Fotbal je božská hra

Dokud nevyhraje Severní Korea


Víš, kámo, fotbal je boží sport. Fotbalová pravidla jsou pro mě biblí, fotbalový stadion chrámem božím, láska k fotbalu jedenáctým přikázáním. Na počátku všeho Bůh stvořil vesmír a hned potom Mistrovství světa ve fotbale. Již zítra začne po dlouhých čtyřech letech půstu svátek všech fotbalových věřících. Těším se. Ale zároveň se bojím, že v hlavní roli nebudou andělsky krásné akce hráčů hrajících na jeden dotyk s Bohem, ale šampionát skončí velkým průšvihem. A to mnohem větším, než jakým byl legendární Maradonův gól vstřelený „božskou rukou“.

Hele, brácho, rouhal bych se, kdybych tvrdil, že fotbalové mistrovství světa by se mělo stále dokola hrát v Německu (před čtyřmi lety jsem se tam jednoho procesí osobně účastnil). Ale proboha, proč takto masovou akci pořádat v Africe? Nejde o to, že to je daleko (i když, zas tak daleko to asi nebude, když vedle ve fabrice maká černoch a ten do práce jezdí na kole), ale večer tam teploty klesají k nule a fanoušci budou v ochozech fandit v rukavicích, čepici a péřovce! Boha jeho.

A co teprve ta kriminalita! Bůh ví, kolik fandů bude zabito. Fotbalové reprezentace jednotlivých zemí budou znechuceně odjíždět, až zůstanou jen fotbalisté Severní Koree, národa neznabohů.

Bůh ochraňuj fotbal.

9 thoughts on “Fotbal je božská hra

  1. Máš tam chybuMáš tam chybu. Bůh nejdříve stvořil brazilskou repre a až pak Mundial (btw hoďte si Mundial do Gůglu…), aby měli kanárci kde dokazovat, proč jsou nejlepší 🙂

    Pokud jde o vážné téma – asi tam bude dost průserů, ale měli bychom se všichni modlit, aby to tam zvládli. Asi nikdo na světě kromě jihoafričnů a FIFA by jim MS nepřidělil, ale když už tam je, tak ať jde hlavně o fotbal…

  2. Je to v Africe tak to vidíš moc černě :-). Ale letos už nic nepřekoná: "Rachna kachna to to letělo …"

  3. FOTBALOVÉ KOLOZa černocha na kole… 😀 zvedám voba palce. Tohle nepřekoná ani ten horní nejlepší seriál.

    BRAVO

  4. VuvuzelaTak plně souhlasím stím, že v Africe asi pořádat MS ve fotbale je o velký průšvich. Uvidíme jak to dopadne a budem držet palce,aby e nic velkého nestalo. Je tepve začátek MS a já se již koukám s vypnutým zvukem. Je to něco strašného ten zvukm jako když sedíte blízko včelího úlu těsně před rojením. Chápu, že je to jejich národní zvyk takhle troubit, ale copak Němci jódlovaly? Už aby někdo tu trupku hodil na trávu a Fifa je zakázala. Jinak sportu zdar a fotbalu zvlášť.

  5. Co je to za blábol ?Co se má jako stát ? Jste naočkováni médii. Vůbec nevíte, jak to tam chodí, jak se tam žije. Doporučuji trochu pocestovat, získáte nadhled a přehled.

  6. Přimlouvám seaby všechny smysluplné sporty měly jednou provždy a nastálo určenou jedinou pořadatelskou zemi, Německo. Zejména pak fotbal a hokej.
    Kdo tam byl, ví, o čem mluvím, kdo ne, může mu to bejt jedno.

  7. Žádní mrtví fandové,žádné " africké " průsery, žádné organizační komplikace… Znechuceně " odjíždějí " jedině Francouzi…Dnešní svět je prostě globální, v dobrém i zlém. Média vypouštěla zprávy pro zprávy hlavně o bezpečnostní situaci a lidé, kteří mají normálně zdravé názory začli plašit a bít na poplach, varovat před cestou do JAR a prorokovat totální apokalypsu. Nutno podotknout, že měli částečně pravdu – fotbal nic moc. Doufám, že se ti primitivní afričané polepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *