Škodovky jsou předraženej šmejd

A ten servis, škoda mluvit!


Škodofku bych nechtěl ani zadarmo. Ty jejich Ochcávky si může koupit jenom úplnej magor, třeba Ford je hodně kvalitní auto a stojí o dost míň. A už dávno neplatí, že embéčka mají nejlevnější servis.

Převzato z libovolné diskuse pod články o vozech Škoda.

Léto 2007. Jako druhé auto do rodiny kupujeme nový vůz Ford Fiesta. V akci. S velmi solidní výbavou za 280.000 Kč. Na podzim se v servisu ptáme po možnosti uskladnění kol na zimu. Je to možné, ale za poplatek. První překvapení. V servisu Škody po nás totiž peníze za úschovu kol nikdy nechtěli.

Léto 2008. Fiesta jde po roce mírného provozu na garanční prohlídku. Najety asi čtyři tisíce kilometrů a za servis benzínové „jednatrojky“ platíme překvapivě více než za podobný servis naftového TDI s bezmála padesáti tisíci najetými kilometry.

Zima 2009. Kupujeme další Škodovku. Ano, viděno očima průměrného diskutéra pod články motoristických magazínů jsme blázni, ale Fiesta musí jít z domu. Ještě předtím se ve Fordu domlouváme na opravě promáčklého zadního nárazníku. Pojišťovna schválila výměnu, mělo by to být rychlé.

Čekací doba dva měsíce! Opravu zaplatíme servisu komplet my a pak se máme vypořádat s pojišťovnou. Vyprávíme příběh, jak nám ve Škodovce předloni měnili promáčklé dveře. Nahlásili jsme tenkrát na pojišťovně pojistnou událost, v servisu zaplatili jen spoluúčast a za 10 dní jsme si odvezli auto opravené.

Platbu za opravu si tehdy vyřídil s pojišťovnou servis sám. My jen podepsali plnou moc. Je nám sděleno, že také ve Fordu lze tuto variantu zvolit, ale bude nás to stát navíc 3.000 Kč za zprostředkování a auto si odvezeme až ve chvíli, kdy pojišťovna servisu pohledávku uhradí.

Skutečně trapné to ale začalo být ve chvíli, kdy jsme ve Fordu museli zaplatit třetinovou zálohu z předpokládané ceny opravy.

Diskutér, který se prokáže alespoň jedním zasvěceným komentářem hanícím vozy Škoda má u nás při koupi Fiesty nárok na slevu.

14 thoughts on “Škodovky jsou předraženej šmejd

  1. Celej problém spočívá v tom, že se pořádně neznáš se svým servisákem. Jo mít takovou Alfu, tak tě servisák zdraví na ulici a mimo to si užiješ pár víkendu, kdy si s autem zajezdíš 🙂 Fordy a Schade, to je pro amatéry, ale teprve s Alfou můžeš psát něco zasvěcenýho o servisu…

  2. plkyLaco vole,to, ze tvoji opravu docasne sponzoroval servis Skoda,je dneska spis vyjimkou.At je Ford jakej chce,nemusi zrovna tobe nikdo vysvetlovat,jak to ve svete obchodu chodi.Levny tiskarny taky cenove dorovnavaji drahy naplne a ostatni hovadiny okolo ne?! A druha moje pripominka je,ze zalezi na podminkach pojistovny. Hele vole,zacni psat radeji zase vo ajfounu.Vypada to zbytecne jako laciny tendenci a navic naivni plky.

  3. FÓR…DZnámá věc, razance kritiky škodovek je na diskuzích nepřímo úměrná intelektu autora. V předmětné disciplíně (kritik Škody z povolání) kralují zejména ti, co "by" si nikdy škodovku nekoupili. Zapomínají ovšem dodávat, že "by" si nikdy nekoupili nejen škodovku, nýbrž nic. Jde v podstatě o diskuzní hledání životní balance ducha… neboť bilance konta je v těchto případech zpravidla děsivě propastná.

    Image, kvalita, technika, materiály, design, to vše má Škoda referenčně doladěné. Samo, díky koncernu VW. Octavia, to je eso třídy (eso mezitřídy – kompakt/střední) YETI je eso kompaktních crossek, Superb, zejména tedy v kombíku je zase mezitřídní eso (střední/vyšší střední)… zde není co řešit.

    Mainstream je v Česku jasnej – Škoda. Lepší světy člověka čekaj jen v prémii.

  4. Mozna jak kdeNa ja kdyz jsem chtel ve Fordu opravu z pojistky taky mi nejdriv nabidli variantu "zaplat a vyres si s pojistovnou". To jsem rozhodne odmitnul, takze nakonec stacilo zavolat na pojistovnu a nahlasit skodu + servis, ktery to opravi, a o vic jsem se nestaral – opraveno do 3 dnu.
    Se vsemi servisy Skoda, ktere jsem navstevoval, jsem byl spokojen stejne jako s dnesnim Fordem. Mozna mam jenom kliku… Je pravda, ze nahradni kola skladuju v garazi a krome pravidelnych prohlidek s autem zatim zadny velky problem nebyl, takze ceny moc neresim – kouknu na ucet, zatlacim slzu a podam kreditku.. 😉 Cenu pro jistotu zapomenu do 5 minut, abych si usetril dusevni zdravi.

  5. škoda a spol.Je to o lidech. Nic víc napsat nejde. Znám spoustu škodováckejch servisů, kde by rána heverem technikovi do hlavy udělala radost tak stovce lidí, jejichž vozy prošly jeho rukama. Taky znám výborný servisy na fordy, nebo francouze (zdravím pana Vašendu).

    Co se týče (technické) kvality aut – doby, kdy se dalo jednoznačně říct ford hrůza, vw super, škoda ok – už jsou dávno pryč. Každá automobilka má svý slabý i silný místa, technický problémy a technologický nedostatky (to platí bez vyjímek – od Audi po Toyotu).

    Ke škodovce – pokud člověk ví, co vybrat (třeba motor 1,8T ;-D ), zklamanej nebude.
    Pravdou ale je, že v u odborníků si teď škodovka trochu pověst zhoršila (problémy 2.0 TDI PD, peklo s 1.2 HTP a hlavně bagem u prvních Roomsterů).

  6. škoda servisypár lidí co mají forda haní škodovku ale je divné proč po dvou letech stojí ford téměř polovinu ceny..
    co se týče škoda servisů jezdím z Děčína až do Mostu do Autoplus2, kvůli všemu co nezvládnu sám. Stojí mi to za to.

  7. cena ojetin[10] ano, situace na trhu ojetin nelze nazvat než jako bizarní.

    Zatímco cena novejch škodovek už začíná +/- kopírovat cenu konkurence, v ojetinách je situace šílená. Za ojetou oktávku dostanetete o několik desítek tisíc víc, než za konkurenci o třídu výš.
    Jinými slovy – za hůř vybavenou oktávku rv 2007 s pekelným motorem 2.0 TDI dostanete o x desítek tisíc víc (nebo přinejhorším stejně) jako za větší/luxusnější/lepším motorem vybavený Ford Modeo.

    To mi hlava nebere…

  8. Vybral sis hodně spatny auto na srovnani. Ford… pche.
    Kup manzelce Tojotu Jaris a paxrovnavej.

    Mel jsem cca 5 skodovek a 2 tojoty a muzu naprosto jednoznacne rict, ze Tojota JE LEPSI auto. I kdyz skodovka patri taky spis k nadprumeru. Forda bych nikdy nekoupil.

  9. Laco, moc pekne … GTI dtto … jednu skodovku ve verzi SCOUT mam doma a lepsi pomer cena / vykon jsem siroko daleko nenasel … a to rikam i presto, ze dle slovniku GTI mam vedle skodovky i jednu tricipou premii, kterou jinak miluju :-).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *