Škoda Superb Combi: První dojmy

Žádné


Víš, kámo, není to tak dlouho, sotva čtvrt roku. Někdy počátkem letošního září jsem otevřel jeden časopis, ve kterým chlapi píšou o ženskejch a uviděl její fotku z výletu do Frankfurtu. Věděl jsem, že má starší ségru, po který jsem kdysi taky pokukoval, holka dle mýho gusta. Předek nádhernej, boční linie elegantní. Ale ten zadek, sakra! Nebyl jsem sám, komu neseděl. Ovšem ta zářijová kočka, to bylo jiný kafe. Vzadu sice ještě větší objem, ale postava mnohem vyváženější. Prostě kus. Jenže na mě moc překombinovaná a tak jsem jí pustil z hlavy.

Hele, brácho, potřeboval jsem změnu. Tak jsem se začal poohlížet po jinejch. Dokonce jsem velmi vážně koketoval s jednou Francouzkou. Její ležérní styl bych jí ještě odpustil, ale už jsem nepřekous, že se spustila s nějakým kubistickým malířem, kterej jí posunul srdce z levý strany doprostřed. Raději jsem se vrátil k tý holce ze zářijový výstavy a koncem října jsme si plácli. Čekal jsem na ní skoro dva měsíce. Bylo to úžasnejch sedum natěšenejch tejdnů, ve kterejch jsem si o ní zjistil vše. Věděl jsem, co má ráda a kde co zmáčknout, aby vše fungovalo.

V pondělí jsme se viděli poprvý naživo. Byla ještě krásnější než na obrázcích. Nemohl jsem se dočkat až si na magistrátu vyřídí povolení k trvalýmu pobytu. Včera jsem si jí odvezl domů a těšil se na příští dny nabitý emocemi. Už dva dny spolu řádíme, holka se sice občas dokáže pěkně rozjet, ale vášeň stále nikde.

Prostě chladná Němka.

24 thoughts on “Škoda Superb Combi: První dojmy

  1. Lacomáš to nějaké popletené! Přece to přísloví praví " Němku do postele, Češku do kuchyně, Polku do chlíva!"

  2. 🙂Vidíš, Laco, a já čekala, že si konečně koupíš to Volvo XC60… 🙂 to bych ti fakt záviděla!

  3. a jéje….Vole vidim, že oslavné variace na způsob "Můj nejlepčí ajfoun na světě" se nekonají.

    Každopádně, až poprvé testneš náhon 4×4 na tenký hranici mezi životem a smrtí, tak se Ti srdce roztluče s pocitem radosti a štěstí, žes vybral právě to cos vybral. Nakonec…když si přiznáš, že z tebe stejně už nikdy žádnej driftař (stejně jako fotbalista 🙂 ) nebude, tak dojdeš ke smíření.

    Přesně jak píšeš: Lepší teplý pivo než studená Němka…MOD 🙂

  4. ŠEDESÁT S_RDCÍ[2] Jirouško, koupě S_Combi je v mém případě vítězství RACIONALITY nad EMOCEMI.

    [3] Tomíku, iPhone je Volvo mezi telefony, S_Combi je slušná Nokia. Ale už si zvykám. Včera jsem si dal poklidnou večerní jízdu a vzpomněl si na větu Komfort jako krédo.

  5. kontrolní otázkaHele Laco,proč sis ty, jako starej ropák, pořídil benzinovou verzi? Rozumná nafta se dala v 4×4 přeci pořídit taky ne?

    Nebo jinak…jen tuším, že jsi vlažnej kvůli motoru…v čem vidíš pro tebe největší zklamání?

  6. BENZÍNOVÉ NEBE[5] Tomíku, nejsem příznivec naftových motorů a nikdy jsem nebyl. OII v naftě jsem koupil z nouze, v roce 2006 nebyly rozumný benzínový motory, testovací jízda s 1.6 MPI mě nasměrovala k TDI.

    1.8 TSI 4×4 je naopak tím, co mi v S_Combi dělá radost. Vysloveně zklamanej nejsem z ničeho (že do dveří už nenarvu 1.5 l PET láhev se nepočítá), jen se stále kurva srovnávám s tím, že jezdím v kombíku.

  7. palec nahoru Lacos tim benzinem jsi mi udelal radost bejku! Na kombika kasli vole.Jedu dopredu.Cumim dopredu.Couvam, jen kdyz chci nejakymu prazakovi nacechrat pilir. Pochybuju,ze to v chomoutove potrebuju kvuli couvani do rady 😉 Jak rikam,mm z tebe radost,ale tobe ji asi skazim dalsi otazkou: U tyhle znacky jsi skoncil,to je jasny i tvym detem a Markete.Co to bude tedy priste,kdyz je to priste vzdycky lepsi?

  8. ŠKODA GAME[7] Tomíku, první dva levely zdarma (služební Favorit a Felicie) a další tři placené (Fabia, Octavia, Superb) byly zajímavé a ty vyšší i hratelné. Ale nečekal jsem, že bude tak snadné tuhle hru dohrát do konce tak rychle. Nevím, kam se posune herní průmysl za čtyři roky a kde budu za stejnou dobu já. Nemám tušení, kolik jsem vyčerpal životů a zda mi ještě zbývají nějaké bonusy.

  9. Laco gamesákNa absolventa Atari…dost dobrý. Hele bejku, podle mě máš slušně nášlapnuto na něco vyššího. Vidím, to na pořádnej akční masakr. Nejspíš Need for speed: Special edition for Laco… Asi ale tušíš, že u těch náročnějších games se leze o level vejš krapánek hůř. Jistý je, že máš svojí úroveň a hlavně, že znáš svojí cenu. A pak je spousta věcí, co jsou důležitý a to je to podstatný 🙂

  10. ŽÁDNÁ ŠKODATak je to ve stodole. Gratuluju. Závidí ti polovina Chomutova. Ta druhá polovina to ještě neví…

    Laco, máš doslova světovej motor a pohon, kterej tě nenechá nikdy ve štychu. Už jen tohle pomyšlení je dokonalej rajc.

    Komfort jako krédo… jo, za tím si stojím, vlastně… sedím.

  11. JEDINEČNÁ ŠKODA[10] Díky, GTI. Zvláštní pocit. Přišel jsem do obchodu a objednal si auto, které jsem na vlastní oči nikdy neviděl. A neviděl jsem ho ani jednou za ty dva měsíce, co jsem na něho čekal. Vlastně stále jsem ještě neviděl nikoho, kdo by měl stejné auto jako mám teď já.

    Děkuji automobilce Škoda, že navrhla jedinečné auto. A jen pro mě.

  12. NA STOJÁKA🙂 Laco, jsou auta, která se dají kupovat doslova nastojato – liftovaná devětsetjedenáctka, novej pětkovej bavorák a mimo jiné též… Škoda Superb kombi. Tohle považuji za zázrak. A pak… kdo neseděl v superbu, neví, čemu se mezi motoristy říká – nebe na dohled. Tys to nebe právě dosáhl…

    Jak ho máš barevně (zvenku i zevnitř) vymalované? Pokud je to moc intimní otázka, nebudu se zlobit, když mi neodpovíš.

  13. SEDM BAREV DUHYMotor, převodovka, výbava… To bylo hned. Ale barva, tady jsem se zasek. On totiž ten výběr u Superba (narozdíl třeba od Passata) není zrovna pohárovej. Na novou barvu Amethyst Purple jsem nenašel odvahu, do nejužšího finále se dostaly Béžová Cappuccino a Šedá Satin. Jenže Cappuccino máme na Octavii a tak jsem se nějakou dobu musel přemlouvat k Satinu. Ale nelituji. Na Superbu je hodně stříbrných prvků (střešní nosiče, lišty kolem oken, ochranná boční lišta, dokonce i ostřikovače světlometů), "kovově šedá" mu tedy dle mého názoru sluší.

    Vnitřek vychází z řady Elegance. Jen jsem si připlatil za výměnu v tomto stupni výbavy standardního dekoru "Noblesse" (imitace dřeva) za dekor "Mirage" (imitace kovu).

    Adámkovi pozdrav vyřídím. Hned zítra u snídaně.

  14. paradaPanove,lacovou nemkou jsem byl svezen a nadseni trva a trva…co dodat…uz snad jen stewardky;)))

  15. kolaLaco ten Superb ti sluší kámo, vo tom ani potom..
    O tom, že moje další auto bude S2 combi, vím už od chvíle, co jsem si na svou němku střední nižší třídy, koupil kola z nového Superba.. Leč limuzína a pes nejdou dohromady, takže čekám a čekám.. a dají-li Martin s Romanem, mohl bych si ho dát k 35ti nám.
    Holt jsi mě trochu předběhl ale budiž mi výhodou, že později snad bude větší výběr barev a výbavy.
    A Laco, slib mi že tam dáš na léto vosmnáctky, protože ať chcáš nebo nechcáš, kola dělaj auto..

  16. paket pro spatne cesty a komfortAhoj, rad bych se zeptal…my planujeme nahradit oktavku scouta a superb se mi moc libi…ale zvlast v porovnani s mondeem me nepresvedcil uplne jizdni komfort…jel jsem zatim jenom s normalnim podvozkem. Je ten zvyseny lepsi? Tlumi kanaldekly a vytluky lip, nez ten std? Superb se mi moc libi a do jiste miry bych rad, kdybys moje zaujeti podporil, presto te prosim o maximalne objektivni odpoved, zvlast pokud ji znas…:-)…dekuju 🙂

  17. SUPERB SCOUT[19] Josefe, souhlasím s tím, že podvozek Superba má tvrdší naladění. Ale to platí obecně pro všechny Škodovky, včetně Scouta, takže určitě víš, o čem mluvím. Nejsem schopný posoudit, zda zvýšený podvozek působí měkkčeji. Teoreticky by to tak mohlo být, ale myslím, že prakticky v tom rozdíl nebude. Ostatně to ani nebyl důvod, proč jsem si pořídil Superba se zvýšeným podvozkem. Jestli ale vybíráš mezi Superbem a Mondeem, měla by Tvá volba být jasná. I když se Ford "německým" (lépe řečeno koncernovým) vozům kvalitou hodně přibližuje, je Superb mnohem dál. V jistých detailech (např. displej s hodinami a venkovní teplotou před zadními sedačkami) je Superb ještě dál než nový VW Touareg, který tam má jen výdechy klimatizace (Superb je má v B sloupkách).

    Pro více informací a řadu fotek se podívej na moji recenzi SII Combi na Auto.cz:
    http://moje.auto.cz…o/superb.html

  18. superb, scout, mondeoDiky za odpoved…:-)…jeste se obema auty svezu…a necham se svezt i na zadni sedacce…Uvnitr superb pusobi doopravdy o hodne luxusneji a diky pohonu 4×4 je i praktictejsi nez mondeo…Predevcirem jsem se vezl v audi a4 a kvalita jizdy byla podobna spis oktavce nez cemu jinemu…pomineme-li hlukovou izolaci…Tvoji recenzi na Superba jsem videl, je fakt super(b), akorat mi tam malinko chybel popis jizdniho komfortu a na zaklade ceho jsi dal destitku…jestli interier nebo celkova vyvazenost podvozku…:-)…tak jsem se prave chtel zeptat…:-)…kazdopadne diky za odpoved:-)…jeste nas koneckoncu na jare snad ceka Superb Scout…:-)

  19. vzhledještě na něco bych se rád zeptal…viděl jsem různé superby combi zezadu a nektere pusobily trochu jako fabie combi – ve smyslu ze pusobi vysokym dojmem…jak to vidis ty? mohl bys evtl. prosím postnout na moje.auto.cz dat nejake dalsi fotky, mj i primo zezadu? Díky 🙂

  20. SUPERBFABIA[22] Máš pravdu, že S_combi připomíná tvarem Fabii. A to nejen zezadu. Naštěstí především na fotkách, naživo je to mnohem lepší. Zajímavé je, že ze zadního pohledu působí subjektivně užším dojmem než například A4 kombi.

    Plánoval jsem dát na moje.auto.cz i letní sadu fotek. Ale teď to ve svých PRIORITÁCH nemám nijak vysoko, nechci proto nic slibovat. Mrkni zatím alespoň na video z polygonu (http://www.laco.cz…euzijete.php).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *