Je Laco levičák a rasista?

Podle hyperkorektních médií ano


Patří k dobrému tónu v pravicových médiích, že bývá zpochybňován nápad ministra Víta Bárty, který by rád rozlišil výši pokut dle finančních poměrů hříšníka. Má-li být naplněn výchovný účel pokut, souhlasím s tím, že by za stejný přestupek měl například majitel Škody Favorit dostat menší pokutu než vlastník třeba Škody Superb Combi. Na tomto názoru nevidím nic levičáckého.

Podobně jako neshledávám nic rasistického nad mým rozhořčením nad titulkem zpravodajského serveru Českého rozhlasu Bratislava se pomalu vzpamatovává z řádění šíleného střelce. Pochybuji totiž, že by se občané Bratislavy potřebovali vzpamatovávat z toho, že naštvaný chlapík legálně drženým samopalem vyvraždil své nepřizpůsobivé cikanské sousedy.

34 thoughts on “Je Laco levičák a rasista?

  1. no jo ale…co když je pohled takový, že majitel škody favorit je méně přizpůsobivý, než majitel škody superb potažmo kombi!!! ??

  2. Au! Koukám, že si budu muset z RSS čtečky smazat další blog. Přitom se mi líbil způsob jakým píšete o superbu. Tady je to vysvětlené ve Vašem případě docela vhodně:
    http://www.dfens-cz.com…010083101

  3. Jo, taky nechapu, co proti pokutam podle vyse prijmu/majetku vsichni maji. Je to vec, ktera funguje a nehrozi, ze jeden trest za ten samy prestupek nekoho uplne znici a druheho se ani nedotkne.

  4. myslet prostě bolínebudu komentovat příspěvky, v kterých autoři zjevně nepochopili zadání….každopádně položím 2 základní otázky:

    1)Kdo zaplatí víc? Maník, ktere rve celej život v kolbence a žere suchej chleba a na výplatní pásce má před důchodem 25 hrubýho a jezdí ve filcce nebo podnikatel,kterej ve svý audině hospodaří tak, že se jeho zisk a majetek blíží k nule a má všechno napsaný na firmu?

    2)Už někdo z Vás bydlel v jednom domě přímo s cikánama?

  5. Když to máš těžké…Podle čeho chceš posuzovat tu výši majetku? Podle toho, v čem dotyčný přestupek udělal? A co když to bude borec, který celý život makal na to, aby si splnil sen a koupil si Porsche, ve kterém pak překročí rychlost? Podle Tvojí teorie by měl platit jako movitý, jenže ona je to, kromě toho auta, vlastně holá řiť. Stejně tak se moc nechápu, proč by měl majetný člověk platit víc, za stejný přestupek. Jenom proto, že tahle pokuta ho méně bolí a tudíž nemá takový výchovný efekt? Víš, já asi zhruba vím, kam směřuješ, jenže to není, podle mého názoru, problém výše pokut. Řešením je přísnější kontrola samotných kontrolních orgánů.

  6. Další trest za majetnost potažmo u některých za "schopnost"?
    Cikáni: dávka jako dávka.

  7. pokuty[2] přiznám se, že jsem příspěvek nepochopil.
    A myslel jsem, že odkazy na kdysi solidní, nyní dětský dementní web d-fense jsou už dávno OUT? nebo ne?

    Ad. pokuty: jsou země, kde to už funguje roky. Ovšem nejsem si jistej, jestli by to bylo 100% účinný i v zemi plné vychcánků a podvodníků. Každý z nás určitě zná nějakého rádobypodnikatele, který "oficálně" nemá nic…
    (a je i zcela zbytečné na tomto místě zmiňovat jméno jedné egoistické internetové rádobycelebrity)

    ad. Bratislava: Zajímavý v tendenčním cz tisku, který jen zběžně procházím nebyla ani zmínka že by šlo o kofoly.
    Pokud je to pravda, stojím plně za lacem.

  8. já se hlásímjsem rádobypodnikatel, který "oficálně" nemá nic…
    a to jen proto,že jsem vychcánek a podvodník

    Kde se prosím nejblíže podávají trestná oznámení? Chtěl bych ho na sebe podat.

    PS:lidská tupost a závist nemá mezí

  9. nepochopil…Ok, nemyslel jsem že to bude na tomhle blogu nutný vysvětlovat, ale budiž.

    Takže pro tomíka:
    Existuje sorta "podnikatelů", kteří mají svůj majetek napsaný na příbuzenstvo. Ve chvíli, kdy se jejich podnikání "náhodou" nepovede, může jít exekutor tak maximálně na lampárnu…

    OT: je neuvěřitelný, jak jsou některý lidi vztahovační… 8-/

  10. absurdistánNemusíš mít hned bílýho koně, na to abys jako podnikatel nic nevlastnil.Téměř vždycky je majetek firmy a ne podnikatele. Neboj nic jsem na sebe nevztahoval…jen zvýrazňuju ten paradox.

    Když Tě chytí polajti ve služebním autě, např. ve služební audině (šéf je prostě na tebe hodnej…), to jako dostane pokutu kdo podle čeho? Jasně že ty, těžko firma. A výše odměny se určí podle firmy, která vlastní auto a nebo podle tebe a tvých majetkových poměrů když žádný auto nevlastníš???

    Nebo budeš mít jako majitel firmy u sebe účetní uzávěrku za poslední tři roky?…Nebo jenom výplatní pásku zaměstnance?To je kurva rozdíl.

    Tenhle nápad Bárty, stejně asi jako milion dalších, budeš těžká haluz. Ale chytnou se přesně Ti závistí a hloupí. A jak jinak…Budou soudit vychcánky a podvodníky. Filckař je při 80 ve městě oběť, kdežto ten vykořisťovatel je automaticky při stejný rychlosti grázl.

    Jasně musí to bejt grázl….To protože tu 80-ku jel ve městě nejmíň v pětilitru se 400 koňma. A to je přeci rozdíl.

  11. teoretická debata…Ano, každé pravidlo má své výjimky…

    Určitě se shodneme, že neexistuje "spravedlivý způsob". Tohle je ale již používaná metoda, jak trestat řidiče – v severských zemích a švajcu policajt jen přestupek zaznamená, výši postihu určí finanční úřad.

    Ad 80 ve městě – strhávaš diskuzi do absurdních směrů.
    Teoreticky jde o to, že pokud jede po městě touto rychlostí mladej ychtyl ve feldě, bude pro něj pokuta ve výši 1-2t (cca 10% hodnoty jeho vozu) citelnou ťafkou, kterou si bude pamatovat. Pokud dostane tuto pokutu někdo ze "střední třídy" (dejme tomu v oktávce), zkazí mu to den, ale nepůjde o nic zásadního.
    A pokud stejnou pokutu obdrží někdo s vyššími přijmy, dá si ten den levnější oběd a "nula od nuly pojde". Chápeš?

    Je mi jasný, že to co jsem napsal tady v praxi fungovat nikdy nebude, ale podle mě jde o relativně nejjednodušší způsob diferenciace pokut.

    Ale možná, že ty znáš něco lepšího…

  12. si piš,že mámrohlíky pro bohatý za stovku,pro chuďase za korunu,elektriku kwh za 10 halířů pro cikány a pro ty co nemají léta práci,25 Kč pro středoškoláky a rovnou 100 Kč pro vysokoškoláky.Doporučuji nedělat si další tituly nebo nedejbože víc pracovat!Přirážky rostou v násobcích.

  13. omg, to jsou argumenty…Uniká ti základní princip – to o čem ty píšeš jsou věci, který člověk k životu potřebuje a za který by měli platit všichni stejně.

    My se bavíme o trestech za přestupky.

  14. a mám další a lepšísilniční daň i pro chodce a vyměřoval bych to podle velikosti bot.Ty vole,ještě že mám jenom čtyřicítku…Nebo bych platil daň z objemu,kolik prosě zabereš místa.Na nohách budeš mít měřák a na konci roku vždycky jenom přenásobíš cos nachodil tvým objemem.Říkám rovnou,lepší ležet doma a nehejbat se!!!!

  15. základní princip=demokraciemůžeš mi prosím hlouběji odhalit tajemství jaký je rozdíl v tom tvém principu, když jde o pokuty?

    Hele tady jsi Petře mimo.Ještě máš čas se zamyslet.

  16. A neměli by tihle vrazi z Wall Streetu platit i úměrnou cenu za rohlík s máslem? Jak k tomu přijde proletariát, že ho rohlík přijde subjektivně na větší peníze? Což není rohlík základ státu?!

    Užitky mezi jednotlivými lidmi jsou neporovnatelné. Tvrdit, že bohatého mrzí pokuta méně než chudého, je nesmysl non plus ultra. Na tom se shodnou všichni ekonomové.

    Kromě toho je samozřejmě absolutně neefektivní zkoumat, jaký má kdo majetek (bude to rozhodovat samozřejmě zase nějaká komise…) jenom proto, aby mohl dostat o dvacku větší pokutu.

    Shrnuto: Ano, Laco, jste levičák. Avšak nikoliv rasista.

  17. ?jediný co nemá cenu, sem tahat zpátky komunismus, abychom se měli všichni stejně dobře.Jestli nemáš na to obhájit ty nesmysly,cos napsal, tak to chápu Petře

  18. Souhlasny nesouhlasS pokutou v ruzne vysi souhlasim. Na svycarskem prikladu je videt, ze kdyby bylo mereno vsem stejne, tak borec by cvakl 3 tis. euro, zamaval panu policistovi a za chvili by si zase vychutnaval 300 mimo obec. Takhle to, at ma prijem jakykoli, z hlavy jen tak lehce nedostane. Samozrejme podstatna je aplikace systemu do praxe, ale myslim, ze kopirovat Svycary, by nebylo od veci – je to odzkousene a za par dni po akci je Mr. Speed potrestan.

    Do polemik nad Slovenskem bych se nepoustel. Je to tenky led. Ne proto, ze Te nekdo obvini z rasismu, ale proto, ze o tom nic moc nevis. Okolnosti teprve budou stoupat k hladine, tedy snad. To, co ted pisou noviny, bych radeji ani necetl. Kdyz se odprostis od tech zastrelenych v byte, tak nezapomen, ze byla zastrelena i pani venku na balkone a zraneno dalsich 15 lidi, kteri byli jen ve spatny cas na spatnem miste a vlastne meli jeste stesti, ze to neschytali hur. Nervozni borec s kolty zavesenymi proklate nizko jim chodil pod nosem, strilel do oken, po autech … ja chapu, ze se Bratislava vzpamatovava, i kdyz ta formulace je zase jen novinarska vabnicka k precteni clanku…

    Pokud by jsi se zitra rano stal ucastnikem obdobne akce Kalasnikov u vas ve meste a Tvuj Superb combi 1,8 tsi 4×4 by byl pokropen nekolika davkami pri zbesile jizde ven z Vasi stare dobre ulice, rasismus by bylo to posledni, nad cim by ses tady zamyslel. Zkratka, pokud by ti kluci, co uz jsou ted v panu, byli bili, nic by to na cele veci nezmenilo. Snad jen, ze by novinari prisli o jedno hezke tema.

  19. bez šance[18]
    Je to jako diskuze s hluboce věřícím. Můžeš diskutovat a argumentovat, ale pro něj stejně za všechno může Bůh.

    S tebou je to stejný. Můžu diskutovat o trestech a jejich významu a ty napíšeš něco o rohlíku za stovku.

    Holt to ber tak, že na to nemám. Pro tebe to bude k pochopení jednodušší a já se s tím nějak vyrovnám. 😛

  20. lekce asertivity1) to TNT – apikovat část zákonů ze švýcarska vnašem systému je jako chtít do favorita montovat součástky z mercedesu. Zkus nespt 1,2,3 dny a týdny a měsíce a roky…a nemusíš hledat odpověď v magazínech na to abys věděl, jak moc se staneš labilním

    2)to Petr:není to o pochopení a víře, ale znalostech a množství kvalitních argumentů. Nezlobe se, ale prokázal si, že Ti obojí chybí.

  21. pro tomíkaAno, určitě máš, pravdu. Je to vidět na tvejch argumentech a znalostech švýcarskýho systému.
    amen

  22. po školení…Tak už máme po školení asertivity…Petře teď můžeš odhalit, co si skutečně myslíš a dát myšlenkám reálný rozměr s možností aplikace v praxi. Zatím si akorát řekl, že Ti přijde spravedlivý aby boháč platil víc než chuďas. Jde přeci o diskuzi a ne o to abys ukázla jakej si flegmouš.

  23. to Tomiknemyslel jsem kopirovat legislativu nebo jeji casti, i kdyz nas borec ze strakovky by si hrave poradil treba i s kantony – proste by je ustanovil, ale spise analyza co lze aplikovat take u nas, zapracovat do nasich podminek a uvezt v zivot tu ideu rozdilneho placeni

  24. to TNTdoufám, žes pochopil, že v druhé části mluvím o cikánech…nenapsal jsem to

    Každopádně, ikdyby to bylo v  praxi reálné, tak já tvrdím, že je to v rozporu s demokrací a možná bychom se dostali až k základním lidským právům… Od toho, aby jsme si byli rovni jako řidiči je tu přeci bodový systém, ne? Náš základní problém není totiž v tom vydat další nesmyslnej zákon, ale dodržovat ty stávající a nekorumpovat je.K čemu je nám například prrotikuřáckej zákon? Má ten, co hulí marlborky platit víc, než ten, co kouří užmoulaný seno?

    Zapomenem chvilku v řízení na body….

    Dám jednoduchý příklad:
    Já, jako podnikatel jezdím stále podle předpisů. Tzn. 50x,100x, 1000x…atd. dodržím předpisy. Jezdím v Aston martin DB9. Ve stejnou dobu, na stejném místě planety mě, na měřeném úseku, předjede taťka v čepici ve feldě…klidně každej druhej den. Dneska mi to zrovna ujelo a překročil jsem o 15 km/h. Dostaneme tedy oba pokutu.

    Pán ve feldě…to má za 1000 Kč, já za 50.000,- Kč.

    Nemůžu si pomoct, ale nějak mi to nepřijde úplně logický…A víš, co je na tom nejvtipnější?…No to,že toho Astona mám celou dobu jenom půjčenýho, poněvadž jinak jezdím jen autobusem.

    Chápeš to?Jak někdo může paušalizovat ty, který mají drahý auto? Vždyť je mezi nima spousty slušnejch. Třeba já :-))))

  25. Jmenem zakona[25]
    [26]

    Hosi, vidim to takto.

    Toto rozlisovani pokut, penale ci kyho jakeho dalsiho slaka, tady prece davno funguje ( vicemene vsechny statni instituce, urady, ktere ti mohou ulozit nejaky trest, maji moznost pohybovat se pri urceni jeho vyse v urcitem rozmezi, a tak by se to rozsirilo i na dopravni prestupky – kde to mimochodem v jiste forme je realitou i ted – viz. rozpeti mozne pokuty za urcity prestupek ).

    Pochopitelne by bylo vse konkretne reseno, tak jako ve Svycarsku, aby tento Tomikuv dojemny pribeh o Astonkovic Martinkovi, nemel smutny konec 🙂

    Represe je od toho represi, aby odrazovala od recidivy. Musi vsak byt ucinna. To se o pokute 5 tis. pro " milinoveho " kluka rict neda.

    Tomiku, nevim o jake casti s cikany hovoris. Ale na diskuzi s timto tematem stejne nemam chut, tak je to fuk.

  26. snad naposledy[26] ve zmiňovanejch zemích určuje pokutu finančák…

    ještě nějakej dotaz, nebo nějaká další absurdní historka "jak jsem já chudák jel ve vypůjčeném astonu"?

  27. to nechapajici Petrno to je opravdu silnej argument Petre. Co mas na financak nahlaseno napr. ty?Dve plazmy,wicko, s-maxe,pocitac,stul,6 zidli…Tak to mame pane ridici o 20 km/h za 5.000,-Kc.Jo kdybys jste nemel tu druhou plazmu,tak je to jen za 3.000,-Kc Jo jeste ten fordik.To je kategorie neluxus ikdyz za 3/4 mega…Mate stesti pane ridici.Kdyby jste jel nejakym bmw za stejny prachy je to hned o dalsi dva litry za priplatek.

  28. to TNTkdyz dostanes pokutu v metru,za to zes nemel listek,urci Ti revizor sazbu podle hodinek,ktery mas na ruce?Ano,pokud budou veskere prestupky reseny jako trestny cin
    a bude o kazdem takovemto cinu rozhodovat soud,pak by to mohlo mit logiku.Ale v nasi podminkach je to absurdni.Bohuzel ne nemozny.Bartovi jde o to vybrat dalsi prachy,ale pritom pretizi uz tak spatne fungujici system aby vybral petikorunu.Proc treba nezavedou,ze kdyz ho chyti za 3x stejnou vyssi rychlost uz nebude moc dozivotne ridit?Neni to mnohem ucinejsi???Je tady asi tak bambilion jinych mist,kde se ma vybirat a nevybira se.

  29. smyslNezlob se, ale tohle fakt nemá smysl. Pokud někdo nechápe princip "pokutu určí FU" a nerozezná rozdíl mezi nezaplacením lístku na MHD a (třeba) 80 ve městě… tak je to ta "boží diskuze" o který jsem psal výše…

    Takže znovu: ber to tak že na tebe prostě nemám.

    Amen

  30. to Tomikno ja myslim, ze neni daleko doba, kdy se i uplne drobnosti budou resit s velkou porotou a velmi radikalne, ale to je na jinou debatu…

    nicmene Tomiku toho Barty bych se nebal, dle meho to je medialne vdecne tema, ktere nebude, minimalne za tohoto ministra, realizovano.

    samozrejme mas pravdu, ze je toho dost, kde by se dalo neco zlepsit, ale na to oni kaslou, je zajima P R O V I Z E , a ta ze zabaveneho ridicaku neni

  31. ještě že mám ty drahý autavždy jen půjčený, ostatně jako Tomik.. takže až mě chytí, dostanu pokutu tři padesát 😛
    rozdíly v pokutách jsou zbytečný výmysly, spíš by mělo být na silnicích více hlídek s radary a kamerami. Samozřejmě na smysluplných místech a ne na konci vesnice..
    Uplně mě děsí, že za poslední dva měsíce mě nechytli ani jednou..

  32. body staciDostatečná represe, která by měla zamezit recidive je přece bodový systém.
    Sám jsem nasbíral už asi 8 bodů. Za 68 ve 4proude 60 z obou stran svodidla, 160 na dalnici a poslední perlička 56 v 50ce na výjezdu z města.
    Pokuty jsou jen o penězích do kasičky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *