Blog na draka

Rodinná výpomoc


Říkal mi v pátek v hospodě kamarád, že prý zanedbávám blog. Ano, nepíšu, protože nemám chuť. Narozdíl od Klárky, která si již delší dobu pravidelně píše deník. Každý večer si pustí počítač a napíše pár odstavců ve Wordu. Dává nám to číst (zatím) a souhlasila s tím, že její včerejší zápisek mohu dát k sobě na blog. Aby tu nebyly jen samé fotografie, ale také nějaká písmenka.

23.10.2010 Sobota
Dneska dopoledne taťka sestavoval Matyáškovi sedačku a maminka mu dala i mrkvičku (samozřejmě z obchodu rozemletou od značky Hammi). Potom jsme pouštěli draky, ale blbé bylo, že nebyl vítr, tak nám draci vůbec nelítali. No, vlastně ten Áďovo lítal i bez větru, tak jsem si toho Áďovího draka na chvíli půjčila a úplně skvěle lítal.

No, pak když to zkoušel Áďa s taťkou, tak se ten drak zamotal do stromu a náš statečný tatínek musel vylézt na velmi vysoký strom a snažil se ho sundat. Ale ten drak byl na moc slabých větvích a tak taťka pořád na tom stromě kýval s větví a já jsem tahala za vlasec až jsme to nakonec sundali. Tatínek se nejdřív bál slézt, protože jak už jsem řekla, byl ten strom vážně vysoký.

Pak se dokonce drak roztrhl, ale jen malinko. Vlastně on vítr byl, ale někdy foukal třeba 15 sekund a pak na 5 minut foukat přestal. Potom jel taťka babičce přivézt stůl a vrátil se celý hladový, protože tam sestavoval stůl. Maminku jsem zapomněla, ta jezdila s Matyáškem celou dobu venku a dopoledne byla pěšky v Glóbusu.

Večer jsme všichni večeřeli po dlouhý době spolu. Pak jsem se já, Áďa a taťka dívali na Simpsonovi a pak šel Áďa spát a my se budeme dívat na film Kolja. Tak schválně jak se mi to bude líbit.

10 thoughts on “Blog na draka

  1. BLOJLALaco, sbal to. Jo, dokonale, sbal to a blog přenech mladším. Přejmenuj ho na – KLÁRKA (KONEČNĚ) BLOGUJE.

    BRAVO, KLÁRKO

  2. POCHVALA KLÁRCEPočítám, že už si to předal Laco…tak schválně jak Klárko? Líbilo? 🙂

  3. PoděkováníMoc děkuji za krásné komentáře. Ano, líbilo. Kdo neviděl film Kolja, o moc zajímavý film přišel. Film je o tom jak se pan Louka (pan Svěrák) snažil získat peníze na Trabant. Tak mu pan Brož (pan Vetchý) nabídne fingovanou svatbu s jednou Rusandou jménem Naděžda, která má syna jménem Kolja. Loukovi se nápad ze začátku moc nelíbil, ale krásná představa že bude mít Trabant, ho přesvědčila. Skoro vše zařídila maminka Naděždy. Náhle po svatbě maminka Naděždy umře, a protože hlídá malého pětiletého Kolju, a maminka emigrovala, musí pan Louka pětiletého Kolju na 14 dní pohlídat. Jenomže problém je, že se vůbec neznají, a pan Louka neumí Rusky a Kolja neumí Česky. Potom další problém je, že po Loukovi jdou policisté kvůli té svatbě. Dál už ale nic říct nemůžu, to už bych řekla skoro všechno.

  4. NENÍ ZAČVelmi tě, Klárko, chválím za to, jak pěkně píšeš. Jsou to paradoxy, ti, kteří by tu měli psát jako dospělí tu píší jako děti a ti, kteří by tu měli psát jako děti, píší jako dospělí.

    Klárko, jak tě tak čtu, klíďo si můžete s tatínkem doma vyměnit role. Ráno mu nasaď na záda batoh, odveď ho do školy, pak se vrať domů a piš blog.

    P.S. A pokud ti se slovem "fingovanou" nepomáhal tatínek, pak zasloužíš ještě jednu upřímnou pochvalu. I od Kolji.

    P.P.S. A… neponocuj 😉

  5. Taky něco na blogJe pro mě velká pocta, že dostávám pochvalu hlavně od Tebe,GTI. Taťka mi totiž řekl, že umíš moc zajímavě psát. Tu fingovanou svatbu jsem si jenom pamatovala a musela jsem se maminky zeptat jaké je tam i-y.

  6. ÍČKOKlárko, vidím, že tatínek umí vyprávět krásné pohádky, za to ho zase chválím já. A vůbec, když jsme u té chvály, pochvalme maminku za to, že ti poradila správné písmeno.

    Neboť v životě, Klárko, jde především o to, umět vždy dosazovat ta správná písmena… totiž, to největší vítězství není, když někoho přepereš, to největší vítězství je, když někoho… přepíšeš.

    A ty jsi nás tu přepsala úplně všechny…

  7. Poslední klapkaGTI můžu jen potvrdit,že v rodině Bittnerů jsi skutečně modla.Guru.Když sedají společně k obědu a děkují za dary,děkují i tobě.Když si s něčím neví rady,první otázka zní:"…jak by to asi udělal GTI?".Všude po stěnách visí užmoulaný a opižlaný(myslím,že vystříhávají reklamu) výtisky tvých nejlepších článků spolu s tvými plakáty. Na nich jsou velký nápisy GTI a u nich v siluetě tvoje vyobrazení.Co mě ale nejvíc překvapilo byl doslova ve smrtelný křeči vyrytý nápis na zdi proti záchodový míse:"CHCI UMĚT PSÁT JAKO GTI!!!" Nemůže Tě pak už překvapit,,když Klárka o tobě slyšela po večerech při čtení tvého blogu na místo pohádek.Nemáš to teď jednoduchý,věř mi 😉

  8. DOKTOR V DOMĚCo napsal Tomík je čistá pravda. Jen bych si dovolil mírnou korekturu dvou jeho postřehu.

    Nejdříve ohledně zmíněného nápisu "Chci umět psát jako GTI", který není na zdi proti záchodové míse, ale v ložnici nad postelí. Navíc nebyl vyryt ve smrtelné křeči, ale v křeči milostné. A ve slově "psát" jsou přehozená písmenka.

    Po výše uvedeném je snad již jasné, jak správně zní druhá Tomíkem zmíněná věta "…jak by to asi udělal GTI?"

  9. ZÁCHODOVÝ BLUESNechci ani radši domýšlet, jak to přijde, že Tomík ví, jaký to je na zdi ložnice u Laců, ale s odkazem na zde známnou větu, totiž, že – psaní není sraní – bych si spíš tipnul na umístění té věty nad mísou, ovšem v lehce pozměněném obsahu – chci umět sr– jako GTI. A upřímně, jestli mi něco v životě jde, tak psaní to není… 😉

    P.S. Jinak vám všem děkuju, zasmáli jsme se a teď hurá na články, jsem nerad středem pozornosti, ausgerechnet na hajzlu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *