Steak bar Route 66

Švédská trojka v Mostě


Minule jsme byli v Mostě na večeři na Hněvíně. Kvalitní kuchyně, ale prostředí sterilní, strojově přesné, bez života. Naproti tomu Steak bar Route 66 v mostecké ulici Čsl. armády ve vás vzbudí řadu otázek hned po příchodu. Kresby motocyklů na stěnách sice korespondují s názvem podniku, ale kovbojské klobouky zavěšené u stropu? Bizarnost interiéru pak dokreslí doplňky z obchodního domu Ikea, kde se skutečný milovník steaků musí cítit hůře než harleyář na koncertě Michala Davida.

Švédským bludištěm se ale ráda prochází blonďatá servírka Šárka, která vybavila prostředí baru vonnými svíčkami a při objednání Steaku Šárka (165 Kč) s roztomilou bezelstností nezapomene připomenout, čím jménem se steak z kuřecího masa a lososa honosí. Jediný kuchař podniku, její přítel Tomáš, své výtvory připravuje před zraky návštěvníků a tak si lze bez obav zpříjemnit večer poctivým Tatarákem (195 Kč).

O několik dní později jsem byl v Mostě služebně, a protože byl čas oběda, setkal jsem se milým mladým párem znovu. Hotová jídla v menu nenajdete, kuchař by je nestíhal připravovat a ostatně pro to ani není prostor. I když ale nemáte čas čekat na jídlo desítky minut, hladoví neodejdete. Kruh se uzavřel a než stačila steak bar provonět svíčka z Ikey, bylo mi na doporučení kuchaře přineseno prý něco jako švédské národní jídlo.

Piti Pana

Výběr největších hitů Kotvalda s Hložkem (večeře) a recitál Hany Zagorové (oběd) jsem ještě rozdýchal. Ale pokud by se z reproduktorů rozezněla švédská ABBA, ani chutné a vkusně vypadající jídlo by pro mě nebylo důvodem k návratu na mosteckou šestašedesátou.

15 thoughts on “Steak bar Route 66

  1. ano, restaurace kde imrvére hraje rádio, popř. džubox napěchovaný totalitními hitmejkry, mě taky neskutečně serou

  2. zákazTyhlety jídelní příspěvky by se Lacovi měly zakázat. Navíc o víkendech, kdy už takhle mám nezdravou chuť k jídlu…

    Proč mě trápíš? Nešlo by to aspoň bez těch obrázků :-(.

    A nejhorší je, že mě hudba vůbec nevadí. Když mám hlad a jídlo je dobrý, může mi k tomu hrát klidně eva s vaškem…

  3. MOST A DOSTV Mostě mají poměrně dobré… uhlí. S jídlem je to o poznání horší. Snad jedině „U ducha“, což je 100 metrů od děkanského chrámu, lze doporučit. Znalci (co čtou tvůj blog) jezdí v této lokalitě na obědy do divadelnho sklípku. Ten je ovšem v Chomutově.

    Dal jsem u vás, Laco vy-ni-ka-jí-cí mušle na buzaru, dal jsem už i mořského vlka, telecí s chřestem, svíčkovou na červené cibuli i ten tvůj biftek, dal jsem čokoládový i sýrový dortík (doporučuji sýrový) dal jsem špenátovou i cibulovou polévku, vše na jedničku.

    P.S. Doufám, že obžerství nezvěčňuje vaše městská policie na svých stránkách. To už bych tam snad i byl radši za tu štětku…

  4. to LACO… vono to zas nebylo tak horký; ber to tak, že tahle hospůdka je postavena dvou mladých lidech, kteří se snaží – nejedná se (a ani se z mého pohledu nebude) o vyhlášený podnik … takže jim tu hudbu prostě promiň.

  5. to GTI… da, DUCH je to jediné místo, kam bych se Tě nestyděl pozvat téměř kdykoli (MO je samej panelák = prostředí na bodu mrazu a v tom jsou pak možnosti CV trochu širší … osobně preferuji CV před MO)

  6. to Mod.… tak ty vetší světlé kostičky, to je osmažený špek (tak lehce s kořením). Je to švédské národní jídlo a tam to přeci mají rádi trochu prorostlejší … ostatně jinak by to LACO nevstřebal (má úzkou šterbinu na vstupu do žaludku a suchá pevná jídla prostě nemůže, ale to asi víš)

  7. Je teda fakt, ze jak ja slysim cokoliv jako „svecke/finske/kanacke narodni jidlo“, prcham do bezpecne vzdalenosti, ale treba je tohle svetla vyjimka.:-)

  8. PROSTĚ V MOSTĚ[3) GTI, jsem rád, že sis z Divadelního sklípku udělal závodní jídelnu. O to horší bude následující zpráva: k 31.10. tam končí kuchař. Dobrá zpráva je, že vím kam odchází.

    [4] Milá Mod., to jsou BRAMBORY.

  9. Rojizjednodušme to, jediné národní jídlo, které se dá jíst,je svíčková na smetaně, vepřoknedlozelo-případně Moravský vrabec s zelím a knedlíkem, možná pak ještě odmaďarštěný guláš:-)

  10. MŮŽE BÝT ŠVÉDSKÁ TROJKA S FRANCOUZEM?[11] Langusta ví o mých štěrbinách to samé co ty. NIC. Kdyby ty BRAMBORY byly nakrájené na větší kostičky, už by to nebylo ŠVÉDSKÉ národní jídlo, ale FRANCOUZSKÉ brambory.

  11. LACOale já se neptala, co ví langusta o Tvých štěrbinách:-)
    Jinak díky za tip, vždycky když totiž nakrájím dětem jídlo na tak malé kousky, říká mi syn, že sem jim z toho udělala ptačí zob a že se jim to špatně nabírá, tak odteď budu tvrdit, že je to Švédské národní jídlo! :o)

  12. 🙂Laco, dlouho jsem tu nebyla, nestíhám, páč my studenti teď nemáme na kvalitní čtení a budeme se (muset) zabývat literaturou pouze odbornou (povětšině tištěnou). Ale je vidět, že se tu nic nezměnilo – pořád jenom někde jezdíš a nacpáváš se! :))))

  13. Nemám výhradyAhoj, mně tedy v 66 chutnalo, a to bez výhrad. V červnu jsme tam slavili maturitu přítelovy dcery, a najedli jsme se úžasně. Plněná vepřová panenka s grilovanou zeleninou byla bez chyby, ani nebyla zapotřebí další příloha, porce byla obrovská. A nejen mé, i jídla ostatních se setkala s nadšením. Je jasné, že se žádná restaurace nezavděčí všem; co člověk, to názor, ale já bych do 66 klidně vzala všechny své dobré kamarády, známé i klienty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *