Jak se kupují lístky na hokej

Zapomeňte na internet, to není nic pro SRDCAŘE


Nedávno jsem se zlobil, proč se lístky na hokej prodávají přes internetový rezervační systém až den po zahájení prodeje přes terminály Sazky. Dnes v noci jsem to pochopil. Skutečný život je tam někde venku.

Je úterý, čas 1:20. Před pěti minutami začaly terminály Sazky vydávat rezervace na lístky do sportovního nebe. Stojím na pumpě na konci fronty. Vidím zkroušený výraz muže, který je právě na řadě a jemuž obsluha terminálu nezúčastněným tónem oznamuje, že vstupenky v nejdražší kategorii již nejsou k dispozici. Na nic nečekám, rychle sedám do auta a ujíždím pryč.

Brzdím u jedné odlehlé benzínky. Mžourající pumpařka teprve na moji prosbu připojuje terminál k síti. O prodeji vstupenek nic netuší. Já už své zkušenosti mám. Za její velkorysou nabídku, abych se sám ujal obsluhy terminálu, tu příště natankuji plnou. Hodiny na monitoru ukazují 1:35 a přichází první úspěch. Pět lístků z propadlé rezervace v té nejlepší cenové kategorii.

Na dalších patnáct minut se stávám pokerovým hráčem. Neúnavně zahrnuji systém dotazy na jiná místa. Marně. Odpovědmi je úplné odmítnutí či požadavek na snížení počtu objednávaných lístků. Neustupuji. Buď všichni nebo nikdo. Do druhé hodiny ranní zbývá dvanáct minut. Za chvíli propadne má rezervace.

Po dvaceti minutách obcování s terminálem to vzdávám a objednávám. Ostatně, nejsou to špatná místa, ale ta hra za to stála. Jen já a počítačová síť Sazky. Mnozí takové štěstí neměli. Po hodině prodeje zbývaly pouze lístky pod střechu. K ránu je už vyprodáno úplně. Co se muselo dít ve frontách si raději ani nechci představovat.

Sedmý zápas. Rozhodující. Nádherná atmosféra, na úvod česká hymna, v čestné loži prezident republiky, jen o pár míst níže Laco. Bude to úžasný mač.

Slavia vítězům, čest poraženým.

31 thoughts on “Jak se kupují lístky na hokej

  1. Já jsem zaspalS hrůzou jsem se vzbudil ve 3:30 ráno, zběsilou jízdnou jsem se hnal tmavou nocí divočinou abych vyděsil obsluhu jedne nejmenované benzínky na Kolínsku. No v 4:00 jsem se dostal jen do patra. Ještě štěstí, že alespoň k severním sektorům. Každá má návštěva jihu končila smutným debaklem červenobílých:)

  2. No vidíte…jsem rád, že se o hokej nezajímám. Nemusím se honit za lístky a v klidu se vyspím 🙂

  3. zejtra fandim Kavarům!!!Hele vole,jestli někde nezabloudíš…tak počítám s tím, že si zase vytrháme pár sedaček a namlátíme hubu pár policajtům :-)…ale hele vole, jestli fandíš těm operovanejm…tak se budeme především prát spolu!!! 🙂

    Jojo…už cejtim ten chlad až sem….Vóóóle vole volé volééééééééé!!!!! Vyhrajeme!!! Vyhrajeme!!!

    PS:Jo a nezapomeň, že deme v růžovým spodním prádle a bermudách s kytičkama.Markéta ať Ti na ně nažehlí puky.

  4. těš se…Víš, Laco, zatím je to jen demo. Takový trapný pinkání zahnutejma klackama.

    Ale to se změní. Příští rok nás tam čekej. S nejsilnějším sponzorem a přiměřenou výbavou.

    V útoku dvě eReSa, v obraně dva scouti a fabka jako rychlá spojka. Jo a v bráně, tam bude ten „jedinečný, skvělý“… no však víš.

    Pak se teprve bude na co dívat 😉

  5. PŘESILOVKA KOMENTÁŘŮ[1] Také jsem málem zaspal. A bylo to o to horší, že jsem původně ani spát nešel. Ale naštěstí jsem se včas vzbudil. Asi je můj strážný anděl Slávista.

    [2] Já se o hokej také nějak výrazně nezajímám. Ale tohle je ideální příležitost jak strávit čas s přáteli.

    [4] Di do vole prdele s fanděním KáVarům. Ať vyhraje ten nejlepší! Růžovou beru, stále trvám na tom, že hokej je sport pro buzíky. A tohle NENÍ hokejový blog.

    [5] Mně se ta hala líbí. Nefouká tam a střechou nezatéká. Ale jestli budeš chtít, petici za její bojkot Ti Roji podepíšu.

    [7] Hláška dne, gratuluji!

    [8] Myslíš tu Boleslav, která prý za stavu 2:5 přinesla do chomutovské šatny 5 míčů za postup do baráže? Pak rozumím potřebě silného sponzora. Sestava vypadá zajímavě, ale byl jsem se minulý týden podívat na draftu v Lipsku a musím s politováním konstatovat, že mě ten váš SUPERBrankář příliš nezaujal.

  6. míče a brnakářmíče: To víš, někdy je potřeba jít tomu štěstíčku naproti :)))

    k brankáři: von je to takovej xichtík. jako belmondo. ale výkony budou stát za to… 😎

  7. Nerad bych kazil nadseni fanousku naseho hokeje, ale ze se radeji nekoukate na Stanley Cup, ktery zacal pred tydnem? Takovy Game#3 mezi Bruins a Canadiens byl v porovnani s ceskou EHL jako hokej a jine planety? To, co casto predvadeji nasi rozhodci i hraci, hrajici podle nasich pravidel, vypada spis jako krasobruslarske vystoupeni spolku mizernych ochotniku.

  8. Chválim!To psalo Srdce Hokejovýho Fajnšmekra / Úplně tomu Rozumim :O) Čistý jako Křišťál….. * Jen Nechápu, jak se leje pivo do čestný lóže o pár míst nad sebe :O) ale i tak si TO Užij(te)! Budu se Dívat na TV…

    MY se taky Dočkáme, CHEZA!!!
    :O)

  9. Pavel se Vyzná![11] já TO Sleduju jak se jen dá / NASN, Galaxie, Sport1 i na netu – všechno pokud možno LIVE….. a musim Uznat, že TO je MegaParáda! :O)

  10. 4 góly!!! :O) 16:10 – 18:43WSH: Fehr, E. (17:21 in 1st)
    PHI: Briere, D. (16:10 in 1st), Hartnell, S. (18:26 in 1st), Kapanen, S. (18:43 in 1st)

  11. já bych ten sport prostě zakázala, stejně to všechny jen otravuje, jen samý úplatky, drogy a vytrhaný sedačky

  12. Já ne……ten ZBYTEK je totiŠ Úplně OK :O) Navíc oproti Pohádkám a Nablblejm filmum všeho druhu (= taky Pohádkám), TELEnovelám a seriálum…. ve Sportu je fakt jakás Šance že to dopadne ve Prospěch toho či onoho sportovce, týmu, atd. * Nic moc neni Předem dáno, žádnej Scénář…. :O) Jestli to nepsala náhodou moje Sestra – odkojená Pohádkama všeho druhu…..

  13. Lístek na finále 800 Kč, občerstvení 100 Kč, pohled na ksicht Růžičky když prohraje ….. k nezaplacení.

  14. Finále extraligy je fajn, ale Laco, právě finále extraligy je hokej pro buzny. Ten pravý hokej pro chlapy se hraje tam venku, kde zatéká do haly, chlapi hrajou po práci a párek s pivem dostaneš za tři pětky. Případně tam, kde hrajou kluci, co si to pivo ještě nemůžou legálně dát.

    Byl jsem na několika mistrovství světa, stál na střídačce při zápase nároďáku a za týden se chystám do Kanady, ale stejně si hokej nejvíc užiju tak, jak jsem si ho letos užil na finále mistrovství ČR šestých tříd ve Vsetíně, v play-off druhé ligy v Hodoníně, finále extraligy dorostu v Opavě nebo i v rozhodujícím zápase o postup z krajského přeboru v Kopřivnici.

    Skutečný život je opravdu tam někde venku.

  15. Čéče…[19] Já Ti ani moc Nevim jak vypadaly „ksichty“ (zřejmě myslíš obličeje) všech těch našich Soupeřů :O) páč když jsme Zvítězili, sledoval jsem Radost Našich a Lidí kolem mě a když jsme Prohráli, tak zase Smutek Našich a lidí kolem mě…. * Ale jinak jsem se docela BAVIL u toho komentáře / má to Šmrnc!

    Vyrůstal jsem „Pod hodinama“ v Litvínově, Žiju Hokejem, jsme Hokejová Rodina – Synátoři hrajou, Švára, Synovec; a Láďa Růžička je pro mě hokejově vzato PAN NĚKDO…. ať si kdo chce co chce píše / každýho věc… :O)

  16. Dovoluji si (v něčem) Nesouhlasit[20] právě Finále je přece FINÁLE / pro Všechny, kterejm na těch dvou jeho Účastnících a na tom kterym Sportu nějak Záleží / žádný „Buzny všeho druhu a provedení“ s tim nemaj nic moc společnýho – teda kromě toho, že jdou (jedou) na to Finále sportu, kterej je jinak „NEBA“ a „NEZA“ a Blokujou tam tak místa Fanouškum, kteří by nevim co dali za Lupen a třeba by byl i vedle řidiče rolby…. :O)

    Litvínovskej Zimák MILUJU a může mi i na hlavu Sněžit (a taky že Sněží kolikrát!), Teplickej „plesnivák“ je druhej extrém – kam to s nim až došlo…. Bublinová Aréna je KRÁSNÁ a SUPER (zákulisí stavby a provozu ponechávám stranou), stadionů po republice znám Hodně :O) Ale o tom HOKEJ až tak moc Neni – SuperModerní Aréna TEAM a Krásnej HOKEJ Nedělá… * a když jsou tam 3.000 fans´ a z toho 2.000 hostujícího týmu, je to pro Domácí i Hokej jako Pohřeb…

    Skutečnej Život je Všude :O) (může být) – tedy i na Střídačce Nároďáku (tam ale Nevim jestli bych to Přežil) – mám Problémy TO VŠECHNO Zvládnout i u TV :O) Jinak tomu ale Rozumim / Nejkrásnější Zážitky s Hokejem jsem Zažil ve dnech a nocích „Nagana“ + po finále turnaje v Lounech, kde moji Synátoři (oba v jednom týmu) vybojovali ve svý podstatě dost Podobný ZLATO, jako Naši Klucí právě v Naganu. Všichni jsme to řádně Obrečeli a pak i Oslavili :O) Podceňovanej, ale TEAM, Zvítězil!

  17. [13] Jo jo, podle výčtu kanálů (Galaxie, Sport 1 a NASN) koukám, že taky čučíš na UPC 🙂 Že tam přidali právě NASN, to je vyloženě požehnání, viď?

    Mě ten náš hokej vážně nebavil, dokonce i když hrál náš Motor, tak mi to jen běželo na sekundárním displeji a já to jenom poslouchal, poněvadž už nehráli tak atraktivní hokej, ale spíš zanďoura. Neříkám, že v NHL nejsou herci (viz třeba Kovalev z Habs dneska v noci, ale ten má herecký výstup pomalu v každém zápasu). Ale pokud má někdo hokej fakt rád, musí mu srdíčko zaplesat při pohledu na kousky Malkina, Datsyuka nebo Ovechkina, na přehled a pasy Jágra (aspoň poslední dobou) anebo na zákroky bostonského Thomase v sérii proti Habs. A to, co teď předvádějí Pens, to je prostě oslava ofenzivního hokeje.

    Stejně vyhrají Red Wings 🙂 (Tedy doufám, ve čtyři ráno je Game#4, to zase bude noc.)

  18. PavloviJj / UPC a PC_net – MYP2P :O) NYRangers jsem tak viděl sokoro všechno LIVE například a Těm taky Fandim. Určitě maj TEAM na to aby SC Vybojovali, ale to je už FAKT LOTERIE. Vidim to tak, že v NYR je Dost hráčů kteří Umějí a Mohou Rozhodovat, Zkušeností na rozdávání… a když se zaDaří + golman Zachytá, budou k Neporažení.

    NASN je Bomba – tam ten Hokejíček JEDE… ale taky Sport_1 mi dělaj Radost / Galaxie je nějak Horší než bejvala s tim Hokejíčkem zdá se mi * NHL je prostě Skvělá! Ale například OVECHKINA :O) Vůbec Nemusim i když Uznávám jeho Kvality (hokejový)…. Divim se, že nejezdí ve zlatejch kalhotech / ale to možná ještě přijde… :O( Njn…

  19. [24] Jen abys to dnešním zápasu nezaplakal, myslím si, že NYR nepředvádějí natolik vyrovnané výkony, aby to stačilo na SC (neboj, o mnou oblíbeném DET si myslím to samé, maximálně doufám v konferenční finále). A příští rok to bude ještě horší, když zatím nepodepsali Averyho. Také si myslím, že jim na lavičce chybí někdo jako železný Mike. Snad nebudou čekat další 54 let. Ale to sedmizápasové finále před čtrnácti lety s Canucks, to byla paráda.

    Letos bych to spíš viděl na Pens a možná by mohli být černým koněm i Flyers, kteří jdou pořád nahoru a Vinnie tam po přestupu z Lightnings parádně válí.

    Ovechkina milovat nemusíš, ale z toho, jak dokáže forčekovat anebo přejít tři soupeře, musíš nechat klobouk na hlavě. Navíc k němu přikoupili Fedorova, který se u Blue Jackets vyloženě trápil (ostatně po odchodu z Red Wings to už nikdy nebylo ono), ale tady chytil další mízu.

    (Doufám, že nás Laco nevypakuje.)

  20. pořád jsem se nemohl rozhodnout, komu fandit, tak jsme to vyřešili fanděním dvojici rozhodčích z Valašska Husička – Hradil 🙂

    [25] Ovečkina mám rád od čtvrtfinále MS v Rize – kdy přestřelil z metru prázdnou branku a umožnil tak hokejovou báseň v prodloužení v podání dvojice Výborný – Irgl 🙂

    Přeju ale Montrealu, hlavně kvůli Plekymu.

  21. Co se týče front, tak od deseti mi tu stálo lidí, že jsem nevědel co s nima. Ale nakonec se dostalo na všechny…

  22. Naživo[11] A co teprv na takový zápas jít osobně ;-). Byl jsem na prvním mači Caps and Flyers a stálo to za to. Obrat z 2:4 na 5:4 byl strhující, i když jsem skrzevá Prospala fandil spíš Letcům.

  23. [30] Hele, neprovokuj 🙂 Ale co vím, tak ono zas není tak jednoduché se tam podívat, většinou jsou všechna místa rezervována permicemi. Třeba Raven se dostal na Canucks až po několika letech života ve Vancouveru, a to jenom kvůli tomu, že omarodil nějaký známý, co mu půjčil svou premici.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *