Patřím mezi dolní polovinu populace

Názory, které lidé považují za kvalitní


Za pár dní televize Nova spustí portál, který prý zahýbe českým internetem. Jiří Hlavenka, bloger par excellence, v této souvislosti napsal: Je typický divák TV Nova zběhlým internetovým uživatelem? Je to asi velmi hrubé a paušalizující dělení, ale zdá se mně, že Internet aktivně používá ta horní polovina populace, zatímco ta dolní sedí u TV Nova.

Zamyslel jsem se nad tím, kolik času věnuji internetu a jakou část svého života trávím sledováním vysílání TV Nova. Televizní obrazovka vítězí. A jsem tomu rád. Nechtěl bych totiž patřit mezi Jiřím Hlavenkou zmíněnou „horní“ polovinu populace, která za kvalitní považuje níže uvedené názory.

Bára Seidlová

104 thoughts on “Patřím mezi dolní polovinu populace

  1. novinky jako příkladNemyslím si, že pan Hlavenka měl pod pojmem „aktivní využívání internetu“ na mysli zrovna Novinky 🙂 To je holt ten problém příměrů – nikdy nebudou dostatečně přesné.

  2. Nějak zaměstnanci státní správy musí trávit svou pracovní dobu, ne?

    Na Novinkách je krásně vidět, jak SMS registrace odradily i poslední zbytky čtenářské inteligence.

  3. Nejsem si jistý, zda chci vůbec někam patřit. Na Novinkách jsou luxusní názory (Tvůj screenshot) a na TV Nova jsou překroucené zprávy plné technických „bugů“ a neschopnosti reportérů a také bezduché seriály. Ani jedno nestojí ani za psí štěk.

    PS: Existují i jiné servery a kanály, ale to tu zjevně nikdo neřeší, že? 🙂

  4. ČERNOBÍLEJ DOLŇÁKJá teda se musím přiznat, že jsem dolňák. Už dlouho. Sakra, už hodně dlouho. Dost mě to baví, jo, v podstatě na nic jinýho asi třicet let nemyslím… miluju seriály, ale nesmí to zase moc dlouho trvat. Pár čísel a dost. Na nějaký nastavovaný kaše nejsem zvědavej. Od toho pryč. Jo, ale střihnout si nějakej majtrštyk po pěti letech… náhodný (samo, že trochu zaranžovaný) opáčko, nějakou tu pěknou chvilku poezie, okořeněnou peprným slovem… kapiš ne? to mě rajcuje. Nejsem ani moc na barvu, plochý taky zrovna moc nemusím, stačí mi černobílá stohercovka. Nemyslím váhu ani věk. Prostě jak píšu, jsem spokojenej dolňák.

    P.S. Laco… své autorské sentence tetuju zájemcům rovnou na hrudě. Jakýpak dévédé? Jinak dobrý… fakt dobrý, moc chválím.

  5. Komentare a ‚hornaci‘?Se obavam, ze komentare na Novinkach, Super apod. jsou jednoznacne domenou ‚dolnaku‘. Cili, pan Hlavenka nema pravdu v tom, ze by na netu nebyli. Vy zas komusi podstrkujete, ze uvedene komentare povazuje za kvalitni. Takze remiza. 🙂

  6. souhlas s vv [6], toto je jednoznačně práce dolňáků! jen mám trochu strach, aby naše lepší půlka nebyla za chvilku tvořena pěti procenty populace…

  7. TELEVIZNÍ BAKALÁŘI[5] GTI, souhlasím, také si rád střihnu kvalitní relaci v repríze. Tedy vedle prakticky neustálého vyhledávání nových pořadů. Poslední dobou však dávám raději přednost filmům pro pamětníky, počiny mladých tvůrců leckdy nedokáží ocenit kvality náročného diváka. Také je nutno dávat pozor na nečekané zvraty a záludné objevování se nových osob na scéně, proto doporučuji můj oblíbený pořad Sama doma. Jo a díky za pochvalu. To DVD Ti pošlu podepsané.

    [8] Samozřejmě ta pravá. Jak ví každý zkušený televizní divák, levou je to jak od kamaráda. Platí samozřejmě jen v případě, kdy v televizi zrovna není nic zajímavého.

    [9] Budu se kvůli Tobě v době hokejových přenosů dívat na televizi. Nezapomeň proto Roji zamávat. Pravou rukou.

  8. střed[12] souhlas, nedávno jsem „absolvoval dvojboj“ Kvak a Žbluňk + Je to v pytli (gondíková a kubec – nádhera).

    já zjišťuju, že posledních pár let tv poněkud zanedbávám, internet jakbysmet. Kombinace sport, knížky a výlety s dětma mě nenechávaj moc čas, kterej se dá promarnit s TV.

    V poslední době mě zaujal jen excellentní lost, jinak jsem „mimoň“. Doufám že o moc nepřicházím…

  9. web novyK tomy připravovanému webu novy – fascinuje mě, kolikrát si ještě firmy hodlaj nabít hubu (ehm, konto), než zjistí, že tudy cesta nevede.

    Překvapuje mě, že je neodradila ani situace okolo Streamu, ani nedostatek lidí, ani nedostatek „diváků“.

    Rozebírali jsme to s kolegama a došli jsme k tomu, že první podobnej projekt má naději tak za rok… možná za dva.

  10. AKČNÍ FILMY S NAHÝMI LIDMI[13] Jestli Tě Davide dobře chápu, Bára Seidlová se neminula povoláním. Jen zatím nehraje v těch správných filmech.

    [14] Vůbec se mi zdá, že v TV dávají nějak málo těch „správných“ filmů.

    [15] Petře, já si naopak myslím, že za nějaký čas si bude většina lidí myslet, že internet rovná se Seznam a pak to TN.cz.

  11. správné filmy+seznamAd. filmy – nejzajímavější filmy (a seriály) sežene člověk bez problémů v divxu. Někdy mám dojem, že si tv držím jen kvůli soucitu s personálem kavčích hor…

    Internet=seznam je poměrně obvyklá rovnice u většiny čtenářů ppk. S Tn.cz to bude mít (z celé řady důvodů) nova odost těžší..

  12. ZTRACENI V SOBĚAč máš trojbarevného mobila se stereo sluchátkama v rozkroku, ač máš plazmu přes půl kuchyně… uvnitř nejsi nic. Nepopsanej jak toaletní papír před použitím.

    Nejsi nic, dokud do sebe něco nenahustíš. Primitiv je schopen koukat dvacet dílů na TV do roští a sledovat s napětím, jestli z něho vyjikne lední medvěd nebo krtek. Jo, tahle produkce, jako ostatně takřka veškerá produkce tohoto ražení, je dokonale programově vytvořenej brak pro lidi bez obsahu.

    Dokud se sám neprokoušeš tisícem knih, neprožiješ stovky divadelních představení (naživo) a neshlédneš do desítky kvalitních filmů, budeš stále jen dutým sudem, ztracen v sám v sobě.

    Neboť internet, stahování seriálů (bože), empétrojkové drumbasové pražské jaro, to jsi než pasák vlastních snů, než gigolo vlastního stínu, než prostitut svého života.

    Všechno to harampádí vyhoď, nebo jím alespoň přiměřeně opovrhuj a vezmi si třeba… Ostrovy uprostřed proudu od Ernesta Hemingwaye nebo… Svíce dohořívají od Sándora Máraie, a zkus to přečíst. Pokud tě to nebude bavit, zahoď to a vrať se k těm Ztracenejm… na víc nemáš.

  13. Na internetovou verzi Práva, které prý už není Rudé, rozhodně nechodí „horní“ vrstva populace, ale ta část „dolní“, která surfuje v prac. době.

  14. 2HelenaAno, taky mě přijde logická posloupnost: Rudé právo -> Právo -> čssd -> dolní vrstva populace…

    a výjimky potvrzují pravidlo.

  15. Operetní liška[20] To je úděl čestných. K čemu jí je absolutně bezproblémově zvládnutý acid, když se weby se optimalizují pro většinu.

    W3C zuří, Lee pláče a webmasteři dál upravují weby pro IE7….

  16. opravdu matka moudrosti?Nechtěl bych být drzý, ale slovní obraty s gigolem a prostitutem byly už použity tady:

    http://laco.bloguje.cz…i-hano.php

    Vím že je recyklace v módě, ale tady to bursík nečte, takže bych se nebál trochu změnit slovník (tedy, pokud na to schopnosti stačí)…

  17. GIGOLEM V SOBÉJeště si to zde přečteš mnohokrát… Jde o zcela přirozenej reflex, jak tu čtu od tebe ty hlouposti o stahování sereálů, pardon, seriálů a vůbec… vytane mi na mysl ten jedinej a možnej triumvirátní příměr – Gigolo svých snů… Hlavně si Petře nevykoukej voči, až je budeš upírat do toho roští s mědvědem. Nebo krtkem? :-)))) Jo, Ztraceni, to je žrádlo, co? :-))))

    Hele, jestli jsem ti hráb´ do životního taktu, velkoryse to přejdi, takovejch, jako ty, co smysl života naplňujou u Ztracenejch a piksly buráků je tolik, že se můžeš v klidu dál utěšovat, že prožíváš život…

  18. závidím a lituji…Hele, já ti normálně závidím. Jak ty dokážeš úplně neuvěřitelný věci. Z fleku vohodnotíš kvality aut, hodinek nebo seriálů.

    Vláda? tajný služby? ne, ne. Nebudu hádat. prostě se spokojím s tím, že člověk s tvými zkušenostmi dělá něco důležitýho.

    PS: tomu konci nějak nerozumím. napsal jsem že na tv nekoukám, zaujal mě jen tenhle seriál. ty tam čteš něco jinýho?

    a ještě drobnost – TY – MĚ píšeš jak prožívat život? člověče prober se. koukal jsem na tvůj profil na auto.cz a za necelej rok a půl tam máš 18 tisíc příspěvků!! Na jednom serveru!!

    Budu předpokládat že někde pracuješ, že občas chodíš na záchod a mejt se a i tak mi vycházej neuvěřitelný čísla, kolik toho denně strávíš na netu čtením a psaním příspěvků. Takže ještě jednou: zopakuju to co už jsem ti psal – já žiju život a nestydím se za něj. Ty žiješ na netu a na něco si hraješ. Kdo z nás se má utěšovat, že „něco“ prožívá?

  19. ZTRACENÝ GIGOLONěco vědět o autech či hodinkách? No… tak vidím že generace serčumilů (odtušuj správně – seriálových čumilů) je na tom ještě hůře než by se dospělý člověk mohl i domnívat. Koneckonců každý se neustále zdokonalujeme, já si zde třeba díky tobě špičkově doplnil album internetových kreatur. A stahované seriály? No dovol, kam mě to řadíš?

    Těch 18tisíc – za měsíc, za měsíc… 😉 Petře, já tobě nechci psát jak prožívat život, tos mě nějak špatně pochopil. Naopak, já ti píši, že u těch svejch buráků a ztracenejch staženejch (stahuješ, ne?)seriálů si můžeš stále dokola namlouvat, že žiješ. Nechtěl bych to tu psát potřetí, tak ještě jednou – jo, Ztraceni, to je umělecký žrádlo :-))) Není ovšem (pro tebe) od věci vědět, že vedle intelektuální katogerie, kterou tu dokonale reprezentuješ, jsou ještě jiní. Ti umí číst.

    Neboť plochý, jak na stěně ukřižovaná plazma. Neboť beznadějný jak gigolův stažený… plášť.

    Než na pokraji tmy odhalená pravda,
    tvůj obzor je než planoucí zášť.

  20. nechápe, nebo nechce?Tak ještě jednou a ppoommaaallllluuuuu:

    Napsal jsem, že TV nesleduju ale tenhle seriál mě zaujal. Stáhl jsem si ho, protože když jsem ho začal sledovat, u nás se o něm vůbec nevědělo (běžel na satelitu). Navíc – když jsem ho později jednou zahlédl na nově, jsem rád že jsem ho viděl v originále – ten dabing tomu ubírá 50% kouzla.

    A stahování seriálu? Je to praktické – když máš nabitej program, můžeš se na to podívat kdy chceš a ne kdy se to TV rozhodne vysílat. Tohle řešení volí stále víc lidí – podívej se na laca – ten si koupil diskovej rekordér, což je nemlich to samý.

    Já chápu, že člověk, kterej tráví na netu X hodin denně hádkami s jinými lidmi si bez problémů udělá čas i na bednu, ale ty zas pochop, že to u jinejch lidí takhle fungovat nemusí…

    Takže krátké shrnutí na závěr: Na TV nekoukám, zaujal mě pouze tento seriál. Pokud čteš něco jiného, doporučuji k začít i s recenzemi brýlí…

  21. GIGOLO STAHULaca bych do svých zoufalostí, být tebou, zde nezatahoval. Tím jsi jen dokreslil, jak se potřebuješ opírat o autority. Děláš to špatně. Ty tu vůbec všechno děláš špatně… ale to ti dojde nejdříve v době, kdy skončí patnáctá série osmnácté řady ztracených pro ztracené. Možná.

  22. LOST a ztracení internetoví zoufalciFascinuje mě, že když nedokážeš zareagovat na cizí příspěvek, vybereš si z něj pasáž a pokusíš se reagovat na ni.

    Píšu pokusíš se, protože tvé pokusy jsou čímdál zoufalejší. Nejdřív pokus recyklaci starých příspěvků, teď pokusy o seriálovou ironii.

    Prozradím ti fakta – za cca rok jsem shlédnul necelé tři řady seriálu – při délce dílu cca 45minut jsem seriálu věnoval cca 50 hodin času.
    Když budu počítat cca 5 minut na 1 příspěvek, tak tys zhruba za poslední rok na internetu strávil minimálně 1500 hodin hádání se s lidma…

    Už chápeš podstatu svého zoufalství?

  23. GIGOLO ZÍTŘKA50 hodin se vydržet dívat na tu hloupost :-))) Petře… dost, vlastně… LOST :-)))

    P.S.
    Než v tragedii principálem. Než zítřka svého katem.
    Nenajdeš cestu… málem. Vždyť mozek svůj linčuješ než mlatem.

  24. smutné…Nevím, jestli si uvědomuješ, jak hluboko si klesl. Od rolexek, bmw… až ke kritice seriálu, který pořádně neznáš.

    Otázka je, jestli to u člověka který si musí něco dokazovat denně minimálně 4 hodiny v internetových hádkách, jestli to zkrátka není logický vývoj…

    Je mi tě líto.

  25. GIGOLO SNŮKvalita a razance tvé lítosti, Petře, je přímo úměrná kvalitě tvé prezentace zde. Tedy než krtek v roští (abych byl aktuální) co se snaží sám sebe přesvědčit, že je ledním medvědem…

  26. úpadek[32] Nedává to smysl. Už nezvládáš si to po sobě ani číst?

    Bejvaly doby, kdy to bylo aspoň vtipný. Teď je to už jen smutný…

  27. SMUTNÝ GIGOLOPetře, žes jediný, který tu mé texty nechápe, to bych za přílišný klad, být tobou, ani snad nepovažoval :-)))

    Zkus to tedy ještě jednou, čti pomalu: Kvalita a razance tvé lítosti, Petře, je přímo úměrná kvalitě tvé prezentace zde. Tedy než krtek v roští (abych byl aktuální) co se snaží sám sebe přesvědčit, že je ledním medvědem…

  28. No… já taky moc nechápu. Měl bych?
    Pokud se proti vlastní vůli donutím ty texty chápat, pak rozhodně zcela jinak, než byly zamýšleny. Neměl bych? 😛

  29. ty jsi OK, @Teo[36] Nic si z toho nedělej, tohle je běžnej problém začínajících autorů. Snažej se bejt vtipný a originální, ale někdy se do toho zamotaj a je z toho takovejhle guláš.

    Jim to asi smysl dává a hrozně se divěj že ostatním ne…

  30. TEOŽe ty bys mohl uvažovat o pochopení kontramyšlénky… tos tedy sebe hodně nezodpovědně přecenil. Teo, sakra Teo… ať jsi kde jsi, vždycky se přece najde někdo jako ty, co přičapne a fouká do roští… Koneckonců těch jako Petr, tedy nevzdělaných (chápej v aktuálním diskuzním kontextu) lidí je vždy ta většina. Ovšem zde jsme u Laca… tedy výskyt obdobných kulturních nedonošenců je zde řádově nižší, než je tomu obecně na ulici. Ale čeho si ceň, ceň si toho, že tu za tebe Petrká vyzpíval celou tu svou upřímnou píseň naplňování svého nitra skrzevá stahování seriálů. Jistě, vždyť i brak duše přece potřebuje potravu.

    P.S. Kdybys to náhodou nepochopil, zkus lecitin. Tak tunu.

  31. Novinky, to je bulvár, a proto mají i bulvární komentáře. To k tomu patří.

    GTI, proč na všechny nadáváš? To je nějaká sázka? Kolik máš už na kontě uražených? ;=)

  32. to patří k věci…[39] nechápu, čemu se divíš…
    Tohle je typická vlastnost čechů – když jsou anonymní, tak jsou hrozně silný v kramflecích. Stačí se jít podívat do hospody, kde je každej po Xtým pivu nadává na vládu (ale v praxi zas jde a hodí do urny lísteček se zkratkou).

    Na silnicích každej nadává na policajty, ale stačí aby vystoupil z auta a je jako beránek.

    To samý je tenhle internetovej komik. V reálu to bude nějakej uťáplík a bude se chovat jako beránek. Projdi si lacův blog a uvidíš jak řádí (urážky a výsměch lítaj jak šikanzeny). Kdyby se takhle choval v reálu, tak už mu někdo nabančí, ale tady si myslí, že je anonymní, tak si vyskakuje…

    Prostě typická česká internetová bábovka.

  33. FASTFOODPěknej nick… hele, já nikomu nenadávám, proti tomu se velmi zřetelně ohrazuji. Pokud tu však nějaký přiZpěvatel, omezenec té nejnižší diskuzní kategorie rozehrává teorie, že ten správněj uměleckej ajfr člověk zažívá jen stahováním televizních seriálových braků, pak je potřeba mu vysvětlit, že tohle není močál pro nevzdělané hlupáky. Jinak, pokud si vzpomínám, trochu silněji jsem se zde opřel ještě jen do nějakého samozvaného Freuda, který z délky auta optušoval délku… nohavic, aby tu pak v nějakém záchvatu upřímnosti přiznal, že když potřebuje vědět kolik je hodin, musí se zeptat někoho, kdo nosí hodinky. Myslím jako hodinky co tikaj… no, a byli jsme doma. Jinak jsem. Foode, poměrně mírumilovnej diskutér.

    P.S. Urazit mohu než klasu… a tu urážet, pro to přece není důvod. Seriálové nýmandy předhazujme lvům, za víc nestojí.

  34. *****[38] To byla taková malá (intelektuálně nepříliš náročná) past, do níž ses nicméně ochotně chytil. Ani nebylo třeba instalovat špek. Stačil jen kus těsta, aby ses brutálně demaskoval. Tak to bychom měli… ;-P
    Proč vlastně Laco toleruje tak odpudivou směsici servility vůči sobě a žárlivé agresivity vůči zbytku světa? Netuším, co je to za podivnou hru. Třeba jde jen o jakýsi k popukání legrační scénář sitNETcomu, v němž jsi byl obsazen do hlavní role. Je-li tomu tak, blahopřeju. Ale chybí mi tam signály pro sitkomácký smích. Stačilo by vyhvězdičkovat pauzy pro ***muhehehehééé***!

  35. zase se bavim…Je tu fakt sranda :-)))) Je roztomilý, jak Laco vždycky nahodí nějaký nablblý, většinou ve výsledku naprosto nepodstatný téma. Petr na to, skutečně z hlouby srdce odpoví, a….a pak začne ta správná mela. Doufám, že nikdo nepovažuje za zbabělství, tenhle nekonečný seriál sledovat bez komentáře a jen se potupně vysmívat. Vždycky jsem si říkal,jak je člověk ve své krátké historii stále stejně hloupej, že dělá pořád stejné chyby.Potřebuje jenom vždycky dostatek času, aby ty chyby znovu dělal. Tohle čtivo mě utvrzuje v tom, že ty intervaly se v nás stále zkracují až dokonvergují k nule. Nakonci už zbude jenom apatie….

  36. TEOIntelektuál Teo, jehož ambicí je umět klávesnici zpaměti… :-))) Fantastické. Co mi chceš nabídnout Teo? Nemáš co. Přečti si po sobě pár příspěvků, pár těch v nichž se snažíš něco obecnějšího zde sdělit… pokud budeš k sobě upřímný, necháš si to příště napsat nějakým zkušenějším kolegou. Nechci tě ranit, ale jak jsem tu již napsal – psát to není sr…. 😉

  37. TOMIKUJá s tebou nesouhlasím v tom, pokud píšeš o tom, že Petrká píše z hloubi duše. Píše z duše. To bych možná ještě připustil. Já si v jeho případě totiž zatím žádné hloubky nevšiml. Ostatně je vyloučeno z podstaty, aby mělkost obsahovala zárověň hloubku.

    A Tomiku, to o čem píšeš, to jest číst diskuze nezúčastněně, to myslím není dobře. Tím spíš, pokud si tu mají kolegové pojednou od tebe přečíst, že se potuopně vysmíváš. Tohle pertrká těžce ponese… vždyť on se tolik, tolik snaží :-))Jenže nemá koncovku. myslím myšlénkovou koncovku, což je předpoklad pro jakkoli zbarvenou diskuzi, která se má někam vyvíjet.

    Prostě, podle mne máš diskutovat.

  38. TEO – ŠPATNÝCelá ta doporučená četba, tedy myslím ten článek o tom klukovi, co chtěl bejt za borce, je špatně. To je právě přesně ta aktivita, kterou tu dokonale reprezentuje petrká ver svých příspšvcích. Myslím ho jako z pohledu autora článku, ne toho „hrdiny“.

    Pro tyhle kluky musí mít člověk naopak pochopení. Vymýšlí si proto, že jsou například ve skrytu duše velmi zraňováni – v rodině a tak. Tedy naopak, těmhle klukům je nutno pomáhat kamarádskoým slovem. Potřebují to.

    Ta tlačená „bohorovnost“ autora článku, to je to na co bych útočil já. Tedy pro mne ta nula je autor. Kluk co si vymýšlí (bože), tomu bych vždy pomáhal.

    A paradox života – „autoři“ to jsou zpravidla budoucí zhůvěřilci. Ti, kterým se autoři posmívají… to jsou v dospělosti kluci, kteří pokud z těch fabulací vyrostou (je jim podaná ruka) jsou citliví vnímaví jedinci. Neplatí to absolutně ale rozhodně to není možné vykládat jako autor toho článku.

    Ode mne máš dnes za ten odkaz velkou podtrženou lidskou pětku, Teo.

  39. 2Tomík[43] no jo, já vím… máš pravdu. Vždycky si říkám „drž hubu“, ale je to silnější než já… 😛

    Ale abych se přiznal – hukálové (fakt nádherný slovo) jako je GTI, mě doopravdy štvou. A myslím že stojí za to, jim občas dát trochu na pamětnou…

    Všimni si, že i gti už mele z posledního – z pseudoargumentů zbyl už jen jeho seriálovej trapas a 100 variant slova gigolo. A když se podívám na předchozí příspěvky, nejsem jedinej kdo si toho všiml…

    a že se u toho bavíš beru jako bonus…

  40. lolek[48] toho dne byl gti velice blízko prozrazení.

    Ještě pár historek a dozvíme se, jak se uhrovitý gti, šikanován spolužáky rozhodl, že to všem natře (na internetu). Holky se mu smály, tak jim to vrátil taky. Je to náš internetovej Toxic Avenger. Náš borec na konec…

    😀

  41. PROBLÉM "AUTORŮ"Totiž problém „autorů“ lze velmi jednoduše popsat. Zbabělost. Nic jiného jejich aktivita není. Je to všechno ksindl, pakáž světa. Sednout si k počítači a vypořádat si své žaly způsobem, že naplivu na bývalého spolužáka, to je aktivita hodna než opovržení. Už jen ta bohorovná role autora zvedá soudnému člověku žaludek. Ještě že to píše nějaký šestnáctiletý puberťák.

    Jen v obraně svých myšlének se projeví tvá kvalita a tedy i kvalita „autorů“. Žádná obrana zde ovšem není – na tamní diskuzi píší obdobní hlupáci věty obdivu (čeho?) neboli – jeden hlupák se sám se sebou vyrovnává na úkor bývalého spolužáka a ostatní hlupáci mu k tomu tleskají. Absolutně nepřijatelné. Toho jsou schopni jen opravdové nuly. Je to stádo tupců, jak píši, ksindl.

    Až pochoipíš, že svět není o výkřiku, nýbrž o reakci, tehdy jsi dospělý. Zatím se zmáháš jan na ty výkřiky. A to je málo. To je setsakra málo.

    Aktuálně zde jsou těmi co jen křičí Petr Ká. Ten dokonale.

  42. IT’S ONLY GAMEBlog je HRA. Hraje si autor, občas se do hry zapojí čtenáři. Pustí se do autora, čas od času si to rozdají mezi sebou. Vždycky jsem tvrdil, že tento blog má štěstí na čtenáře. Většina z vás je chytřejší autora. Proto mě baví vše z povzdálí sledovat a v pravou chvíli se do hry vložit.

    GTI je, alespoň pro mě, příjemným oživením hry. Nikdy jsem ho neviděl, nevím co dělá. Neznám ho. Přesto si troufnu tvrdit, že jeho nekompromisní způsob komunikace je pouze jeden z odstínů hry. Problém tak tedy nevidím ve způsobu jeho hry, ale v těch, co se tímto stylem nechají strhnout.

  43. CELÝ ŽIVOT JE HRAJen je potřeba umět nehrát falešně. Já ctím zásadu, že pustit se do autora blogu (doufám to chápeš v jiném významu, než nahoře popisuji ty „autory“!) nemám právo. Pokud mi blog nevyhovuje, jdu pryč. Jiná situace ovšem je na diskuzi směrem k ostatním kolegům. Tam prostě padni komu padni. jasně, že jestli se mají tihle kluci úrovně Petraká někde vyživovat, to stádo tvořené zhůveřilým „autorem“ zhůvěřilého textu a ta následná klaka jim dodává sílu. Tuší, že jejich postoj je stádně správný. Není. Jenom to zatím neví. No, schváleně si laco přečti ten Teúv odkaz. Každý prostě čteme jiné texty… každý na jiné texty odkazujeme.

    Ta tebou zmíněná nekompromisnost je než pevný životní názor (zde na „autory“) konfrontovaný s evidentně nevyzrálým kolegou, ať už je to Teo nebo Petrká. Takováto setkání, to je jistý druh pikantnosti internetových diskuzí. Diskutuješ s někým, s nímž bys ses ke stolu přece nikdy nemohl dostat. Pak samozřejmě narazíš na kolegy s nimiž by to setkání bylo jistě přínosem. Nechci tě jmenovat 😉 ale tak to prostě v životě je.

    Tak jestli přečteš ten Teúv odkaz, věz, že pro mne je to opravdu ksindl světa. To mi ovšem nebrání dskutovat s Teem a nemít krví zalité oči. Tohle asi nepochopí petrká, ale o něm ve vztahu k chápání tedy nemám iluze takřka žádné.

    A velmi s tebou souhlasím. Je to hra. Ovšem do jisté míry, hra na pravdu. Hra o pravdě. A pravda hry. Někteří to neví, někteří to vědět ani nemohou.

  44. [51] Ještě že to píše nějaký šestnáctiletý puberťák – Jojo, v myšlenkové nouzi se hodí každej způsob, jak si dodat pocitu převahy a zflikovat ego. Obzvlášť, když člověk ve svatém boji proti bohorovnosti sedne k počítači a vypořádává si své žaly tím, že bohorovně hodnotí nějaký ksindl, o němž neví skoro nic, dokonce ani jeho věk nezná… 😉

  45. Kusejr, to byl taky talent![54] Laco, znáš pojem Kusejrova nemoc (Morbus Cuseiri)? Hrdina povídky Ivana Vyskočila, komunikační génius Kusejr, dokázal rozežvanit cokoli, až nic nezbylo. Nakonec rozežvanil i sám sebe a rozpadl se na milióny mikrokusejrů. Tyto částice dodnes poletují vzduchem. No a kdo se jich nadýchá, žvaní a žvaní, až všechno rozežvaní. Ano, chvilku to bylo legrační oživení. Ale to ještě nikdo netušil, že tahle estráda s jediným klaunem, eskamotérem se slovy, bude nekonečná. A už je to kapku nuda. Je na čase, aby Kusejr rozežvanil sám sebe. 😛

  46. Na férovku…Tentokrát bez ironie, vtípků a narážek vše myšleno zcela vážně.

    GTI si nám tady vylil srdíčko o jeho přístupu k druhým (dejme tomu utiskovaným). Jeho příspěvky opravdu dojemné člověk by si řekl ten má ryzí srdce.
    ———–
    Pro tyhle kluky musí mít člověk naopak pochopení. Vymýšlí si proto, že jsou například ve skrytu duše velmi zraňováni – v rodině a tak. Tedy naopak, těmhle klukům je nutno pomáhat kamarádským slovem.
    ———–
    Kluk co si vymýšlí (bože), tomu bych vždy pomáhal.
    ———–
    &vyrostou (je jim podaná ruka) jsou citliví vnímaví jedinci.
    ———–
    Totiž problém „autorů“ lze velmi jednoduše popsat. Zbabělost. Nic jiného jejich aktivita není. Je to všechno ksindl, pakáž světa. Sednout si k počítači a vypořádat si své žaly způsobem, že naplivu&
    ———–

    Člověk by zkrátka řekl tohle je člověk se kterým chci jít na pivo.

    Pak ale přijdou na řadu fakta. Jak už jsem psal čtu tenhle blog už hodně dlouho a musím říci že rád. Kromě geniálních textíků (díky za CzechDech 2005) tady byla i nádherná atmosféra. Člověk bez problémů mohl napsat svůj názor, postřeh ze soukromí a vlastní náhled na věc. Nikdo neztrapňoval blanku, protože se jí líbil peugeot 1007, nebo vyznání rikiho na téma rodiče. A langusta nám prozradila, že laco se nevejde do suzuki swift a Vankelt prozradil, že ho nejvíc chytla deska Bílá orchidej od dnes již legendární dvojice Eva a Vašek. Zkrátka pohoda. Pokud spolu dva lidé nesouhlasili, vše se odehrálo v mezích slušnosti:
    http://laco.bloguje.cz…adidas.php

    Pak se tady objevil GTI. Nejprve se osmělil trochou rektálního alpinismu:

    Velmi pravdivé, velmi aktuální a… velmi zavazující… BRAVO, LACO.
    http://laco.bloguje.cz…stopad.php

    Laco, bourák roku… bravo.
    http://laco.bloguje.cz…u-2007.php

    Dokonalá stylistika… dokonalej text. A slovo „vytuněnj“ je to samý jako „vyhulenej“, proto tvrdý… hodně tvrdý „Y“. Bravo Laco.
    http://laco.bloguje.cz…odovky.php

    Bravo, Laco.
    http://laco.bloguje.cz…-darek.php

    Laco… já čtu celej tvůj prosinec a je to jedna velká paráda
    http://laco.bloguje.cz…psovat.php

    Pak trochu vystrčil růžky, ale stále v mezích tolerance:
    http://laco.bloguje.cz…-karel.php

    Pak se to ale zvrtlo. Nejprve si dvakrát naběhl na vidle (radar+hd dvd) a pak už se to vezlo.

    Moudra a urážky z něj lítaly jak kaťuše z nosiče.
    Jenia a inka no zkrátka HO zklamaly, Inka je ožrala, co neumí napsat ani pořádnej holovětej pokřik (a milión dalších věcí)
    http://laco.bloguje.cz…i-hano.php

    Tomík si koupil výběhový a nelogický model bez objektivních důvodů (čti On si myslí že nemá pravdu)&
    http://laco.bloguje.cz…komina.php

    Kyklop se dozvěděl, že vzhledem k tomu co poslouchá je úchyl, neměl by chodit na ulici a GTI by ho ani nenechal volit&
    http://laco.bloguje.cz…-vasek.php
    a tak dále…

    Zkrátka tolerance a pochopení jak má být. (viz úvod)

    PS: omlouvám se za dlouhý příspěvek…

  47. a závěr?Pokud někomu chybí v mém předchozím příspěvku závěr, najde ho zde:

    GTI má názory, se kterejma se dá občas souhlasit. Dokud si nezačal hrát na moudronose, dalo se ho brát i vážně.

    Za poslední půlrok se totálně změnil a jeho texty o toleranci jsou v přímým rozporu s tím jak se chová. A co je nejsmutnější – odmítá si to připustit i když mu to okolí řve do očí…

  48. [48] A paradox života – „autoři“ to jsou zpravidla budoucí zhůvěřilci. Ti, kterým se autoři posmívají… to jsou v dospělosti kluci, kteří pokud z těch fabulací vyrostou (je jim podaná ruka) jsou citliví vnímaví jedinci.

    Jinými slovy, jestli tomu rozumím dobře – chceš říct, že teď už jsi z těch fabulací vyrostl a jsi citlivý vnímavý jedinec, který si moc dobře pamatuje, jak ho bolelo, když se kluci zhůvěřilci v mládí jeho vymyšleným historkám akorát smáli a nechtěli mu pomoci kamarádským slovem, i když to potřeboval, protože byl v koutku duše zraňován.

    Myslím, že budu mluvit taknějak za nás za všechny, když řeknu: To jsme fakt rádi, že už tě trauma z mládí přešlo.

  49. DENTEVšechno špatně, Dente. Jistě, že šetnáctiletý puberťák. Nebo snad znáš někoho, kdo se v dospělosti takhle uboze a bezcharakterně rozepisuje veřejně o svém bývalém spolužákovi? Ano po tkaničky u boť mu „autor“ nesahá.

    A jestli je ten text o tom klukovi s brejlema od tebe, můžeš sám sobě než popřát soustrast. Jo, sedět s nohama na stole a vyřizovat si účty se světem tím, že píšeš o spolužákovi, který pubertu prožíval (možná Dente, možná) trochu jinak než ty… to může opravdu jen hlupák.

    Nauč se formulovat myšlénky na diskuzi. Neb články, které ty diskuze uvozují ty by měl psát dospělý člověk se zkušeností a s rozhledem. Třeba jako zde.

    No jen pohleď na to vrnění některých malých nevyvinutích kluků zde na diskuzi. Jakmile jim někdo řekne, že jsou tou svou hrou na dospěláky než směšní, už už zapalují ohně vášní. Přitom neví, že jim hoří než jejich vlastní uši. Studem, k němuž ovšem teprve musí životem dojít.

    Své profesionálně primitivní dedukce, Dente, si piš do šuplíku, nebo je adresuj svým pubertálním soukmenovsům. Diskuze předpokládá mozek. Zeptej se v masně, co máš místo něho ty.

  50. PETRKÁVelmi oceňuji, že mě máš nastudovaného. Ty odkazy mě až dojaly. Vyjádřit se musím k tvé podivné představě o jakémsi řiťolezectví směrem k Lacovi. Nikoliv, Petřeká, my dospělí takto oceňujeme kvalitu článku, kvalitu člověka. Na tohle ty potřebuješ ještě tak 15 let jíst jogurty a rybí tuk. I když v tvém případě tvrdím, že nemáš šanci. Nezapomeň, že v tvém věku jsem kdysi byl i já.

  51. DENTENa borce si tu hraješ jenom ty, Dente. Nevíš, neznáš, neumíš. Co mi chceš nabídnout? Nemáš co a nemáš čím. To je vše, Dente. Zkoušej své pokusy na kolegy ve třídě. Aby se ti ale nestalo, že ti bude jednou ten s brejlema přidělovat prémie.

  52. BravoLacoGTI,všechno, ale opravdu všechno špatně! Jsi než embryo netového stalkera, jenž si vyřizuje účty se světem za své prokazatelné neúspěchy v reálném životě. Jenom nýmand a frustrát tvýho kalibru se může chlubit svou neschopností vydělat si na pořádnou káru … cituji komentář GTI na auto.cz:
    K článku: Jaké auto za 200 tisíc?
    Tak jsem brali prémie. Dobrá zpráva. Třikrát jsme je nebrali. To není dobrá zpráva. Vo tři měsíce mám oddálenou káru. Teď už mám 200 kolíků. Jdu do toho. Stavěl jsem se nejprv u BMW. Šel bych do něj. Nejdu. Nemůžu. Těch 200 kolíků je tak na automatickou klimačku… U Mercedesu mě nepustili blíž jak 20 metrů od prodejny. Nevím proč… přeci jenom, mám adidasky. No, tak zas úplně adidasky to nejsou, maj šikmý dírky na tkaničky, ale lampasy seděj. Navíc jich mám poměrně dost – 4 na nohu. Tak jsem to vzal rovnou přes pole, do bázu. Pánové, to byla jízda. Nějaký pako tam mělo přednášku, že jsme si všichni rovni a že jednou nám bude líp. Akorát neřek, kdy to přijde, tak jsem ho srazil z bedny vod pomerančů a vybral si káru. Je bílá, má pěkný drátěný kola a má i lůžkovou úptravu… Nijak moc rychle ale nejezdí. Co bych taky za 200 kolíků chtěl… Tak čus.
    (zdroj: http://jdem.cz/acwl7 … komentář č. 34 Panelstory)

    Mimochodem, já už mám od „revoluce“ 7. auto. Žádnej bazar, do toho bych nikdy nešel. Samý funglovky. S upocenými dvěma sty litry, pečlivě smotanými v kapse teplákový bundy od Vietnamců, můžeš tak akorát závistivě postávat za plotem značkových prodejen a pak jet MHD do Áček.
    P.S: Předpokládám, že tento způsob komunikace bude shledán pouze zábavným odstínem hry a případný problém na straně těch, co se tímto stylem nechají strhnout. 😛

  53. [66] Dobrý zdroj zábavných odstínů, hele. Připadá mi, že to všechno do sebe zapadá: Smáli se mu, že si hraje na machra, tak si to v roce 1990 konečně kompenzoval tím, že si koupil fakvoesuperkáru fgétéíčku. A tenhle penilní extendér mu prorostl, jak koukám, i do přezdívky. Na druhou stranu tou koupí konečně všem ukázal, že je opravdu machr, čímž konečně dospěl a stal se citlivějším a vnímavějším jedincem, který je lepší než ostatní, což mu ostatně zůstalo dodneška.

  54. TEOChybí ti pointa… ty necituješ celý ten text. Takhle to nedává smysl. Chybí tam:

    P.S. Ta kára má pěkný jméno – LIBERTA Mělník… něco mi to připomíná. Nevyhrála vona ta kára Monte Carlo?

    Je to taková drobná ovšem podstatná nuance. Teo, je mi jasné, že tohle je pro tebe nepřekonatelnej vořech :-))) ale když už tedy přetahuješ tak rozsáhlej článek, dělej to po svém tedy tupě, ovšem poctivě.

  55. GTIčkoKoukám, že fanklub Trabantu 2.0 GTI se rozrostl do obřích rozměrů. Né nečekejte pointu ani staročeštinu, nejsem AUTOR ani pozádechpoplácávač. Píšu jen hloupé rady a komentáře bez pointy. Ale náramně se tím bavím 🙂

    PS: Hledal jsem slovo GTI v encyklopédii, ale nenašel jsem o jaký živočišný druh se jedná 🙂

  56. 2GTINe, opět mimo – tebe nastudovanýho nemám, mám načtenej lacův blog. A když si se ti něco líbí, nejde si nevšimnout věcí, co to kazej. Čtu laca už víc než tři roky a byl bych blázen, kdybych si nevšiml toho vředu, co se na něm v roce 2007 objevil.

    A ještě k alpinismu – možná tě za mlada fakt mlátili a musel si dělat búchví co, ale tohle se už mezi chlapama nenosí.
    A pokud do každýho druhýho příspěvku píšeš „Bravo“, je to alpinismus jak vyšitej.

    BTW – mezi kamarádama taky taky pořád neříkáš: bravo, to se ti povedlo, bravo, tos udělal dobře, bravo, tohle oceňuju…

    PS: je mi jedno, jestli jseš starší nebo mladší. V každým případě se chováš jako moula.

  57. @Teo NEZKLAMAL[66] @Teo, mám rád Tvůj styl. Mám rád Tvůj blog, mám rád Tvé provokace v komentářích jinde. Tenhle odstín hry ale ještě u Tebe neznám. Jak ty to válíš. Jeden by se málem nechal zmást, že jsi nerozeznal nadsázku v GTIho komentáři k článku „Jaké auto za 200 tisíc“.

  58. Inu…[71] V téhle hře o mnoha odstínech přece nejde o to, co kdo bystře rozpozná nebo tupě či záměrně přehlédne. Jde o převahu. Lépe řečeno, o fiktivní pocit převahy vůči ostatnímu „xindlu“. Převaha je účelem, světícím prostředky, ne? Namachrovancům typu BravoLacoGTI lze čelit pouze za použití jejich metod a za předpokladu, že rezignuješ na korektnost v komunikaci. To máš jako na fotbalových stadionech. Když budeš coby pořadatel slušně vyzývat megafonem zpovykané fanoušky Baníku, aby se zklidnili, dostaneš leda tak bejsbolovkou do palice.
    Ale neočekával jsem, že se kromě „poškozeného“ tímto stylem hry někdo jiný nechá vyprovokovat… 😉

  59. KANADATeo, zásadně nesouhlasím s tvou definicí toho, o co jde, tedy jak píšeš, o tu jakousi převahu. Tak to podle mne není. Například v  mém případě jde než o to, že když mi tu někdo náruživě píše, že Gott je černoch, upozorním ho na to, aby si sundal brejle. A všimni si, že tvrzení o „barvě pleti“ je tu zcela regulerní příspěvek. Ovšem… jak někdo upozorní na ty brejle, je voheň… Jistě víš proč – král je nahý. Takovýto král, Teo (namyslím to osobně) je totiž vždycky nahý…

    P.S. Příště nedělej kopírovací prasárny a chovej se čestně. Tvrdě, to ocením, ale čestně.

  60. [73] Mně je šumák, s čím souhlasíš či ne. Dozvěděl jsem se od Laca, že podpásovky a urážky vůči komentátorům jsou jenom taková hra a problém nevidí v těch, co hrají falešně, nýbrž v těch, kteří to zbaštěj. No a tak jsem si tedy v rámci těchto levidel cvičně zahrál. Samonasírací rotační debiloidy je snadné vytočit. Nevím, zda tě omlouvá, že jsi nerudný stařík věkem kolem sedmdesátky. Asi je to v důchodu nuda… Musím sice uznat, že mozek ti pořád funguje, jenom holt kapku šejdrem. Myslím, že Petr K. a jiní, které jsi tu mnohokrát zvláště zavrženíhodným způsobem dehonestoval, by si mohli na chvilku vydechnout, že zmizeli z hledáčku zákeřného snajpra a nahradil jsem je já. Každému, co jeho jest. Dokud mě Laco nezabanuje, budu ti tady kazit ty tvoje vypečený hry, co masturbačně provozuješ na serveru auto.cz. Nic není zadarmo, ani „spokojené“ stáří frustrovanejch dědků. Tak to bylo takový zahřívací chucpe. Teď jdi, voe, bloguj a bláboluj v pokoji a už na nás příště ty svoje kokotský finty nezkoušej. Amen…

  61. TEOJestli nemáš, Teo, kapesník, zkus to příště do rukávu :-)))) Ale, že sis s tím dal práci. Příště to zkus jako chlap – rovně a čestně. Jestli tedy víš, co je chlap, co rovně a co čestně.

    Mimochodem, všiml sis, Teo, že tu jen na ty vaše postpubertální plačky reaguji a nikdy nezačnu napadat jako první? Ostatně jen se přečti cos tu napsal k ústřednímu tématu ty. Pak se Lacovi omluv. Mě se omlouvat nemusíš, na to si tě málo vážím. Styď se Teo.

  62. 76Ty informace mi jeden tvůj „fanda“ poslal mailem. A buď rád, že si většinu nechám pro sebe…
    Jsou chvíle v životě čestného muže, které ho nutí ušpinit si boty. (Victor Hugo)
    A já dodávám: Ta chvíle u mě nastala právě dnes!

  63. rovně a čestněJe zajímavý, jak lidi s chutí používaj slova, o kterejch buď nemaj ani páru nebo který jsou v přímým rozporu s jejich jednáním.

    Je nechutný, že GTI má žaludek psát něco o „rovnosti a čestnosti“ po tom, co tady předvedl [57].

  64. [76] Tohle už nebylo tak dobré jako to předtím; psaní o pakáži a ksindlu ti jde zjevně líp. Tak že bychom se zase vrátili k tobě, co říkáš?

    Hele, GTI: Který zážitek byl pro tebe v dětství horší, co tě bolelo víc – zjištění, že jsi takový ubožák, že si musíš vymýšlet a válet machra, nebo to, když sis uvědomil, že tvým vyprávěnkám stejně nikdo nevěří a jsi stále outsider? Co z toho zanechalo ony hluboké jizvy na tvé chápavé duši, ony jizvy, které – nyní rozdrásány – donutily někoho tak povzneseného, jako jsi ty, až k tomu, že porušil své vlastní pravidlo „neútočím jako první“ a napsal [51]?

    A ještě jednu otázku mám: Pomáhá ti tahle planá verbální agrese v úsilí vypořádat se s pocitem sociální izolace, nebo to je kanalizace nějakých frustrací z mládí? Vypadá to na nějaký nevyjasněný vztah k otci… Připomíná ti Laco tvého otce? Máš pocit, že bojuješ s ostatními o jeho přízeň či pozornost tak, jako jsi bojoval v dětství o uznání od vrstevníků? Děkuji za odpovědi.

  65. není opravdu nemocný?Ještě mě tak napadla jedna věc. Jedním z příznaků duševní poruchy je částečná ztráta vnímání reality…

    A myslím že o něco podobného jde i v tomto případě. Jinak by přeci nemohl napsat tohle:

    Mimochodem, všiml sis, Teo, že tu jen na ty vaše postpubertální plačky reaguji a nikdy nezačnu napadat jako první?

    A normální člověk by si také všiml citelné změny svého chování a celkového ovzduší kolem sebe. Podívejte se na starší Lacovy příspěvky (cca polovina 2007), kde má ještě celkem normální chování a lidé s ním diskutují (a chválí ho). Myslí si někdo, že je možné, že by si nevšiml že je najednou na to sám? Že s ním poslední době nikdo nesouhlasí a všichni ho odsuzují…

    Rozhodně bych si nechtěl hrát na psychologa, ale přijde mi divné, že by si tohohle duševně zdravý člověk nevšiml…

  66. Tak jsem se tím prokousala, původně jsem se chtěla vyjádřit k GTI, protože jeho nesmyslné užvaněné útoky na Petra u mě překročily práh bolestivosti :-)), ale už zaplaťpánbůh nic psát nemusím. Díky, pánové, že jste si ušpinili nohy a já můžu mít střevíčky v suchu :-). Ale zas ho moc netrapte, je sám, ne?

  67. díky[81] díky, a… mimochodem – všiml jsem si že jsme oba měli v posteli stejného favorita 😉

    „Vezmi knihu a sněz ji, v žaludku ti zhořkne, ačkoli v tvých ústech bude sladká jako med. Vidíš? Navždy uchovám, co nemělo být řečeno, v hrobě, jímž se právě stávám.“‚

  68. 82 PetřeAsi jsem nepozorná, ten citát bych měla znát :-)? Odkud to je? A ten favorit je Z.? Radši opatrně :-).

  69. 😉Nevím kdo je Z (pokud je to zuzik, tak přiznávám, že ji neznám) 😀

    Ten citát si určitě pamatovat nebudeš, protože takových tam jsou desítky a už je to víc než rok…
    http://www.oaza.estranky.cz…-ruze

    Mimochodem – dobře zvolené jméno rubriky. Nedočetl jsem celej název a bylo to první na co jsem u tebe kliknul… 😀

  70. OMGDíky teo,
    čistě náhodou jsem se od jessie proklikal až k jednomu staršímu příspěvku na tvém blogu (příhoda v metru 😉 a musím říct, že takhle šíleně jsem se neřehtal už hodně dlouho…

  71. 85No jo, hypnotizér v metru… to je tak, když si někdo ukousne větší sousto, než je schopen spolknout. 😉

  72. Tiskové podhlášeníVelký G(TI)uru, duchovní učitel póvlxindlu, se uraženě odmlčel. Ale možná si jen sundal trenky jinde a honí si tam exhibicionisticky svoje ego. Jako tady. Pravda, nečekal jsem tak potupně rychlý výměk po čelní srážce s podobnou mírou agresívní arogance, jakou používá sám. Dneska lidi holt odfláknou i ty prasárny! Ale možná jen sbírá síly, aby obohatil svůj „nekompromisní styl komunikace“ o nové prvky a odstíny. Anebo ho trefil šlak, což by v tak pokročilém věku a s přihlédnutím k trvalému stavu cholerické zamindrákovanosti bylo přirozeným vyvrcholením jeho kariéry. Ať tak či onak, vždy s kloboukem Tonak! Konec hlášení…

  73. Petřenáhodou, já jsem aktivní pozorovatel a nic čemu bych řekla satira zatím nebylo, právě proto se ptám, když Vás tu tak čtu, jestli to je jako ono:-)

  74. no tak jo…Dobře, koukám že tě neoblbnu. Máš pravdu, nebylo.
    Chtěli jsme to tam dát, ale pak jsme si to rozmysleli. Zdálo se nám to moc slabý…

  75. Mod[88] Ne, tohle rozhodně nebyla satira. Spíš parodie dramatu „Je třeba zabít Sekala“. Fraškoidními a komediálními prvky se nenech zmást. Jsou pouhými odstíny hry. Nějaké další otázky? ;P

  76. Teo Sekala, hmmm:-)a kdo je Sekal? Teda, nemyslím kdo je Sekal, ale kdo je Sekal??
    Pokud jde o Sekala, byla to kromě postavy hlavní,jediná persóna, kterou zabíjet nebylo třeba 🙂

  77. 93Teda Mod., ty vyslovíš přesně to, co mě matně napadlo, a ještě to dokážeš tak výstižně :-).

  78. 93 Sekal?Kopíruju pasáž z oficiálního textu:
    „Má za sebou krušné dětství parchanta, kterým všichni pohrdají, nic mu nepatří, slušné děvče si ho ani nevšimne. Sekal je zatrpklý a krutý, nenávidí všechno a všechny.“
    V naší verzi zabit nebyl. Spáchal virtuální sebevraždu. Ale možná to bylo jenom tak naoko. Povstane z popela jako bájný pták Fénix. A bude klovat. To už tak ptáci dělají… ;P

  79. Teosem ten film viděla, opakovaně a trvám na tom, že postava Sekala a kováře jsou postavy víceméně pozitivní, byť každá jinak.
    Takže toto přirovnání mi zkrátka nesedí:-)

  80. Jessiejá myslím, že vo to v tom filmu de, aby to každého minimálně matně napadlo, no a ti co je to nenapadne jsou ta „spravedlivá“ většina:-)

  81. Sekal„A začneme-li u samotné zápletky, kdy se vesnický parchant Sekal vrací po létech do své rodné vesnice a mstí se svým bývalým tyranům z řad místních sedláků tím, že je udává fašistům a následně shrabuje jejich majetek tak, že celou vesnici záhy ovládá“

    Ja nevim, zda je tohle pozitivni. Ale ve smyslu oko za oko, zub za zub snad…

  82. 96Nedávno jsi tady umanutě trvala na tom, že vítězný slogan k Fatboyi by měl znít podle tvýho mustru Ale taky ses neprosadila. Ani teď se svým ostrozrakým viděním skrytých souvislostí neprosadíš. A pokud ano, tak pouze u třeskutě inteligentní menšiny. 😛 Hele, nedělej vlny a napiš to narovinu, že pseudointektuálská verbální agresivita je pro tebe příjemným zpestřením hry. A můžeme si klidně dát pár kol… 😛

  83. radkone určitě není, asi ani ve smyslu oko za oko zub za zub, nicméně z mého subjektivního pohledu nebyl Sekal o nic větší parchant než všichni ostatní spravedliví, tak jsem to myslela.

  84. Teoumanutě trvala?:-)) no nevím, já mnyslím, že jsem si dovolila namítnout, že „sedět je trest“, protože pokud se tvrdí, že ne, popírá se význam rčení “ Jsi Sekal pudeš sedět!“
    Verbální agresivita není moje parketa, beru Vás pseudointelektuály prostě tak, že každý voláte o pomoc svým způsobem:-)))

  85. 101Jak chceš, umanutě namítala. Si to vyhledej… 😛
    Nás pseudointektály? A sakra, tos docela přitvrdila. Není to náhodou pokus o satiru? Nebo dokonce o verbální agresivitu? Pokud ano, tak BRAVO! No nic… co bys mohla čekat za zázraky od ksindlu a promovanejch inženýrů, že jo? 😛

  86. Softwéru patří svět ! :-)))Normálně jsem se tim prokousal az do koce a bajecne jsem se bavil. Laco, kdy uz mi konecne ten modul GTI nechas zkopirovat? 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *