Život je pohádka

Fotbal je život


Víš, kámo, co je to láska k fotbalu? Když máš v neděli nařízenýho budíka na půl šestou ráno a o šedesát kilometrů později už stojíš v chladným ránu na hřišti jako trenér malejch fotbalistů. Jasně, mám mezi nima svýho kluka a dělám to prakticky jenom kvůli němu, ale bez lásky k fotbalu se to dělat nedá. A když potom před sedmou večer přijedete oba domů, zmrzlí a hladoví, tak v tu chvíli víš, kdo je pro toho malýho kluka, kterej vedle v pokoji šťastnej usíná, ten největší kamarád na světě.

Hele, brácho, proto moc dobře rozumím Šmícovi, na jehož rozlučku jsem s dětma minulý úterý dorazil na Slávii. Jo, nejdřív to byla velká oslava fotbalu. Šmicer, Nedvěd, Poborský, Berger, Kuka a další předvedli během jednoho zápasu takový množství nádhernejch akcí, že tolik se jich neurodí ani za dvě ligový kola. Slávistickej kotel pak na svým stadionu tleskal vstoje kapitánovi Sparty a dokázal tak, kdo má nejinteligentnější fandy v republice. A pak to přišlo.

Běží poslední minuta zápasu. Slávka prohrává se Spartou 5:6. Za mohutnejch ovací patnácti tisíc milovníků fotbalu odchází ze hřiště Vladimír Šmicer, kterýho střídá Jiří Šmicer, šestiletej syn odcházející osmatřicetiletý hvězdy. Těsně před koncem malej Jirka vyrovnává na konečných 6:6. Pohádka? Ne, to je život. Štastnej život šťastnejch synů šťastnejch otců.

Byl a stále jsem u toho. S lidma, který miluju. S lidma, který milujou… fotbal. S lidma, který milujou… život.

Stadion Eden

9 thoughts on “Život je pohádka

  1. To muselo bejt velký. Pustil bych si to aspoň ze záznamu, kdyby to někde bylo. Tohle jsou přesně události, které českýmu fotbalu chybějí.

    A proto se s klukem chodíme raději dívat na technické kousky mladších žáků, kde hrají jeho bývalí spoluhráči, než na brutální ligový zápas s primitivy typu "pyvo, pyčo" za sebou v řadě.

  2. rouhánívidíš….cítíš….to samé, co já? Cítíte to vidíte to samé, co já i Vy osastní?

    Kurav jsem šťastný, když jste šťastný…ty vole, ale prober se…

    Ještě tady budeš chvilku takhle sladce polkat o fotbalu a já se snad zasadim, aby místo piva na fotbalu točili jenom vanilkovou zmrzlinu a u vstupu budou rozdávat chlupatý bačkůrky s dlouhýma ušima. Ty vole a stadiony jo, tak ty namalujeme na růžovo. A pak se budeme všichni milovat…

    pokleni a zvolej:"hááááre krišmááá"

    Jo a o tý koncentrovaný inteligenci na stadionech…

    Vím, že patříš k těm, co když ortodoxní jádro trhá lavice, tak ty je držíš na uzdě a dobře jim radíš " kamarádi, bratři….je to jenom hra…nedělejte takové nerozumnosti. Ne…ne…rozbíjet okna není správné!!!…", ale věř mi, že takovejch jako jsi ty nebo Ludva je asi tolik co Masserati v  ČR.

  3. HOMOLKA A TOBOLKA[2] Hele, bejku, přečti si ten text několikrát nahlas, případně si ho nech od Šmicra přeložit. Dozvíš se pak, že to vůbec není text o fotbale, ale o vztahu otce a syna.

  4. mrtvej Homolka!!!hele játro to jsem pochopil dobře…o tom žádná a já Ti to neupírám ani těm fotbalovým tátům z ligy

    Já se Ti snažil znovu ukázat vole, že ty další odstavce byla jenom estráda.Estráda pouze pro tebe. Ta trocha dojetí ve vztahu k tomu, jak náš fotbal normálně vypadá…,to jak se většinou fanoušci chovají…a vůbec, že to je celý kolikrát k zblití…je prostě fakt.

    Ty vole a ikdyž na stadion přijde ten nejlepší táta na světě, tak to tak zůstane.

    PS:ty vole, ale jinak mám rád fotbal stejně jako ty!!!

  5. opepříme !hele volové,
    laco to píše jak do deníčku 12-ti leté dorostenky a tomík má recht – fotbal je o emocích a ne o lizátkach. Vztah otce se synem je samozřejmě jiná liga. Jinak jsem teď byl v Příbrami s Baníčkem, na vlastní oči jsem viděl co se událo a teď sleduju ty mediálni mrdky a musím je opravit –

    1/ konflikt VYGRADOVALA policie ( ano, konflikt začali fanoušci VENKU před stadionem, ale nápad těžkooděnců natlačit se pak do klidného kotle, házet tam rozbušky a slzák, odpusťte, ale to si žádalo spršku sedaček )

    2/ k fotce s letící sedačkou otištěnou v Právu s popiskem ve smyslu " Ostravští fanoušci házeli sedačky na hlavy příbramských " – přátelé, klucí příbramští seděli na JINÉ tribuně asi 50m daleko, to by nedal ani Imra Bugár

    spešl pro Svědek: Baník PIČO !!!

  6. Zábava?Myslím, Tomiku, že se mýlíš. Těch lidí je mnohem víc než Masserati v ČR. Jenže moc nechodí na ligový fotbal – právě kvůli těm týpkům, co hážou sedačkama.

    Fotbal je krásná hra a zábava pro diváky, na kterou v některých zemích chodí celé rodiny. Jeď se někdy podívat, jak se fandí v Barceloně nebo Londýně. Jeden náš zážitek se synem a tchánem jsem popsal na http://svedek.blogspot.com…k.html

  7. SvědkoviNemýlím Svědku, já mluvil totiž přesně o těch na stadionech. A nejen o nich…jde i o zákulisí, který se čím dál víc ukazuje prolezlý rakovinou.

    Správně si uvedl jiné ligy, resp.soutěže, než naši.

    Jinak ale plně souhlasím, že fotbal je skutečně krásná hra…a já ho mám rád.

  8. Anglie není dobrý příkladV Anglii jsou daleko drsnější rowdies než u nás, jen mají soudní zákaz vstupu na stadion. Je to o systému, který u nás není dokonalý, ale fans jsou všude stejní, a to slušní i hovada. Někde třeba střílí hráče svého klubu 🙂

  9. Zase šampónci a simulant liga :-). Čas je teď odkrajován ostřím, ledovým ostřím …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *