Eurodrzek

Jak české automagazíny přicházejí o básníky


Na internetu jsou dva druhy automagazínů. Jedni jedou a druzí se vezou. AutoRevue.cz nečtu, a tak mě nechala v klidu zpráva, že odchází jeho šéfredaktor. Magazín Auto.cz je tuzemská špička, proto mě mrzí, že odtud odchází Libor Zezulka.

Odchází redaktor, který byl pro mě ztělesněním Auto.cz. Zatímco pan Janda se se čtenáři AutoRevue.cz testem BMW M3 rozloučil oficiálně, z testu nového BMW X3 čtenář nepozná, že to je Liborův poslední text na Auto.cz.

V televizi jsou dva druhy automagazínů. Jedni jedou a druzí se vezou. Divák televizního pořadu Auto Moto Styl, uváděného každou druhou sobotu na ČT1, si nemohl nevšimnout, že jeden z výrazných redaktorů už tam není. Libor totiž zamířil do Evropy.

Přišel čas, abych začal pravidelně sledovat Top Gear.

6 thoughts on “Eurodrzek

  1. TOP ZEZULKA GEARLiborovi přeju ať mu to vyjde. Doufám, že se dostaneme k detailnějším informací ze zákulisí. Topgear semtam pro zábavu (ne pro informace) sleduju, čili jen víc zaostřím 😉

    Naposled jsem byl mile překvapenej poklonou Yetimu (neviděl, jen četl), tak jsem si na tebe hned vzpomněl ty divochu.

    Jak píšeš Laco, neměl jsem ani tuchu 🙁

  2. Škoda, že není více takových textů. Přečtu-li si debatu pod zmíněným posledním článkem o X3, mám chuť zvracet. Kdybych byl autorem, nebyl bych zdaleka tak klidný a nad věcí, jako to umí za ta léta Libor. My běžní čtenáři víme, že diskuze na internetu jsou z 99% žumpa a 1% zajímavé názory.

    Jak si k tomu ale přijde tvůrce článku? Když něco vytvořím, logicky mě musí zajímat, jak na to reaguje publikum. Je smutné, že nejen v tomto internet převrátil chování publika naruby. Zatímco v divadle zatleskám i vystoupení, které si potlesk zrovna dvakrát nezaslouží, na internetu do diskuze napíšu pochvalu jen málokdy. Ono dokud člověk balancuje mezi světem reálným a virtuálním, tak absence společenských konvencí tak moc nebolí.

    Všichni ale víme, že je jen otázkou času, než se toho více začne odehrávat ve virtuálnu a pak nastává obrovský problém …

  3. MISTR.CZNo, jsou články, které činí radost a pak jsou ty jiné. Autor za tohle dnes ale nemůže. Já ovšem nevím, že by Mistr Zet odcházel natrvalo od AUTO.CZ…

    Těch 99%, Martine, tě nemusí rozhazovat, naopak, potvrzuje se známá (i neinternetová) pravda, že 70% populace jsou magoři. Jde jenom o to, kam tebe, Laca, Tomíka či mě řadí těch zbylých 30%, resp., tebou uvedené jedno procento.

  4. LOUČENÍLaco, normálně mi běhá mráz. Jestli je pravda, co píšeš, tak já tam pod testem X3 napsal první příspěvek a do něho napsal větu – je to mistrovská testová tečka…

  5. KOMENTÁŘOVÁ TEČKA[1] Tomíku, Jeremyho test jsem viděl. Nevídaný. Jako Yeti.

    [2] Martine, diskuse na Auto.cz dle mého názoru patří ještě mezi ty kultivovanější. Ale to je možná tím, že to tam zachraňuje GTI.

    [5] GTI, pod svým posledním článkem na Auto.cz si Libor opravdu nemohl přát lepší komentář:

    Špičkovej text. Člověk po přečtení sedí a vrací se k jednotlivým větám, k jednotlivým úvahám. Takhle to vypadá, když se píše hlavou i srdcem dohromady.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *