Internetové pokrytectví

Facebook jen pro starší a pokročilé


Víš, kámo, o tom, že se zeměkoule otáčí, rozhodli kdysi právníci. A vládnou světu dodnes. To kvůli nim najdeš v návodu k mikrovlnce odstavec, že inspiraci k sušení svý kočky bys měl raději hledat v pohádce Josefa Čapka. To kvůli nim najdeš na spodní straně plastovejch kelímků varování, že se horkým kafem z automatu můžeš opařit. To kvůli nim najdeš mezi karbanátkem z mletýho masa a okurkou omyvatelnej lísteček s upozorněním, že přemíra konzumace tuků zaplaví sádlem i mozek.

Hele, brácho, když jsem před patnácti lety poprvý vstoupil na erotický stránky, kliknutí na tlačítko stvrzující věk návštěvníka nad vosumnáct jsem naštěstí už mohl považovat jen za prodloužení milostný předehry. Dnes ale přišla Klárka, jestli bych jí pomohl založit účet na Facebooku. Že prej ho už nějaký spolužačky a holky z gymnastiky maj. Proč ne, řekl jsem, seznámil ji s riziky a pomyslel si, že je dobrý mít tyhle věci pod kontrolou. Na konci registrace ale čekalo zklamání. Žadatel o účet nesmí být mladší třinácti let.

Jsem zvědavej, na kolik měsíců si Klárka ty tři roky čekání zkrátí.

14 thoughts on “Internetové pokrytectví

  1. A ony ty tlačítka pro potvrzení plnoletosti jsou na pornostránkách i k něčemu jinému, než že člověka upozorní, aby se podíval kolem, že ho nikdo nesleduje?

    To samé s FaceBookem v bleděmodrém. Pardon., tmavomodrém.

  2. PŘEDEHRADobrej textík 😀 Ta milostná předehra mi smíchy vyrvala z pusy hlt kafe a teď ho musím utírat z klávesnice…

    K ústřednímu tématu se nemohu vyjádřit, neb nevím která bije. Nebo vyje. Nebo… pyje?

    P.S. Odbočím – uvědomil jsem si, že kolegové se na blog přihlašují lehce pozměněným nickem nicku užívaného na hlavní stránky auto.cz. Napíší před nick třeba číslovku… Jinak je to nastavené tak, že přispívat mohou registrovaní. Budeš-li mít chvilku, napiš mi tam nějakej pokřik, jestli to už jde, já nyní na rady z ústředí odblokoval tu povinnou registraci. Vystavuji se ale prý riziku, že tam budou příspívat i nějaká paka. Tak to zatím zkusím.

  3. FEJSOVÉ STŘÍZLIVĚNÍNevím kolik z nás vychovává svoje děti stejně liberárně jako Laco. V týhle oblasti mám s hledáním vyváženého přístupu trochu problém. Určitě informovat…s tím souhlasím. Nicméně mi přijde, že snažit se "rozumně informovat" puberťáka, kterej potřebuje oběvovat světy světů, je jako mazlit se s hladovým krokodýlem před podáváním večeře.

    Každopádně ve světle událostí jsem rád Laco, že jsi první. Rád si časem vyslechnu tvoje zkušenosti a přizpůsobím se jim.

  4. RYCHLÉ PÍPY (a to jsem slušnej)Tomík má pravdu, člověk se při pohledu na své děti uklidňuje tím, že snad proboha nebudou jako… on sám. Jenže ony samozřejmě takové budou. Co já měl v předmětných letech nastudováno v obrazovém encyklopedickém slovníku o pohlavním ústrojí ženy, o tom bych mohl ještě dnes přednášet medikům. Tohle se samozřejmě změnit (naštěstí) nedá.

    Je tu ovšem jiná rovina, a tou rovinou je informační bezbřehost. Tam kde má generace informačně končila, to jest u toho slovníku, tam se dnes mladej kluk ani nepodívá. A bohužel, to co může vidět, to o čem může na těch všech fušbukách zažít je pro mne absolutně, absolutně nepřijatelné.

    Svět je nyní ve fázi jak informační epochální revoluce, tak současně dokonale vykloubený.

    V internetovém řečišti se dobře pohybuje těm, co se už umí dobře pohybovat i v životě, jenže právě těm je ten internet vlastně k ničemu. A ti, kteří se učí teprve chodit, ti jsou těmi, kdo mají čerpat životní pravdu bohužel právě z nahodilých skorointlektuálných cákanců umisťovaných na internetové stránky těmi, jimž bych nesvěřil ani baterku.

    Neboť nynější svět, je sám sobě než vlastní kocovinou…

  5. VYMÍTAČI FACEBOOKUČlověk nemající světu co říct bude němý s Facebookem stejně jako bez něj, souhlasím. Ale protože i přes to, že drtivá většina populace sleduje v televizi pořady kvalitativně oscilující někde mezi monoskopem a zrněním, televizi doma máme a dokonce dovolujeme její sledování i dětem.

    A stejné je to i s přístupem na Facebook (platí jak pro děti, tak pro pány v nejlepších letech).

  6. Faktycki Gramatyk LuboLubo jesly si t’e dobrě vibavuju tak sy bil docela fajn kluk s kterim bila sranda. moc sy toho syce ňykdi neumněl zrucnejs taki nebil ale clovjek bil ochotni to vzhledem k tvojy rostomilosti tolerovat.Jě vydět ze sy dosral s chlapce f chlapa.Porať my prosym ťe jak se dostanu k ti studance kde cerpas ty sebevedomy.Ďekujy

  7. VĚŘEJNOPRÁVNÍ MASAKRDobře, žes to zmínil vole Laco.Je opravdu osvěžující si v neděli po obědě s dětma lehnout k televizi. Na CT2 se tuhle podaval "Život v přírodě" a já se nechal až do totálního vytuhnutí konejšit cvrkáním nějakých extraexotických kobylek.O hodinu později mě vzbudil vzlyk a pláč a prosba mé dcerky,jesti bychom to nemohli přepnout. To když tam zrovna do detailu porcovali nějakýho dindiána (zřejmě šikovní Inkové). No a vo tom to je. Informace ano. Ale zase takovéhle deathaily? Nejen, že nepoučí, ale dokonce nenávratně zdevastují svět dítěte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *