Ano, šéfe!

Kruciprdel, to je člověk dle mého Gusteau


Skončila první série pořadu Ano, šéfe! Viděl jsem všech dvanáct dílů a považuji je za druhý nejlepší kulinářský vynález, hned po krájeném chlebu. Celý pořad samozřejmě stojí na osobnosti Zdeňka Pohlreicha, který ostatním kuchařům dokazuje, že za nimi ani nepřijel na šicím stroji, ani jej před podnikem nevysadil Dědeček automobil. S personálem restaurací sice mluví slovníkem Ivánka, ale nikdy jej bezdůvodně neuráží a ty správné lidi si dokáže získat na svoji stranu.

Většina dílů ukázala, jak tristní je stav tuzemských restaurací, kam se lidé nechodí najíst, ale nažrat. Kuchař zarostlý jak rezervní Kristus nebo číšník hulící na baru jak sádrový ježek. Kečup, instantní omáčky a Medailonky paní nadlesní v jídelním lístku s desítkami dalších jídel. Když do podobných podniků charismatický Pohlreich dorazí, místnímu personálu názorně předvede, jak by vypadal Dr. House, kdyby nešel na medicínu, ale vystudoval by hotelovou školu.

Prima dokázala, že i v televizní stanici IV. cenové skupiny se mezi pořady pro nenáročné strávníky může objevit něco, co si zaslouží hvězdu od Michelinu.

13 thoughts on “Ano, šéfe!

  1. Velmi vtipná recenze. Vlastně jsem nikdy neměla čest shlédnout tento pořad a teď vidím, o co jsem přišla 🙁

  2. CAFÉ IMPERIALVelká pochvala za článek, Laco.

    Pan Pohlreich, chci věřit, snad už definitvně poslal komunistickou dlabárnu do říše zapomenutých hororů. Komunistickej rodoteror tu ze stravování udělal než nutnou zdržovačku od práce. Zašlapal chutě do bahna zblitků a šlicht. Bohužel, dvacet let po revoluci a tady stále většina lidí považuje za mistrovskej oběd špagety s eidamem a kečupem…

    Vedle toho, že Z. P. je šoumen, je to také mistrovskej kuchař. Obojí na Primě potvrdil beze zbytku. Nelze než doporučit návštěvu jeho Café Imperial. Žádná okázalost a hra na vysokou ligu. prostě… vysoká liga. Chutě jídel přesně tak, jak o nich hovoří v pořadu. Naposledy jsem u něho jedl v sobotu… Jo, je sezóna, tak samozřejmě chřest. Na palačinku s tvarohovým pyré, přelitou citronovou polevou reaguji směrem k číšníkovi verbálně – jak to, že mi tak chutná? Samozřejmě se mi dostává odpovědi, že ta citronová poleva není z Makra, nýbrž vytvořená mistream v kuchyni z citronů. Jistě, jak jednoduché…

    I děti si přijdou na své, telecí řízek s bramborovou kaší je prostě "jen" telecí řízek s bramborovou kaší, janže je jako od… maminky.

    Také jsem tam jedl telecí líčka (kdy já je jedl naposledy?…) bramborová kaše, grilovaná zelenina. Olizuji si i rty. V kuřecí polévce nachází žena kuřecí stehno, asi tam padlo omylem. Nikoliv, standard á la Pohlreich. Nebo kulajda… božská kulajda…

    O velikonocích si tam žena dala… kůzle a já jehněčí roládu. O obou jídlech jsme spolu hovořili ještě týden. Fan-tas-tic-ké.

    A ceny? Nic mimořádného.

    Tedy… velmi upřímně – BRAVO POHLREICH.

  3. Přesně takový dojem jsem měla po shlédnutí já.Pán, který se nebojí, když je něco špatně, protože on sám ví, o čem mluví. A jak je také vidět přístup personálu. Ti , kteří o to stojí, aby jejich podnik k něčemu vypadal, tak se nachají poučit, ti , kteří jsou tam pouze jenom zaměstnaní, tak by měli raději změnit profesi. Bravo, moc se mi to též líbilo!!

  4. výjimečně musím souhlasit, jinak komu utekl v televizi nějaký díl (anebo jako já na TV vůbec nekouká), jsou všechny díly na Stream.cz

    jedinou výtku mám k vypípávání jeho výrazů… když už najali člověka, kterej mluví jak mu zobák narost, tak to nemaj trapně vypípávat, stejně obvykle nechaj prvních pár hlásek říct, takže normální člověk pokaždý pozná, který neslušný slovo bylo řečeno. Nepoznal jsem to akorát v jednom dílu, kdy vypípali asi pět slov za sebou 😀

  5. ja jsem to dycky sledoval jako kulisu pred KUSTKOU (TA je NEJLEPSI!), a musim rict, ze na Primu docela solidni porad.

  6. Viděl jsem sice jenom tři díly, ale pokaždé se pan Pohlreich, přímo mezi hrnci, nechutně dloubal prstem v uchu. To by si profík jeho kalibru mohl před kamerou odpustit.
    Originální verze tohoto pořadu ( v současnosti vysílá Paprika ), je o mnoho dsnější. Majitelé restaurací pláčou nebo Ramsaye rovnou vyhodí. Doufám, že Prima v další řadě taky přitvrdí.

  7. INFO:Zítra, v neděli 31. května na ČT2 ve 22:00 bude vysílán první z celkem desíti dílů dokumentární série "Proces H". Jde o jedinečný projekt, mapující den po dni bolševiky vykonstruovaný monstrproces s "protistátním spikleneckým centrem". Nenechme si tuto příležitost ujít. Možná pak lépe pochopíme atmosféru doby po převzetí moci komunisty, jejich snahu vyvolat třídní nenávist a motivace účastníků protikomunistického odboje včetně skupiny kolem bratří Mašínů. A třeba většině z nás dojde, že metody současných samozvaných vůdců lidu, jejich arogantní křupanství, dezinformační a propagandistické kampaně, mají stejné kořeny, hledají stejnou podporu v těch, které ožebračují a mohly by vést ke stejným koncům… http://www.ceskatelevize.cz….html

Napsat komentář: @Teo Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *