Ty woe už sis stáhl novou Němcovou?

Český rozhlas nabízí povinnou četbu v MP3


První školní den vždy býval pro většinu školáků dnem smutku. Až letos přišla změna. Důvodem k všeobecnému veselí jsou stránky veřejnoprávního rozhlasu, které začaly nabízet ke stažení knihy ve zvukové podobě. Ve studentských MP3 přehrávačích se tak již brzy rozezní tituly jako je Babička Boženy Němcové, Povídky malostranské Jana Nerudy, Haškův Švejk a řada dalších. To vše v podání významných hereckých osobností.

Teď už tedy snad nikomu nemusí vadit, že z nabídky FM stanic Českého rozhlasu včera o půlnoci zmizelo Radio Wave zaměřené na mladé se zájmem o alternativní hudbu. Poslouchat je co.

5 thoughts on “Ty woe už sis stáhl novou Němcovou?

  1. Zdar jeleneVole, píšu Ti aby Ti tu samotnýmu nebylo smutno 🙂

    Jinak s tím naším ráááádiem…myslím, že už nikdo nemá sílu to komentovat.

  2. přídavekDebilníme.Umíme sice všechno dřív, ale přesto debilníme.Nejsou důležitý detaily, stačí ovládat od všeho obrysy. To není žádný sebeponižování,ale prostě fakt.Děti umí ve dvou letech bezvadně ovládat všechny možný domácí pýčovinky, který buď přehrávají zvuk nebo obrázky.Ty starší, okolo 4 let,to už začíná být zlý.Spousta z nich by mohla nosit v hlavě implantovaný opakovatelně použivatelný uchopucky, jak jim od sluchátek teče sajrajt z uší.Když přetáhnou večeníčka o deset minut, věděj,co je soulož, jak kdo byl za den zmasakrovanej a taky proč tatínek mluví pořád sprostě.

    Ve čtyřech jsou chytrý a dospělý, čili všechno je jejich věc…když si to nedají nebo nenechají vymluvit.Tak je vychováváme. Chováme se k nim jako dospělí.
    Mmě pak jenom sere, když v noci poslouchám pláč, a musím vysvětlovat, že zítra nemám v plánu umřít.

    Sice zahynulo rááádio Wave, ale budu rád, když moje děti budou alespoň z empétrosek znát švejky,babičky nebo třeba komu vlastně zvoní ta hrana.

  3. SlabotaNechci nějak napadat ČR, ale podle mě tam dát jen 20 titulů je fakt ubohý. Ať mě nikdo neříká, že tam toho nemají v archivu mnohem víc. Je to fakt jen ubohej pokus jak někoho nalákat na svůj web.

    Jinak s příspěvkem Debilníme nebývá než smutně souhlasit. Bohužel na tohle všechno má vliv nejen naše výchova, ale také to v čem žijeme. A to jeden nebo dva názory bohužel nezměněj. Bobře za Babičku v mp3.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *