Ekonomická krize v podání O2

Zdražení o 50 %


Před několika měsíci mě zaujala služba O2 Trio. Za 900 Kč měsíčně internetové připojení ADSL až 8 Mbit (WiFi router), pevná linka (300 minut volání zdarma na pevné linky) a především IPTV (internetová televize) nabízející v HD rozlišení stanice ČT1 a TV Nova. Nechtěl jsem mít v bytě telefonní dráty v lištách, proto jsem neobjednal službu hned, ale až po provedení jistých stavebních úprav. Dnes jsem volal na 800 123456, abych službu objednal. Věděl jsem, že výše uvedená cena byla součástí akce, která trvala celý listopad a byla prodloužena až do konce prosince. Přesto jsem byl překvapen, že mi službu O2 Trio operátor bez mrknutí oka nabízel za plnou cenu 1.327 Kč.

– No, počkejte, ta služba je najednou o 50 % dražší?
– Bohužel, ale akční nabídka nebyla prodloužena.
– Chápete ovšem, že za těchto podmínek je pro mě služba nezajímavá?
– Bohužel, je mi líto, že jste si službu neobjednal před pár dny. Pokud mi na sebe dáte kontakt, zavolám Vám až bude cena příznivější.
– Zavoláte, až bude další akční nabídka nebo se mi ozvete s upravenou cenou určenou právě mně?
– Zavolám, až bude oficiální akční nabídka.

O2 má dráty nataženy až ke mně do obýváku. Prakticky bez zvýšení svých nákladů může mít ode mě příjem téměř tisíc korun měsíčně. Klidně od zítra. Stačí jen mi zavolat.

13 thoughts on “Ekonomická krize v podání O2

  1. No, já jsem před cca 3,5 roky dopadl podobně – koupil jsem byt, nutně jsem potřeboval internet; měsíc před tím byla akce „pevná linka zadarmo“, já ovšem platil plnou cenu asi 4000 Kč (dráty až v bytě, počítám že na ústředně museli aspoň 3× kliknout myší…
    Jediné, co mě potěšilo, bylo, že tam měli takový bordel, že mi nikdy nenaúčtovali modem za cca 3000 Kč 🙂

    (Jo, a za měsíc zase tu akci na pevnou linku zadarmo rozjeli…)

  2. blázinec jménem O2Dobrá historka 🙂

    Jóóó, Outúúú, to je cirkus na kolečkách. Byl jsem u nich hodně dlouho, než jsem si uvědomil, že existuje i lepší a příjemnější řešení…

    Ale zažil jsem s nima takový množství veselých historek, že by menšík zezelenal závistí. Ale to nejlepší přišlo, když jsem se rozhodl přejít ke konkurenci – ta korektnější část příběhu je tady:
    http://chip.cz…ld-by-zavidel.html

    Nepublikovatelná část příběhu se týká převodu manželčina telefonu. Jednu pobočku O2 jsem nevyvraždil jen díky tomu, že mám nervy jak ocelový lana :-D.

  3. Dobrá rada nad kyslíkHele vole, já to dělám podobně taky…Když za mnou přijde někdo s nějakýma požadavkama, tak ho automaticky pošlu dopryč, že je jako ta ekonomická krize a že měl přijít dřív. Přestaň se divit a raději se přiuč, jak se to má dělat 🙂

  4. Bez nakladu to nejniMyslim, ze O2TV musi platit vypalne tem mafiim typu OSA, DILINA a UNIE ZVUKARU. A ze je to pocitano za aktivovanou pripojku. Ale urcite to nedela ani 50% ceny hole O2TV

  5. Laco, že zrovna ty bys skočil O2 na špek? U jejich slavného 8 Mbitu bude úspěch, když dostaneš alespoň polovinu koupené rychlosti, nehledě na to, že zapnutá O2TV sníží rychlost ADSL o 2-3 Mbity a stejně bude obraz kostičkovat. I za těch 900 Kč je to drahé.

  6. Nechtěj tu slevu zadarmo!Hele Laco, Ty si chceš v lednu 2009 koupit se slevou pračku, která byla v prodeji se slevou v prosinci 2008?
    To je originální přístup:-)

  7. O2 – NOVÝ PR(ou)D V KOMUNIKACI[2] Co se týče mobilních sítí musím zvednout palec pro O2. Nedávno mi někdo od nich volal, nabízel tarify Neon za poloviční cenu. Když jsem přeposlal e-mail od obchodníka O2 na firemní péči Vodafone, že bych od nich po osmi letech nerad odcházel, nestačil jsem se divit. Za pár dní zavolal obchodník z VF a nabídl 25% slevu z paušálu a 50 % volných minut navíc.

    [4] Ano, byl jsem překvapen. Včera, dnes a budu i zítra. Nabízet O2 Trio za 1.327 Kč mi připadá velmi drzé. Předražená služba.

    [5] Tomíku, palec nahoru.

    [6] @Teo, znám, ale díky.

    [7] V textu zmíněné Prakticky bez nákladů budiž myšleno jako Téměř bez nákladů.

    [8] K pochopení mého rozhodnutí pro O2: současná rychlost domácího internetu je něco kolem 300 kb/s, kabelovka se k nám nedohrabe, satelit nechci. ČT1 v HD nabízí pouze O2.

    [9] Mod., odmítám kupovat v lednu za nehorázné peníze tu samou pračku, která byla v prosinci nabízena za reálnou cenu. Nechci slevu, jen odmítám předražené zboží.

  8. VYSOCE ROZLIŠENÝ PODVOD[12] Vím, že ČT1 není real HD. Ale viděl jsem přepočítávané vysílání ČT1 v IPTV O2 a na LCD je to lepší než standardní PAL.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *