Góóól: Zelená knihovna

Film jako úžasný fotbalový zápas


Zima je dlouhá. V televizi je stále jen ten tjapná tělovýchova, kde po reklamním letáku bruslí pomalovaní klauni. Naštěstí již brzy začnou přenosy z Ligy mistrů, ale ještě předtím si pusť film o fotbale. A rovnou ten nejlepší, který se o nejkrásnější hře světa kdy natočil. Snímek Góóól (Mexická vlna) z roku 2005 nabízí vše, po čem srdce fotbalového fanouška prahne.

Film vypráví příběh mexického chlapce Santiaga, který jako dítě s tatínkem, bráškou a babičkou emigruje do USA. Jako mladého muže střílejícího góly za místní amatérský klub si ho všimne britský lovec talentů a nabídne šanci. Santi si našetří na cestu za oceán a v nepřátelském prostředí bojuje o možnost zahrát si vysněnou Premiere League.

Fotbalový svět. Kličky, střely, přihrávky. Sny a přátelství. Tréninky v dešti a studeném větru. Krásné ženy a rychlá auta. Zákulisní intriky. Opojení z vítězství. Reálné prostředí nejlegendárnější fotbalové ligy světa. Beckham, Zidan, Raul v tanečním klubu. Gerrard, Shearer, Šmicer, Baroš v rozhodujícím zápase Newcastle – Liverpool. To vše zde najdeš v moderním filmovém balení.

Po závěrečném filmovém hvizdu vstaneš z křesla, obuješ si kopačky a vydáš se naplnit vlastní sen.

6 thoughts on “Góóól: Zelená knihovna

  1. to be continued….. Ale jsi nemocný. Věřil sis. Trmácíš se přes půl Evropy a teď takový pech. Forma graduje. Máš na základ. Mrkneš na Jozefa. Přimhouří oči. Procedí mezi zuby " Jdi ". Srdce buší. Je to tady. Kde mám kurva svůj dres ?

  2. TO BE CONTINUED II… Jsi kapitán reprezentace, ale máš horší období. V Premiere League nehraješ v základu. Víš, že alespoň po přestávce nastoupíš. Po prvním poločase tvůj tým vede o čtyři góly. Máš nápad. Voláš svému bookmakerovi, kurz na remízu je lákavý. Střídáš za stavu 1:4. Snažíš se. Zaviníš penaltu. OK, na konci zápasu svítí na ukazateli skóre dvě čtyřky. Vydělals víc, než kdybys byl nejlepší hráč.

  3. Mám nazuté kopačky……a píšu, tedy spíše čtu tento blog. Ještě chvilku LACO a bude to jako blogová telenovela. Musím to vočíhnout. Pak se podělím. Bze

  4. to be continued III… Býval jsi eso. Nejlepší na světě. Životnost tankisty v boji je ale 15 minut. Ty ses z toho vykřesal. Od návratu z lazaretu to už ale není, dle mnohých generálů, ono. Občas podjedeš, někdy nedojedeš. Teď naposledy při bitvě o Pulu, tos přejel úplně. Ale jsi srdcař. Tak to tuž.

  5. Klauni na letákuTy pomalovaní klauni na reklamním letáku, to je moc vtipné označení. Na to jsi přišel sám?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *