Monetka vrací úder

Těšíte se na reinkarnované účty?Jako správný nadšenec jsem si počátkem roku 2002 založil účet v elektronické peněžence Monetka, o čemž jsem vzápětí informoval čtenáře magazínu WebTip, který se mimochodem již více než rok nachází ve stavu klinické smrti a čeká na odpojení od přístrojů.

Kromě zmíněného novátorského nadšení (a vidiny honoráře za článek) mě k založení účtu motivovala i stokoruna, kterou Stvořitel nabízel každému, kdo prostřednictvím Monetky utratí více než pětistovku.

Investigativní novinář Mirek Zeman z Lupy právě vypátral (rozuměj: pan Hlavenka mu nejspíše včera večer poslal e-mail) informaci o chystané reinkarnaci Monetky, o čemž se můžete přesvědčit v narychlo spíchnutém článku.

Osobně nechápu, proč chce Computer Press dvakrát vstoupit do stejné řeky. Nevšiml jsem si, že by na internetu přibylo věcí, za které má smysl platit. Bohužel.

5 thoughts on “Monetka vrací úder

  1. Já bych věděl, co by se dalo udělat jako placený obsah, ale bez možností mikroplateb je to nereálné…
    Myslím, že toto by mohlo internetovému publikování pomoc

  2. CPress v půl šesté večer rozeslal tiskové zprávy. To je takový čas, že o tom do ranního vydání stíhá napsat jen Mirek. 😉

    Jinak si myslím, že hodně záleží na tom, jak ČNB limitovala "mikroplatby". Mirek píše, že obsah peněženky může dosahovat "několik tisíc korun", takže si velmi dobře dovedu představit, že si přes Monetku koupím většinu věcí, za které utrácím peníze.

  3. to Martin KoptaA proč bych měl nechat na nějakém účtu jen tak ladem ležet "několik tisíc korun"? Už takhle mě štve, že sleduji pohyby na dvou rodinných bankovních účtech (ČSOB a eBanka).

    Ale věřím tomu, že kdo platí na webu často a nemá eBanku (nebo se mu nechce za každou platbu přes web platit 6-8 Kč navíc), by mohl o Monetce vážně uvažovat.

    Jo a z CPressu mně tiskovky nikdo neposílá…

  4. Já mám účet u ČSOB, když chci něco zaplatit přes web, můžu buď platební kartou (to u částek pod 300 korun nechce obchodník), nebo převodem (to trvá dva tři dni). U českých obchodů tak raději volím dobírku, přestože je o 50 korun dražší, protože můžu druhý den mít zboží doma.

    Rád si hodím třeba dva tisíce na účet u Monetky, a pokud se CPressu podaří zapojit do systému obchodníky, u kterých nakupuju, budu platit tímhle způsobem.

  5. credit monetka?myslím, že by takový systém mohl mít větší naději na úspšch jako kreditní. málokomu se chce nechat válet na účtě "jen tak pro případ" několik tisíc, ale na druhé straně zřídit si účet, který se za mne a mou solventnost okamžitě zaručí (což je to, oč ve skutečnosti obchodníkovi v momentě prodeje přes internet jde) a posléze se mnou zúčtuje (třeba i na pravidelné měsíční bázi) by mohlo být cestou k hromadnějšímu rozšíření nebankovního platebního nástruje, tedy použitelného systému miktoplateb …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *