Tesco chystá prodej potravin přes web

Budou nákupy obstarávat ledničky připojené k internetu?


Četl jsem před časem, že Tesco hodlá přes internet prodávat potraviny. Chválím a tescám. Snad se brzy přidá také Globus, který jest hlavním dodavatelem jídla objevujícího se na stole u nás doma. Každý týden tam Markéta absolvuje více než hodinové putování mezi regály, na jehož konci je plný vozík, který se svým obsahem příliš neliší od vozíku, se kterým manželka stála u pokladny o týden dříve.

Příště už to bude jinak. Postačí se přihlásit ke svému účtu na webu Globusu, z připraveného seznamu obvyklých položek vybrat ty, které je nutno koupit, případně doplnit nákup o některé z akčních nabídek. Na závěr zvolit čas, kdy má u dveří zazvonit poslíček s objednaným nákupem. Nic složitého.

Vůbec mi nevadí, že by se někdo mohl zajímat o to, jakou značku piva preferuji nebo zda nekonzumuji nějak příliš mnoho rybího salátu v jogurtu a proč nejíme buřty. Naopak. Inteligentní systém se jistě časem zdokonalí a v Globusu budou pak automaticky vědět, co za jídlo nám každý pátek mají přivézt.

Jíst už budeme sami.

16 thoughts on “Tesco chystá prodej potravin přes web

  1. V Britániitohle funguje už řadu let. Nákupy rozvážejí logicky roztříděné do tašek. Dokonce mám dojem, že rozvoz je zdarma.

  2. Podle mě to chce už jen propojení e-shopu s ledničkou, aby se tak její obsah automaticky sám doplňoval. Vypiješ plechovku piva a za deset minut zazvoní u dveří poslíček s novou 🙂

  3. už se moc těším!!!Vole pravdu máš.
    Postupně jsem plně automatizoval svojí domácnost, abych ukrátil čas zbytečným úkonům a měl tak více času na věci příjemné.Máme automat snad na všechno co jde.Automat na kávu, na trávu, praní prádla, sušení prádla, mytí nádobí, na řazení rychlostí i zpátečky,automat na chlazení, na vaření…vole prostě všechno na co si vzpomeneš ….Dokonce jsem se přistihl, že i já funguji stejně jako automat.
    Jedu dom,automaticky nakoupim.Přijdu dom, automaticky vodkopnu boty, automaticky vodhodim šaty, automaticky pomuchlám a vokoupu děti,automaticky se vokoupu s nima, automaticky ji přečtu čtení před spaním…automaticky se tedy nažeru až někdy v devět, protože to dřív prostě nestihnu…a potom prostě automaticky usnu. No a každý ráno automaticky vstanu a jdu do kolbenky…

    Vole nějak jsem zapomněl na ten čas pro věci příjmené. Tak jo, automatizuju nákupy tím, že je přehodím na jiný automat. To bychom měli odškrtlý jeden bod. Co tam máš dál?

    Život se stane postupem času automat. Do doby, než do něj přestanou padat mince nebo se jednoduše rozbije. Pak můžeš přejít na manuál….a nebo taky rovnou jít do prdele. Třeba jako já.

  4. AUTOMATICKÝ TOMÍK[4] Mám pocit, že sis pořídil také AUTOMATICKÝ GENERÁTOR KOMENTÁŘŮ. Musel stát balík, fakt dobrej model. SKVĚLE se to čte. Palec nahoru!

  5. nevim, zda ten dovozje nutny. Protoze ta logisticka cast na tom celem je to nejvetsi peklo. Nekdo musi byt doma, zaroven musite mit co nejvic aut co dorucuji a tak dale. Daleko vetsi smysl by mi daval takovy drive-in. Proste naklikam co potrebuju a pak si proto sjedu. Nalozej mi auto a hura domu. Cas straveny takovouhle akci tak pul hodiny.

  6. Jen něcoNo, internet je na nakupování něčeho ideální, ale nechal bys je vybrat třeba zeleninu, ovoce, pečivo .. navíc třeba já si u spousty věcí čtu složení a podobné věci, už vidím, jak tohle bude komplet na webu… a pak vybírám z několika možností .. i u toho ovoce třeba beru to co je pěkné, i kdyz jsem původně šel třeba pro něco jiného…

  7. znáš to…Laco vole ty mě znáš. GTI,ty zase moc ne…ale i tak…Emoce mnou zmítají, motivují i demotivují jak stojím na tomhle světě svýma nohama.S nima vypadám a taky se cítím jako blázen..cítím se dobře. Bez nich jsem normální, šedej jako každej jinej…což mě zase ničí,ale dělál mi to životaschopný život. Emoce mě ale především nabuzují k umělecké tvorbě. Nejlepší věci skládám (Laco potvrdí,že jsem muzikus), když jsem totálně nadně. Teď máte jenom chvilku štěstí,že jsem hold v rozpoložení, že prozměnu píšu.Přišlo to a doufám, že to nebude dlouho trvat a zase to odejde.Škoda pro vás, ale dobře pro mě.Hrozně mě to totiž vyčerpává.

  8. Vaše pravidelná dávka e-močíJojo vole, život je složitej, vyžeňme splíny.Jestli se poserem, vezmem si plíny 🙂

  9. romoveto je hovno, jednou za čas si koupím nanuka a sedíc na obrubníku pozoruju romy, jak vykládaj ty markétiny vozíky do taxíků a jedou se někam najíst (skupinově = min. po 15) // co potom, kde je potkám ??? (naštěstí je tu kůvland s neprogresivním přístupem prodeje …)

  10. ROMOVÉ V ULICÍCH[14] Ano, až my INTELEKTUÁLOVÉ, s Artíkem v čele, budeme objednávat VŠECHNO přes internet, v ulicích zbudou jen ROMOVÉ a DANIEL LANDA popěvující si Jó, ulice je jako sen, duše v plamenech, děsně dlouhej den. Jó, ulice, teď patřej sem, noc je královna, no problem.

  11. Takhle to fungovalo v sámočce Jadran v Místku, už když ses Laco narodil :-). Být tím Tescem, nevím esli bych se do něčeho takového pouštěla, když pomyslím, jak sou ti lidi dneska asertivní, že Teo?!:-))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *