Mistrovství světa v utrácení

Tohle by se za komunistů stát nemohlo


Víš, Máňo, tyhlenty ekonomický krize jenom každýmu otravujou život. Já na to nemám nervy. To sou furt nějaký komise, co vymejšlej jak proti krizi bojovat. Jenže padaj z nich akorát nápady, který ulehčujou život továrníkům a velkostatkářům. Aspoň že na poctivý lidi si vzpomene ten náš Jirka. Sice teď už ušetříme 30 Kč u doktora, ale ten 13. důchod by se hodil. Nebo snížení daně na benzín. Vzpomínáš, jak jsme vždycky cestou na Mácháč od ruskejch vojáků kupovali do našeho embéčka Speciál za 4 Kčs?

Hele, bábo, podnikatelé si teď budou odečítat dépéhá ze všech aut. To je nespravedlivý, když skláři nemaj co žrát a já si na úplně novýho Hjundaje šetřil dvacet let. Hlavně, že si za prachy nás všech koupí novou Mercedesku ta Nojmanová, co si v Liberci uspořádala Mistrovství světa v utrácení. Koho sakra zajímá nějaký lyžování? Nejkrásnějším sportovním zážitkem pro mě bylo vítězství Dukly mezi mrakodrapy a pak spartakiády. Zvláště ta poupata, co krásný úděl měla dnes, kráčet k zítřku, žít a kvést.

Za komunistů prostě bylo líp.

9 thoughts on “Mistrovství světa v utrácení

  1. MISTROVSTVÍ SVĚTA V KOMUNISMU🙂 Jo, Máňa má recht, za komunismu bylo líp´… komoušům. Dneska je taky některejm komoušům líp´, to jsou trpké paradoxy doby. Ale to není důležité, důležité je, že o tom, jestli se máme líp´ a vůbec, jak se máme a jak se mít budeme už nerozhoduje komunistická lůza, nýbrž především každej sám za sebe. A za to stojí žít.

    P.S. BRAVO MÁŇA.

  2. Za komunismu rozhodně nebylo většině lidí líp, těm slušným a rozumným pak rozhodně ne, ti byli po vězeních, lágrech a v emigraci.
    Sviním a normům bylo lépe samozřejmě, stejně jako je jim dobře i dnes.
    Problémem je, že paralel mezi současnou totalitou a komunistickou megatotalitou je tolik, že se rozdíly na první, druhý i třetí pohled více méně stírají.
    Rozdíl už pak je v něčem vyšší životní úrovni, více možnostech a menší tvrdosti uplatňování totalitních zákonů a praktik.

    Jen hlupák by chtěl návrat komunismu a taktéž jen hlupák chce udržení stávající totality, natož při jejím neomylném směřování k návratu opětovné megatotality.

    Celá ta slavná krize a její řešení je takovej malej velkej tragikomickej začarovanej kruh a zkouška, co všechno ještě lze s dementní stádní většinou dělat, dokud jí neprdnou nervy a pod vedením nějakých vůdců se to zase nesesype.

    Řešit problémy vzniklé dluhy geometrickou řadou dalších dluhů, to je vpravdě geniální řešení, při kterém se všichni systémoví odborníci buď obracejí v hrobě, smějou nebo brečí.

    Ona totiž žádná krize vpodstatě neexistuje, rozhodně ne tak, jak je prezentována.
    Tohle není krize finanční ani ekonomická, ale krize samotných západních systémů a jejich podsystémů, které nikdy nefungovaly a fungovat nebudou.Žití na dluh nikdy v dlouhodobém časovém měřítku nemůže fungovat.
    Vymyšlená krize je jen zástěrka, aby se chudým a průměrným ukradlo zase víc do kapes elity, nic víc a nic méně.
    A dokud svět budou vlastnit Šedé eminence za oponou a státy nebudou na dluh u nich a jejich bank řídit jimi dosazené loutky před oponou, nikdy to jiné nebude.
    Chybou většiny lidí je, že si neuvědomují, že nelze říci tenhle systém je ve všem špatný, tenhle ve všem dobrý atd.
    Myslím, že by měl být ve škole jako povinná četba Neználek na Měsíci.Vpodstatě neexistuje lepší vysvětlení podstaty politických režimů.
    Jenže tam, kde malé děti zpravidla chápou, co je co a kdo je kdo, dospělí s tím mívají problém. :,

    Mnohým se to může nelíbit, ale tenhle marast může změnit pouze osobnost charismatu a schopnosti strhnout stádo typu Hitlera, ale s opačným charakterovým a morálním profilem, která nezblbne z moci, změní ústavu, nastolí opravdovou demokracii po široké diskusi s odborníky a výběru nejkomplexnějšího systému a jeho podsystémů.A pak buď odejde nebo zastane nějakou dílčí funkci.
    Ale mírovou cestou tenhle režim změnit nelze, jako ostatně žádný.
    Tzv. volby jsou jen fraška, kdy si nikdo a nic nevolí, referenda jsou jen pro účelové prosazení předem jasných výsledků, samotný režim změnit mírově nelze nijak, vždycky bude pat už ze samotné podstaty tohohle systému.

    Že lidé nic lepšího než je demokracie, nevymysleli, je samozřejmě pravda, jenže také je pravda, že opravdová demokracie podpořená adekvátním systémem zatím nikde v praxi nebyla.
    Pár demokratických systémů existuje, ale žádnej režim a jeho prasata u koryt jen tak nedovolí skutečnou změnu podstaty něčeho, v čem se dostali k moci.
    Bohužel, až stádní většině po rytí držkou v zemi zase rupnou nervy, využijí toho jako obvykle ty největší svině a nastane tvrdá diktatura té či oné barvy nebo osoby.
    Demokracie v praxi je totiž víc než cokoliv jiného o samotné společnosti, o charakterovém a morálním stavu většiny lidí, a ruku na srdce, drtivá většina lidí žádnou demokracii nechce, chtějí tu či onu podobu totality podpořenou jim milými totalitními praktikami.
    Dokud se nevyvine většina lidí jako taková k demokratickému a humánnímu smýšlení, nezmění se nemorální nejvyšší hodnoty moci, prachů, majetků, sprostoty, kurvení na své opozity, nic se nikdy na světě nezmění k lepšímu.

    alien

  3. trocha teorie o špatnosti demokracie podle Aristotelaaliene, tleskám! jenom připomenu, jak to viděl aristoteles – věděl, že monarchie se může zkazit v tyranii, že aristokracie může shnít v oligarchii a demokracii rozhodně neviděl jako něco úžasného, naopak. Pro něj byla demokracie tyranie většiny, lúzy, která si dělá, co chce. A na druhou stranu dal politeiu, kde vládli moudří a vzdělaní lidé střední vrstvy, kterou z výše jmenovaných šesti systémů prosazoval nejvíc. Ale starověké politické teorie nám tady asi moc nepomůžou… ,o)

  4. Nora: Tak já jsem si právě nedávno lehce napohlavkoval ze své dlouhodobé zanedbávání studia některých nadčadových filosofů.Resp. ani ne tak studia, jako spíše přemýšlení nad jejich myšlenkami, analýzami a závěry.
    My dnešní lidé si často ve své nasosenosti myslíme, že víme vše nejlépe nebo vymýšlíme úplně nové dokonalé věci.
    A nakonec bychom třeba zjistili, že někdo moudrý už to všechno vymyslel dávno před námi, definoval a nám zbývá jen číst a smeknout.

    Když už jsem u toho, stejně se chystám oprášit řecko-římské báje a pověsti.
    Taktéž si mnoho z nás myslí, že co se v našich životech děje, nemá obdoby a pak se mrkneš sem a zjistíš, co se všechno může stát i jiným.

    Ovšem ohledně systémů a podsystémů jsou někteří pánové filosofové a jejich myšlenky natolik nadčasoví, že většině lidí by neuškodilo si ty základy politických systémů i myšlenek daných pánů projít aspoň na wikipedii.

    K premise, který systém je na lidské stádo nejkomplexnější a vedl by ke stavu nejbližšímu blaženosti pro většinu lidí bez pocitu menšiny, že jsou v prdeli, toť věčná otázka.
    Osobně jsem došel k závěru, že nejlepším systémem je kombinace několika pilířů z více systémů, na čemž tvořím mnou definovaný politický systém a v jiné alternativní obdobě i budoucí systém svého webu.

    Vláda většiny, elity, jedné strany nebo osoby-to vše už jsme tady měli.
    Problém s tím vším je ve zpětných vazbách a pojistkách proti zneužití.
    Pak v samotné definici systému a jeho hlavních pilířů zajišťujících základní práva a svobody.
    Jako nejlepší směr vidím kombinaci, kdy bude systém obsahovat v hierarchickém uspořádání jednotlivé exekutivní instance v podobě většinové i jednotlivce, avšak vždy volené a co vždy chybělo, odvolatelné jak lidmi tak nadřízenou instancí při porušení daných ustanovení pro výkon daných funkcí.
    Odvolatelnost exekutivních činitelů občany i nadřízenou instancí, ať už jde o politiky, soudce, policisty, státní úředníky, je jeden z hlavních důvodů, proč to celé nikdy nefunguje.
    No a protože výše zmínění dané systémy coby loutky Šedých eminencí za oponou ovládají a byli v nich dosazeni ke korytům, těžko od nich čekat, že budou chtít jakékoliv jiné systémy, než z dosud nabídnutých: a)megatotalita b) totalita c) pseudodemokracie (přechod mezi totalitou a megatotalitou).

    Tím bych jako zajímavost ke svému postoji ohledně charismatické osobnosti dal člověka, který sice prezentuje v mnohém právě ony správné idee, ale takovým způsobem, že pro rozhodující většinu působí jako blázen nebo paranoik.
    Mluvím o panu Cibulkovi a jeho Pravém bloku.
    Základní deklarované pilíře jsou shodné s tím, co šířím i já, ale jakmile jdu do hloubky, nikdy nevidím nic konkrétního, což je vždy náznak budoucí diktatury při převzetí moci.
    Další zásadní věc je prezentace jak jeho osobou, tak webu, které jsou obojí tragické.
    Donutilo mě to i k zamyšlení nad mnou samotným.Možná jsem kdysi při prosazování svých myšlenek působil obdobně, což mě děsí, eh.
    Ale je těžké říkat pravdu nepřemýšlejícímu stádu o čemkoliv a nepůsobit, jako nasraný, zakomplexovaný, paranoický, fanatický blázen.Ať už jde o politiku nebo o ženské.

    Když ale studujeme hlavní osobnosti historie, málokdy nepůsobily podobně.
    Jak dnes působí projevy Hitlera.
    A velmi zajímavá je premisa, v čem tak zásadním se lišily skutky páně Hitlera od skutků uznávaných velikánů typu Alexandra Velikého apod.Vždycky to bylo o genocidě slabých na úkor silnějších a pokroku.
    Tady mi vadí heroizace jedněch a démonizace jiných.To samé jako s hodnými a špatnými drogami.
    Epické báje o hrdinných zotročovatelích celých národů jsou oslavovány a Mein Kampf zakazován co zločinná kniha.
    Vše je ale přímo bytostně nutné číst, diskutovat o tom, přemýšlet.
    Jen přemýšlení a široká veřejná diskuse může zabránit opakování stejných historických chyb.
    Doba, která by nestála na dvojích a trojích metrech, se těžko hledá.

    Současná tzv. krize je mimo jiné i šikovná zástěrka, aby lidé moc neřešili, jak se jim odebírá stále více občanských práv a svobod.Teroristi už po letech nejsou tolik v kurzu.
    To, co se na nás řítí, není nic pěkného a je už jedno, kdo stádní většinu ovládne.

    alien

  5. VETŘELECKÁ ONANIEAliene, jak tě tak čtu, počítám, že si ani nezavazuješ tkaničky u bot, že jen tak pluješ nad náma, na mlze představ, a shlížíš na nás, co tu fakt v potu tlačíme svojí káru (doufám) dopředu… Jakpak asi vypadáš, když dostaneš drbání někde za dopravní přestupek, nebo když pláčeš za finančákem, že ti nepovolili odklad do června…

    V tvých textech chybí jedna podstatná věc. Tou věcí je… život. Plácání o tom, jestli by měl být Václav Klaus prsidentem, králem či papalášem, to sice patří k výbavě těch, co se na život teprve připravují, leč zde by mělo jít především o praxi. Totiž v tomhle jsou tvé texty vyklenuté ve stejné parabole, jako rudomorčí duha.

  6. gti: Moje tématické texty jsou striktně orientovány na praxi.
    Tvůj příspěvek je spíše jasnou ukázkou abstraktních slovíček poskládaných do nesourodého, nic nevyjadřujícího necelku, bez jakýchkoliv relevantních argumentů k tématu.
    Klaus zde není podstatný, svět ničím pozitivním neovlivnil a nemá mu v nadčasové perspektivě co nabídnout, stejně jako ty.
    Takže svým způsobem se můžeš považovat za rovného Klausovi.

    alien

  7. Ještě ke sportovní stránce textu.

    O kladech a záporech pořádání sportovních svátků odmítám diskutovat s kýmkoliv, kdo nemá ke sportu kladný vztah a jen ho používá pro své demagogie a manipulace.
    Jinak ano, okolnosti financování MS v lyžování v Liberci jsou ostudné-ale co to má proboha společného s lyžováním, sportem a sportovci???
    To je otázka především pro vládu, zastupitele, pořadatele a zodpovědné, kteří za pořádání šampionátu nesou zodpovědnost, pro nikoho jiného.

    Co se dělo za komunistů s penězi a kam všude se ztrácely, taktéž netřeba diskutovat.Současný stav je to samé v bleděmodrém právě proto, že se v něm pohybuje většina stejných lidí nebo jejich podobně vypečené děti.

    Nechtěl bych autorovi křivdit, ale pochybuji, že použití Dukly bylo jakékoliv jiného než účelové.
    Já na tradice věřím, je velká ostuda ČR, že tady tradiční kluby končí v žumpách, ať už jde o fotbal nebo hokej.
    Brno, Jihlava, Bohemians, Dukla atd., to byly tradiční bašty.
    I když jsem Sparťan srdcem, duší a stavem, tak právě těmto tradičním klubům fandím, aby se dostaly tam, kam patří.
    Měl jsem obrovskou radost, když se Bohemka vzepětím svých hrdinných fanoušků dostala zpátky a doufám, že se vrátí opět (Střížkov není Bohemka, ale důsledek našeho kocourkova plného svinstev).
    Ale jsou tady další v dávných dobách kultovní kluby kako Viktorka Žižkov, ČAFC Vinohrady atd.
    A z toho, že se Dukla zase dere nahoru, mám skvělý pocit a sleduji každý její úspěch.
    Ano, byly časy, kdy jediné dva kluby, které ve světě znali, byla Sparta a Dukla, Duklu pak víc.
    I když byla Dukla na počátku tým vytvořený uměle režimem, tak časem už patřila k inventáři špičkového evropského i světového fotbalu a je především ostudou našich podnikatelských elit, že kluby takového světového významu končí v zapomění a jejich místa zaujímají z pohledu historie bezvýznamné cetky typu Chelsea.
    Ale z obecného hlediska i Sparta, Slavia byly svého času světové velkokluby, současný stav je děsivý a vypovídá především o stavu našich podnikatelských elit, které na sport zvysoka kašlou.

    Dobří holubi by se měli vracet.

    alien

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *