Jak se dostat do televize

Nejdříve své kvality musíte prokázat na internetu


Z mnoha televizních pořadů o autech mám nejraději Auto Moto Styl vysílaný každou druhou sobotu po poledni na prvním programu České televize. Jeho autoři se na auta snaží dívat i jiným než čistě technickým pohledem spočívajícím většinou pouze v bezduchém opakování technických údajů stáhnutých z internetu. Pořad má šťávu, je vtipný, zábavný a skvělý je i po technické stránce (grafika, kamera, střih, výběr hudby). Navíc je důkazem, že máte-li kvalitní produkt, na televizní obrazovku se můžete dostat také díky internetu.

Někdy v polovině roku 2005 si totiž lidé kolem Libora Zezulky na portálu Auto.cz řekli, že by bylo dobré pozvednout kvalitu videí publikovaných na automobilovém serveru na vyšší úroveň. Na podzim 2006 se tak objevil první díl Roadlook TV. „Asi rok a půl jsme vysílali Roadlook TV výhradně na Auto.cz a snili svůj sladký sen o tom, že se nám někdy podaří proniknout na televizní obrazovky. Podnikali jsme určité kroky, ale naše ambice nemířily výše než do některého z kabelových kanálů. Pak ovšem dorazila na můj e-mail jedna nenápadná zpráva silně připomínající jeden z pochvalných vzkazů zasílaných čtenáři,“ popsal mi Libor cestu magazínu z internetu do televize.

Tímto e-mailem se rozjel proces vyjednávání, příprav, vymýšlení názvu pořadu, diskuse nad jeho složením, technickými specifikacemi atd. Celé jednání se táhlo asi půl roku a obsahovalo mnoho momentů, kdy to vypadalo dobře, ale i špatně. Z ústředí České televize nakonec dorazila zpráva, že nový pořad o autech má zelenou a v lednu 2008 se objevil na obrazovce. Výsledky sledovanosti jsou vynikající, pořad má hlavně mladé diváky.

Gratuluji Liborovi a jeho týmu k úspěchu. To nejlepší z pořadu Auto Moto Styl za první rok existence najdete v jeho vánočním speciálu.

Auto Moto Styl
Libor, Hanička, Lucka, Tomáš

4 thoughts on “Jak se dostat do televize

  1. potlesk na otevřené scéně…Ano připojuji se k tvé gratulaci.

    Přinám se, že jsem nejprve fandil Autosalonu na primě, ale ten sklouznul do polohy kterou moc nemusím.

    A vzhledem k tomu, že z pochopitelnejch důvodů tady českej Top Gear nikdy mít nebudeme vítám AMS jako nadějného kandidáta na titul „Top auto pořad roku…“

    Teď už si jen přát, aby jim to vydrželo…

  2. Já se přiznám, že s obavami pozoruji klesající kvalitu roadlooku. Je pravda, že na auto.cz se videa objevovala cca co 3týdny jedno a nyní je to co týden to jeden AMS. Abych byl upřímný, tak bych byl raději kdyby si udrželi bývalou kvalitu a na videa povětšinou s vtipnou pointou bych si klidně o nějaký ten den počkal.

  3. AMSJo, Zezulka team umí. A speciálně on ještě víc. Mladej a výbornej, takovejch je vždycky málo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *