Hokejem proti komunistům

Třídní boj ve třídě


– Tatínku, víš co nám dnes říkala paní učitelka? Že prý komunisti nebyli jen zlí, že byly svačiny zadarmo, nebyli bezdomovci a nezaměstnaní. A že tu dřív byli továrníci, kterým patřily továrny, a kteří si skoro všechny peníze nechávali pro sebe a dělníkům dávali jen málo. Pak přišli komunisti, ty továrny jim sebrali a patřily tak všem, co v nich poctivě pracovali.

– No, těbuh. A co na to třída?

– Já jsem se přihlásila a řekla, že komunisti byli zlí, protože třeba nechali zavřít do vězení celou hokejovou reprezentaci.

– Proč si řekla zrovna tohle?

– Protože velká část naší třídy má ráda hokej, a tak by si díky tomu děti mohly zapamatovat, že komunisti byli opravdu zlí.

15 thoughts on “Hokejem proti komunistům

  1. Že je to dítě opravdu velice inteligentní, to už velmi dobře víme, ale co s tou krávou učitelkou?
    To je opravdu fakt pravda? Tohle se smí?

  2. rudo pred ocimatak to je zly….a co na to ty Laco?Neni nahodou politicka agitace ve skolach zakazana? Nezavidim Ti to…Znam vsechny mozny reseni co s tim,ale bud jsou zdlouhavy nebo nejsou humani a navic ani vychovny… Mod presne!!!

  3. SOUŠKAŘešení? Jaké řešení? Přeci nepůjdu paní učitelce opravovat její světonázor. To není moje věc. A že ho prezentuje dětem? Pro Klárku jsem větší autorita než škola a to je dostačující.

  4. ?No Laco,ze ji do ty skoly vubec poustis. Ta autorita by mela byt predevsim vyrovnana.Blby
    je,kdyz ve skole chybi vzory.Nad tim lze bohuzel jen brecet a lepsi to asi dlouho nebude.Dulezity, je,ze Klarka je sikula a dokaze si to srovnat…alespon v tomto pripade.Co ale ostatni deti?Je nam jedno,ze na ne ma
    vliv nejaka vymyta rudoarmejka???!

  5. Asi byly dvě ČSSRJá jak na potvoru jsem byl v té ČSSR, kde nic zadarmo nebylo. Soudružka učitelka byla v té ČSSR co bylo zadarmo, tak to se jí to kecá a oslavuje komunisty.

  6. 🙂Laco, tady se prolíná tragično s komičnem 🙂 tak je to vtipný i smutný zároveň. (Ale spíš jsem se zasmála) :))))

  7. učitelé a vzoryAno, učitelé – to je dnes bída a zoufalství. My měli naskutečný štěstí a Tomík dostal za 3 učitelek tu nejlepší. Ve vedlejších třídách vládne socialistická diktatura a rodiče a děti se šikanují sběrovými akcemi. Už jen čekám, kdy začnou vybírat "na Kubu".

    Ale lze se tomu divit? Znám spousty lidí, který učení baví a s dětma si rozuměj. Pokud se ale nechtěj pást, nebo složit slib řeholní chudoby, ze školství rychle utíkaj. A já se jim nedivím. Za ty peníze bych tam ani nedělal nočního hlídače.

    "Naše" paní učitelka má naštěstí bohatého přítele a učení má očividně jako koníček.

    Je to jednoduchý – Laco musí najít učitelce bohatého přítele a rychle uvidíš, jak se z levičáka stane normální člověk. 🙂

  8. No jo, život na severu přináší i tyto pikantnosti:-). Myslím, že u nás v Hostivici budou učitelky říkat "vládli tu zlí pravicoví politici, až přišel David Rath a všechny je vyházel … a pak jsme si konečně pořídili novou školní jídelnu, dětská hřiště, zpívající fontánu, … :-). A ani komunisty nepotřebujeme:-).

  9. DYNAMO SLAVIA[11] Mod., rodiče, kteří nesledují hokej, jsou nejspíše INTELEKTUÁLOVÉ. Takže o politické smýšlení dětí těchto rodičů bychom nemuseli mít obavy.

    [12] Roji, sakra, ty nevíš, co komunisti udělali Pepemu Bicanovi? A co udělali Slávii?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *