Vall-I: Dokonal-I film?

Spíše lehké zklamán-I


Nedávno jsem se rozplýval nad animákem Kung Fu Panda. Ideální rodinný film na letní odpoledne. Děj odsýpá. V každém filmovém okénku přesně víte oč jde nejen vy, ale i vaše děti. A když se náhodou vyskytne jen náznak nesrozumitelnosti, hned se na plátně najde někdo, kdo vše vysvětlí a i ten nejpomalejší divák v sále se v dějové lince rychle zorientuje. Po technické stránce je film vyrovnaný od prvního do posledního pixelu. Nic a nikdo nepůsobí rušivě. Tohle všechno v novém díle famózních tvůrců z Pixaru neplatí.

Vall-I rezignuje na příběh. Je tu jen děj. Oč je story jednodušší, o to komplikovanější je způsob vyprávění. Sebevědomí animátorů je tak vysoké, že se první půlhodinu ve filmu vůbec nemluví. Animace skvělá. Atmosféra znamenitá. Hudba povznášející. Robot Vall-I k sežrání. Stačí se dívat, přemýšlet není nad čím. Přesto to není nuda. Čím ovšem přibývá děje, tím více to přestává bavit. Když se na scéně objeví lidé, úžasná animace se přemění na pouhou animaci z Úžasňáků. Vyplatí se alespoň počkat na píseň Petera Gabriela v závěrečných titulcích.

Již dlouho se těším, až Pixar natočí film výhradně pro dospělé publikum. Prvních třicet minut Vall-I ukazuje, že animovaný ráj existuje.


V traileru se objevují záběry jen z první půlhodiny filmu. Pixar ví proč.

9 thoughts on “Vall-I: Dokonal-I film?

  1. ludia vo Wall-eMyslim, ze odpudivost vyobrazenia ludi v tomto filme bola zrejme aj cielena. akoby do toho filmu boli „vtlaceni“ z ineho typu kreslenych filmov (Uzasnakovi?). Proste do toho momentu bol film v istom zmysle uveritelny ale s nastupom ludi to bolo nejake rusive 🙂

    Mozno ako memento pre tucnejucich ludi? Neviem.

  2. NEÚŽASNÍ ÚŽASŇÁCI[1] Ano, RONY, popsal jsi to přesně. Úžasňáka, Elastičku a jejich rodinu mám rád. Ale ve Vall-im se na takto animované postavičky nechci dívat. Vall-i měl prostě zůstat na zemi bez lidí, pak by to byl dokonal-i film.

  3. Číslo 5 žije?Když jsem viděl první obrázky z toho filmu, tak jsem si hned vzpomněl na ‚Číslo 5 žije‘. A když jsme viděl první ukázky z filmu, tak je vidět že nejenom okopírovali vzhled ale i jeho gesta.
    Osobně se raději znova podívám na starý hraný originál s robotem začal žít než na tuhle kopii 🙁

    Mimochodem jestli můžu doporučit, tak vyraž z manželkou (je to s titulkama, to by děti asi nestíhaly) na Mamma Mia! Už dlouho jsem se u nějakého podobného filmu ‚pro ženský‘ tak příjemně nebavil. Ta kombinace velké hromady písniček od Abby a zpívající Meryl Streep a Pierce Brosnana dohromady nečekaně dobře funguje.

  4. Wall-I/E mě velmi bavil na Zemi, po odletu už méně. Proto je pro mě zatím nepřekonatelným animákem Ratatouille – tam jsem se bavil až dokonce titulků.

    PS: Mohl bych se na něco zeptat ohledně Tvého komunikátoru HTC Kaiser? Případně mejlem? Děkuju.

  5. MAMAMÍJÁ![3], [4] ABBA je pro mě zhmotněním KÝČE. Ten film se dá vidět jen ze studijních důvodů, případně návštěvu kina pojmout jako recesi. Jak píše můj oblíbenec Ondřej ŠTINDL: Člověk si tu STUPIDITU může také užít, těšit se z ní, souznít s ní a vznést se na jejích křídlech až do marcipánového zámku na obláčku z cukrové vaty.

    [5] Kyklope, Ratatouille je moc chutný film, znamenitě uvařený, ale zatím NIC nepřekonalo AUTA od Pixaru. To je animovaná JÍZDA snů.

    Ad P.S. Klidně se ptej. Snad to budu vědět. S Kaiserem jsem si hrál jen prvních 14 dní, od té doby ho pouze používám.

  6. PřeWALL-Eno[7] Ano Jirouško, originální název je skutečně WALL-E [volí]. V Česku je ovšem film uváděn pod názvem VALL-I [valí].

  7. Laco,Auta jsem neviděl, takže skutečně neumím posoudit jak rychlá je to JÍZDA…

    A ohledně HTC Kaisera jsem si dovolil poslat dotazy e-mailem. Děkuju.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *