám tvrdit, že projekty typu WebNode tvůrcům webů pomáhají. Jak?

    Předně, segment klientů, kteří použijí takovouhle službu, by si od slušné webové firmy web stejně udělat nedal, protože „zná syna někoho a ten to zvládne za 5000 Kč“.

    Takže nám to šetří čas zbytečné komunikace, neřku-li trápení se nad projektem s klientem, který chce příliš muziky za velmi málo peněz.

    WebNode je rozhodně slušné dílko a jsem rád, že existuje. Mám kam posílat klienty, o které nemám zájem.

  9. DodatekA ještě mě napadá, že řada z nich si tuhle cestu vyzkouší a zjistí, že ten web fakt funguje, ale že udělat to pořádně je opravdu nelehká práce, takže po této zkušenosti už jsou ochotni zaplatit kvalitní výtvor.

    Myslím, že služba typu WebNode by byla ideální doplněk pro firmu typu Active24 – registrujte si doménu, tady máme hosting a tady máte hned šablony a správu pro rychlý start.

  10. Souhlas s nilem, janemjan: Active24 podobny produkt dokonce nabizi, ale neni zdarma – Můj Nový Web
    Webnode je skvely produkt, sleduji ho jiz od doby, kdy se jmenoval Rubicus. Docela me zajima, jak je financovan (zatim asi nevydelava) a hlavne, jak takovy princip dlouho vydrzi. Prece jen, ti „kluci“, kteri jej vytvari, jednou budou chtit i slusne vydelavat a investori sve penize zpet.
    A profi webdesigneri, kteri opravdu neco umi, se bat nemusi. Firmy, ktere to se SVYM podnikanim mysli vazne, nemaji cas na vytvareni webu. I kdyz je Webnode dosti intuitivni, tak vyzaduje hodne casu na vytvoreni stranek a jejich udrzbu…

  11. To EntiJsou investoři, kteří své peníze zpět nechtějí. Jen v tom člověk musí umět chodit. Že áno 🙂

  12. Pro korunu by si nechal vrtat koleno…Máme jednoho bývalého klienta. Potkal jsem ho jednou na ulici a říká: „Už bych si od Vás nic nenechal udělat. Jste drahý… Nové logo jsem si vytvořil sám, vizitky jsem si navrhnul sám a e-shop jsem si udělal a zřídil taky sám.“
    Dívám se na ty věci, logo je špatné, vizitky jsou špatné, e-shop nějaký je, ale neprodává… (to se prý časem rozjede).
    Podívám se na něj a ptám se: „A proč tak kulháš?“
    „To víš, provrtaný kolena…“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *