Proč má Monetka zpoždění?

Jak na Nový rok, tak po celý rokV září byla píšícím novinářům a prominentním blogerům rozeslána tisková zpráva informující o tom, že společnost Computer Press získala povolení k provozu internetové peněženky Monetka.cz. Ještě včera ale byla titulní stránka Monetky naprosto stejná jako v době vydání tiskové zprávy. Proč?

„Ladíme sice ještě některé právní otázky, takže termín spuštění nemohu garantovat, ale vše spěje k tomu, že se tak stane 1. 11. 2004. Dokud si nebudeme stoprocentně jisti bezvadným stavem Monetky ve smyslu udělené výjimky a podmínek ČNB, nechceme ji spouštět. Vzhledem k téměř bankovním podmínkám by totiž jediná chyba mohla znamenat odejmutí výjimky a pokutu v řádech milionů Kč,“ vysvětlil mi vedoucí internetových služeb Dalibor Kaláb ze společnosti CP Online.

K 1. 11. 2004 by měl být platební kanál Monetka dostupný v internetových aktivitách společností Computer Press (knihy.cpress.cz, casopisy.cpress.cz), CP Online (www.hyperlink.cz, www.vltava2000.cz) a InternetShops (www.vltava.cz, www.electrohall.cz). V další fázi prý proběhne otevření platebního kanálu i pro některé další obchodní partnery, kterých v současnosti provozovatel Monetky eviduje zhruba padesát.

A kdy se dočkají otevření svých účtu držitelé peněženek Monetka? Tipuji to tak za dvě až tři tiskové zprávy.

3 thoughts on “Proč má Monetka zpoždění?

  1. Hihi, krásní věta>>A kdy se dočkají otevření svých účtu >>držitelé peněženek Monetka? Tipuji to >>tak za dvě až tři tiskové zprávy.

    Laco opravdu pěkná věta, píšu si ji na papírek. A když to nevyjde tak za 6 tiskových zpráv. (tvoje tři) +1 omluvná,+1 dementující.+1 znovuotevírající. Hihihi 🙂

  2. co to píše (kaláb)? oni nedostali výjimku, ale "předběžný souhlas". chápu, že by chyba (mohla) znamenat pokutu, ale vzhledem ke kontrole dodržování zákona o peněžním styku (v zhlediska elektronických peněz) mi to jako moc pravděpodobné nepřijde.

    otevření pro obchodní partnery – to fakt nechápu. myslím, že článek u mě jsi četl, tak by ti to mělo být taky divné…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *