Nintendo Wii: První dojmy

Hraje celá rodina


Pravidelní čtenáři mého blogu už Wii, co u nás nechal Ježíšek pod stromečkem. Vedle jedné velké krabice s konzolí a hrou Wii Sports byla ještě menší krabice s druhým ovladačem a souborem několika miniher Wii Play. Zhruba hodinu po objevení zmíněných krabic bylo vše zapojeno k televizi a připraveno k rodinnému zápolení. Instalace intuitivní, přesto doporučuji návod přečíst. Mimo jiné v něm najdete důrazné upozornění na nutnost navléknutí bezpečnostního řemínku ovladače a jeho utáhnutí polohovací pojistkou. Podcenění této rady se opravdu nemusí vyplatit. V lepším případě to odnese pouze televize.

Abyste ovladačem neublížili svým soupeřům, dodržujte při hře také dostatečné rozestupy. Zvláště sportovní hry rozpohybují celé tělo a pokud obývací pokoj nedosahuje rozměrů tenisového kurtu, buďte opatrní obzvláště při tenisovém mači dvou hráčů (při podání pozor na lustr). Způsob ovládání her je totiž skutečně revoluční a není problém zapomenout, že nestojíte na bowlingové dráze, v boxerském ringu nebo na tenisovém kurtu či golfovém hřišti. Před každou hrou si protáhněte a zahřejte svaly, jinak druhý den můžete počítat s namoženým ramenem, nataženým stehenním svalem nebo tenisovým loktem.

Před startem rodinných turnajů je vhodné navštívit sekci Mii Channel, kde si každý rodinný příslušník vytvoří vlastní Mii postavičku. Stačí si chvilku hrát s vestavěným grafickým editorem, ve kterém si nastavíte výšku a šířku postavičky, vyberete nejpřesnější tvar obličeje, očí, nosu a úst, zvolíte typ účesu a barvu vlasů a na konci se nebudete stačit divit, jak jste si s vytvořenou postavičkou podobní. Je samozřejmé, že k vaší nové identitě se budou přiřazovat všechny dosažené výkony, rekordy a medaile. Zábavné je, že v hrách mají postavičky nejen vaše jméno, ale i podobu.

Prvních několik dní byly u nás doma hitem bowlingové turnaje. Konzole dlouhodobě monitoruje vaší výkonnost a tak jsme sledovali, jak se kdo zlepšuje či zhoršuje a kromě vítězství v jednotlivých turnajích bylo motivací i překonávání rekordů. Současný Adámkův rekord 269 bodů zůstane asi dlouho nepřekonán. Tím spíše, že se náš zájem pozvolna přesunul k tenisu. Je až neuvěřitelné, jak pomocí ovladače ovlivňujete sílu a směr forehandových i backhandových úderů a podobně jako v reálu se snažíte o krátké balóny za síť, loby nebo údery s falší.

Wiičko neohromí grafikou (i když například exteriéry golfových hřišť jsou velmi zdařilé), jeho síla tkví v úžasné hratelnosti. S ovládáním a pochopením her nemá problém ani čtyřleté dítě, takže jde skutečně o výbornou zábavu pro celou rodinu.

17 thoughts on “Nintendo Wii: První dojmy

  1. 🙂Přijdeme na návštěvu. Ty, Markéta a děti nás v podstatě vůbec nebudete zajímat 🙂

  2. Prkno a volantJenom dodatek: Nezapomeňte si dokoupit prno, volant a jiný důležitosti! Není nad to si v létě od bazénu skočit do obejváku na sjezdovku, nebo se ve vánici se projet dvoustovkou na okruhu v Monaku.

    Jako doporučený bonus zábavy doporučuji zejména výkony na prkně zaznamenávat na videokameru….Nejspíš budete překvapeni, jak můžete vtipně vypadat, když se necháte vtáhnout do děje 🙂

  3. Úplně nejlepší je simulace “ procházka lesem“, nebo “ horský výstup“, akorát je důležité, nezapomenout si sebou vzít pití!

  4. my si taháme wii na nerůjzěnší party apod, doma jsem to neměl puštěné ani nepamatuju:)

    Máte někdo tip na nějakou dobrou závodní hru (pro více lidí?)

  5. překvapeníTeda laco, musím říct, žes mě „nahlodal“ – jako skalní písíčkář jsem měl až doteď konzole za jakési „amatérské“ nástroje pro ty co nezvládnou PC verzi her…

    Ale tvůj příspěvek byl natolik působivej, že si wii aspoň v práci zkusím…

    Doma to zatím nepřipadá v úvahu – na „oldies crt tv“ s uhlopříčkou 51 cm by to asi nebylo to pravé ořechové :-D.

    Každopádně díky za tip…

    PS: faktem ale je, že kdykoliv se řekne wii, vybaví se tohle video… 😛
    http://www.youtube.com…w&eurl=

  6. WÍČKOParáda, jo, je to špica. Já to v tenisu už dotáh´do mistrovskejch výšin, hraju vleže na sedačce jen zápěstím.

  7. LÍNÝ TENIS[9] Ano, GTI, taky mě už bolí zápěstí z hraní tenisu vleže. Ale dětem tento způsob hry tajím. Jen ať hezky běhají a švihají rukama jako o život.

  8. Tak tuto hru vůbec neznám a po přečtení Vašeho blogu mě to dost mrzí.Naše děti by asi toutou hrou byli taky nadšený a co teprve my!Překonávat rekordy druhých mě vždy bavilo!

  9. POSTAVIČKYLaco, v článku zmiňuješ postavičky. Protože se na jejich obličejích dá upravovat snad i chlup na nose, usiluj o to, aby děti udělali obličeje podobné svým. Já se až lekl, jak při troše cviku lze „vymodelovat“ členy rodiny, zejména ty, kteří mají už jisté markanty – vrásky, brýle, podbradky atd. Opravdu to jde. A když si s tím dáš trochu práce, bude to jako… fotografie 🙂

  10. WIIRTUÁLNÍ RODINA[12] GTI, s podobou postaviček jsme si skutečně vyhráli. A podobní si jsme. Třeba tuhle si Adam všiml, že když hrál bowling, stál zbytek rodiny za dráhou. Nebo když Klárka hraje baseball, je schopna identifikovat, že nadhazuje maminka nebo že chytač má podobu tatínka. Alespoň mě tak děti vidí doma, i když jsem v práci.

  11. 🙂Koukám, že jste wíčko dokonale zmákli. Kluci teď jedou „lego hry“ – Batmana, Hvězdné války a Indianu Jonese. Je to dokonale uděláno, chvíli si hrají na koberci s legem a pak se přenesou do hry s… postavičkami z Lega. To je děsně baví. Nezapomeň koupit v Německu časopiss Wii, jsou tam novinky a testy her, děti si z toho vystřihují své hrdiny…

  12. WIICE HER[14] Máme zatím jen Wii Sports a Wii Play. V plánu je nákup hry Mario Kart s volantem a spoustu zábavy si také slibuji od kombinace desky Wii Fit a lyžařského simulátoru Family Ski.

    GTI, děkuji za tip na „lego hry“, letmo jsem ty tituly kdesi zahlédl, ale nevěnoval jsem jim pozornost. Teď si je ovšem zařadím na Wiish list.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *