15 thoughts on “Přemluv bábu!

  1. ŠkodaŠkoda tak dobrého, byť narozdíl od tvůrců říkajíc, velmi neoriginálního (okopírovaného), jehož zásadním problémem je, že je strašně urížlivý. Teď nemyslím levici pravici, to je mi zde ukradené, vždy volíme pravici, ale i jako 35ti letý jsem se na několika místech styděl za to, co si mladší generace myslí o starších. Ukazovat umělý chrup, říkat, urážet je atd. to není ta správná cesta. Sice jsou to mladý ňoumové, ale mají za sebou staršího režiséra – prostě to nechápu, jak se někdo může snížit k urážkám starších lidí, které ani nezná.

  2. Mně to video přijde naprosto trapné. Předně už jenom kvůli tomu ubohému generalizování, že každý důchodce automaticky volí levici. Snad není třeba říkat, že to není pravda, navíc bych našla jiné cílové skupiny volící levici, které mě štvou mnohem víc.
    Že bych dítěti, co svému prarodiči řekne, že ve svém věku nemá nárok na vlastní názor, jednu flákla, bude zřejmě můj osobní problém.
    Ale nejvíc mě vytáčí, že si neustále stěžujeme na nízkou politickou kulturu v Čechách, především na politickou kulturu támhle nalevo, ale mladí pravicoví voliči pak předvedou tohle…

  3. [4] V tom videu se neříkalo, že každý důchodce volí levici, aspoň jestli si to dobře pamatuju — viděl jsem to včera.

    [2] To už se nesmí dělat sranda ani z důchodců? Já asi nikdy nepochopím, jak někoho může urazit vtip.

  4. Já si myslím, že z kontextu to poměrně jasně vyplývá. Mádl s Issovou mi radí, ať si zajedu za babičkou a dědou a přesvědčím je, ať nevolí levici. Akorát teda jedni prarodiče už jsou po smrti, ale od revoluce vždycky volili pravici, a druzí taky doposud volí pravici. Stejně jako naše dvě sousedky v důchodu. Ale Mádl a Issová je tam stejně jaksi zahrnuli, což mi vadí.

    Když vznikne zahraniční klip na téma: "Češi, nekraďte nám tady!", taky to budeme brát tak, že se tam přece neříká, že všichni Češi kradou?

  5. LEVÁ RUKA NETLESKÁ[2] Milko, cílové skupině, na kterou klip míří, rozhodně nebude připadat urážlivý. A koneckonců, ani mně klip nepřipadá urážlivý nebo trapný.

    [3] Limasole, dobře jsem se učil.

  6. Já mám asi jinej smysl pro humor. Pokud je to myšlený jako vtip, tak je to zoufalý (stačilo by asi tak 20 vteřin), tím by to pro mě nebylo vtipnější…. Vážně to snad myšlený být nemůže i přesto, že na každý křižovatce jezdím doprava.

  7. komu chybí mozek…Víte co je zajímavý. Všichni tady řeší jestli je to urážlivý nebo ne, ale k tomu klíčovýmu se nikdo ani nepřiblížil.

    Vážně si všichni tady myslí, že typickej volič levice má alzhajmra a pomatuje si jen jak šťastně budovali v akci Z kina a školky?

    Vážně si myslíte, že jsou tak pitomí a nepamatujou si politický procesy, fronty na vložky a šikanu vládnoucí strany?

    Mám sice do důchodu hodně daleko, ale jejich důvody imho nejsou úplně od věci. Většina ze zdejších diskutujících má tak 20-40, slušnej plat a možnost uspořádat si život (+ důchod) tak jak budou chtít. Důchodový připojištění, investiční fondy, kavlitní spořící produkty – je jen na vás, jestli budete v šedesáti pod mostem nebo se standou na floridě.

    A teď si zkuste představit, že vám je 55 nebo 60. Celej život jste makali jak mongolové, posledních 15 let navíc v chaosu řízeném pravicí (se soudním systémem pro smích). Tyhle dvě dekády balancování na hraně ztráty práce vám optimismu příliš nepřidaj. K tomu neustálá snaha pravice něco "deregulovat" a podobné mizerné vyhlídky do dalších let – to jsou hlavní důvody proč volej starší lidi levici.

    Ten klip má bezpochyby svoji cílovku – pár tisícovek ychtylů, co si na prvního máje zavzpomínaj. Ale těch je pár a brzy vymřou.

    Pokud ale chtěj pravicový strany získat ty voliče, kteří dávaj svůj hlas paroubkovi, měli by ve svým programu myslet i na ně. Dokud se budou jen snažit nahrabat si (zjistěte si, KDO hlasoval pro AKTUÁLNÍ TUNEL jménem "elektronická viněta"), budou starší lidi dávat svý hlasy paroubkovi.

    A pokud si někdo myslí, že pravici jde o budoucí blaho této země je stejně naivní jako jejich malé dítě čekající na ježíška…

    OT: já budu volit johnovy "věci veřejné" i když si nemyslím že mají šanci s tím bordelem něco udělat.

  8. Tak osazenstvo mítinků zcela jasně vypovída co za skupinu je volí. Na druhou stranu třeba na jihovýchodě dostávají v některých vesnicíh soudruzi těžce na frak,když se nevolí do poslanci. Osobně si myslím že třeba ČSSD je záležitost darmožroutu – rozpočtové sféry. A mírně natvrdlých ze soukromé, kterým nedojde, že ty jistoty si zaplatí draze ze svého a obvykle jiným.

  9. trocha bezinu do ohněLaco vole řeknu Ti, že tohle přeci není naše úroveň ne?Jistě.Pár bodů ubyde,pak je tam přeci ale spousty ale. Kdyby to bylo natočeno ve stylu "Obrať svého komunistu nebo socana na víru tvou…" proč ne. Ty vole, ale takhle mi to tedy přijde slabomyslný.

    Jinak Mádl i Issová všechny palce jednoznačně dolu!!!

    PS:Doufám, že mi v pátek neplivneš do piva 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *