Ministr průmyslu v nízkém rozlišení

Kapitánem fotbalové reprezentace už se asi nestanu


Chválím Českou televizi. Za rozhodnutí vysílat olympijské hry v HD rozlišení. Za rozhodnutí odvysílat přenos z vyhlášení soutěže Podnikatel roku. A protože skokanské můstky se dnes večer i přes vysoké rozlišení ztrácely v mlze, sledoval jsem raději na programu ČT24 v nízkém rozlišení udělování cen lidem, kteří nečekají na pomoc druhých (a tím méně státu), ale spoléhají se především na sebe.

A tak jsem se dozvěděl, že současný ministr průmyslu a obchodu se jmenuje Vladimír Tošovský. Vystoupil až na závěr, po celé řadě oceněných lidí, jejichž názory a životní postoje byly velmi inspirativní. Při projevu politika bylo zřejmé, že mluví někdo z úplně jiné sorty lidí. Ze společenství, jehož členové jsou schopni podnikat maximálně v akciových společnostech se skrytým vlastníkem.

„Když jsem se stal ministrem, tak se na mě vrhli novináři a zeptali se, jak budu bojovat proti hospodářské krizi. Odpověděl jsem, že nijak. Bojovat musí podnikatelé. Ti jediní mají možnost vyvést společnost z krize. Ale podnikatelé, nečekejte od státu nějaké šeky!“ vzkázal ministr.

Když před lety Paroubek za asistence Rosického představoval projekt Národního stadionu, tak jsem zalitoval, že nejsem kapitánem fotbalového reprezentace. Stejně jako mě dnes mrzelo, že nejsem Podnikatelem roku. V obou případech bych si totiž neodpustil říci výše zmíněným papalášům něco od plic.

3 thoughts on “Ministr průmyslu v nízkém rozlišení

  1. 🙂Laco, já jsem na to hloupoučká a nechápu to, ale jak Tě znám, tak máš určitě pravdu (absolutní!) 🙂

  2. Já to chápu tak, že politici se hrozně rádi přiživujou na věcech, na kterých nemají sebemenší zásluhu, ale k Tošovskému je to možná moc tvrdé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *