Kung Fu Panda

Už vím, co si nechám vytetovat na pravou paži


Víš, kámo, na předloktí levé ruky mám vytetováno pět písmen. Pé, i, iks, a, er. Ale na milost beru i kluky z Dreamworks. To díky Shrekovi (a kvůli tučňákům miluji i Madagaskar). Do první ligy je však vytáhla až panda. Tlustá a nemotorná panda Po, která se musí naučit kung-fu, aby zachránila Údolí Klidu před zlým sněžným leopardem Tai Lungem. Stokrát obehrané téma o outsiderovi, který nakonec porazí favorita ale samozřejmě není tím, co tento animák dělá výjimečným.

Hele, brácho, děj filmu není těžký předvídat. Charaktery jednotlivejch postav taky rozpoznáš na první pohled. Skvěle animovat dnes umí kdejací bratři v triku. Ale dát to dohromady tak, aby to bylo zábavný pro diváky co jsou v kině za rodinný vstupný, to už je po pixelech těžký. Je snadný natočit biják odkazující na desítky filmů. Snímek Kung Fu Panda jde opačným směrem. Stal se titulem, na který budou odkazovat ostatní. Zatímco další díly Shreka už nudí, tady se těším na pokračování.

Jak praví jedna východní moudrost: Věci se stávají výjimečnými až tehdy, když v jejich výjimečnost uvěříš.

3 thoughts on “Kung Fu Panda

  1. konečněZdá se, že ve studiích konečně procitli a zjistili, jak vypadaly KVALITNÍ filmy a začali točit jejich animovaný remaky. U kungfu pandy s dojetím zamačkávám slzu a vzpomínám na filmy Karate Tiger 1, Lionheart, Kicboxer 3, 36 komnat Shaolinu nebo Amerického ninju.

    Doufám, že brzy dojde i na animované Komando….

    😛

  2. VALL-I[2] Vím, proto jsme šli rychle na Pandu ještě před premiérou F.I.L.M.U., na který celou rodinu pustí zadarmo, když u vstupu ukážu předloktí levé ruky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *