Depeche Mode, 25.06.2009, Praha, Eden

Dostal jsem jen to, co jsem dostat mohl


Pro skvělý zážitek z koncertu pod otevřeným nebem musí být splněno několik podmínek. Nejdříve potřebujete vhodného umělce pro tento styl produkce. Depeche Mode velké show umí. Dále musí vyjít počasí. Ač prakticky celý čtvrteční den pršelo, večer bylo nebe jasné, teplota lehce nad dvacet. Zatím tedy samá pozitiva.

Pro ostrý obraz a čistý zvuk musí být k dispozici prostory, které se dají dobře ozvučit a kde neplatí policejní desátá hodina. Na stadion Slavie by se tak mělo chodit pouze na fotbal, akustika na ploše je totiž příšerná a koncerty v létě končívají za světla. Výběr místa konání a termínu koncertu člověk neovlivní. Hloupé ale je, když se opakovaně podcení dopravní situace v metropoli a parkování v blízkosti slávistického stadionu.

V případě loňského koncertu Metalliky jsem přišel o první předkapelu, ze zápasu s Jabloncem, díky kterému Slavia loni získala titul, jsem neviděl první čtvrthodinu a ve čtvrtek jsem kvůli své nepoučitelnosti dokonce přišel o první tři skladby vystoupení hlavních hvězd večera. Negativa právě začala převažovat nad pozitivy.

Čtvrteční koncert Depeche Mode se tak pro mě stal jen jednou z mnoha čárek v koncertním setlistu mého života. Čárkou, bez které bych se ale jednou nemohl protleskat k přídavku.

Depeche Mode, 25.06.2009, Praha, Eden

3 thoughts on “Depeche Mode, 25.06.2009, Praha, Eden

  1. Supr zážitekMy dorazili na 18:30 a to co hrálo jako předkapela bylo strašný. Takže svůj pozdní příchod můžeš brát i trochu jako výhodu.

    Jinak spokojenost, vše co jsem potřeboval jsem viděl. Byl to zážitek, který mi zatím chyběl. Zvuk na stadionu teda nic moc. Skladby bez výrazného bassu byly překvapivě výrazně lepší a na poslech skutečnější. Možná za to může stadion.

    Příště jedu zas.

  2. Oni tu byli depešáci? Nějak mi to uteklo. ale i tak bych na ně nejspíš nešel. ale hlavně, že tobě se líbilo.

  3. Ahojzvuk byl super byl jsem ve předu a bomba
    tak že kdo říká že nebyl tak byl hodně v zadu , mám super foto i nahrávky ahoj Tomáš.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *