Michal Prokop: Poprvé naposledy

Co se stane zítra je už dávno Yesterday


Víš, kámo, bejvávaly časy, kdy se hudba poslouchala. To tenkrát ještě holkám rostly vlasy, to bylo před tím vejbuchem. Sedmnáct let pak bylo ticho. Ale už zase prší déšť, týden má znovu sedm nedělí, svět je skvělým místem k narození a opět se žije live. V baru jménem Krásný ztráty si už za ta léta našel vlastní obraz, poslechem nové desky Michala Prokopa konečně získáš i jeho rám.

Hele, brácho, směr už máš. Až si vybereš i cestu, sedni do auta a do přehrávače vlož CD Poprvé naposledy. Nastartuj, rozjeď se a zavři oči. O zbytek se postará hudba Petra Skoumala, Michala Prokopa, Jana Hrubého a Luboše Andršta. Nemusíš se bát, ostré kytarové riffy Tě provedou serpentinami, soulové pasáže Tě zklidní na rovinkách a bluesová linka Ti pomůže v dlouhým táhlým.

A věř mi, že už nebudeš chtít zastavit.

9 thoughts on “Michal Prokop: Poprvé naposledy

  1. Koupila jsem minulý týden na DVD za 52,- Kč ( vyšlo jako příloha k iDnes v úterý) live koncert snad z Lucerny, se všema těma úžasnýma flákama:-)

  2. 🙂Hezké, moc hezké.

    P.S. Také jedu to DVD za 52 kaček. I když se cejtím tak nějak tou cenou podvedenej. Ale je to asi tím, že člověk podvědomě a zvráceně dává hodnotu věcím skrzevá jejich cenu v penězích… Ale my přece žijeme v době přenesených hodnot. Takže podle mého má CD stát 1000 a DVD 2000. Pak by jsme si opět začali vážit hudby. Vždyť mít doma na CD elitu světa za pár šupů… to správné není. Tak to být nemá.

  3. GTIjá nevím v čem jedu, ale tou cenou mi připadají podvedení v prvé řadě autoři, posléze pak majitelé půjčoven:-( Na mně by filmový svět nevydělal, když vidím nějaký film, je to spíš náhoda a tím pádem vlastně ani nechodím do prodejen dvd. S hudbou je to jiné, ale zase je moc málo autorů, interpretů, muzikantů v jejichž případě bych vydržela celý disk.
    Co ovšem dělám je, že kouřím a tudíž chodím do trafiky a tudíž čas od času narazím na nějakou filmovou nebo hudební perlu, třeba toho Prokopa:-)

  4. Psát „BY JSME“ a znevažovat gramatiku též není správné. To bychom opravdu dělat neměli… ;-P

  5. ZHULENEJ PROKOPTeda Modono, dostat se k Prokopovi skrzevá prokouřené plíce to je velmi specifická cesta 😉

    Jen jestli ty kvůlivá tomu nepřicházíš o výborné hudební zážitky. Zkus aktuálně CD Ondřej Pivec – Organic Quartet. To doposloucháš určitě celé.

  6. GTItak já bych řekla, že je to možná naopak, protože když jsem Prokopa poslouchávala kdysi poprvé, tak jsem ještě tuším nekouřila:-). Krom toho jsme oba bývali členy jedné strany, nemyslím TÉ JEDINÉ, a tak jsme spolu taky často kouřívávali na chodbách při různém schůzování:-)
    O hudební zážitky se myslím nepřipravuju, pokud jde o hudbu, mám narozdíl od filmů, docela přehled:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *