Jak vycvičit draka: Dětský Avatar

3D ohnivá řežba, kdy krev stříká až na diváky


Jo, ten trailer byl před Avatarem i Alenkou. Ale za 3D brýlemi jsem měli oči jen pro Shreka čtvrtého a Buzze Rakeťáka ze třetího Příběhu hraček. Koho by zajímali Vikingové a draci. Jenže! Oba trháky mají premiéru až v létě a Adámkovi bylo líto, že narozdíl od Klárky ještě žádný film ve 3D neviděl. A tak jsme se vypravili na animovaný příběh Jak vycvičit draka.

I tentokrát před hlavním filmem nechyběly ukázky z filmů brousících si zuby na nejlepší animáky roku. Vše barevné, veselé, hravé, dětsky nevinné. Jak kontrastní proti prvním záběrům snímku Jak vycvičit draka, kdy je divákovi představena neutěšená situace severského ostrova, kde devět měsíců v roce prší a po zbylé tři měsíce padají kroupy.

Úvodní scéna je vážně drsná. Draci útočí, Vikingové do nich řežou hlava nehlava. Souboje ve tmě, kterou občas prořízne ohnivá koule vyšlehnutá z dračí tlamy. Prvních deset minut jsem měl strach o svou pravou ruku, jak pevně se jí Adámek držel. Uklidnění přineslo až setkání hlavního hrdiny s roztomilým dráčkem Bezzubkou.

Vizuální ztvárnění filmu bylo nádherné. Opět se nabízí srovnání s Avatarem. Nejen proto, že také v tomto světě patří mezi oblíbené kratochvíle jeho obyvatel let na drakovi. A opět Avatar ztrácí na přitažlivosti. Dračí animák totiž nabízí lepší příběh, silnější atmosféru, více legrace, přiměřenější dávku sentimentu a především uvěřitelnost třetího rozměru.

Tak velkou uvěřitelnost, že když film skončil, měla Klárka celou tvář od krve. Ve velmi akční závěrečné scéně si totiž vytrhla zub. Co na tom, že nebyl dračí, ale mléčný.

3 thoughts on “Jak vycvičit draka: Dětský Avatar

  1. Super i ve 2DO víkendu jsem na tomto filmu byl s dcerami. Byli jsme na 2D vezi a bylo to taky super 🙂
    Zajímalo by mě Laco, jestli v kině mají pro děti nějaké menší brýle? Mám strach, že by ty velké mojí 4 leté dceři moc nesedeli 🙂

  2. BRÝLE XXL[1] Richarde, velikost brýlí v 3D kinech je jednotná. Provozovatelé kin tvrdí, že tvar brýlí se přizpůsobí každému. Dle svých zkušeností s dětmi v 3D kině soudím, že mají pravdu.

    [2] Díky, GTI.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *