Jsem slaměný vdovec

S vůní benzínu


Víš, kámo, přijde čas, kdy tě přestane bavit držet se máminy sukně. Začneš si vybírat holku. Je to úplně stejný, jako když tě přestane bavit chodit pěšky a začneš si vybírat auto. Přijde čas, kdy se s tou holkou schováš pod peřinu a tentokrát nezůstaneš v posledním táboře pod vrcholem. Je to úplně stejný, jako když si s prodejcem aut na konci dlouhýho rozhovoru podáte ruku a spokojený jste oba. Přijde čas, kdy ženu odvezeš do hotelu, ve kterým nejsou jednolůžkový pokoje. Je to úplně stejný, jako když ti prodejce zavolá, že v továrně právě začali bouchat tvoje auto a chvíle zrození se blíží.

Hele, brácho, přijde čas, kdy v okachlíkovaným pokoji plným bílejch plášťů poprvý vezmeš do rukou naději na svý lepší příští. Je to úplně stejný, jako když si poprvý sedneš do svýho novýho auta ve chvíli, kdy ještě dokáže provonět celej autosalon. Přijde čas, kdy po pár dnech mají konečně všichni z rodiny tu správnou váhu a ty si z baráku s červeným křížem ve znaku odvážíš nejlepší lidi svýho života. Je to úplně stejný, jako když po pár dnech auto místo na koberci konečně stojí na značkách a ty si z baráku s okřídleným šípem ve znaku odvážíš nejlepší auto svýho života.

Dnes dopoledne mi zavolali.

9 thoughts on “Jsem slaměný vdovec

  1. Znám ten pocit 🙂 Jsme si tuhle připadal podobně, když jsem si přebíral auto po měsíci zpět po záruční výměně převodovky a spojky, taky jezdí jako nový (a ne 1,5-letý a po 33tkm. Jen mě zpětně mrzí, že tam nedali rovnou automat, co mi běhěm toho měsíce a nájezdu rovnajícímu se 10x praha-brno-praha učaroval.

  2. Už jsem tu něco stejně oslavnýho četla amám pocit, že nastává nová éra blogování, kdy je reklama umně zakuklená v textech úspěšných bloggerů. Doufám, že je to dobrej džob!

  3. Nemělo být spíš svýho "dosavadního" života? Nebo myslíš, že už žádný lepší nikdy nepořídíš nebo se snad chystáš do věčných lovišť :-))?
    Každopádně gratulačka a užij(-te) si ho!

  4. LEPŠÍ PŘÍŠTÍ[3] Ano, máš pravdu. Měl jsem to tam i napsáno, ale nějak mi to kazilo rytmus textu, tak jsem to smazal. Ale dobrý postřeh, Vankelte! Ostatně, jak tu jednou napsal GTI: To nejlepší tvé auto, to je vždycky až to příští.

    A děkuji za gratulaci!

  5. Auto Emocion> že v továrně právě začali bouchat tvoje auto a chvíle zrození se blíží

    Věru přiléhavě a věrně pojmenováno. Vidím, že jsme v podobné dny zažívali podobné emoce. A wow, já si svou krasavici přivezl domů dokonce ve stejný den

    Nezáleží teď na tom, co to je. Při výběru nebylo o čem váhat. Ale pokud bych opravdu musel zvažovat nějaké alternativy, tak by se Superb (avšak sedan) vlezl do finální trojice.

    Ať slouží a inspiruje.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *