Jiřina Švorcová s Entropou také nesouhlasí

Černá budoucnost Evropy


Víš, Máňo, já to chlapům v hospodě říkal už před lety, že to Evropě jednou osladíme. Ale tohle se mi zdá moc. Třeba ty Bulhaři. Chudáci. Teď nemyslím kvůli tomu tureckýmu záchodu, ale všimla sis, jak je celý to ztvárnění jednotlivejch zemí propojený nějakejma plynovejma trubkama? Takhle se neplejtvalo materiálem ani při stavbě ropovodu Družba. Trubky teď zákonitě někde chyběj a Bulhaři kvůli tomu mrznou. No vůbec se nedivím, že si už stěžovali. Znázornění jejich země by tak prej mělo bejt zakryto. Snad ten záchod ale nezakrejou tím, čím ho zakrejváš ty, když jdeš s velkou na malou.

Hele, bábo, vzpomínáš ještě na RVHP? Jo, přesně, jak jsem ti díky vzájemné ekonomické pomoci bratrských zemí nemusel pro matrjošku až do Sovětskýho svazu. Moderní budova sídla RVHP v Moskvě měla tvar otevřený knihy. Těm soudruhům co jí navrhovali to prostě politicky myslelo. To bylo skutečný umělecký dílo pokrokově vyjadřující touhu pracujícího lidu po radostným životě v míru. Ale ta Entropa? Jak by se nám líbilo, kdyby podobnou věc vytvořil nějakej americkej umělec placený vrahy z Wall Streetu a naše republika tam měla třeba zloděje a tuneláře?

Tohle by se za komunistů stát nemohlo.

21 thoughts on “Jiřina Švorcová s Entropou také nesouhlasí

  1. Ani zuzi s ní nesouhlasí, a též mně vadí že je Černý posera a „keď si to upiekl“, tak si to měl i sníst!

  2. Já hodnotím umění podle jednoduchého klíče “ pověsila bych si to doma“, nebo „nepověsila bych si to doma“, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu udělat:-)

  3. Laco, jenom se raději ujišťuji… je pravda, že na tvém blogu se podílí umělci z 25 zemí? nebo…?

  4. 3Tohle monstrum je vysoký jako barák a váží asi 8 tun. Takže by sis ho doma nepověsila a z toho mi logicky vychází, že podle tebe nejde o umění. Nebo jsem někde udělal chybu? :p

  5. BLOGEŘI VŠECH ZEMÍ SPOJTE SE![4] Samozřejmě, na psaní článků se rovným dílem podílejí blogeři ze všech států EU. Jen komentáře si VŠECHNY píšu sám.

  6. Teosamozřejmě, že udělal, doma je i moje zahrada čítající v oplocené části 3.500 m2, v neoplocené pak dalších 8, takže bych to mohla aplikovat i jako gigaboard k silnici, protože do vejšky můžu jít třeba až do nebe.
    A další chyba, já neřekla, že rozděluju umění na umění a neumění:-)

  7. To, co natropila Entropa mě baví. Ani by mě nenapadlo položit si otázku, jestli se mi líbí nebo ne, ale baví mě. Hlavně tím, co vyprovokovala. A takový i byl nejspíš její záměr.

  8. Vám všem to ocukřím!!!Tak hele vole, jestli si myslíš, že na mě máš..tak nemáš!!! Tebe vochčiju, tebe taky, neboj na tebe zbude taky!!! Nic neumim, mám velký ramena…a jestli mě někdo nechápete, tak jenom proto, že jste tupý! Jsem arogantní, když něco poseru, tak to v klidu, s vážností a patřičně zamračeným obočím vysvětlím. Jsem totiž made in Czech repulic.

  9. 🙂Jo, Entropa je rozhodně originální. Ale nehodnotím, jestli se mi líbí, nebo ne, spíš líbí. Jenom si říkám, proč jsou Češi vždycky šikovný, originální, ale s pořádnou ostudou do všech světovejch stran. Říkám si, jestli to za tu ostudu stojí. Ale taky mě trochu baví ten rozruch okolo. Rozhodně lepší výzdoba, než měli jiní před námi 🙂

  10. [7] Jasně, už dávno vím, žes zámožná majitelka realit, netřeba mi to neustále opakovat, na mě to nezabírá. No a do vejšky můžeš jít jenom tak vysoko, jak povolí stavební úřad, takže „až do nebe“ sotva… :-i
    [8] No vidíš, jak se umíš hezky vyrovnat s rejpavou provokací… když se tě netýká. :p
    [10] A kdo jako má tu ostudu do všech světovejch stran? My všichni nebo jenom ti „slušní“? :-/

  11. WC NA VLAJCEVšechno je možné. Můžeš lejnem plátno pomazat a vydávat to za odraz vlastního nitra, můžeš prostě cokoliv. Ovšem jenom na svém území. Jo, na ten svůj hajzlík si můžeš pověsit třeba stalina z marcipánu. Ovšem… prezentace umění, uměleckého díla před očima celé Evropy, to vyžaduje… jemnocit, mistrovství ruky, mistrovství ducha.

    Věcně vzato, má to dílo dobrej okresní rozměr – přefouklý výlisek z plastikové stavebnice a na něm přílíplé okresní ikony. Za okres to ovšem nedohlédne ani náhodou. Je to něco mezi zlatou mříží a mládkovým čundrcountry bálem.

    Ale… jak známo, když už do toho lejna člověk šlápne, musí udržet fazónu. Omlouvat se za díru do hajzlíku, omlouvat se za imaginární tvůrce, omlouvat se za své takřka uhovněné ruce… prostě doslova se sám ze sebe posrat (Laco, tohle mi prostě musíš povolit) to vypovidá jen a jen o… nevíře v sebe sama. A pak je to trapas.

    Nakonec… není on ten bulharskej protest taky jenom nějaká Davidova vrcholná mystifikační masturbace?

  12. Tomíku /9/ vystihls to hezky, hlavně toto : „Jsem arogantní, když něco poseru, tak to v klidu, s vážností a patřičně zamračeným obočím vysvětlím. Jsem totiž made in Czech repulic.“

  13. to @Teo:)Nóó, já totiž za ostudu pokládám hlavně to lhaní (které jaksi omluvně nazývá autor mystifikací).

  14. 18Víš, jakej je rozdíl mezi Černým a Knížákem? Černý nemá cop, zato má koule. :-p

  15. 17No, abych to uvedl na pravou míru… znám větší než malé množství konzumentů vanilkové zmrtliny, co si o mně myslí, že jsem vypatlaný pako. Ale ono je to asi jako s tou Entropou… No jistě, kozy. To ale záleží na vkusu každého soudruha, že? Ovšem pokud ty kozy nejsou družstevní! 😉

  16. 19 haha, Černý a Knížák jedno jsou, sebestřední s nezměrnou touhou po zviditelnění, jen Knížák už je starší a zalez do teplýho pelechu. Černý bude v jeho věku třeba taky rektorem AVU:))čas ukáže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *