Kouzlo nočních benzínových pump

Normální to není, ale je to Super


Víš, kámo, mít za socialismu flek u benzínové pumpy znamenalo ve společnosti stejně prestižní postavení, jakému se těšili třeba zelináři, prodavači v masně nebo vedoucí místní pobočky Mototechny. A nemuselo jít hned o pumpaře od Zlaté podkovy. Však si to představ, jedna pumpa na sto kilometrů, dva stojany bez samoobsluhy a mezi nimi pobíhal s kasírtaškou nekorunovaný král silnic.

Hele, brácho, doby, kdy benzínky zavíraly dávno před tím, než večer soudruh Brož v Televizních novinách zhodnotil aktuální vývoj studené války, jsou minulostí stejně jako litr Speciálu za 6,50 Kčs. Dnes čerpací stanice pohonných hmot svítí celou noc jako majáky a třeba hodinu po půlnoci nabídnou voňavou kávu, čerstvě upečenou bagetu nebo teplou sprchu.

A ještě jeden důvod k radosti současné benzínky nabízejí. Dnes, v 1:16 hod., jsem si na jedné z nich koupil lístky na hokej. Pouhou minutu po oficiálním zahájení prodeje vstupenek na pátý finálový zápas.

12 thoughts on “Kouzlo nočních benzínových pump

  1. Laco, nespletl jsi se? Hokej, to je to s tím pukem, to tě bavit nebude – je to moc rychlý, značná koordinace pohybů, trávu uvidíš možná jen při cestě na stadion a ani ty nagelovaný hlavy s čelenkama tě tam asi nepotěší. Ale jedno bude společné – Košťál.

  2. KURVA FANDÍM WOE![2] Já tam jedu zevlovat po roztleskávačkách, zírat na kostku nad plochou, smát se grafickým vtípkům na ní zobrazovaných, budu sprostě nadávat na rozhodčí, hlasitě hýkat při hromadných bitkách hráčů, koupím si pivo a párek a kelímek samozřejmě nezapomenu hodit na led.

    Nebo jde snad v případě hokeje ještě o něco jiného?

  3. Samotáři, nesouhlasím s tebou. Pro mě jsou benzinky jakousi silniční romantikou a přesně tyhle jejich noční kávou vonící návštěvy probíhají tak nějak hezky potichu, obsluha nemluví, jen kouká, max.prohodí pár slov „kam jedete“ a vůbec celé je to moc fajn.

    Kde se k tobě chovali jak ke špíně? Ptám se, jelikož já mám zkušenosti příjemně opačné. 🙂

  4. Jdi a dívej seBilly, optej se jakéhokoli prodavače, jakékoliv obsluhy u pumpy, když už jsme u toho. Navíc, výzkum zní jasně, lidé, kteřích si nejméně vážíme, či uznáváme, jsou prodavači a poslanci.

  5. SamotářiNo to je tak, když si Billy špatně přečte a ještě hůř pochopí..nu, obecně se prodavači veřejností netěší oblibě – alias všichni za pultem v očích lidu jsou lůzři a socky a hlupci. To máš pravdu. Ať žijou škatulky, achjo:/

  6. NATURÁLNÍ AJFRJo, přesně tak to bylo a přesně tak to je. Co je tvá kára, co jsi ty a co je tvůj svět, to pochopíš až při návštěvě benzínky.

    Mimochodem, já své zážitky popsal na blogu, tak jen malá ukázka:

    U pumpy dělej, že mᚠna celou cisternu a ne jen na deset litrů, co si načepuješ. Čerpej u stojanu, u něhož jsi zastavil. Stav se vždy ke stojanu hrdlem. Na křížení kordů ze Tří mušketýrů zapomeň, to je u pumpy téma jen vesnickejch balíků. Až najdeš díru do auta, odšroubuj víko, ale před tím típni v autě cigáro. Obrácenej postup ti doporučit nemohu. Čerpací pistoli zmáčkni až tehdy, cos ji zastrčil do nádrže, abys nepokropil komplet osazenstvo pumpy. Ty by tě hnali. Pokud mᚠnafáka, určitě se ti stane, že si tam jednou stříkneš benzín. Je to podobnej problém jako při coitus interuptus, když si ustříkneš, kam nemáš. Budeš muset auák dotlačit do servisu. Hlavně nestartuj. Pokud nastartuješ, potratíš.

    Chceš-li se vyhnout ostrý střelbě ze zálohy, běž zaplatit hned po načerpání – u pumpy je totiž podezřelej každej. Pla jen za sebe, hospodský zvyky přenech jinejm. Proto už od vchodu halekej číslo stojanu, z kterého jsi čerpal.

    U pumpy můžeš napojit a nasytit nejen svou káru, nýbrž i sebe. Ty ovšem nekonzumuješ svůj sváteční gábl vedle hadic u stojanů, ale uvnitř prodejny. Stojíš elegantně opřenej o pultík, dásněma žmoulᚠpárek a kochᚠse, jaká pěkná fronta se za tebou utvořila. Ještě je jedno řešení, že totiž zaplatíš za palivo, přeparkuješ auto, vrátíš se do prodejny a parádně to tam roztoč횅 Vyber tu vhodnější variantu. Jestli jsi už někdy v té frontě čekal, až se někdo nadupe párkama, víš, která to je.

    U dobré pumpy můžeš také zažít i to, že ti při čerpání obsluha umyje okna a světla. Ovšem, nepočítej s tím, že ti vypulírujou Zetora po podzimní orbě. Jde o okna a světla, tedy bezpečnost jízdy, abys viděn byl a abys viděl i ty, a tohle prostě je nutno ocenit. Tak ne abys toho hošíka, který se bude tiše plížit k tvému autu s kýblem vody a stěrkou na sklo, sejmul čerpací pistolí po zátylku… není to zloděj… strč mu do kapsy pětku. Nemusí být v eurech.

    Od pumpy se odjíždí zásadně na plnej. Dvojku tam na těch pár metrech nedostaneš, ale jednička těsně před omezovačem sehraje na těch dvaceti metrech svou roli. Rozum횅 pumpa, to je takovej chrám motoristů. Tam prostě musíš bejt stylovej, jak při čerpání, tak při placení a samo, že i při odjíždění.

    Možná se ti tohle všechno zdá jednoduché, ale měl bys vědět, že pokud budeš čerpat na dálnici, někdo ti při placení šídlem napíchne gumu. Tak si už dopředu připrav hever a na zadní sedadlo lehkej kulomet. Proč hever, to víš jistě už i ty. O kulometu zas příště. To víš, auto, to chce chlapa.

  7. Benzín v nafťáku[7] GTI, myslel jsem že autům rozumíš 😉 Ne že bych byl příznivce lití nafty do osobáků (nafta patří do kamionu nebo traktoru, rozhodně ne do osobáku s městským provozem) nebo tvrdil že je super nápad jezdit v dieselu na benzín, ale pokud vím tak třeba v zimě se to s benzínem dělá pokud ti tvůj osobní dehťák nechce naskočit. Nic co by musel řešit servis. Ale bavíme se o trošce benzínu přilité do nafty, ne o plné nádrži…

  8. TUPLÁK v HAPTÁKUPetře… sakra… píšem tu teď v roce 2008, nikoliv 1888… 😉 Že si dáš u kasy jednoho řezanýho tupláka naturalu, to bych ještě pochopil… ovšem auto, to žádá mravy. Nebo ne?

  9. tůjeMě by zajímaly ty tůje za těch 10 kaček. Kde se dají koupit? Taky na pumpě?

  10. sTÚJ nebo KLIKNU![11] Teď na to koukám, ty túje jsou už za 6 Kč. Jdou dolů, tak ještě vydrž Zdendo. No ale kde se prodávaj, to nevím. Nemohu si totiž klikat na reklamy na vlastním blogu a dle pravidel Google Adsense nesmím ani nikoho ke klikání nabádat, protože bych se mohl nadměrně obohatit a vykoupit pak všechny túje na trhu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *