Nový MacBook Pro

Fáze I: Očekávání


Rok po revoluci. Je ti dvacet. Věk, kdy většina lidí přemýšlí jinak. Chodíš kolem obchodu, kde jistý nadšenec prodává počítače Apple. Počítače, které jsou jiné. Počítače, které jsou stále minimálně o krok před mainstreamovou produkcí. Počítače, které nevymýšlí armáda inženýrů, ale jeden vizionář. O pár let později se objevuje výrazná reklamní kampaň na výrobky Apple. Kampaň se sloganem Think Different.

Před několika měsíci jsi naplnění jablečného snu velmi blízko. Jenže místo MacBooku Air si raději pořizuješ iPad. Dobrá volba. Pro konzumaci obsahu lepší než Air. Tvým kreativním schopnostem by Air navíc stejně nestačil. Proto čekáš na představení nových modelů MacBook Pro. Vybereš si ten nejsilnější, ještě jeho konfiguraci lehce vylepšíš a objednáváš. Už teď víš, že lepší počítač jsi v životě neměl.

Přesně za měsíc nový stroj dorazí. Přesně za měsíc Ti bude čtyřicet. A i po dvaceti letech stále přemýšlíš jinak.

14 thoughts on “Nový MacBook Pro

  1. JABLÍČKO K NAKOUSNUTÍ[1] Libore, děkuji za gratulaci.

    Objednaná konfigurace:
    * MacBook Pro 15"
    * 2.2GHz Intel Core i7
    * 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM – 2x4GB
    * 500GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm
    * SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
    * MacBook Pro 15" Hi-Res (1680*1050) AG WD
    * Backlit Keyboard (Czech)

    * Windows 7 Home Premium CZ 32 – OEM
    * Parallels Desktop for Mac 6 CZ

  2. JABLEČNEJ DŽUSJá na tohle všechno nevěřím. Pamatuju si doby, kdy byl člověk schopnej ještě pochopit, jak pracuje textovej editor 602. Tam někde to mělo skončit. Takovej lepší psací stroj.

    Osobně dnes například neznám jedinou osobu, která by uměla pracovat dokonale s novými textovými editory, každý do toho jen klofá (technika žalostná) jako datel. Soustavným evergreenem je pak nekompatibilita, jako že rok starej textovej editor nepřečte texty pořízené na editoru novém. Dokonalá pakárna.

    Tedy podle mého nejhubšího přesvědčení směřujeme jen a jen k velmi dobře známé orwelovské, zamjatinovské, koneckonců k brudberiovské společnosti, v níž bude všechno dokonale fungovat, avšak my lidé budeme dokonale… nefunkční.

    Považuji nové předmětné přístroje jen za prvek hry – blogovat a šťourat se u toho v nose, v práci psát lechtivé maily sektetářce bývalého šéfa, sem tam nějakou tu tůbu abych viděl, čemu všemu jsou lidi ochotní se smát.

    Je to na draka. Společnost, a nyní myslím společnost lidí, nikam nejde, to všechno kolem jsou jen tance na našich vlastních elektronických rakvích.

    Ano, svět se díky počítačům zrychlil. A kam jako ta rychlost směřuje, kam jako jedeme, kam se cpeme?

    Totiž pravda života je dnes asi nejhlouběji vepsaná nikoliv do monitorů počítačů, ta je vepsaná do hlubokých očí toho jablkového vizionáře, neboť to, čeho člověk potřebuje nejvíce, to jest zdraví, to mu nezajistí ani mulión počítačů v dlani…

    P.S. Jinak Laco samozřejmě gratulace k novému počítači.

  3. JABLEČNÁ DŘEŇ[3] GTI, napsal si to moc hezky. Chválím samozřejmě nejen formu, ale i obsah.

    Kdysi, je to už čtvrtstoletí, mě počítače fascinovaly jako stroje. Zvládal jsem tehdy dokonce mluvit jejich jazykem. Uměl jsem programovat v Assembleru, strojovém jazyku. Dnes počítače vnímám jinak. Chci, aby mi v práci pomáhaly kreslit výkresy, psát technické zprávy a vést firemní agendu. Je mi jedno jak to dělají, je mi jedno, na jaké frekvenci je taktovaný jejich procesor.

    Domácí počítač mi zase musí umožňovat rozvíjet kreativitu mojí a členů rodiny. Chci s jeho pomocí stříhat video, katalogizovat fotografie, psát texty. Dětem navíc prostřednictvím nového stroje ukázat alternativu k mainstreamu. A tady jsou nejsilnější výtvory vizionáře s očima stále ještě plnýma života.

  4. JABKOŇ LACOLaco,nemas tak trochu pocit,ze to, co predtim zvladlo jedno PC,budes delat uz na trech-ctyrech ruznych strojich na tech tvych 50m cteverecnich?Jsem za jedno s GTIm.Dalsi pi…ovina na hrani nikolik k pomoci.Vlastni nesmyslnou argumentaci tak akorat hledas duvod k pouziti.Jiste vim,ze tvoje deti technicky nestradaji a odhaduji,ze Aple jeste dlouho v nasi zemepisny sirce mainstreamem nebude.Ten emulator vindousu celou nesmyslnost nakupu jen podtrhuje.

  5. TOMÍK NA ŠVESTKÁCH[5] Všechno špatně bejku. Forma i obsah. Ale oceňuji Tvoji odvahu vyjadřovat se k něčemu, o čem víš asi tolik, jako Bertoňák o autech.

  6. Nejde o moji formu a uz vubec o muj obsah ty divochu.Jde o to, co tu vytvaris za iluzi, na ktery stavis soudrznost rodiny a jejich nutnost vedeni ve svete techniky podle epla.Macbook lezi u nas v kanclu z doby,kdyz si ty jeste zavrhoval prvni ajfoun.Jinak mas pravdu.Nerozumim,nehledam vyuziti,cili nepotrebuju a ani nechci.Po vecerech se vzmuzu na cteni s detma,poblbnout s nima. Fotky mam zatrideny po adresarich a jako technologicka luza s tim vydrzim nejspis do konce zivota.Abych nebyl jen jizlivej.Vyborne si me inspiroval streamovacem.Ten jede na plny koule.Foto i filmy.Za ty prachy jsem posledni dobu nenasel uzitecnejsi zarizeni.

  7. Ale tady přece nejde o to, že to, co zvládlo dříve jedno PC, bude teď dělat na třech strojích. Každý stroj je na něco jiného, ale zároveň může zvládat pohodlně i to, co ten druhý. Například do postele si neberu stolní PC, pokud tedy nejsem masochista, nebo idiot, ale iPad (zatím tedy ne, protože ho nemám). Na střih videa nepoužívám iPhone, i když můžu, ale zase na něm rád z pohodlí postele, nebo WC pročtu oblíbené RSS kanály. Ale to je jako vysvětlovat majiteli ojetého vozidla z áček výhody koupě nového vozu 😉

  8. eLKo – outNetahej sem áčka. Domnívám se, že to je argument mimo mísu inteligence místních.

    Jinak už konečně začínám chápat. Někdo potřebuje v posteli dělat věci různě obvyklé, stejně jako na záchodě. Jiný tam potřebuje stříhat videa. To bude nejspíš, to co myslel Laco. Myslet jinak.

  9. 😀Na záchodě si číst nějaký RSS, v posteli si honit iphona… děkuju nechci, chci žít. Když se potřebuju vydělat, jdu na záchod, když se potřebuju udělat, jdu ve dvou do postele, a když potřebuju pracovat, sednu za za stůl a klofu do klávesnice… domníval jsem se, že takhle nějak to dělá skoro každej, no vidím, že svět je opravdu barevnej…

    BRAVO WC…

  10. Think Different?Kupovat si Mac společně s Windows, tak to je fakt Think Different 🙂

    Naprosté nepochopení filosofie Applu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *