Psáno z nemocničního pokoje č. 10

Krátká úvaha zdravého nemocného


Celé dny pracuješ. Podle mnohých tvrdě. Pracuješ a pořídíš si úžasnou televizi ve Full HD a nádhernou koupelnu s kvalitním sprchovým koutem. Jen krátce poté skončíš v nemocnici a celé dny zíráš na prázdnou bílou zeď a chodíš se sprchovat do starých olezlých sprch, které nikdy nebyly nové a kde vedle každé baterie najdeš dlouhou šňůru s nápisem Zatáhnutím přivolej sestru.

Večer k těm sprchám kráčíš dlouhou potemnělou chodbou. Míjíš pootevřené dveře pokojů, za kterými se bolest zhmotnila do slyšitelných rozměrů. To není svět, na který pouze shlížíš z vnějšku, to je už svět, jehož ses stal pevnou součástí. Přestaň věřit v to, že změníš své chování, aby ses do světa smutných zdí a sprch se šňůrou s připomínkou vlastní nemohoucnosti nemusel vrátit.

Svůj stín nepřekročíš, na to pár pilulek nestačí.

18 thoughts on “Psáno z nemocničního pokoje č. 10

  1. 🙁to je mi líto, ale….

    ta šňůra s nápisem, to může být dobrá inspirace i pro nádhernou koupelnu s kvalitním sprchovým koutem:-)

  2. SESTRA V AKCI[1] Té šňůry u nás doma netřeba. Stačí sebou hlasitě šlehnout o zem a sestra dorazí. Třeba v půl čtvrté ráno.

  3. MOCNÝ NEMOCNÝKoukám, že ti to v té nemoci fakt jde. Četl jsem tvůj text třikrát za sebou. Tohle je kvartální majstrštyk… Lacova kafkárna na druhou, BRAVO LACO.

  4. zašívárna…No, možná mi něco uniká, ale čtu tady něco o nemocnici a pokoji č. 10…
    Pokud si složím těch pár dílků dohromady, vyjde mi že máš na pokoji internet (wifi?), nebo ti alespoň vrchní sestra povolila notebook s gprs…

    V každém případě je to ale pozitivní prvek a pak už stačí jen přidat sexy sestřičky a ulejvárna je na světě…
    ;-P

    Jo, a nesnaž se z toho dělat předehru k Vetřelci, nebo tě vezmu do nemocnice ve vysočanech, která pamatuje císaře Josefa (i s odpovídající architekturou).
    Tam, v šeru, slabě poblikávají už jen slabě barevné televizory Rubín (jeden na patro) a z pokojů se ozývá tiché sténání duchů pacientů, zraněných v bitvě u Sadové… 😀

  5. PetřeKnotebook s připojením můžeš mít prakticky v každé nemocnici i na JIPce, je to snazší, než sebou tahat Rubín!

  6. Přeji Vám, ať těch dní v omšelých sprchách je už co nejméně.Za chvíli budete koupelně a se svou ženou v blízkosti.

  7. Ty smutné fádní zdi ti na druhou stranu vynahradí kvalitní pestrá nemocniční strava (určitě už jsi měl výbornou hnědou okurkovou omáčku)…
    PS: A hlavně se v té staré orezlé sprše neshýbej pro mejdlo, nevíš, kterej nemocnej ze sousedních pokojů to jen předstírá – a navíc od toho tam máš tu šňůru …:-)

  8. 🙂No jo, je výhoda mít sestru doma. Já můžu doma v koupelně řvát jak chci a žádná sestra nepřijde (ani ta vlastní) 🙂

  9. simulantebandeJestli potrebujes rozhejbat,doporucuju dvojtejklistyr.Co na tobe obdivuju je,ze kazdou srandu dotahnes v dokonalosti do konce 🙂 Jojo…vloni jsem se chtel po tvem vzoru taky kouknout na sestricky a jeste si odpocinout,tak jsem simuloval ledvinovou koliku 🙂 Jako vomdlit umi kazda baba…ale tohle je teprve majstrstyk PS:vsem skutecne nemocnejm preju brzke uzdraveni,nebot vse je bez tveho zdravi bezcene

  10. DOMÁCÍ PACIENT[7] Petře, Wi-Fi se v nemocnici nekonalo. Byl jsem rád za několik málo bajtíků za sekundu, které se ke mně dostaly skrze GPRS. Nikoho jsem se neptal, na dveřích oddělení žádná značka se škrtlým notebookem nebyla. Ostatně, byl jsem jediným pacientem na patře, který nebyl v důchodovém věku.

    Ale pravdou je, že to mohlo být ještě depresivnější. Chomutovská interna je v budově z roku 2000, ve staré chomutovské nemocnici by vznikl text, kvůli kterému bych ztratil polovinu čtenářů.

    [10] Díky za přání Lenko. Už jsem dnes odpoledne náš kvalitní sprchový kout využil. Ale bohužel mě v něm nic nenapadlo. Žádný kvalitní text jako včera v tom tmavém koutě, kde odpadem odteklo již mnoho… nadějí.

    [11] Neboj, Vankelte, nemocniční kuchyň jsem podrobil recenzi. Coming soon.

  11. z VejprtAhojky Laco, to je dobře, že už jseš doma, nemocnice nic moc, tak snad to nebylo nic vážného a budeš zase na sto pro. Jet asi život ve velkém zápřahu není to nej. Jo, a také stárneme, sice pomalu, ale jistě. To co jsme vydrželi ve dvaceti v pohodě, už nás dnes stojí více tělesné námahy. Dobrou noc.

  12. HmmMě čeká docela nepříjemný chirurgický zákrok plus týden v nemocnici, plus dalších 5 týdnů doma, vím o tom už docela dlouhou dobu a stále jsem ještě nenašel tu správnou literární polohu, za kterou bych to vzal a něco o tom napsal… Snad až to budu mít za sebou možná zvolím tu tvou polohu, Laco.

  13. Laco všechno zlé je k něčemu dobré a každý by si to měl jednou zažít, aby si začal víc vážit věcí, které mu vždy přišly jako samozřejmost. Mě nemocnice ukázala že život není peříčko a když to zlé pominulo, uvědomila jsem si že mě ta zkušenost posunula o velký krok dopředu…
    To zlé bylo k něčemu dobré, napsal jsi skvělý článek….

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *