Zelené zvratky

Přehnaná revolta vůči rodičům škodí životnímu prostředí


Mladý pan Rovenský, vedoucí energetické kampaně Greenpeace a komínový lezec, se nám rozepsal. Čtvrteční MF DNES zveřejnila jeho ekologickou onanii. Co jsme se dozvěděli? Rozvášněný aktivista odmítá jadernou energetiku a zakázal by i uhelné elektrárny. Dnešní tahouny pokrývající svojí výrobou základní spotřebu elektrické energie chce nahradit větrnými (33 %) a solárními (22 %) elektrárnami. Pokud prý nebude foukat vítr a sluníčko zaleze za mraky, nahradí výpadek biomasa a plyn.

Svá nesmyslná tvrzení opírá o závěry z nějakých stostránkových studií vypracovaných na objednávku zelených eurosalátů. Jan Rovenský se ale nevědomky odkopal na jiných místech článku. Zcela otevřeně přiznává, že nesází (ne ty saláty, ale asi v Sazce, kde snad už ale nesází vůbec nikdo), má malý plat, jezdí tramvají a také se netají tím, že zná podrobný návod, jak teroristickým útokem zlikvidovat jadernou elektrárnu Dukovany (ale nechá si ho prý raději pro sebe).

Takoví lidé jsou pro svět mnohem nebezpečnější než zemětřesení a tsunami dohromady.

9 thoughts on “Zelené zvratky

  1. Red peaceTaky jsem to cet. Libila se mi ta idea centralniho energo europlanovani. Na severu, kde fouka, se postavi vetrniky, na jihu na slunicku zase solarni panely. U nas veprostred, kde je to s vetrem i slunickem tak nejak na levacku, udelame tu biomasu s plynem. Potom si vsichni navzajem budeme elektriku pujcovat podle toho jestli zrovna vic fouka nebo sviti. Krasna myslenka, jeste tomu chybi rozdeleni na petiletky a je to komplet.

  2. Mně se zdá, že jaderné elektrárny jsou asi velmi bezpečné, když dokáží poměrně slušně odolat i zemětřesení, kvůli kterému se musela přidat stupeň a které pohlo i zemskou osou.

  3. EKOLOGICKÁ ANARCHIEJá bych byl pro,aby v budoucnu měl každej domeček svoji malou atomovovou elektrárničku. Rozuměj. Velikost asi jako tvoje bejvalá lednice na koleji.
    Pak by měl na střeše větrníka s kohoutem.Střechu pokrytou místo tašek malejma solárníma panýlkama. Pozemek všude vokolo vopíchanej tepelnejma čerpadýlkama(stejně tak na fasádě).Ty šťastnější (třeba jako my) by mohli mít i malou vodní elektrárničku.

    No a abych nezapomněl to nejdůležitější. Protože se z toho všeho nejspíš pěkně posereme, tak bude muset mít každej domeček žumpičku na biomasičku!!!

    To by v tom byl čert, aby všichni lidičkové by nebyli zelení štěstím.

  4. to je rozdíl mezi námi Laco.. já bych po přečtení jeho eonanie řekl: je to debil. Ty, o tom dokážeš napsat tři odstavce 🙂

  5. GRÝNPIČDěláš se rovným než rovnější Rovenský, ale když přituhne, tak si doma zatopíš pěkně postaru, šlamem, a chechtáš se, chechtáš, až se za břicho popadáš, jak jsi s náma vyjebal …

  6. 🙂Já bych si netroufla říct, že je na té myšlence úplně všechno blbý a zcela nemožný, ale zato se mi líbí komentář Boba :))))

  7. takový debily bych OKAMŽITĚ odstřihl od stávajících drátů a připojil je VÝHRADNĚ na vrtuli nebo solárpanel nebo bioplynku – zdroj by si klidně mohli vybrat 😉
    Pak by se teprve ukázalo, jak moc je kovaný ekologista, až by přestal foukat vítr, svítit slunce, a bioplynky? Ty by všechny ty ekologisty nespasily 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *