Jak svět přichází o magistry

Finanční skupina ING nabízí virtuální průvodkyni


Byla to těžká doba. Vlakem jezdila jen čtyřprocentní většina, v krasobruslení vyhrávali ti nejrychlejší a internetové připojení bývalo tím posledním, co lidem zbylo. Mgr. Radovanovi K. bylo tehdy necelých jedenatřicet, když v onen chladný březnový podvečer zapnul svůj notebook, jediný to kus nábytku v pronajatém bytě, a připojil se k internetu. Možná chtěl jen potvrdit několik žádostí o přátelství na FB.

Byla to těžká doba. Státní dluh se snižoval zvyšováním sociálních dávek a finanční krize, kterou odstartovaly obchody s finančními deriváty, způsobila nedůvěru ve finanční produkty. Na internetových stránkách finančních ústavů tehdy nebylo snadné se orientovat. Naštěstí jen do chvíle, kdy se objevilo revoluční prohlášení ředitele marketingu finanční skupiny ING:

„Na českém trhu jsme vůbec první společnost, která spustila virtuálního pomocníka s lidským hlasem. Věříme, že tímto v České republice netradičním a originálním způsobem zpřístupníme obsah stránek nejen našim zákazníkům a že se nám podaří zlidštit komunikaci s klienty o finančních produktech. Veronice totiž můžete položit dotaz jako při chatu s kamarády.“

Policejní protokoly se bohužel nezmiňují o tom, jak se Radovan na tyto stránky dostal. Tím posledním, co se z života RK dochovalo, je přepis jeho rozhovoru s virtuální průvodkyní Veronikou:

RK: Krásně se usmíváš.
Veronika: Mám radost, že vám mohu pomoci.

RK: Moc ti to sluší.
Veronika: Děkuji, takový vzkaz potěší. I vám to dnes sluší.

RK: Půjdeme na rande?
Veronika: To bohužel nepůjde. Každopádně děkuji za pozvání!

RK: Máš přítele?
Veronika: Já mám ráda ING.

Tato nenápadná tři písmenka magistrovo ego již neuneslo.

7 thoughts on “Jak svět přichází o magistry

  1. základní vzděláníTento blog bude součástí státních maturit jako povinná četba.

    Plán do voleb: Maturita bude povinná pro všechny v této zemi s věkem nad 18 let. Tento zákon bude mít zpětnou účinnost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *