Laco vybírá nový mobil

Poradíte?Zhruba dva roky používám telefon Siemens S45i. Jsem s ním spokojený, ale jednak potřebuji ke svému PDA modrozubý mobil a druhak bych si rád pořídil novou hračku.

Jenže čím více čtu o nových mobilech, tím více chci zůstat u svého starého. Nepotřebuji v mobilu fotoaparát, nehodlám poslouchat MP3 (o rádiu ani nemluvě), nechci hrát hry či si stahovat do telefonu software. Barevný displej má na slunci horší čitelnost a navíc je to žrout energie.

Vlastně od nového telefonu očekávám jen kvalitní telefonní seznam, již zmíněný Bluetooth a solidní výdrž baterie. Sony Ericsson T630 degraduje nedostačující seznam, Siemens S55 se již přežil, a tak je pro mě v této chvíli zdá se nejlepším řešením Siemens S65. Zvláště, když jej můžu mít u Oskara za slušných 6.977 Kč.

Ale je dost možné, že jsem se po mobilech nedíval pořádně…

18 thoughts on “Laco vybírá nový mobil

  1. to sameNo mam take S45, take bych bral zoubek kvuli svemu PDA a take asi sahnu po S65 🙂

    Chtel jsem SL65, ale nema zub 🙁 mozna pockam na radu 75, zase tak moc na telefon nespecham.

  2. Bez symbianu ani ránuJá také už delší dobu vybírám mobil, ale bez symbianu bych se neobešel. Ta možná rozšiřitelnost je prostě úžasná. Dáte si tam co chcete – přehrávač mp3, hry, čtečky eknih, pdf, editory pro psaní textů ve formátech Wordu, Excelu. To Java prostě nemůže nahradit.

  3. ja zvazujem MPx220 alebo Razr V3.
    Na bluetoothovanie by mozno stacil aj nejaky S-E 610 model, primerane lacny je.

  4. A čo stará dobrá Nokia 6310Zub má, čiernobiely displej tiež, vydrží dllllho, telefónny zoznam veľký a viacrozmerný. Na spolužitie s PDA ideálna. (vlastná skúsenosť) Veľkosť akurát do mužskej dlane. Kurát je v očiach mnohých nemoderná. Kto vie prečo? Toľko môj typ.

  5. SX1-vítězíje sice trochu dražší ale dá se velmi dobře koupit i pod 8 500,- Velmi doporučuji… a pokud budeš natento mobil chtít nějaký software tak se koukni na wel|done k Rdkovi Hulanovi ten se ted timto mobilem taky hodně zabývá a našel jsem tam opravdu pekné věci
    Empyrea|VladoRaab

  6. softwareNo ono pokud mate uy PDAcko, tak ten software pro telefon moc nepotrebujete.

    Osobne mam v kapse PDA, tudiz veci jako word/excell apod vse mam v nem.

    Od telefonu chci jen, aby mel zub, byl maly (tahat v kapse dve cihly nechci :)) a dobre pouzitelny (co si pamatuju menu u stare Motoroly V50, tak to vazne ne)

  7. Nokia 6230Pres momentalne modni predsudky ke vsemu, co je od Nokie, mi N6230, kterou momentalne pouzivam jako svuj sluzebni telefon prijde naprosto bezproblemova. Take jsem nechtel telefon s OS, protoze mi na vsechno staci soukrome MDA II.
    Nokia 6230 ma navzdory mytum spickovy a dobre viditelny displej. To ze je relativne maly vam asi vadit nebude.
    Bezproblemove spolupracuje pres BT se stolnim pocitacemi i s MDA II.
    Pres ET GPRS Nonstop nebo TMO Data Unlimited jsem pripojeny cely den a nikdy se mi nestalo, to co u S55 (a dle ohlasu v konferencich jde o nesvar i dalsich Siemensu), ze pri dele trvajicim downloadu se telefon prehreje a vypne.
    Nokia 6230 je jeden z nejrychlejsich telefonu, co znam – s hruzostrasne pomalym ovladanim telefonu SE T6x0 se neda vubec porovnavat.

  8. Re: Nokia 6230Dost by mi vadilo, pokud bych mel kontakty v telefonnim seznamu razeny podle jmena a ne podle prijmeni.

  9. Teď jsem si hrůzou uvědomil, že za pár měsíců TMO spustí EDGE a já už ale opravdu nutně potřebuju novej telefon (po pěti letech začíná mít baterka trochu potíže).

    Je už na trhu nějakej telefon s podporou EDGE? Šel bych do něj. Jinak si jen koupím novou baterku.

  10. to =M=No právě ta Nokia 6230 EDGE má. Typicky manažerský telefon pro Tebe. A navíc by ti nemělo vadit, že jsou v telefonním seznamu položky řazeny ne podle příjmení, ale dle jména. Stejně tam budeš mít většinu lidí pod přezdívkami, ne? 😉

  11. oZUBený mobilMno já mám už třetím, čtvrtým rokem S35 a protože od něj chci jen psaní sms, volání a kalendář s možností zadávání schůzek, bohatě mi stačí. Vlastně poslední dobou vůbec mobily neřeším, možná i proto, že máme plné skříně příslušenství na všechny možné telefony. Jen se obávám, že až přijde čas a můj "d*b*l" půjde na odpočinek, nebude už na trhu "mobilní telefon", který bych si chtěl vážně koupit.

  12. Alkac?Ja jsem sveho casu pouzival Alcatel OT 501. Zaujal me pri svoji pomerne nizke cene hlavne velkym displejem s velkym poctem radku (na tu dobu s vetsinou konkurence v dane cenove kategorii nesrovnatelne), solidne udelanou naigaci, viceurovnovym seznamem a prijemnym ovladanim pomoci "joysticku", na ktere nedam dopustit.
    Uz ho pres rok nepouzivam a mobil nevlastnim, tudiz ani moc nesleduji soucasny trh, ale nema Alcatel v nabidce nejaky novy typ, ktery by splnil tve pozadavky? Pokud vim, tak nove modely bluetooth umi a 715 je jeste cernobila.

  13. To jsem neviděl. Člověk vybírá mobil a nechce barevný displej, fotoaparát, rádio, operační systém … To se dnes jen tak nevidí 😉

    Jasně, dublovat PDA (když ho máš) je blbost, takže nechápu, proč ti tu někdo radí inteligenty vč. SX1. Je to špičkový mobil (musím to vědět, když ho mám), ale tvé požadavky vůbec nespňuje. Bluetooth má, ale jinak je na tebe "moc kvalitní" 😉

  14. MobilZnělo mi trochu jako protimluv, že S55 je přežilá a zároveň není potřeba foťák, bar. displej atd. Ve shodě s několika před-přispěvateli doporučuju S65, SX1 nebo (pokud to zas až tak nespěchá) počkat na 75-kovou řadu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *