Navigace Columbus pozná, kdy je auto čisté

Vzhledem k nepříznivému počasí bude trasa přepočítána


O tom, že škodovácká navigace Columbus (koncernové označení RNS 510) je velmi kvalitní, není pochyb. Zmíním se v tuto chvíli pouze o funkci TMC (zobrazení dopravního hlášení), která je důležitá pro pointu tohoto článku.

Dynamická navigace dokáže prostřednictvím této funkce dle aktuální dopravní situace na plánované trase spočítat trasu novou, díky čemuž se vyhnete uzavírkám či zácpám. To je známá věc a tuto funkci nabízí řada moderních navigací.

Co se ale stalo dnes mi vyrazilo dech. Cestoval jsem z Chomutova na Příbramsko. Plánoval jsem jet od Prahy směrem na Plzeň a u Zdic sjet z dálnice. Minul jsem ruzyňské letiště a navigace zahlásila: Vaše auto bylo nedávno umyto, a proto bude vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám aktuální trasa přepočítána.

Ignoroval jsem varování navigace a odbočil na plzeňskou dálnici, tak jak jsem měl v plánu. Bohužel. Někde u Berouna mě totiž skutečně zastihla průtrž mračen, která v mžiku zaplavila dálnici bahnem.

Doufám, že navigace zaznamenala informaci, že mé auto již není čisté.

6 thoughts on “Navigace Columbus pozná, kdy je auto čisté

  1. To je teprve začátek.Až to na tebe vybafne: "Identifikovala jsem dámský parfém neodpovídající známému profilu. Vaše cesta bude průběžně přepočítána, abyste byli bezpečně vzdáleni od vozu manželky", pak budeš mít GPS poslední generace. Manželka pochopitelně taky 😉

  2. jsem jen hloupej bobpo americku nevladzem a tudíž naštěstí nevím jakou, a zřejmě jedinou, vadu můj Columbus má..
    Že se Columbusy v Praze (nejen) kradou je známá věc. Říká se, že tam mají životnost jeden den, hrozné.. Jinak cena Columbusu v prvním inzerátu je naprosto normální, jelikož se jedná o starší model, který neměl LED podsvícení displaye. Nejspíš to někdo sebral někde ve fabrice jako skladovou zásobu. Tohle se už dnes do Oct a Supů nemontuje. Dneska se dá Kryštof koupit, jako všechno na škodovky, za velice dobrou cenu a nemusíš mít černé svědomí, že pochází z nějakého auta. Ovšem ta cena 19ct to je zlodějina, to je pravda.
    Btw: Laco, máš na Columbusu aktivní hlasové ovládání?

  3. HLASOVÉ OVLÁDÁNÍ[5] Ano. Používám především pro hlasové vytáčení telefonních kontaktů, částečně také pro ovládání navigace a audia.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *