Restaurace Divadelní sklípek Chomutov

Kvalitní představení místních ochotníků


V Divadelním sklípku historické budovy chomutovského divadla jsem byl nesčíslněkrát. Poprvé na obědě jako pionýr se sovětskou delegací, to ještě v době, kdy vrcholem odvahy kuchaře byly hranolky. Současná nová podoba restaurace je na místní poměry vkusná, stejně jako nabízené pokrmy. Alespoň co se týče jídel na objednávku, polední hotové pokrmy patří zatím jen mezi lepší standard (chodím do sklípku na oběd téměř každý den).

Večeři jsem zahájil, možná s odkazem na první návštěvu zmíněné restaurace, Ruským borščem (45 Kč). Velká a chuťově přesná porce dala zapomenout na zkušenosti z jiných restaurací, kde boršč považují za luxusnější verzi zelňačky. Temně rudá polévka mi opět připomněla, že červená řepa nemusí sloužit jen k malování knírů pod nosy strávníků ve školních jídelnách.

Odnesením prázdného talíře oválného tvaru jsem snad definitivně dal vale vzpomínkám na život s rudým šátkem kolem krku a začal se těšit na Biftek s lanýžovo-medovými bramborami, fenyklem a foie gras pěnou (375 Kč). Můj jazyk po přinesení pokrmu nevěděl, zda se má dříve mazlit s nasládlými bramborami, šťavnatým masíčkem nebo pěnou z jater překrmovaných opeřenců.

Chuťové pohárky v tu chvíli ovšem ještě nemohli tušit, že se budou muset popasovat s hutným Čokoládovým dortem s vanilkovým mascarpone a jahodami (89 Kč). Pečlivě vystavěný most slasti se překlenul nad dortem s konzistencí blížící se tabulce čokolády a pěnou jemnější než tvaroh a hustší než smetana.

Výborný dojem z nově rekonstruované restaurace podtrhl pozorný číšník, který spolu s kvalitně připravenou kuchyní dokazoval, že i na lokální divadelní scéně lze rozehrát představení metropolitní úrovně.

Divadelní sklípek Chomutov

8 thoughts on “Restaurace Divadelní sklípek Chomutov

  1. Nádhera a paráda. Na fotografii je vidět i ta správná kapka krve od středně propečeného masíčka. Mňam,mňam.

  2. Dobré jídlo, příšerná obsluhaNa základě celkem zajímavé recenze jsem včera zašel do Sklípku. Předkrm jsem si vybral Carpaccio ze svíčkové a hlavní chod Biftek s lanýžovo-medovými bramborami, fenyklem a foie gras pěnou. Obojí bylo celkově dobré, jen u toho předkrmu mi trochu scházela harmonie chuti. Co se jídla týče, na místní poměry hodnotím známkou 1-. (Na pražské poměry 2-) Nicméně co mě nejvíce zklamalo byla obsluha! Vešel, pozdravil (ze strany 100kg ušmudlané číšnice se mi pozdravu nedostalo), usednul jsem a čekal, než přinese jídelní lístek. Přisla ke stolu s kyselým výrazem, jaký si jen dovedu představit a tichým hlasem se zeptala jestli budu jíst. Tuto otázku bych čekal v hospodě IV. cenové relace, ne zde. Za 5min. přišla ke stolu, řekl jsem jí mou objednávku a opět s kyselým výrazem se odebrala do kuchyně. Předkrm proběhl v pořádku, naštěstí přisla pro špinavé nádobí její kolegyně, která byla usměvavá a milá – jak málo stačí člověku k dobrému pocitu… Hlavní chod přinesla opět kyselá číšnice. Ihned jsem zjistil, že mi chybí ke konzumaci steakový nůž. Slušně jsem ji poprosil, zda by mi nemohla přinést steakový nůž – čísnice ani nemrkla a bezeslov se odebrala dozadu, odkud mi přinesla steaková nůž. Při placení jsem si zavolal příjemnou kolegyni, nechal jsem jí dýško a poprosil, zda-li by bylo možné, aby se nedělila o něj s její nepříjemnou kolegyní. Toť vše, asi si budu nadále objednávat jídlo domů, abych se nemusel nervovat s nepříjmnou obsluhou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *