Cirkus Sparta

Slavia si zaslouží důstojnějšího soupeře


Sparta je v krizi. A to nejen výsledkové, ale i finanční. Přesto se našly prostředky a rozhodčí v zápase, kdy Sparta o gól prohrává, nastavil klasickou čtvrthodinku. Ovšem v nedělním zápase s nováčkem ligy už ani to nepomohlo. Ale prý bude mít příště pro tyto případy čtvrtý rozhodčí připravenou tabulku, kde místo počtu nastavovaných minut bude svítit nápis Dokud Sparta nevyrovná.

Kromě rozhodčího se navíc snažil i soupeř. Jeden z hráčů Bohemians se nechal vyloučit, druhý si dokonce vstřelil vlastní gól. Přesto Sparta opět prohrála. Rozezlení fanoušci viní z mnohaleté krize Daniela Křetínského. Ten ovšem letos nehrál ani jeden zápas! Problém vidím v pozemku na Letné, prý tam bude již brzy stát něco výnosnějšího než fotbal. A to by pro nás, fanoušky Slavie, byla veliká škoda.

Ale pssst! Fandům Sparty o Slavii raději nic neříkejte. A proboha, hlavně se v žádném případě nezmiňujte o tom, že jejich odvěký rival s velikým náskokem vede ligu! Tak jako to na své titulní stránce úspěšně zatlouká oficiální sparťanský web.

Tabulka podle AC Sparta Praha

18 thoughts on “Cirkus Sparta

  1. Srdce antiSparťana plesá :)))Oni nezatloukají, prostě tam mají výřez tabulky, do kterého se vejde osm týmů. No a Sparta, jak sama tvrdí, už hledí spíš dolů, než na špici tabulky. Ale vypadá to vtipně 🙂 Hele, už sis někdy všimnul, že když se zamíchají písmena ve slově SPARTA, vyjde slovo TRAPAS? :))))

  2. Odveky rival? Jak muze byt nekdo odveky rival, dokud nema minimalne tolik mistorvskych titulu, jako Sparta? Muzes mi rict? 😉 Az bude mit Slavie alespon stejny pocet titulu, pak bude mit tvuj komentar alespon trochu nejake opodstatneni. Zatim je to jen vykrik do tmy a z nouze, diky tomu ze Slavie po desitkach let je na poprdei tabulky! Konecne, zatleskejme vsichni!! 😉

  3. JAHODOVÁ PROKLAMACEJestli je na fotbalu někco krásného, pak je to jistě… fotbal sám. Nepochybně nejkrásnější míčová kolektivní hra světa. Dnes musí člověk fandit vlastně všem mužstvům, aby v té džungli chuligánů, úplatků a bafuňářů nenechala zapadnout to hlavní – krásu tohoto sportu. Koukám, ža nadto mají ještě některá mužstva i smysl pro humor. Tedy BRAVO. Vždyť ne nadarmo se říká: Fandi, ale zůstaň… sportovcem.

  4. SPARŤANSKÁ LOGIKA[4] Geniální úvaha! Podle stejné logiky jsou v hokeji tradičními soupeři Dukla Jihlava a Vsetín. I když Valaši ještě musí trochu máknout, aby se v počtu titulů Jihlavě alespoň přiblížili, protože kluci z LTC Praha se už asi dohromady nedaj.

    Honzo, gratuluji k nejlepšímu rozhodnutí tvého života. Stát se sparťanským fanouškem je to nejlepší (a zároveň to jediné), co tě mohlo potkat. Sparta si skutečně zaslouží takové příznivce jako jseš ty.

  5. Ses TRAPNEJ, TRAPNEJ, TRAPNEJ!!! Kdyz se Sparte chvili nedari hned z toho delas aferu! Kdyz Slavije nevihravala kolik zapasu nic si tady nepsal vid?? A pri tom toje kazdymu jasny, ze se tam cela tabulka nevejde od zacatku, Honza ma pravdu jak tam to psal na hore. Uz ten Tvuj blog hloupej nebudu vubec cist abis vedel je to nechutny fakt jo.

  6. Laco,u tebe si clovek neni nikdy jistej, jestli nektere komentare pod clankama nejsou opravdu mysleny vazne a jestli nejsou od skutecnych lidi.
    Ale [8] sis napsal tak pruhledne prvoplanove sam, ze, promin, tohle ti fakt nemuzu zbastit 🙂

  7. Banikpyčo![8] Kdyby ten předchozí komentář byl napsán bez pravopisných chyb, vyzněl by autentičtěji a věrohodněji. Skalní fanoušci kteréhokoli klubu se od sebe v některých drobnostech možná nepatrně liší, ale yntelygence mezi tyto parametry nepatří… :-i

  8. SPARŤANSKÁ ŠLECHTAKdyž jsem četl komentář [8], tak jsem si nejdříve myslel, že je to od stejného mimoně jako [4]. Porovnáním IP adres (r6bp105.net.upc a r3au163.net.upc.cz) jsem zjistil, že to tak ale není (Sparťani asi mají slevu na UPC). Přemýšlel jsem, jak na [8] reagovat, ale usoudil jsem, že ten člověk je tak mimo, že to ani nemá cenu.

    Když si představím, že takovéhle VÝPLODY píšou ti inteligentnější fandové Sparty, kteří alespoň umějí psát, bojím se pomyslet na to, jak asi vypadají myšlenkové pochody většiny hooligans, kteří jsou negramotní.

  9. pro mask jeden otřepanej: Přijde pán s pejskem k veterináři. Pane doktore ten pejsek všechno ničí a trhá když Sparta prohraje. Doktor: A co dělá když Sparta vyhraje? Nevím, mám ho teprve půl roku. :-))

  10. Konec Sparty bude i konec SlavieNo přátelé Slávisté, jen si rýpněte, my to ještě ty dvě sezóny než to Křéťa zabalí vydržíme. Vy jste to museli snášet několik desetiletí než jste se k titulům vůbec začali přibližovat.

    Ale přátelé Slávisté, ruku na srdce, kdybyste neměli Spartu, co byste dělali? Neznám žádného antislávistu, ale zato spousta slávistů o sobě říká, že je antisparťany. Kdyby Slávia nehrála v lize, budete fandit někomu, nebo každému proti Spartě? Vždyť i na vlastním stadionu neumíte zaskandovat „kdo neskáče není slávista“, vy musíte mít „kdo neskáče fandí Spartě“. Na zápase se Žižkovem, prosím. Co byste dělali, kdyby Sparta nebyla?

  11. SKÁKAJÍCÍ SPARŤANI[14] Rosťo, Slávisté nemohou křičet Kdo neskáče, není Slávista, protože mají smysl pro rytmus. Ale hlavně bych chtěl zdůraznit, že Slávisté nemají se Spartou žádný problém. Klidně na svém webu přiznají, že Sparta je v tabulce na pátém místě.

  12. Slávistický rytmusLaco, pokud mají Slávisté smysl pro rytmus, tak by neměli skandovat vůbec, protože rytmus nemá ani „Slavie Praha“ natož „Červenobílá síla“. Ale chápu, že i výběr skandovaných pokřiků je poznamenán syndromem dlouhodobě věčně druhých (v těch lepších sezónách) a proto ani nečekám žádnou přehnanou originalitu a přizpůsobování nepřízpůsobitelného pak nemůže překvapit.
    S tím, že tabulka na webu fotbalové Sparty je trapná, samozřejmě souhlasím. Naštěstí na webu, kam chodí fanoušci fotbalové Sparty (tedy na Spartaforever, nikoliv na oficiální klubové stránky) je tabulka naprosto v pořádku.
    Fotbalu zdar!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *