Wii Sports Resort: Rodinné zápolení

Pozor na všímavé děti!


Wii Sports jsou klasika. Bowling, tenis, baseball, golf a box zná každý majitel Nintenda. Volným pokračováním této hry je další soubor sportovních disciplín pod názvem Wii Sports Resort. Součástí balení je malá krabička s názvem Wii Motion Plus, která se připojí do spodní části ovladače Wii Remote. Díky této nové periferii je výrazně vylepšena přesnost pohybového ovladače, který tak reaguje na sebemenší změnu pohybu, čehož je využito v řadě nových sportovních her.

Nabídka je skutečně široká, z minulé verze zůstal vylepšený bowling a golf, přibylo například šermování, vodní lyže, kanoistika, cyklistika, frisbee, ping pong nebo basketball. Věrnost ovládání dle mého soudu nejlépe vynikne u lukostřelby. Do levé ruky vezmete ovladač, namíříte ho na obrazovku a nunchukem natáhnete tětivu. Pak stačí pečlivě zamířit, pustit tlačítkem na nuchucku tětivu a šíp letí savanou. Než tisíc slov ale vše mnohem lépe vyjádří jedno video.

Po čase objevíte další kouzlo hry. Všechny sportovní disciplíny se totiž odehrávají na ostrově Wuhu (ne, Sodor je úplně jiný ostrov). Takže když v letecké hře ovládáte letadlo a plníte misi, létate nad všemi sportovišti. Ba co víc, na těchto sportovištích vidíte v akci různé postavičky, přičemž část z nich jsou vámi vytvořené figurky, které jsou vám podobné a používáte je ve hře (v našem případě maminka, tatínek, Klárka, Adámek a celá řada příbuzných a známých).

No a jednou takhle Klárka letěla nad golfovým hřištěm a viděla na procházce tatínka s úplně cizí ženou.

6 thoughts on “Wii Sports Resort: Rodinné zápolení

  1. Je vidět jak se rodinná zábava v několika letech od dob stolních her změnila a pokročila až k Wii. Když jsem poprvé hrál golf, byl jsem nadšený. Ale teď jen s napětím očekávám, jak bude skvělý Projekt Natal pro Xbox v realitě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *