Nesmyslná technoonanie na webu ČMSS

Vyfukováním tabákového kouře do umyvadla zlato nevznikne


Přemýšlíte o tom, jak zlepšit své bydlení. Chybí peníze, co teď? Stavební spoření? Jo, státní podpora sice rapidně klesla a dokonce se mluví o jejím úplném zrušení, ale proč to nezkusit. Vyrážíte na internet, abyste si porovnali nabídku stavebních spořitelen. Ano, správně, internet se otevírá poklepáním na modré éčko na ploše. Ze Seznamu se přes vyhledávací frázi stavební spoření dostanete na nějaké stránky nabízející srovnání stavebních spořitelen podle různých kritérií: poplatky za uzavření smlouvy a vedení účtu, úrokové sazby, sankce za vypovězení smlouvy apod. Nikde žádné filtrování spořitelen podle indexu technologické vyspělosti jejich webů.

A přitom se agentura Nýdrle tak snažila, aby návštěvníka nového webu ČMSS zaujala. K velkému výkonu se vzepjal také ředitel marketingu a komunikace ČMSS Rostislav Trávníček, který interaktivní video z titulní stránky webu okomentoval: Na úvodní stránce se návštěvníkovi zobrazí dům a za jeho okny může pozorovat tři různé příběhy, které se s jistou nadsázkou vyjadřují k otázkám bydlení, ale i zajištění na stáří. Návštěvníci přitom ocení ve všech případech vtipnou pointu. Osobně za mnohem vtipnější v této souvislosti považuji titulek tiskové zprávy, ve které se stavební spořitelna chlubí svými novými stránkami: Liška spustila kvalitativně zcela nový web.

Zatímco někde podobný styl sedí dokonale, jinde se bohužel může změnit v pouhé hledání slepých uliček.

5 thoughts on “Nesmyslná technoonanie na webu ČMSS

  1. jiná liga…Souhlas, tyhlety hračky jsou imho kontraproduktivní – zhoršujou orientaci a odváděj pozornost. Už delší dobu zjišťuju, že množství technických nesmyslů na hlavní stránce, je přímo úměrné egu managementu a hlavního webdesignéra…

    OT: ty opravdu surfuješ s IE?

    a ještě jedna OT perlička: dneska v kvasinách odstartovali výrobu supů v kombajnu… už máš napsáno ježíškovi? 😉

  2. SUPERBJEŽÍŠEK[1] Co je špatného na IE s domovskou stránkou Seznam.cz? A nestydím se ani za to, že internetové adresy píši do vyhledávacího políčka.

    Petře, když to dobře dopadne, budu mít Ježíška už na Mikuláše.

  3. ad "někde" (studio Tony&Guy): trapný plagiát napodobující dnes už neexistující "Ms. Dewey", zkrátka nic originálního, tvůrci si holt řekli "šlohneme zahraniční úspěšný nápad a uděláme to po Česku" a dopadlo to jako obvykle…

  4. IE ortelIE je z hlediska bezpečnosti nejproblematičtější prohlížeč. Pokud na počítači, odkud surfuješ v IE taky zároveň pracuješ nebo nedejbože přistupuješ k int. bankovnictví, je to jako jízda po dálnici s prohnilou pneumatikou. Pravděpodobnost že dojedeš do cíle je vysoká, s přibývající vzdáleností klesá a případná havárie může být fatální.

    Zatím nás chrání to, že příslušný "skupiny lidí" ještě nemaj čr rozdělenou a náš "divnej" jazyk v kombinaci s nízkou populací nás neposouvá v žebříčku zájmů těhlech "lidí" moc nahoru, ale je to jen otázka času.

  5. ale pokokani to jeNa lišku jsem narazil dříve a příjemně mě překvapil nový vzhled. Mě to příjde poutavé a přehlednější než moje česká spořitelna se svým pidi fontem a zbytečnostma na každé stránce. PS naschvál kdo má na HP facebook a twiter 😀 http://www.csas.cz…r/portal/banka

    Tady uvádím další dobrý příklad http://www.twofaces.cz/ – tady jsou holky zábavnější…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *