Konec problémů s dobíjením!

Také vás nebaví hledat s nabíječkou v ruce volnou zásuvku?Jeden by si myslel, že koupí mobilních zařízení si kupuje svobodu. Díky mobilu se dovolám odkudkoliv, PDA mi zprostředkuje kontakt s daty kdekoliv, handsfree mi uvolní ruce. Svoboda pohybu ale končí ve chvíli, kdy si zařízení řekne o přísun energie.

Můj oblíbený magazín Palmserver uveřejnil článek Budeme dobíjet bezdrátově?, ve kterém je popisována podložka, na kterou stačí položit všechna mobilní zařízení a díky elektromagnetické indukci máte za chvíli nabito.

Pěkné, ale proč nejít ještě dál? Co mít třeba rovnou nabíjecí stůl? Stále málo? Pak nezbývá než doufat, že si lidské tělo vypěstuje dostatečnou odolnost proti vysoké míře elektromagnetické indukce, která tak bude podobně jako rádiové vlny všudypřítomná v takovém množství, aby mohla být mobilní zařízení dobíjena permanentně.

Dobíjecí podložka

7 thoughts on “Konec problémů s dobíjením!

  1. takové dobíjení je jistě super, akorát mě docela děsí ty neuvěřitelné ztráty. ale ty jsi taky tehcnika, tak by to bylo nošení dříví do lesa 🙂

  2. V teleshopingu teď jde reklama na nějakou baterku, co s ní stačí zakvrdlat a ona zase svítí. Nešlo by tenhle princip aplikovat i na mobily a pod? 😀

  3. A elektromagnetický smog vás neděsí?Opravdu si všichni myslíte, že to množství elektromagnetického záření, které kolem sebe máme, nám vůbec neškodí?

    Já tomu teda nevěřím a takovou věc, prostě nechci, mě stačí monitory, bluetooth a mobil…

    Tom

  4. To si myslím asi si budeme muset nějakou chvíli počkat. Tělo by si asi těžko zvyklo. Mě už bolí hlava často z obyč monitoru ;). I když před sto lety taky nikdo nevěřil že se bude létat a dnes je to normální.

  5. souhlasímJo, tome, souhlasím. Mě třeba bolí hlava z obyčejnýho mobilu 🙁 Takže i z bluetooth a wifi. :'( Ale přesto jedu přes GPRS – odstínil jsem to alobalem (dík za radu, Jirko Macichu) ;))

  6. O co je to lepsi nez zasuvka?Zajimave, akorat nevim, jak to resi otazku omezene mobilnosti z duvodu potreby dobijeni. Zapojit drat do zasuvky mi velkou krec nedela, nejvetsi potiz byva tu zasuvku mit po ruce.
    A prictu-li k tomu zmineny elmg. smog a ztratovost, pak bych v tom videl mozna tak zajimave technicke reseni, ale v praxi neprilis pouzitelne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *