David Grudl není největší prase českého internetu

Jen malý nedospělý člověk


Mám rád černý humor. Třeba jak jde pán s malou holčičkou v noci do lesa a to nešťastné děvče povídá, že se bojí. Na to jí pán opáčí, co má říkat on, když půjde zpátky sám. Stále mě ten vtip baví.

Mám rád humor Davida Grudla. Vtip, který jej pasoval do role největšího prasete českého internetu, bych kdysi určitě s chutí vyprávěl na potkání. Ale pár let mi to už moc vtipné nepřipadá.

Mezi oběma vtipy je totiž obrovský rozdíl. A jednou to pochopí i malý Davídek. Až se mu narodí chlapeček nebo… Anička.

233 thoughts on “David Grudl není největší prase českého internetu

  1. Mám to naprosto stejně. A v případě Davida Grudla, kterého si jinak velmi profesně vážím a rád ho čtu, je mi to dost líto.

  2. Nojo, je to černej humor – a co má bejt; proč kvůli takový prkotině někoho pranýřovat! Protože to dav (morálních lidí, co pečlivě sledují celý případ, aby jim náhodou nějaký hnus neuniknul) odsouhlasí?

  3. VIRTUÁLNÍ (S)PROSŤÁČCIZnáme to všichni, čas od času člověk narazí na (s)prosťáčka. V tomhle je svět reálu totožnej se světem virtuálu. Zásadní rozdíl ovšem spočívá v tom, že v tom reálu můžeš toho (s)prosťáčka politovat, nebo rovnou nakopnout do zadku.

    Tenhle virtuál by zasloužil nakopat nejen do zadku, ale i do koulí, tedy pokud vůbec nějaké koule má. Osobně v jeho případě pochybuji nejen o jeho koulích, ale i o jeho mozku. No… koneckonců, snad znáš Laco mou dávnou větu, že až na řídké výjimky, jsou blogeři povětšinou lidé, kteří nemají co sdělit sami sobě, natožpak svému okolí.

    Zatím jsem tu považoval za největšího prosťáčka blogů toho odvážlivce, který si to na svém blogu rozdával se svým bývalým kamarádem ze školy (brejle, tesilky atd. však vzpomínáš), no tenhle horní virtuál, ten to dnes dotáhl snad až na vrchol. Myslím na vrchol… (s)prosťáčků.

    P.S. Laco, černý humor není žádným humorem, "černý humor" je než projevem zoufalství velmi silně nezžitých a nevžitých exemplářů… Já nevěřím, že to své horní vtipkování myslíš vážně. Nevěřím.

  4. 5
    jo, ten ad brejle, tesilky, to bylo dost trapný. Jenže se ztrapnil leda on, mohli jsme se tomu pěkně zasmát.

    V takových případech snad ani neni nutný na to příliš poukazovat – každej to vidí a záznam zůstává. Nebo vy jste pro poukazování, "ať to všichni vidí, lidičky, podívejte se!" ?

  5. Tak já bych se tomu vtipu shora asi nesmála, protože na tom, že se bude bát, když se bude vracet sám, mi nic legračního nepřipadá.

  6. ?Co je tak? Že za vtipné považuješ ten strach z osamoceného návratu z lesa? To myslíš vážně? Popíráš nyní všechny roky a všechny své texty, které jsi tu kdy napsal. Koneckonců popíráš i svůj civilní život…

  7. MALÝ NEDOSPĚLÝ ČLOVĚKV době, kdy jsem pravidelně sledoval Českou sodu a četl časopis Sorry, jsem byl jednoznačně malým nedospělým člověkem. Z té doby pochází i vtip z prvního odstavce mého článku.

    A zdá se, že jsem ještě zcela nedospěl.

  8. 2 SVĚTYLaco, oba ty " vtipy " jsou přece úplně shodné, na stejné téma, stejně trapné, akorát v tom druhém tam vidíš konkrétní oběť. Dosaď si do svého vtipu jméno dcery a napiš, jaké máš pocity teď. Naštěstí to nebude úplně objektivní informace, protože nic takového se neudálo.

  9. TABUTed nevzpomenu na jmeno toho spisovatele,co nakreslil pro velkou cas lidske populace negativne proroka Mohameda,ale tusim,ze odmena za jeho hlavu je vyssi nez imaginarni jackpot sportky.Pulka sveta to chape jako nejvyssi provineni.Zada smrt.Druha,mozna mensi,pulka sveta se tem obrazkum smeje.Ano,smeje!Neverim ale,ze je to z duvodu toho,ze by nekoho rozesmivaly nasledky terorismu.Neverim tomu,ze se nekdo muze smichy umlatit,kdyz vidi rozmetany kusy tel,vcetne detskych,po obchodaku.Proc je to teda vtipny?Vzdyt tam jde vzdy o vic nez jednu obet?Podle me se jen clovek snazi dat tomu nejsmutnejsimu klaunovi nakreslit usmevavou tvar.Nejde o zesmesneni nebo dokonce radost z nelidske bolesti,ale ospravedlneni toho,co uz lidsky rozum nedokaze pojmout.Nedokaze pojmout do sebe prijmout vic horkosti.A proto tu cerny humor je.Jen jde o to,jak ho vnimat.Neplest ho s cynismem ikdyz ma k sobe blizko.

    Ze to,co pise Laco neni vtipny,je jasny.Nicmene sami si zacneme pocitat dny,za jak dlouho zacnou po inetu behat vtipy o tom jak posilat turisty na surfovani po vychodnim brehu Japonska,ze prej tam maji vysoky vlny a spousty rychlyho slunicko.Je proste bolest,kterou nelze prijmout,lze s ni jen bojovat.Lepsi spatnym-nejhorsim humorem,nez jen vyhrozovanim,ze za to nekoho zabiju.

    Tezka tema Laco,mels je radeji nechat zavrena…..

  10. MADE IN PAKOJistě, Tomiku, tohle tu Laco neustojí ani kdyby si z černýho humoru udělal na uších uzly. Humor na hraně je humor v rovině "kanadských žertíků", to dál, to není humor, to je zoufalství zoufalců.

    Zde nejde o rovinu největšího prasete, ale o rovinu největšího pitomce… A o tom zde číst tedy rozhodně nemusím. Ausgerechnet za situace, kdy si tu Laco lže veřejně do kapsy, že miluje myšlénkové ubohosti házené do pytle s názvem "černý humor".

    Nedůstojné, nechutné, ubohé.

  11. LACO OUTGTI,Laco se vyoutoval o tom zadna. Jednoduse tema nezvladl. Vzpominam na tvuj text o Honzikovi. Jeste ted mi beha mraz po zadech,slzy se mi tlaci do oci. Pro tentokrat bych si dovolil nasmerovat Laca, at si to precte.Sam bych to nedokazal cist po druhy,ale Laco by si to mel precist parkrat za sebou….Je to presne jak tu psal TNT.Dosad si tam konkretni jmeno a nikdy se uz nezasmejes.

    Ty si to bral minule jako zbytecne hluboky tema.Ale souvisi to sim.Laco je prilis stastny (a to je dobre!!!),nez aby to vnimal tragicky.Jeho pohled pak v ostatnich muze pusobit hodne naivne.

  12. VÝCHOVA BLOGEMSouhlasím, že druhý vtip je pouze tvrdší variantou vtipu prvního. Proto jsem je propojil, abych se v mém článku dobral pointy. První vtip jsem slyšel ještě jako bezdětný a skutečně mi přišel velmi vtipný (ano, byl jsem mladý, neklidný, bezcitný, arogantní a namyšlený — to teprve teď nemám chybu!). A i když se mi narozením dětí posunuly hranice vnímání humoru, stále mi nepřipadá zcela zavrženíhodný, narozdíl od vtipu druhého.

    Vím, že lidsky správné je zavrhnout oba vtipy. Ale abych to udělal, to bych nesměl být takový buránek, který se neubrání smíchu například u vtipu jak říká doktor pacientovi, že má pro něho dvě zprávy, jednu špatnou a druhou ještě horší; ta špatná je, že pacientovi zbývá poslední den života a ta horší je, že mu to včera zapomněl říct.

    Je několik možností, proč se tomu vtipu (veřejně) nezasmát:

    1) jsem hloupý, pointu jsem nepochopil
    2) prožil jsem si životní tragédii a jsem citlivější
    3) jsem přirozeně empatický a morálně na výši
    4) jsem pokrytec

    P.S. Tomíku, Honzíkův dopis mamince znám. Je-li člověk šťastný, nemá potřebu podobné dopisy číst. Stejně jako jsem z článků o Aničce nečetl raději ani titulky. Stejně jako se nemohu dívat na Schindlerův seznam, dokumenty o Nicalosovi Wintonovi a těžce jsem nesl i závěrečnou scénu filmu Smrt krásných srnců.

  13. JSEM (veřejný) POKRYTEC5)je neslušný se tomu vůbec smát
    6)lépe o tom veřejně nehovořit!!!

  14. Laco, pustil do nelehkého tématu, upozorňuješ na "obrovský rozdíl" v  něčem, v čem jedna polovina lidí žádný rozdíl nevidí a druhá polovina to označí jen za problém špatné interpretace (Anička přece není reálná osoba ale mediální mem).

    [11] černý humor neexistuje, protože jsi to prohlásil? Tak já zase prohlásím, že existuje 🙂

    [18] onen text o Honzíkovi, to je tohle http://gti.blog.auto.cz…-mamince? Uff, vykalkukovaná patetická kravina, ale nedojmu se z toho. Berou mě jiné patetické kalkuly 🙂

  15. 18
    no ten text o Honzíkovi mi nepřipadá úplně jako opak černého humoru, kupodivu, ale spíš než jako snad něco mravoučného a hrajícího na city, mi to připadá jako hrabání se v ráně, který není nutný.
    A ty komenty pod tím "pověste ji" apod. to je pro mě radikálnější než nějaký černý humor. Trest smrti není. Naštěstí. Ten by byl moc jednoduchej; asi jako ten článek o Honzíkovi.

  16. Nemá smysl míchat obecný postoj a osobní. Obecně je to jen černý humor jako každý jiný, jen tenhle je v daných souvislostech hardcore a jako takový není pro každého.
    Nicméně to je stále jen černý humor, jen narozdíl od "anonymního" to může ublížit někomu konkrétnímu dotčenému.
    Jiná věc je osobní postoj a to, jestli je mi to příjemné anebo ne a pokud ne, tak z těhle a těhle důvodů. Mám pocit, že autor blogu se pokusil v textu ventilovat právě svůj osobní postoj a nemá to co dělat s tím, jesti je horší nebo lepší rodič.

  17. SJEZD UBOZAKUUvedl jsem text o Honzikovi jako priklad ne protiklad. Autor dane tema zvladl.To se tu Lacovi podle myho nazoru totalne vymklo…

    Davide, to, ze cizi praci vnimas ve sve vlastni ubohosti a neznalosti zivota jako patetickou kravinu, je tvoje vec. Jiste mas dnes pocit, ze nad tebe neni. Takovejch uz byly a vzdycky budou rady.Ve stredu jdu zrovna jednomu na pohreb…

    Souhlasim s tim, ze je jediny stesti, ze trest smrti neni. Jako jednodussi ale vypadas ty Lisko. Asi jsi se ctenim skoncil nejspis u Honzikovi cesty ne?

  18. [24] Tomiku, ty jsi tragéd 🙂 Nepřipouštíš, že na jeden článek mohou mít dva lidé různý názor, a kdo to nevidí stejně jako ty, je "ubožák". Zmínka o "cizí práci" má naznačit co? A ten pohřeb ve středu?

  19. ČERNÝ MRZÁKJá ještě věřím, že to, co jsem tu včera a dnes prožil je s odkazem na majitele blogu jen velmi nepovedený pokus se nějak vyjádřit k internetovému hlupákovi roku. V tomto kontextu si předmětnou Lacovu aktivitu také tak vykládám, koneckonců, co rozumného (mimo pár facek autorovi ústřední "myšlénky") by se také k tomu mělo psát.

    Schází mi ovšem razantnější vyjádření od Laca, neb ironizování, že to pako je jen nějaký nedospělec nestačí. To stačilo možná u toho životního amatéra, co si to na svých stránkách rozdával s tím kamarádem ze třídy kvůli jeho brýlím, tohle je ovšem jiný kalibr, a ten, Laco, žádá poměrně ostřejší postoj, když už sis tedy zadal. Na humor však, prosím, v této souvisti zapomeň.

    Já čekám, Laco. A jistě nejen já… Na nepřijatelné vtipy primitivů tu prostor snad není.

  20. JAK TO VIS?O me tu nejde a uz vubec o muj nazor.

    Jde o kritiku toho, co sam nevytvoris. Namyslenost s jakou to pises. GTI napsal genialni clanek, ktery si jiste zaslouzi uznani. Ale to by bylo pro tebe moc.Ty jsi hold tvrdak s vlastnim nazorem jen abys byl proti a svuj. Ikdyz zcela nesmyslne. Podle me, kdyby Ti jesitnost dovolila se zamyslet jen o par vterin dyl, tak takovou debilovinu nenapises.

    Ten ve stredu tvrdil, ze lyzovani na lavinach v Gruzii je naprosto v klidu, zabava. Vsechno vim, vsechno znam. Nedal si rict…

  21. [27] Máme na jeden článek jiný názor. To se stává dnes a denně. Srovnej jedno: zatímco já ti tvůj názor neberu, ty se vztekáš a vykřikuješ, že jsem namyšlený, ješitný, ubožák a debil. Když myslíš… :-))

  22. Klid Davide, nikdo se nevzteká, nikdo nekřičí. Pokud, tak tady na tebou mohu pouze plakat.

    Jinak Ti tvůj názor taky neberu. Jen jsem využil té samé možnosti, co máš ty, a vyjádřil se k němu. Vyjádřil se k tobě.

  23. DRUHÝ POKUSKdybych rezignoval na snahu mít každý článek co nejkratší, kdybych rezignoval na snahu mít v každém článku pointu, kdybych rezignoval na snahu mít každý článek zrytmizován, vypadal by text zhruba takto:

    Na internetu se aktivně pohybuji od roku 1995. V té době se většina jeho uživatelů rekrutovala z akademické obce, převážně z technických univerzit. Není tedy divu, že z internetového obsahu vyčnívaly servery odrážející mentalitu těchto lidí. Sarkasmus, ironie, provokace, drsný humor hraničící s cynismem. Kompost, Okoun, Baldachýn. Fuka, Vychopeň, Baldýnský. Specifická skupina lidí pohybující se v uzavřeném prostředí. Internetový underground.

    Davida Grudla považuji za reprezentanta nové generace internetového undergroundu. Sarkasmus, ironie, provokace, drsný humor hraničící s cynismem. Z pohledu vnějšího "mediálního" pozorovatele však vidím jen špičku ledovce, Davida osobně neznám, netroufl bych si proto použít tak tvrdé odsouzení jeho osoby a nazvat jej největším prasetem českého internetu. Odsouzeníhodný je však předmětný tweet.

    A to říkám z pohledu člověka, který má díky Kompostu, Okounu a Balachýnovi sám posunuté hranice.

    (všimli jste si, že i když se snažím o opak, stále píši jen krátké, vypointované a zrytmizované články?)

  24. Pro odlehčeníPřijde cikán domů, rozsvítí a barák nikde…
    Týhle blbině se směju už 20 let. Až je mi to trapný, ale nemůžu si pomoct! 😕

  25. TLAČENKAGTI, pokud dovolíš, neměl bys tolik tlačit na pilu, na Laca. Nezapomeň, jsme tady jen na návštěvě. Pan domácí určuje, jestli nejdřív půjdou na stůl chlebíčky a až pak jednohubky. Pokud Ti ta šunková rolka s křenem nesedla, dej si ferneta, Laco je dobrý kuchař, dezert už bude v rychtiku.

  26. Internetový hlupák roku"Internetový hlupák roku" Lidi, kde na tohle chodíte…
    GTI, koho to chceš fackovat? A za co? Že má odlišný světonázor, než ty?
    Už minulý můj přídpěvek do diskuse mi naznačil, že "Tomík" a "GTI" budou asi něco jako názoroví nadlidé. Že já jsem sem lezl.

  27. eLKoProsím Tě, co to je za blábol? Nikdo nikoho nefackuje. Nikdo tady není nadčlověk. Laco jen přetáhl. A Grundl je vtipnej a nad věcí asi tak jako když fašisti házeli lidi do plynu.

    Nebo ty snad považuješ vtip Grundla jen za "jiný světonázor"? Raději si přečti, co to hovádko veřejně napsalo a pak se zamysli….

  28. eLKoAle jdi ty eLKo. Proč by nemohl být černý humor o plynu? "Holčička od Grudla" je v pohodě a todle by Ti už vadilo? Pokud máš nějaký světonázor, když jsem lezeš, tak ho vyjádři laskavě tady.

    Na mě, GTI se vykašli…napiš něco k tématu, k tomu co se tu děje. Rozdílný názor je, jestli používáš PC v posteli a já ne. Jestli ale někoho rozesmívají vtipy Grundla, tak je to o rozdílném žebříčku v evoluci.

  29. TomikTy si nepsal o "černém humoru o plynu". Ty si srovnával Davidův pokus o vtip se skutečným házením lidí do plynu. Přečti si to po sobě ještě jednou. A když "jsem" lezu a tobě je lenivo kliknout na odkaz, tak to tady rád přepíšu:

    Pokrytci všech zemí – vyližte si prdel!

    Obvykle tady nepíšu, ale dnešní miniaféra na twitteru mě přiměla k tomuhle malému zamyšlení.
    Vážně je David Grudl největší prase na českém internetu? Nemyslím si.

    Vsadil bych se, že útlocitní zakladatelé stránky http://davidgrudl.kvalitne.cz/ se běžně smějou "kameňákům" na stránce roumen.cz (např.) a podobným "legračním" věcem.

    Denně umírají v naší republice desítky lidí, o kterých čtivo pro tupé masy (Blesk) a televize pro občany bez vlastního názoru (Nova) nereferuje v hlavním zpravodajském bloku s dramatickou hudbou v pozadí a je to stejně smutné, jako když někdo znásilní a zabije devítileté dítě. Ano, někdo zabil dítě, což je smutné pro rodinu a příbuzné, ale ostatním lidem je to stejně tak jedno, jako když v Lybii umírají civilisté. Prostě ano, stalo se to, je to smutné, ale to je tak všechno, co se k tomu dá říct. A to, že o tom napíše Blesk a všichni se z toho tváří, jak je to strašně dojemné, je jen pokrytectví, nic jiného.

    A teď kamenem do mě, ynteligenti!

  30. eLKomoušNyní použiju již legendární heslo: "pro tebe nemám větu".

    Vem si to svoje harampádí a jdi se s ním nad svou ubohostí ukájet do ložnice nebo třeba na hajzl. Jestli tohle myslíš vážně, tak je tvoje myšlení na úrovni někde mezi bakterií a plísní.

    Můžu Ti tu podespat, že kdybys mi tohle dokázal říct do očí, tak budeš vyhledávat toho plastickýho chirurga co umí transplantovat celej ksicht.
    Pro mě ses tu definitivně odpískal.

  31. Ach joTak teď si se definitivně odkopal, človíčku 🙂 "Hej chlapi, tamten má jiný názor, než má mít, dem mu rozbít hubu". Já myslel, že tihlecti tupounci se vyskytují jen v putykách nižší cenové skupiny a na fotbale.

    Laco, gratuluji k tomuto kvalitnímu vzorku na tvém blogu 🙂

  32. Komouš jo?By mě zajímalo, co je na eLKovi komunistického? Ty tady chceš někomu rozflákat ksicht, kvůli jinýmu názoru 🙂

  33. 24,27,29,35 Tomik:

    Nediskutuješ, ale emocionálně nadáváš a podsouváš lidem svoje nepodložené dojmy. Pěkná levota.

    ad tvoje útoky [24]: Honzíkova cesta se mi nikdy nelíbila – naštěstí to vedlo k tomu, že jsem pokračovala v četbě kvalitních knih a nenechala se ovlivnit něčím dktovaným komoušema. Já čtu od pěti let a ty?

    Nejlepší je právě pořád to samé – jak to, co píšeš, vypovídá je o tobě. Možná sis toho ještě nevšimnul 🙂

    A tak taky to "internetový prase" vypovídá o těch, co ho tak nazývají; o DGX neříká vůbec nic.
    Hezky, eLKa [38]

    [30] jo, Laco.
    [40] no, bohužel 🙁

  34. VYŠŠÍ PRINCIPJestli eLKOMOUŠ mě nebo kohokoliv ke komu mluví, považuje za pokrytce, tupou masu, kterou rozněžní dramatická hudba z Novy případně nadpisy z Blesku a hodlá to navíc paušalizovat na celou společnost a dokáže se přitom pochechtávat nad vraždou a znásilnění malý holky pod taktovkou jinýho blbečka, tak je to pro mě sráč stejně jako byli komouši, fašisti apod. A jestli se mě ptáš wokonýmande jestli bych byl ochotný za výše popsaný názor nasadit vlastní zdraví nebo dokonce život, tak Ti tu znovu podepisuju, že byl.

    Jestliže nejste schopni rozeznat a oddělit základní lidskost a pletete si ji s nějakou názorovou demokracií, tak Vás pánové ujišťuji, že mimo společnost se ocitáte Vy. Přes držku si nakonec dáte jednou sami.

    To eLKOMOUŠ: Můžeš si na mě volat klidně kámoše ty nulo. můžeš tady prosit Laca aby Ti pomohl, když na to sám nemáš, ale dokopal ses tu definitivně ty. Jestli to nechápeš, tak popros kohokoliv kolemjdoucího, aby Ti problém vysvětlili.

  35. humorHUMOR patří nejrelativnějším věcem, které lidi vymysleli. To co jednomu přijde jako hrozná legrace může druhého dojmout k slzám. Záleží jen na životním příběhu, situaci, postojích a zkušenostech.

    Znám člověka, co se nesměje vtipům o somálcích (protože v africe byl), generace našich rodičů se nesmála vtipům o účtech za plyn a rodiče malých děti se nesmějí vtipům o pedofilech. Většina ze jmenovaných skupin se ale směje bez zábran vtipům "druhých" – protože se jich přímo nedotýkají…

    A hodnotit druhého jen proto, že žije jiný život a patří k jiné skupině (daný vtip ho nedojímá) je minimálně hloupé.
    David Grudl žádným hlupákem není. Jen (možná zatím) nemá děti. Až je mít bude, možná změní názor.

    2eLKa: Mám stejnej názor jako ty. Jak na aféru DG, tak k bodu (34).

  36. humorPetře, pěkně jsi to shrnul a naprosto souhlasím. Tímhle bychom mohli tuhle "hádku", nebo co to je zakončit. Byla by to taková důstojná tečka. Mám ale obavu, že se ještě někdo nedá jen tak 😉

  37. [45] tohle je ztráta času, Tomik je holt jinej level 😉 Nic jiného, než útoky ad hominem a fyzické výhrůžky kvůli jinému názoru z něj nevypadnou.

    Což je na jednu stranu škoda, mohla by to být docela zajímavá diskuse, nepřitahovat tak antidiskutéry.

  38. HOVNO SMRDÍ OD HLAVYJe nezadatelným právem všch světových prosťáčků hrát si na diskuzního hrdinu a anvantgardistu tím, že napíšu nějakou otřesnost a kochámn se reakcí těch, co mají fatálně odlišný nejen názor ale především jiný životní postoj. Je asi možné vydělat se do hlavní dvorany Národní galerie, je možné si hrát na novodobého Andyho Warhola, či Dostojevského no, popravdě, tohle všechno postrádá jednu podstatnou věc, a tou je inteltkuální, umělecká, názorová brilance. Zůstává tedy jen odhalená tupost a malost autora… zůstává než lejno vlastních postojů.

    Nemažme si tu diskuzní med kolem hub, jsou hospodské stoly, od kterých by internétového hlupáka roku vyhodili, ani by nestačil svou zvrácenost dokončit. No a jsou ovšem i stoly, lépe řečeno… kouty, z nichž by se ozýval opravdu hurónský smích. Kde sedáváš v těch hospodách ty, to si prober sám v sobě.

    Zde máme ten problém, že se tu svobodně střetávají jak ti stolovníci, tak ti koutoví hlupci.

    Já souhlasím s Petrem Ká, že vztah k humoru se nutně nemusít odehrávat jen přes kašpárka na špagátu, na druhé straně jsem přesvědčen, že drtivé většíně lidí (i zde) se jak z hlupáka roku, tak z dnešního mouly diskuze (elkondor de dement) musí nutně zvedat žaludek. Což je samozřejmě dobře.

    Neboť, jestli že je možné, aby někdo, kdo evidentně zvládl abecedu, současně napsal kravinu roku, cituji: "Ano, někdo zabil dítě, což je smutné pro rodinu a příbuzné, ale ostatním lidem je to stejně tak jedno, jako když v Lybii umírají civilisté. Prostě ano, stalo se to, je to smutné, ale to je tak všechno, co se k tomu dá říct.", a ještě tu tu vydával za názory hodné veřejné prezentace, stala se někde v jeho výchově osudová chyba.

    A kde?

    V hlavě, v autorově hlavě. Neboť jak tu často píši – psaní není sraní. Když se ovšem podívám na ty slovní průjmy některých vskutku názorově otřesných jedinců, nabývám dojmu, že nebude dlouho trvat, a místo o dotčené tragedii tu budeme psát o Davidově hovnu. Což v jistém významu ovšem platí už nyní.

  39. Antoušek a jeho PytlíciPánové já s Vámi skutečně nediskutuji ani už diskutovat nehodlám. To, že jste zde ve mě vyvolali emoce, osobně nepovažuji za svojí slabost.Jinými slovy jsem rád, že jsem tady o sobě vypověděl. Kdyby jste mě jen trochu znali, pochopili by jste totiž, že jste přelezli veškeré hranice tolerance, které jsou jinak u mě mimořádně široké. Můžete se tu navzájem poplácávat po zádech jak chcete. Včera a dnes jste napsali kapitolu internetu, která Vás jednoznačně vymezila do inet-outu. Těžko ji budete mazat.

    Liško podšitá, to jsi ale šikulka. V pěti? No to je skutečně obdivuhodné. Dones mi sešítek, dostaneš jedničku s hvězdičkou!!!

  40. obratCelé jsem to nečetl, pravda, ale přijde mi, že největší prase českého internetu může být nanejvýš Davidova přítelkyně, kterou tímto zdravím, ikdyž bohužel neznám.

    Hezké jaro všem.

  41. GRUDLOVA DOMÁCNOSTSlečna "Grudlová"…ano to je téma. To by byla teprve zajímavá diskuze, nemyslíš Davide? Proč ji vlastně nedáš do placu?

    Jak si jen představit ženskou a její myšlení, která se zasměje nad znásilněním holčičky těsně před zavražděním? Každopádně by to byla tady pro ní asi teprve jízda, kdyby se do ní opřeli všichni místní progrudloví nadsamci. Odhaduji podle jejích sklonů, že by žádala spousty přídavků. Aaaaa..Vypadá to, že dáma má ráda tvrdší praktiky. Copak bys nám ještě o ní Davide řekl sám? Nešetři nás detailů. Prosím prosím!!!

    Promiňte pánové…nevím jestli jsem zbytečně nechutnej nebo jen černě humornej. Nějak v tom hledám tu hranici…

  42. Tomiku, dovedu pochopit, že ti včera ujely nervy (či přepadly emoce) a nedokázal jsi věcně argumentovat, leda vyhrožoval rozbitím huby a útočit ad hominem, nadával mi do debilů a prasat. Ok, pokud to bylo chvilkové selhání, dovedl bych to pochopit.

    Nezdá se mi, že by tvé hranice tolerance byly nějaké mimořádně široké, protože tak sprosté a primitivní chování u normálního člověka přece nevyvolá košilatý vtip, který napsal Laco v perexu. (Připomínám, že sis sám s TNT zasouhlasil, že je to stejné jako můj předmětný vtip). Takhle se tolerantní člověk skutečně nechová.

    A teď se na chvíli zastav a uvědom si, že ve svých emocích jsi nejen jednal neracionálně, ale neracionálně celou situaci vyhodnotil. Zrůdy, které se chechtají nad znásilněním holčičky, jsou výplodem jen tvé zaslepené zlosti. Proboha!

    Pokud máš vážně pocit, že kdokoliv, kdo neodsuzuje jakýkoliv černý humor, je lidská zrůda, těžko najdeme společnou řeč. Já si zase myslím své o lidech, co by šli zabíjet každého, kdo má jiný názor. Kdybych se choval stejně jako ty, tak bych teď nadával tvé ženě, dětem, rodičům. Nedělám to, připadá mi to zvrácené. Avšak ty to tady praktikuješ od začátku do konce. Vážně si myslíš, že jsi lepší člověk?

  43. Tohle přesně je ono útočení ad hominem 🙂 Co to znamená? Že nedovedeš argumentovat k věci, tak to obracíš v útok na člověka. Ačkoliv mě vůbec neznáš, provádíš můj psychologický rozbor. A když jsi v koncích, napíšeš "hlavně se nerozbreč", abys mě zkusil zesměšnit.

    Nejsi mi rovným diskutérem, Tomiku. Žij blaze 🙂

  44. Už chápu, proč na některých blozích autoři zakazují komentáře. Přesně kvůli takových Tomíků a GTI, kteří si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa 🙂

    I když v případě Tomika nevím nevím…

  45. Péťo KáMožná nechápeš pointu, což mě v tvém případě už nepřekvapuje. Proto si dovolím krátké vysvětlení:

    Byla to údajně právě ona Grundlova partnerka, která tu prasárnu napsala. Není rozdíl v tom, jestli to řekne ženská nebo chlap víš Péťo, tak zase raději zalez do díry,z který si vylezl….

  46. PRO TUPOUŠKY, PYTLÍKY A ANTOUŠKYČernej humor např. je:
    Přijde kostra k doktoru a ten jí povídá: "to jdete brzy…"

    Na začátku jsem hájil Laca, že trochu přetáhl. Uznal jsem existenci černého humoru (viz. výše). To je všechno.

    Co ÚDAJNĚ napsala Grundlova přítelkyně, on to vyvěsil na světovou nástěnku a ve výsledku to, co jste tu Vy názorově předvedli, je neomluvitelné.
    Můžu mít jiný názor na barvu, přístroj, dokonce i jiný pohed na věc (to ostatně třeba Hitler měl taky…) ale nemůžu si myslet, že mi je jedno nebo mě dokonce přijde zábavný, jestli někdo nelidsky trpí, tím spíš dítě.eLKOMOUŠ si dokonce myslí, že je to každému jedno!!! To není otázka "jiného" názoru. To je otázka vyššího principu.
    V této souvislosti si taky dovolím poukázat např. na srazy DSSS, která má taky "jen nodlišný názor". Nevšimli jste si pánové, že pokud přesáhnou únosnou míru tolerance danou DEMOKRACIÍ, tak dostanou obuškem případně skončí ve vězení? Aha…tady se Vám trochu pletou pojmy demokracie a v lepším případě anarchie. Rád bych Vás viděl tyhle Vaše pademokratické názory prezentovat přímo před lidma na živo. Pěkně z blízka. Jistě pro pobavení všem a celému národu. Speciálně eLKOMOUŠOVI cítím, že by se hodně klepaly kolínka jak by cítil, že pravý kontakt s realitou se blíží.

    Pro tupce vždy dávám pro podtržení absurdity jejich názoru hodně absurdní až vyhrocené příklady. To proto aby byl dokonale vyobrazen kontrast s realitou a mnohdy tupost přispěvatele. TNT správně dosadil konkrétní jméno do vtipu od Laca. Panovi Grundlovi ztuhnul úsměv, když jsem jeho přítelkyni "hodil do placu".

    O čem chcete tady ještě diskutovat? Co tady jako hodláte obhajovat? Váš jiný názor??? Ale jděte. Jen Vám "šáhne" někdo na někoho blízkýho a hned to chápete jako urážku. Je to hned ubožák toho nejvyššího kalibru, viď Péťo (ty si mě tu dnes hodně zklamal). A přitom Vám furt přijde vtipný tohle?

    http://davidgrudl.kvalitne.cz/

    Nejste náhodou především Vy Ti pokrytci? Ale jste. Nikdo z Vás nemá koule na to aby se mnou diskutoval. Plácáte argumenty zcela mimo, chytáate se nepodstatných věcí, protože ty hovadiny co hlásíte ani neumíte obhájit. Jediným Vaším argumentem je "jiný názor". Pro mě jste jen diskuzní zkrachovalci. Tím tady s Vámi definitivně končím.

  47. opět mimojen poslední doplněk:

    Péťo "údajně" znamená to, že neznám a nehodlám hledat důkazy zda-li to skutečně příteklyně napsala. Jistě vím pouze to, že to vyvěsil Grudl. Teď víš skutečně všechno a můžeš zase…však ty víš.

  48. LACOLaco, špatně, zde je to celé a všechno špatně. Tys sice pojal svůj textík odtažitě, v nadsázce a v závěru i poměrně elegantně kriticky, jenže sis nedostatečně uvědomil, že nepíšeš o čtvrtém dílu Shreka nýbrž o lidsky otřesném a nepřijatelném "žertování".

    Když pak moula diskuze (elko-ndor de dement) k tvému textu připojí osvěžující myšlénku, že vražda dítěte je možná smutnou věcí, ale to je tak všechno co se k tomu dá napsat, neb my všichni jsme přece pokrytci, a hlupák roku tu svou hyenistickou sentencí mává beztrestně co by brilantním jinakým názorem, propadá se tvůj blog do nepřijatelných nížin.

    Laco, svoboda diskuze není bezbřehá, a pokud jsi to přehlédl, pak ti připomínám, že dokázali-li jsme tu pravidla definovat zatím vždy společně, pak nyní se to tu dostalo na hranu možného. Musíš si vybrat. Musíš to řešit. V zájmu tebe a nás všech, co si vlastní prsty nemácháme před psaním ve vlastních lejnech.

    Pro mne je šok, kam to tu necháváš až zajít. Tomík se může upsat a ty co?

    Já ti píši, že se na tebe nyní moc zlobím.

    Pokud hodláš udržet kredit u těch, u kterých ho udržet hodláš, pak to tu komplet všechno smaž. Jiné řešení není. Není, Laco.

    A až to smažeš, tak si vychutnej kvikot lidských krys, kterým bude vadit, že jejich věta, že totiž je fajn, že dotčená dívenka nezemřela jako panna, u tebe nemá co pohledávat.

    A napiš prosím nějakou kvalitní "lacovinu" na kterou jsem tu roky zvyklý. Na horní blití si zvykat nehodlám.

  49. ppoommaalluuTak ještě jednou pro tebe – tomíku: diskuze probíhala mezi tebou a TG. Chápal bych urážky, nadávky a útoky na něj…

    Napsat slovo "údajně", zatáhnout do sporu ženu a vyplodit to, cos napsal v [53] je podle mě ubohé…

  50. černý humorUž to asi chápu – podle tomíka je černej humor vtip, co si říkaj děti ve 2. třídě. Tomík navíc patří do speciální kategorie.
    Do ktegorie lidí, kteří skutečný černý humor odsuzují pro jeho vulgaritu, brutalitu a nelidskost. Ti se nezasmějí ani žádnému z 300 vtipů třeba z tohohle webu (http://www.smisek.cz…rny-humor/).

    Pak se ti tedy Tomíku omlouvám – ve srovnání s tebou jsem divnej. Nedělá mi problém se většině z nich zasmát, i když jsou mi některý z nich bližší, než by se mi líbilo. Asi proto nemůžu kritizovat DG…

  51. bílá PETR KRATOCHVÍL paníMáš můj bezbřehý obdiv za chrabrost, odvahu a smysl pro fair play. Zjevíš se zde vždy, když se někdo utká s GTI či Tomíkem a snažíš se využít situace. Kdo Tě nezná, je lapen ( eLKa [47] ). Pokud si dobře vzpomínám, naposledy jsem Tě tady viděl tehdy, když jsem měl s GTI seanci já. Snažil ses, můj sparing partner nás chtěl dát dokonce dohromady, do jednoho diskuzního pytle, ale já jsem pomocníčka odmít a vidím, že dobře udělal. Zkus být někdy jen sám za sebe, neschovávej se za většinu, bojuj čestně a bez postraních úmyslů. Zažiješ skvělý pocit, budeš na sebe hrdý a i Tvůj soudiskutér to ocení.

  52. DELETE HISTORY ?Laco, já si naopak myslím, že bys to tady měl nechat vše, jak je. Bez zásahů a korekcí. Jako nástěnku hanby. Ať se názory jednotlivých protagonistů neztratí a jsou vždy dohledatelné. Pokud by ses mne teď zeptal na jména diskutujících, na 90% z nich si nevzpomenu, já si dokonce nepamatuji ani jméno toho, kdo tu zhůvěřilost vypustil do éteru, ale chci mít kdykoliv možnost se zde podívat a s některými lidmi u jiných témat vůbec nediskutovat.

  53. text pro TNT[67] přemýšlím, zda odpovědět ve zde oblíbeném stylu a rozepsat se o nutnosti chápání textu, ale neudělám to – nemám to rád a nebudu to dělat nikomu jinému. Takže jinak:

    Nemám potřebu proti někomu bojovat, nebo někomu dělat pomocníčka – chápu, že někteří lidé mají tendenci podle sebe soudit druhé, ale u mě ses chlapečku spletl. Mám svůj názor, za který se nestydím.

    A zbytek tvých dětských větiček je zbytečné komentovat – já jsem reálná osoba – pokud si někdo myslí že nebojuju čestně a bez postraních úmyslů, může si to se mnou osobně vyříkat. A je poněkud komické, že mě o schovávání poučuje "něco" za trojpísmennou zkratkou.

  54. Pár čerstvých vět o černém humoru……pro zdejší bojovníky za právo komentujícího diktovat majiteli blogu, co v komentářích být může a nemůže:

    http://www.lupa.cz…-k-nevolnosti/

  55. MAZAT VYMAZANÉNahoře kolega TNT prezentuje postoj – ponechat to lidské svinstvo na očích. Respektuji, nesouhlasímn. Tuhle lidskou lůzu je nutno podle mého názoru poslat tam kam patří – do tmy.

    Petrká tu nemůže z principu zaujímat charakterové postoje, neb žádné diskuzní charakterové postoje nemá. Těmhle se říká vometáci diskuzí, industriální lopaty…

    Smekají před tím, že vedle napsal nějakej moula stať o vlastním charakterovém hovnu a prosťáčci světa se na to hovno slétají jako masařky na flákotu tlejícího masa. Potřebují grupu, která by do světa vykřičela jejich slepoty, jejich nevědomí, jejich nucené abnormální postoje, neb na zcela přirozené bazi lidskosti žít neumí.

    Je to ksindl světa. Skutečnost, že se zde povětšinou rekrutuje z individuí, kteří jediné co umí je programovat počítač je příznačná – vzdáleni světu, vzdáleni životu, opilí současně z nedůvodné nadřazenosti nad těmi, kteří na rozdíl od nich umí programovat především své životy, tu rozehrávají otřesnou hru lidského hyenismu, kostrbatě balenou do černého humoru.

    Není černý humor. Humor končí u kanadských žertíků, to dál, to jsou právě ty hovní zvratky všech zmindrákovaných a flustrovaných (ano, píši "l") jedinců, lépe řečeno – zoufalců vlastních podměrečných bezcharakterních obzorů.

    Je to lůza. Industriální lůza. A jen díky možnosti veřejné, do jisté míry bohužel neomezitelné prezentace, má tato lůza poprvé v dějinách lidstva možnost předkládat celému světu své zblitky.

    A to je vše. Všemu tomu lidskému dobytku, těm lidským hyenám přeji, aby neměli nikdy možnost procitnutí, vždyť co by to byl za svět, kdyby člověk neměl kým dokonale pohrdat…

  56. deja vuJako bych tohle už někde viděl – příspěvek bez jedinýho faktu, myšlenky…

    jen plnej vytuněnejch urážek. Ukažte mi jedinej web, kde by se v diskuzi v jednom příspěvku objevilo třeba tohle:
    – industriální lůza
    – lidskému dobytku
    – hovní zvratky
    – zmindrákovaných a flustrovaných zoufalců
    – podměrečných bezcharakterních obzorů
    – prosťáčci světa
    – industriální lopaty
    – vometáci diskuzí

    Takhle vypadá "diskuze" na LACO.CZ

  57. GTI je největší prase téhleté diskuseK příspěvku [72] asi opravdu není víc co dodat. Ta jeho slovní masturbace tady zanechá akorát tak fleky na prostěradle tohohle blogu. Zajímalo by mě, čím se tenhleten "člověk" v reále zabývá. Posílat lidi za názor do tmy, to už někdo dělal, ne?

    "Není černý humor. Tak řekl GTI. A basta fidli! A co řekne, to platí, protože on není programátor a píše o autech a rozumí fotbalu. Ostatní jste kokoti a zasypu vás chytrými slovy, kterým stejně nerozumíte, dementi. Tak!"

    Prosím tě, napiš ještě něco podobně moudrého do komentářů na Lupě, ať jim to tam těm hyenám cynickým taky natřeš, co, 🙂

    Ty musíš mít opravdu vysoké IQ. Bohužel to ti brání používat hlavu. Hraješ si tu na nejmoudřejšího ze všech, ale lidi bys posílal "do tmy"?

  58. pro srovnáníjen pro srovnání – doporučuji přečíst si diskuzi ke zmiňovanému článku na Lupě.

    Na rozdíl od zdejších vulgárních útoků tam najdete i protiargumenty, nad kterými stojí se zamyslet.

  59. SNAŽIVÝ POMOCNÍČEK[69] Můžeš se na 100krát pokusit napsat něco ve stylu chápání textu, stejně to nepůjde. Nepochopils.

    O tom, že jsi pomocníček a přisluhovač většiny, tady netřeba příliš psát, to je vidět. Zvláště, pokud je cílem někdo, koho máš v Oblíbených.

    Pokud máš mé zásady poctivého slovního ping-pongu za dětské větičky, jestliže je Ti cizí být jen sám za sebe, neschovávat se za většinu, praktikovat čestný boj bez postraních úmyslů, pak mě to nepřekvapuje, vždyť takhle se tady prezentuješ.

    No a jestli si chceš něco vyříkavat, tomu nerozumím, co si myslíš, že tady právě děláme ? Ale to jen zapadá do kontextu chápání textu.

  60. třípísmenné zkratky[76] přišel jsem sem a zkritizoval názor Laca. veřejně pod se svým jménem, bez jakýchkoliv vulgarit.

    Tomu ty říkáš "schováváni se za většinu" a "nečestný boj"?

    člověče, doporučuju ti přestat brát drogy, protože tohle už není normální vnímání reality…

  61. pro TNTJeště k tomu "vyříkání" – předpokládám že jseš reálná osoba z masa a kostí, která má známé a přátele. A ne každý z nich má stejný nebo alespoň podobný názor.
    Klíčová otázka:
    Diskutuješ s nimi tak se to objevilo třeba v příspěvku [72]? Předpokládám že ne, protože v reálu by ti za tohle buď někdo jednu vrazil nebo si tě alespoň vyškrtl ze "seznamu přátel".

    A právě to je TEN problém. Tady si internetoví hrdinové skrývající se za rádobyanonymníma zkratkama "drsně" vyřizujou účty s ostatníma – bez jakýchkoliv zábran z reálnýho života. Chápu že lidem s komplexy méněcennosti a psychickými problémy to může vyhovat, ale normální lidi nemaj problém na internetu diskutovat tak, jak by to dělali v reálu…

  62. Pane Kratochvíle..… rád bych se vás zeptal bez ironie a pod vlastním jménem… píšete, že útočit na manželku, či partnerku je ubohost největšího kalibru.. dobrá, je to hnus, máte pravdu… Mohu se vás ale zeptat jakou pozici ubohosti ve vašem žebříčku zaujímá veřejné prezentování onoho vtipu o této konkrétní kauze, tzn. o znásilněné a zavražděné malé holce? Díky.

  63. IT CROWD V REALITĚGTI, už jsem nestihl zareagovat, napsal si to rychleji, líp a přesně.Jen doplním, že začínám tušit, co myslel Laco tím pojmem "internetový underground"….

    Takhle to vypadá, když se Lupa Lupínek programátor rekrutuje na filosofa, psychologa amatéra, životaznalce. Má pocit, že zná společnost na tolik dokonale, že může s nadhledem dávat lekce z davové psychózi. Má pocit toho, že každý vnímá svět jako počítačovou hru a tudíž mu je všechno jedno.

    Tím se ovšem zcela jednoduše vysvětluje, proč nemá cenu s těmito (ne)životními prosťáčky diskutovat. Proč pro ně my nejsme diskuzehodní. Jejich světem je než virtuální realita a nehmatatelné sny. Jejich očima je jen umolousaný monitor a rukama zadrobené klávenice. Kapacitně jsou schopni pojmout pouze to, co se vejde na hardisk.

  64. vtip[81]
    To je jednoduché – od počátku je to "vtip" – ať už si o něm myslím cokoliv – jde o pokus humor (a černý humor skutečně není vtip o kostře u lékaře…) a jeho cílem není nikomu ublížit.

    A co se týče toho útoku – ubohý byl i proto, že se k němu snížil někdo, kdo si o pár řádků výše hraje na moralistu a citlivku.

    Jak jsem už psal – dokážu pochopit lidi (a mám je v úctě), kterým se ten vtip hnusí a považují ho za nemorální, ale tyto lidi na v této diskuzi očividně nenajdete…

  65. to Petr KratochvílJelikož mě to samotného zajímá a tedy bez ironie prosím odpověz na to, co se Tě ptá p.Kupec Petře.

  66. odpověď[81] přečetl jsem si to ještě jednou a uvědomil si, že jsem na přímou otázku v podstatě neodpověděl.

    Ten vtip bych balancuje na hranici mezi ubohostí, nechutností a černým humorem – stejně jako většina drnějších vtipů této kategorie. A vzhledem k tomu, že těm ostatním jsem se smál, byl bych za pokrytce, pokud bych ho veřejně odsuzoval.

    Problémem tohohle vtipu je, že se týká aktuální kauzy, kterou média vmasírovaly pod tlakem do lidí. V české republice jsou ročně desítky zabitých/ztracených/zneužitých dětí ale až anička "dostává" na facebooku sto tisíc svíček…

    Kolik lidí (z těch co zapalujou virtuální svíčky a odsuzujou druhý na diskuzích) bylo někdy v dětským domově aby vidělo problémy těhlech dětí a zkusilo jim pomoct? Tipnul bych že se to číslo limitně blíží nule.

    Ono je totiž jednodušší zapnout bednu se srdceryvnejma zprávama, na pár kliknutí zapálit virtuální svíčku, nebo… v diskuzi vulgárně napadat ostatní.

  67. to ALL:Mám jednoduchou otázku pro ty, kteří se tímto " vtipem " baví.

    V čem Vám přijde ten " vtip " vtipný ?

  68. Vysvětlení vtipuAno i vtip je někdy potřeba vysvětlit.
    Tak tedy milé TNT, na tomto vtipu je vtipné, že ta "dobrá zpráva" vůbec není "dobrá." Jedná se tak o typickou a zároveň nejběžnější pointu černého humoru…
    To, že je tento vtip, který jak je u černého humoru běžné psal sám život, prostě povedený, dokazuje i to všeobecné kontra vzepětí všade vůkol.
    Tak chápeme, nebo budeme ještě nevěřícně vrtět hlavičkou?

  69. [87]Rozumíme, netřeba dalšího vysvětlování.

    Ty se směješ tomu, že nejdříve dobrá zpráva, tedy že byla před smrtí znásilněna, ve skutečnosti dobrá zpráva není.

    Vysvětlils to výborně.

  70. V pořádku.Čemu se směju nebo nesměju je celkem irelevantní. Jen jsem tu byl k ruce, když bylo potřeba ozřejmit vtipnost předmětného vtipu.

  71. [89]Už nevyrušuj. Svou příležitost k vysvětlení jsi dostal. Jak jsi s ní naložil vidíme. Takže děkujeme a teď potichoučku, jako myška, vyčkej, jakého objasnění se nám dostane od dalších přispěvovatelů. Třeba budeme mít štěstí a zjistíme, že se všichni smějete tomu samému.

  72. Jak říkášNež se uberu do napjatého a tichého očekávání věcí příštích, rád bych se zeptal zda to MY (vidíme, zjistíme, děkujeme) je nějaká skupina kol mě neznámého TNT, nebo hovoříš za zdejší osazenstvo.
    Odpověz jestli budeš chtít, nebo budeš mít čas, nebo jak se rozhodnete…
    A nyní potichu čekáme ju

  73. [91]Hlupáčku, to je jen reakce na Tebou jako prvího použité " Tak chápeme, nebo budeme ještě nevěřícně vrtět hlavičkou? " v příspěvku [87].
    Už rozumíme, ty truhlíčku nešťastný ? Nějak se v tom motáš.

  74. MY jsme v pořádku a co VY?klid TNT. I já jsem součástí tvého MY. Jen už tu nehodlám nic psát. Hodlám už jen žasnout a žasnout…..

  75. MATESOLOKolega TNT pod pojmem "My" má na mysli dospělé, vyzrálé lidi. Pokud by tě v této souvislosti zajímalo, kdo jste to ti "vy", pak (píši to za sebe) to jste všichni vy hlupáci, pasáci svých stínů, prostituti svých dnů a gigolové svých myšlének, tedy ti, kteří tu vysvětlují humornou stránku toho otřesného slovního hyenismu.

    Jinými slovy (abys to pochopil), je to ta část diskuzního spektra, která se dá charakterizovat poměrně přehledně a výstižně v předmětném kontextu jako – lidská diskuzní verbež, pakáž, co tu kolem sebe než blije lejna svých otřesných zatraceníhodných postojů.

    Speciálně ty jsi mladý nezkušený zobák, holub, bez vědomí, bez znalostí, bez umu. Nevíš, neznáš neumíš.

  76. Vtip na adresu zabitého a zřejmě znásilněného dítěte pro mě vtipem není, pro mě je to spíše realita, která mě děsí. Přeji komukoli (i p.Grudlovi), aby ho taková realita nikdy nepotkala.

  77. Tak jsem chtěl ještě odpovědět TNT, ale ve finále jsem dostal podstatně víc, než jsem čekal. GTI, DĚKUJI!

  78. PROSÍMJediná tvoje naděje je čas. Musíš na sobě ale poctivě pracovat, nebo skončíš natrvalo jen tam, kde se ocitáš nyní, to jest v žumpě.

  79. Díky Mamusho, to pochopitelně taky všem přeji, to snad ani není třeba tahle deklarovat.

  80. VÝCHOVA BLOGEM II[63] GTI, za těch více než sedm let existence mého blogu jsem z několika desítek tisíců komentářů smazal jeden jediný — byl vulgární a týkal se Klárky (jak symbolické vzhledem k aktuálnímu tématu). Vím, že mi nic nebrání mazat komentáře, se kterými nesouhlasím. Je to přeci můj blog.

    Ale žádný ze stávajících komentářů mazat nebudu. I když je mi v této chvíli jasné, že jsem téma skutečně velmi podcenil. Ve světle komentářů zdejších a příspěvků v diskusích ke dvěma dnešním článkům na Lupě se navíc za první půlku svého článku stydím.

    A upřímně, obdivuji a zároveň nechápu snahu Tvoji, Tomíka a TNT s jakou se neúnavně pouštíte do marných diskusních bojů s druhou stranou.

  81. UŽ TO UDĚLEJ!!!Davide, jediný co od tebe očekávám(e) je za to,co si udělal omluvu. Ostatní nikoho nezajímá…

  82. GTI schválně jsem si dal záležet, aby nebylo jasné, jaký mám na vtip názor. Jen jsem ho na požádání vysvětlil, tak jak bych to uměl i u každého jiného non-Anička vtipu. A ano, stalo se to, na co jsem byl upozorněn a proč jsem sem (poněkud trollovsky) vlastně přišel…Já jsem totiž ještě nikdy nepřišel do kontaktu s někým, kdo byl zřejmě předsedou prověrkové komise. A jako jo, jste děsivej!

  83. Laco, nejsi pokrytec? Převrátit na základě veřejného mínění a od teď se nesmát humoru, zakázat si i cukání koutků, když to neschálí Tomik a GTI 🙂 Ačkoliv GTI a TNT ti to tu moderují zdatně 🙂

    [100] ty jsi tu o mně dvakrát slušně nehovořil, omluvil by ses?

  84. LACOJá tohle vidím jinak, kdyby se na mém blogu objevila myšlénková skupina předmětných hlupáků, okamžitě bych je smazal, tomuhle odpadu se prostě prostor dávat nesmí. Vím, že to mám jednodušší, neb vtipy o Fabii nedosahují předmětné razance 🙂

    Co se týká té snahy, pak bys měl vědět, že tě tu suplujeme…

    Oceňuji stud, já věděl…

  85. VÝCHOVA BLOGEM III[102] Pokrytec? Nevím. Ale co vím jistě je to, že jsem se díky této diskusi zamyslel nad věcmi, kterým jsem nikdy předtím tolik pozornosti nevěnoval.

  86. MATESOLOTy zatím nemáš názor na nic, umíš se akorát potit v rozkroku. To ostatní už jsem ti napsal.

  87. to mi hlava nebere…[94] citace:
    Kolega TNT pod pojmem "My" má na mysli dospělé, vyzrálé lidi.

    Ten samý člověk o pár příspěvků dříve:
    – industriální lůza
    – lidskému dobytku
    – hovní zvratky

    Tak takhle se poznají dospělí a vyzrálí lidé?

    2Laco: Promiň, ale tohle fakt ne…

  88. GRUDLNevím, Grudle, kde ti cuká, ale koutky to určitě nebudou. Jediné, co ti může dodávat slepou odvahu je to, že podobně intelektuálně a charakterově zamrzlých, jako jsi ty, je více. Je mnoho. Bezcharakterního ksindlu je vždy všude moc. Naštěstí tvá duševní lejna páchnou rozumným lidem opravdu na příznačných sto honů. Paradoxně je právě tohle tvá jediná naděje. Neboť nestojíš ani za diskuzní plivanec do tváře.

  89. Laco [99] Pardon, ale moc tomu vyměknutí nerozumím. On je mezi těmi vtipy docela sakra viditelný rozdíl. 
    Zatímco ten první popisuje situaci, která mohla nakonec dopadnout dobře. Mohl jít kolem myslivec, či ten pán byl mimo jiné i katolický kněz a přes les jen doprovázel holčičku k babičce, ten druhý je prostě jen brutálním zhodnocením všem známé nezvratné skutečnosti. Jak moc komu přijde přes čáru ten, či onen, nebo oba je jasné. 

    GTI Né, že mi budete nabízet drbání pane

  90. [85] Na Kompostu jsem byl asi 2x v životě, žádných virtuálních či nevirtuálních davovek se neúčastním (poslední byla revoluce 89), tedy ani žádného zapalování svíček, v děcáku jsem byl jednou, a to odevzdat nějaké banány co mi zbyly po závodech (čili podprůměr), vtipu o Somálcích, mimoděk někde odposlechnutému, bych se nejspíš zasmál, v diskuzích, minimálně právě v téhle se snažím nikoho vulgárně nenapadat. Po tomto vtipu mi ale úsměv nenaskakuje, je mi úzko, po zádech mi běhá mráz a mít autora vedle sebe, tak si odplivnu, dám mu pár facek, nebo tak něco. Jsem pokrytec?

  91. O MĚ TU NEJDE!!!Davide, omluvíš se především sám sobě a všem slušným lidem, který není osud druhýho lhostejný…ta jak si to myslí většina tvých přisluhovačů.

  92. OTLaco, smekám klobouk nad délkou a počtem příspěvků v diskusi. 🙂 Je to sice o ničem, nedá se to dočíst, ale je to hutný. Gratuluji 🙂

  93. [106] Hlava nebere – hlava neníNo a co na tom nechápeš ? Jak bys slušněji pojmenoval lidi, kteří se baví tak pokleslým způsobem ? Nebo by ses nazval jinak ?

  94. Tak bych působení zde asi uzavřel.

    Nejprve: když udělám nějakou blbost, jako že se to občas stává, tak nemám problém se omluvit. V _tuto chvíli_ si nemyslím, že bych se měl za něco omlouvat, nicméně ani se neobhajuji (což zdůrazňuji, skutečně nenajdete na netu žádný můj komentář, který by ten vtip jakkoliv obhajoval, ani zde ne).

    Názor mohu změnit, ale co rozhodně nehodlám, je zodpovídat se zdejšímu symposiu. Tomik je hulvát nejhrubšího zrna, od něj nějaké provolávání o slušnosti vyznívá až ironicky. Nakonec to tak často bývá, že nejvíc moralizují právě ty největší prasata a tato diskuse je toho příkladem.

    Vůbec neomlouvá, že mě považujete za póvl, to prostě NENÍ důvod chovat se jako primitiv a sypat slovní průjem urážek. Dokonce to jde tak daleko, že když se tu objeví osoba, která nezaujme jakékoliv stanovisko [89], je plénem ubita. Vypovídá to mnohé, leč vy to asi nevidíte. Skupinové zaslepení.

    Obzvlášť pikantní se však celá věc stává v souvislosti s anketou http://goo.gl/cofiQ ze které vyplývá, že více než polovina lidí vtip za nevkusný _nepovažuje_. Jsem tedy představitelem významného procenta populace. Asi bude odpovídat procentu populace, které má rádo černý humor.

    Jestli tedy si z celé věci odnáším nějaký poznatek, tak nikoliv to, že jsem s vtipem přestřelil, ale že na laco.cz se schází naprostá spodina ukvičených hovad v čele s Lacem.

    Kopejte dál.

  95. GRUDLETy tu nemáš co obhajovat, Grudle, ty nemůžeš vůbec nic. Patříš k té skupině pitomců, kterým se dotčená otřesná formulace líbí, oslovuje je, odráží pochody v jejich nitrech a představuje jejich citový, charakterový a intelektuální obzor. Dokonce je baví, rozesmává je a naplňuje…

    Kopej do sebe sám, koneckonců to tu ustavičně děláš. Rejpeš se ve vlastních hovnech a ještě si k tomu servíruješ oprátku jako digestiv. Magor. Pro mne nebetyčný magor.

  96. VARIACELáska je jako večernice
    plující černou oblohou
    Zavřete dveře na petlice
    zhasněte v domě všechny svíce
    a opevněte svoje těla
    vy
    kterým srdce zkameněla

    Láska je jako krásná loď
    která ztratila kapitána
    námořníkům se třesou ruce
    a bojí se co bude zrána

    Láska je jako bolest z probuzení
    a horké ruce hvězd
    které ti oknem do vězení
    květiny sypou ze svatebních cest

    Láska je jako večernice
    plující černou oblohou
    Náš život hoří jako svíce
    a mrtví milovat nemohou…

  97. Zvláštní zjevení todlencto GTI. Z takového toho káry-kozy-kvéry zákoutí internetu. Zajímavé a chlapsky silné. Dávám na výstavku!

  98. RozloučeníTak já bych to s dovolením taky uzavřel, ne? Nemůžu si pomoct a musím to tu vyblejt mezi ty ostatní zvratky, protože jinak se ty literární výtvory několika egoistických pitomců nazvat nedají:

    GTI, ty jsi prostě takové dementní hovado, že mu opravdu není rovno. Vlastně ne. Je. Tomik je produkt uplácaný z podobných střevních produktů (Tomiku, mluvím o hovnech, kapiš?), jako ty.

    Tomu byste oba dva měli rozumět, protože používám podobný jazyk, jako vy tady v komentářích.

    Lituju dne, kdy jsem tu napsal první komentář. Slibuji, že už to neudělám. Nadále si tu masírujte ega svými výkřiky o autech, která v recenzích popisujete jako své milenky a fotbalu a dále kamenujte lidi s odlišným názorem, než máte vy a Laco, nazývejte je komouši, dávejte jim různé směšné přezdívky a vůbec se nad ně intelektuálně povyšujte.

    U nás v Ostravě máme takové slovo, popisující určitý typ lidí. Takže sbohem, kokoti!

  99. GRUDLE IIPro mě jsi skutečně největší dobytek, jakýho jsem kdy potkal. V čele, jak ty říkáš, možná poloviny populace stejnýho kalibru. Nic jsi tu světu neřekl. Nic jsi tu světu nedokázal. Okecat, co jde, vymlouvat se na nepodstatné urážky. Jsi pouhý Pinokio tohoto světa stále dokola hledající výmluvy k svým fatálním životním prohrám. Dnes Ti tu byla udělena lekce. Podle mě jsi dost chytrej na to, aby sis z toho vzal ponaučení. Je jen na tobě, jaký bude. Jednou se především omluv sám sobě….

  100. HÁJENSTVÍ HOVNA[116] GRUDLE, a co bys chtěl obhajovat ? To hovno, cos ze sebe vydal ? Nech ho ležet. Ty jediné co můžeš udělat je, že sklopíš uši a s pokorou se za něj omluvíš. Ne nám tady, my ti na to kašlem, ale všem slušným lidem, které jsi urazil a především pozůstalým, kterých utrpení můžeš jenom drásat, pokud se náhodou o těchto tvých otřesných výlevech někde dočtou.

  101. ELKO-NDOR DE DEMENTScházet tu můžeš jen sám sobě. Ostrá slova jsou směrem k tobě ještě příliš mírná. Speciálně tobě přeji, abys musel svůj oblíbený vtípek obhajovat z očí do očí před otcem zemřelé dívky. Nemusíš si brát pleny, do rakve tě stejně strčí takového jaký jsi celý život – zasraný ksindl.

    P.S. Laco, tohle mi prostě pardonovat musíš.

  102. To hovno, přátelé epických ctností jste vzali vy a vaši stoupenci a začali si jím z vyššího principu mravního matlat vlastní elektro prostory. Pokud na ně někdo z Aniččiných blízkých narazí, bude to jen díky vám. Osobně si nedovedu představit rodinu Janatkových jak v této době skučení zkurvených morálních hyen vůbec vychází ven, natož aby se pídili po netu…

  103. [124] DobrouTy ještě nespinkáš ? Hajdy na kutě a můžeš ještě mamince říct, jak jsi dnes na internetu popisoval pointu toho " vtipu ", co tě tak zaujal. To se maminka nasměje …

  104. DISKUZNÍ MIREK "KOKOT" DUŠÍNSnažím se na lidech vidět vždy to lepší. Důkazem budiž tato diskuze, kdy jsem se držel hodně zkrátka. Ani v jednom ze svých několika málo příspěvků jsem se o nikom špatně nezmínil a nepoužil jediného sprostého slova.

    Přesto se nakonec o sobě od pánů Grudla a Krayzela dozvím, že jsem ukvičené hovado a kokot.

    Řečeno slovy klasika: Já jsem to tady celé pozorně přečetl a vyvodil jsem z toho ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a já budu mít potřebu vidět na evidentních exotech něco pozitivního, že se vám na to vyseru.

  105. Milé Trinitrotodleto, s tvojí maminkou se uvidím až zítra. A nepochybuj, že se na kuti zasmějeme

  106. Ještě musímLaco, tos mi špatně rozuměl. Kokoty jsem nazval ty dva hulváty, ke kterým jsem mluvil v prvních odstavcích svého komentáře. K tobě bych si nic takového nedovolil.

  107. [126] Laco, viz [128]. To v čele nahraď třeba za pod dohledem.

    Mimochodem, celý tvůj komentář bych mohl slovo od slova opsat, jen místo od pánů Grudla a Krayzela dát od všech čtenářů blogu. Sedělo by to, že?

  108. LACOTak to vidíš…

    Když se nyní s odstupem dnů na tuhle blogovou kauzičku podíváme, vzniklo to z toho, že někdo se veřejně předvedl tak, že to mnohým dospělým lidem vyrazilo doslova dech. Ti kluci se dotkli základního, existenciálního, citlivého a neobejitelného bodu lidství, oni kopli do toho, na čem stojí prazákladní hodnoty naší civilizace – na dokonalou a bezmeznou úctu k dětem. Oni pohrdají nesilnějším citem, jakého je člověk schopen, pohrdají láskou k dítěti, pohrdají láskou dítěte… Jsou to prasata. Lůza. Ksindl.

    Pro mne je velmi cenné, že se u tebe na blogu poměrně rychle vytvořila hráz intelektu, hráz racionality, která ty dobytky poslala, kam patří, do propadliště.

    V čem mě však mrazí? Ve zjištění dokonalé zabedněnosti, slepoty a doslovného lidského marasmu u zdejšího vzorku evidenentě mladých zobáků. Jsou to mladí lidé, kteří vstupují do života a oni nemají pevné charakterové základy, oni neví co je život, neví co je svět, oni neví co je podstatou toho života a neví, co je podstatou toho světa. Tupě hraná arogance a okousané nehty… Jejich "vítězstvím" je doslovné kopání do mrtvol. Kam ti kluci chtějí v životě dojít, vždyť se zakopou ještě před tím, než se zmůžou na něco pozitivního.

    Otřesné, otřesné… otřesné.

  109. Pro elka
    Ještě jednou dík za odkaz na Lacův post. Setkání s rychle utvořenou hrází intelektu a racionality je prostě (minimálně do pátku) nezapomenutelné…

  110. ???Jsem rad, ze tahle desiva diskuze, zda se, pomalu konci. Vaham jestli to vubec otevrit, ale na druhou stranu jina prilezitost (doufam) nebude.
    Proc jste (Tomiku, GTI,… ) nenalehali na Laca, aby prehodnotil svuj nazor, kdyz napsal, ze je vlastne v poradku, kdyz chlapek vezme kalasnikov a vyvrazdi bezbranou rodinu. Proc az ted, kdyz napsal, ze kdyby nemel deti, dokazal by se zasmat tomu dementnimu "vtipu".
    Devitileta holka je vic nez dvanactiletej kluk? Znasilnit a zabit je vic nez postrilet pred ocima rodinu a zabit? Bila je vic nez cerna? Ucta patri jen detem, kteri meli to stesti narodit se do dobre rodiny? Nemuzu prijit na to, kde je nejaky podstatny rozdil mezi temi dvema vyroky. Vy rozdil zrejme vidite, zkusite mi ho nejak ozrejmit? Nehledejte v tom prosim zadnou ironii ani nechci rozjizdet dalsi flame, ale za pripadnou odpoved dik.

  111. David Grundl není prase, ale debil!A já blbá sem si ten "vtip" rozklikla až dneska a vůbec nechápu všichni mí milí pánové, že se vůbec namáháte rozčilovat se a diskutovat s debilem, který je schopen vyprodukovat rádobyzábavu postavenou na znásilnění a smrti dítěte.

  112. ELKO-KOTI DREVENÍTak se nám oddělilo zrno od plev.

    Jsem rád, že se tady schází dost těch, kteří měli sílu a chuť slézat hradby agresivní tuposti a záludné lidské podlosti, vyjádřené tím nejprimitivnějším způsobem. Žádný z těch příslušníků pomocné stráže Veřejného Buranství by neměl odvahu, podívat se otci oběti do očí.

    Jsem také velmi potěšen Lacovým pohledem a jeho sebereflexí, která, chtě nechtě, musela dozrát časem.

  113. SRÁŽKA S REALITOUPracuji více než dvacet let na oddělení, kde jsou i pacienti, kteří mají na svědomí jiné Aničky, nebo Jakuby Š. Z prvotního šoku a obav (druhý den po nástupu byla na oddělení menší vzpoura), přes spasitelskou snahu a následnému vystřízlivění, jsem postupně a nevědomky vyhořel a zdegeneroval. Zprvu to byl jistě jen odstup, nadhled a jakási psychohygiena, aby člověk nemusel chlastat nebo se hroutit z každého hnusáka, rvačky nebo tragického osudu. Stává se to téměř každému, kdo pracuje s lidmi – lékaři, zdravotníci, záchranáři, hasiči, kriminalisté atp. Chránil jsem své duševní zdraví nejprve ironií, černým humorem, následně sarkasmem a neviděl, že se u mně pomalu proměňují v cynismus a neschopnost empatie či dokonce piety nad mrtvým tělem. Mám to štěstí, že přátelé a mně blízcí lidé, kterých si vážím a jenž tuto práci nedělají, tudíž jsou poměrně v pořádku, mi řekli, že se chovám jako hovado a měl bych se sebou něco dělat.

    Jsem si jist, že mé psychoterapii prospěly později prožitky, když jsem doprovázel několik měsíců manželku a později i dceru (u ní naštěstí planý poplach) na onkologii. Člověk je během vteřiny maličký a trošku si udělá pořádek v hlavě. Na rozdíl od GTI si však myslím, že černý humor existuje a může dokonce fungovat pozitivně. Je známo, že jej používali i vězňové ve fašistických či komunistických lágrech, používají jej i někteří vážně nemocní pacienti. S manželkou jsme při chemoterapii žertovali, že bude moci vzít hlavní roli v Ionescově divadelní hře Plešatá zpěvačka atp. Náš / její nadhled lékaři chválili jako léčbě prospěšný. Podobně žertoval třeba tehdejší ministr kultury Dostál a jistě jej nikdo nemůže považovat za zoufalce.

    Stále pracuji na stejném oddělení, práce mě baví, jistě velmi ovlivňuje, ale díky uvedenému si snad umím udržet odstup a nadhled i bez sarkasmu a cynismu. Přesto se dokáži stále zasmát i určitému černému humoru (Earlově rozdvojené osobnosti v Red Meatu nebo Ozzákově údivu nad skinheady v nemocnici), ale vtip DGX mě osobně skutečně vtipný již nepřišel. Ne primárně kvůli spojení s nebohou Aničkou a všeobecnému dojímání, ale protože mám třináctiletou dceru a denně na paměti a na očích třeba tyto a další případy, které jsou pro veřejnost skryté, anonymní:
    X1 – znásilnění osmiletého kluka + zardoušení + úklid těla do žumpy;
    X2 – nemožnost dosáhnout erekce, tak alespoň znehybnění (uškrcení) dvanáctiletého kluka;
    X3 – znásilnění čtrnáctileté dívky + střelení mezi nohy a do prsou, vrací se a dává třetí ránu do hlavy;
    X4 – znásilnění dvou náctiletých dívek, které brutálně zmlátil, protože k dosažení erekce potřebuje agresi, nadvládu;
    X5 – napadení a následně znásilnění patnáctileté dívky, která přežila jen proto, že ji považoval za mrtvou;
    X6 – uškrcení mladé ženy, následně soulož na mrtvém těle; atp.

    Chovám se k těmto pacientům slušně protože je to moje práce a někteří jsou skutečně nemocní, ale vtipům, kde je pointa podobná mnoha dalším reálným tragickým případům, se prostě smát již nedovedu a nemám naštěstí ani zapotřebí. Jsem pokrytec? Domnívám se, že ne.

    Chtěl bych zdůraznit, že přestože se mi vtip DGX osobně nezdá vtipný, naopak, tak si rozhodně nemyslím, že David Grundl je největší prase internetu, které si zaslouží vykostit. Spíše mi připadá jako kluk, kterému se zatím všechno daří (což je dobře), možná si myslí, že ho nemůže nic zaskočit a je mistr světa, možná, že díky své profesi má vymizelé schopnosti v rozpoznávání reálného a virtuálního světa/života. Zřejmě nemá děti, o které by se někdy tuze bál. A v neposlední řadě čeká na svou životní lekci pokory – nepřeji mu, aby byla nějak zvlášť krutá…

    Mějte se fajn.

  114. Kyklopeano, tos uhodil hlavičkou o hřebíček:-), černý humor určitě existuje a je fajn, že existuje a když ho ti, kterých se nedotýká, nebo dotýká už jen jako fór, vyprávějí už jaksi odosobněně bez znalosti souvislostí:-).
    Znám vtipy, které si vyprávějí Židé v souvislosti s holocaustem, ale těžko si dovedu představit, že bych je někdy reprodukovala, jak říkáš,v jednom odstavci, černý humor je tu zejména pro lidi, kterým slouží jako obranný mecxhanismus, protože některé věci jsou tak strašné, že se s nima nedá
    dělat nic jiného, než se jim smát:-(

    Taky se měj, jsme rádi, že tě máme:-)

  115. smutnozaujimave, z celej tejto diskusie je mi smutno. je mi smutno z toho, ako agresivne su niektori ludia schopni a ochotni presadzovat svoju "pravdu"… (hovorim o vas, gti, tomik a tnt).

  116. to MaSkOmlouvám se MaSKu, ale vůbec netuším, že by tu Laco něco takovýho napsal. Buď jsem to přehlídl a nebo nevím, ale ujišťuju Tě, že bych zareagoval stejně.

    Co se týče Laca, tak ho znám možná 15 let. Osobně. Je to pro mě člověk, který má všech pět po hromadě, člověk mimořádných morálních kvalit a poměrně jasného uvažování. Proto mě vůbec nikdy nenapadlo,že bychom něco tak jasně odsouzeníhodného měli společně řešit. Do včera jsem to měl za společenský axiom.

  117. Dobrej fór a ještě lepší diskuzeAhoj všichni ve spolek. Ta diskuze tu je fakt hustá a z lidí jako GTI a Tomík mě běhá mráz po zádech.

    Davidův vtip mi přijde vtipnej a obecně černej humor miluju. Přesto si nemyslím, že bych byl nějakej zvrhlík nebo necitlivej člověk.

    Černej humor u mě možná funguje spíš jako prostředek a způsob, jak si zachovat zdravej odstup od těch věcí, který jsou jinak nepředstavitelně hrozný. Ono skutečně si představit, co to znamená pro ty rodiče Aničky a co si ona asi prožila před smrtí je dost silný kafe a určitě s nima soucítím. na druhou stranu ta mediální masírka nutí člověka udělat krok zpět a trochu si orazit. namůžeme přece ve svých životech prociťovat všechno zlo, který se kde děje. Soucítit s tisícema mrtvých Japonců, s rodičema Aničky, s Nikolkou… To nastává chvíle, kdy se rád zasměju třeba vtipu, kterej napsal David. Možná to on cítí podobně a určitě bych ho nepodezíral, že je špatnej člověk, jen proto, že ten vtip šíří.

    Jo a ten s tím Ottou je taky dost dobrej 🙂

  118. [145]Dík za info.
    "…neměl bys tolik tlačit na pilu, na Laca. Nezapomeň, jsme tady jen na návštěvě. Pan domácí určuje, jestli nejdřív půjdou na stůl chlebíčky a až pak jednohubky…"

  119. "Na světě jsou v podstatě jen čtyři základní životní témata – ženské, auta, mobily a pistole" (citace z GTI blogu). Takhle mluví dospělí, vyzrálí lidé, vy cynická hovada!

  120. 147.Řekla bych, že dělat si legraci z celého života obecně, je zatracený rozdíl proti dělat si legraci na účet konkrétního mrtvého nebo zraněného dítěte, nebo jiné bytosti, a žádné invektivy, nebo pochvaly, z jedné či druhé strany na tom prostě nic nezmění.

  121. [150] len aby som si to potvrdil, ten vtip s husakom teda patri do tej druhej skupiny, o ktorych si hovorila (dělat si legraci na účet konkrétního mrtvého nebo zraněného dítěte, nebo jiné bytosti) ?

  122. martinejá ani nevím jestli už Husák umřel, každopádně ten vtip zřejmě vznikl za jeho života, těžko si dovedu představit, že by k něčemu byl po jeho smrti.
    Jinak si píšu :
    martin ty drobné nuance nechytá.

  123. Nerad bych ti pokazil den, ale Husák fakt už umřel, tuším v roce 1991.

    Každopádně ty drobné nuance jsou zajímavé, potenciálně z tebe dělají debila, který je schopen vyprodukovat rádobyzábavu postavenou na utrpení a smrti prezidenta.

  124. Mod.Máme tady dvě skupiny lidí, kteří se naprosto, ale naprosto nechápou. Já se třeba vůbec nedokážu vžit do myšlení, které se projevuje jako Tomík, TNT a GTI. Už daleko lépe dovedu pochopit někoho, komu ten vtip prostě přijde přes čáru – hnusnej. Proto mi přijde důležitý najít tu hranici, přijít na způsob jak to funguje. Martin má pravdu, že Husák byl taky konkrétní člověk, kterej umřel, určitě žijí jeho příbuzní, kteří na něj vzpomínají. Proč je OK dělat si legraci z toho že je mrtvej, ale u Aničky už je to přes čáru?

  125. Tak se mi to stalo taky. Prostě ty nuance byly tak drobné, že na řádcích jsem je neviděl a mezi řádky nenalezl.

    [149] Poprosím vtip dokončit, jinak hrozí, že bývalý gen.tajemník a prezident zůstane v nebi!

  126. Slávkutak znova:-) vznikl ten vtip o Husákovi za jeho života nebo posmrti? A vypráví se ještě po jeho smrti? Já myslím, že ne, k čemu by to bylo?
    To je přesně ten případ o kterém jsme se zmínili s Kyklopem, kdy je situace pro nějakou skupinu lidí tak nahovno, že se zlehčuje vtipem, protože nic jiného se s tím prostě dělat nedá. Po smrti a naštěstí o mnoho let před ní, byl Husák tak nedůležitá perśóna, asi jako já, kdo by o nás dělal vtipy:-)? Takže martin možná pravdu má, ale tahle pravda není relevantní pro tenhle konkrétní případ.

  127. [156] Ta nedůležitost Husáka mnoho let před jeho smrtí je taky nějaký černý humor? 😉

    Každopádně s tím hledáním hranice jsi moc nepomohla. Rozdělení popsané v [148] nicméně tímto definitivně padá, že?

  128. Mod.OK, už chápu kam míříš. Říkat černé vtipy o někom, kdo je relativně v pohodě (jako byl Husák v 70´s a 80´s je OK. Není už ale OK, dělat černohumorné vtipy o "konkrétní … jiné bytosti". Tam přece ten Husák spadá taky, ne?

    a tenhle:
    "Je to smutné, s tím Otou… Ještě že nezemřel jako panic." To je přece o někom, kdo je mrtvej stejně jako Husák. A v kontextu této diskuze mi přijde geniální:-). Proč ti přijde na stejné úrovni jako ten o Aničce?

    Tato rovina mě celkem zajímá. Jde mi hlavně o to, proč lidé jako GTI, TNT a spol., kteří se evidentně cítí morálně na výši, tady vulgárně napadají a fyzicky vyhrožují někomu, kdo udělal vtip. Třeba se někomu zdá nevkusnej, ale pořád je to vtip. No a ty mi přijdeš, že s nimi sympatizuješ, tak se tomu snažím přijít na kloub.

  129. Martin KupecAsi to mám fakt nějak převráceně. Plno lidem je tady "smutno", či jim "běhá mráz po zádech" z toho, že dospělí chlapi po sobě štěkají a nadávají si, což je dle něco co se dějě od doby co existuje člověk. Z toho, že někdo veřejně prezentuje vtip o reálné malé holce, které velmi nedávno někdo pár kilometrů od nás vykopal hrob, pak ji zlámal vaz a předtím jí ještě stačil znásilnit, nikomu smutno není ani nikomu po zádech mráz neběhá.
    Začíná se tady zaměňovat příčina a následek. Příčina byla sice jakoby trochu mimo, ale největší parchanti jsou ti, kterým se to nelíbí. Jo, máme tady opravdu dvě skupiny lidí a jsem rád, že vím, do které patřím.

  130. SVINĚTak jsme se to zase pěkně všechno dozvěděli. Hledání rovnováhy u sebe sama skrze krutého žertování na svůj vlastní (zdravotní) účet, navíc v kruhu rodiny, se tu dává do stejné roviny jako veřejné "utahování" si z tragické smrti dvanáctileté dívky. Neuvěřitelné, co je vůbec na diskuzích možné.

    Jinej se zase při předmětné morbiditě uchychtává, je žertovně uspokojen, naplněn a dokonale humorně uvolněn, "vtip" dál verbálně šíří a smíchy se při tom tluče dlaněmi do stehen, od radosti slzí a hýká…. Kupodivu se ho však bytostně dotýká, když ho tu někdo trefně označí za svini.

    Ještě je tu jedna věc, celou diskuzí se táhne jako (černá) nit téze, že autor a schvalovači jsou nejspíše příliš mladí, nemají rodinu, nemají dítě. Proboha! Průměrné desetileté dítě je vyspělejší, než zdejší lůza.

    Je mi sice jasné, že grupa schvalovačů jsou emočně podmražení jedinci, nejspíše rekruti z rozvrácených rodin, vyprahlí, tápající, hledající sílu v krutých žertech, kteří spíše než odsouzení by zasloužili láskyplnou péči dospělého člověka, který by jim vysvětlil co je život, co láska, co mezilidský vztah, co pieta a co… vědomí možného.

    Jenomže, na tohle tu není čas. Tohle všechno fatálně zanedbali jejich rodiče. Děti ulice, telátka…

    P.S. No a schvalovačům toho "černého vtipu" na závěr jedno doporučení – Frajer budeš, až tu s námi budeš stejně žertovat po pohřbu svého vlastního dítěte, které sejde stejnou smrtí, jako dotčená dívka. Do té doby (abych se vyjádřil co nejtrefněji) si jenom sereš do huby.

  131. JINÝMI SLOVYSlávku, kdyby někdo zasekl tvý nejlepší ženě na světě cepín do hlavy, pak si s ní naposledy užil… a tvého téměř vždy nejlepšího syna na světě vojel tvojema mačkama a pak ho uškrtil na tvým vlastním horolezeckým laně a nakonec si taky na něm neužil…TAK TO PŘESNĚ POPISUJE SITUACI, KTEROU SE TU NÁRAMNĚ BAVÍŠ.

    No, a teď nám tu na dané téma podle tohoto předpisu vymysli nějakej ale opravdu hodně košilatej vtip o horolezčatech. Chci (a asi nejsem sám) se totiž konečně zasmát!!!

  132. Slávkupokud jde o Otakara Tomka, na tom taky nic veselého není, možná neudělal nic jiného, než, že vzal do ruky ten batoh a to se už možná nikdy nedozvíme. Možná se bude prostě hodit, že je mrtvý, proto mi to prostě příjde podobné, nic vtipného na tom není, a že si jako nemyslím, že bych neměla dost smyslu pro humor.

    Za emocee, které to či ono způsobuje komukoliv já neručím, já se vyjadřuju sama za sebe a nemám potřebu se za nikoho schovávat, mám názor, řeknu ho a mnohdy se ten názor neztotožňuje ani s Lacem, ani s TNT, ba dokonce ani s GTI:-), no a že mě nepošlou dorpdele?, asi prostě umím svoje názory formulovat.

  133. dgkomu připadal Husák důležitý od roku 90 do doby než zemřel?
    Jinak ano, rozdělení podle 148. je definitivní:-) a ten vtip o kterém je tu řeč, zopakuji, je debilní, a to už je celé:-)

  134. [159] To co se stalo Aničce je fakt strašný, to nikdo v této diskusi nepopírá. Spor je jinde. Jde o to, jestli ten Davidův vtip je vůbec vtip (ano, někdo se směje) a jestli ten vtip je morální.

    Vy se stavíte do role morálních soudců. Na druhou stranu se ale v diskuzi profilujete jako spodina, používáte argumenty ad hominem, osobní útoky, zesměšňující přezdívky a vulgarity. Což vytváří zajímavý kontrast:-) V podstatě se tu prasata českého internetu profilují fakticky jako inteligentní lidé, zatímco "strážci morálky" se tu v diskuzi profilují jako prasata:-)

    Dalším zajímavým prvkem, je to vyhrožování fyzickým násilím. Když je to ve spojení s neschopností logicky argumentovat, porozumět psanému textu, vulgárně agresívním projevem a jakousi až fetišistickou láskou ke zbraním, tak to mi ten mráz po zádech fakt trochu běhá.

  135. 166.no a z toho je zřejmé, že tu nejsou dvě skupiny, protože já nepatřím ani do skupiny " strážci morálky" ani do skupiny " prasata českého internetu"!

  136. JEN JINÝ SLÁVEK FILOSOFEMSlávku, přestaň tu házet moudra, chop se qwertztužky a všem nám tu dokaž, že umíš napsat vtip na dané téma…

    Nikdo Tě neuráží. Dej ze sebe co umíš. Máš příležitost.

    Jinak zde, na samém konci, bys mohl pochopit, že ta tvoje bitva, kdy jsi tu sám a sám (ostatně si zvykej), už je dávno prohraná.

  137. [161] Proč bych takovej vtip proboha vymýšlel? Jak to přesně popisuje situaci která tu je? Proč by ti ten imaginární vtip přišel vtipnej, zatímco ten o Aničce ti vtipnej nepřijde?

    [162] Souhlas, na té sebevraždě nic vtipnýho není. Ta poznámka už ale některým lidem vtipná přijde. Jsou to proto prasata?

    Ještě poznámečku. Mě ten Davidův vtip taky přijde jako fakt nevkusnej a hnusnej. Ono to je tak s většinou dobrých vtipů, z kategorie "černý humor". Nikdo vám přece ale ten druh humoru nevnucuje. David Grudl vám ho do emailu neposlal. Není to váš šálek čaje? OK, na tom není nic divnýho. Proč ale vyhrožujete a urážíte každýho, kdo neprojeví dostatek pohrdání nad vtipem?

  138. TAK MÁLO STAČÍ…Slávku, chodíme oba po stejný planetě. Hnus den co den. Teď to byla Anička, příště někdo jiný…proč ne tvoje žena, proč ne tvůj syn? Proč ne vtip na ně? Jen se mu zasmějeme a jdeme dál…vždyť o nic nejde.

    Nakonec podepiš, že by si nikdy nesáhl k násilí, že by sis s tím úchylem chtěl jen "na úrovni" popovídat…a já začnu to, co tu píšeš chápat.

    Nebo bys nějakýmu jinýmu Grudlovi při té příležitosti navštívil stránku a tam ses o tom, co se Ti stalo dočetl a napsal mu tam příspěvek, "Díky Davide, velice jsem se pobavil. Jsou sice mrtví, je to smutný, ale hlavně když je sranda :-D"

  139. [171] Tak to asi po stejný planetě nechodíme. Určitě bych ten náš život a planetu nedefinoval jako "Hnus den co den."

    Jinak souhlas, teoreticky se to stát může, proč ne? Tomu vtipu bych se asi ale fakt nesmál. Stejně jako nepředpokládám, že Davidův vtip přijde vtipnej někomu z blízkýmu od Aničky.

    Tím úchylem myslíš koho? Asi bych cítil něco diametrálně jinýho vůči někomu kdo to udělal a něco jinýho vůči někomu, kdo o tom vtipkuje.

  140. Jedno dítě mám a druhé je na cestě. Jsem pyšný a šťastný otec prvního a hrozně se těším na to druhé. 
    Aby tento stav byl pokud možno co nejtrvalejší musím se chovat tak, jako doposud. Nebrat život příliš vážně, nechtít nemožné a na VŠECH frontách udržovat klidný harmonický balanc. 
    Dovedu si zcela jistě představit, že vemu kočárek s brzy se narodivším Frantou a půjdu s Grudlem (známe se osobně…nepřekvapivě) na pivo někam na zahrádku. Dovedu si představit, že mu ho dám pohlídat a zaskočím si třeba na poštu. 
    Jednu věc si ale představit prostě nechci a nedokážu, že kdokoliv z mých blízkých se dostane do bližšího kontaktu s typově stejnými lidmi, jako jsou zdejší soudci z lidu. Možná se (a rád bych) pletu, třeba jsou to za jiných okolností kluci normální, bez přepjatě hysterických sklonů, ale u toho jednoho jediného jsem si bezpečně jistej, že ho v životě potkat nechci. Jeho fantasmagorické výlevy, podprkénkové myšlénky™ mě prostě a jednoduše děsí. Z jeho "budeš u mě frajer až" (opravdu?!?) mě mrazí v zádech. Jeho soudy, dikce, slovník, komandování na zdejším prostoru, …prostě jeden obrovský a zlý über čudák. Snad pro naše osobní nepotkání se bude stačit pouhé vyhnutí se chomutovskému Globusu…Počítám a doufám, že dál to není schopno dolézt

  141. [175] Pěkně napsáno. Mám kamarády, kterým se černý humor líbí a jiný, kteří ho nemusejí. Neznám ale jedinýho člověka, kterej by se projevoval jako výše zmínění strážci morálky. V podstatě nechápu člověka, kterej na základě mých příspěvků v diskuzi vymyslí odstaveček [161] a myslí si, že to přesně vystihuje nějakou situaci. Fakt to nechápu.

  142. [176] ale vysnil a napsal to tak procítěně, že se až obávám … 😉

    Jen stále nevím, jak chápat to o tom laně: a nakonec si taky na něm NEužil.

  143. 169.no zrazu asi niesu, když to Slávek tak rozčlenil, že jo:-), původně mi dvě stačily, ale bohužel, do vyjmenovaného se zaškatulkovat nedovedu, takže sem v tom nevině;o)

  144. to TomikSlo mi o tohle (srpen 2010).

    Je Laco levičák a rasista?
    – Jen tak

    Podle hyperkorektních médií ano

    Patří k dobrému tónu v pravicových médiích, že bývá zpochybňován nápad ministra Víta Bárty, který by rád rozlišil výši pokut dle finančních poměrů hříšníka. Má-li být naplněn výchovný účel pokut, souhlasím s tím, že by za stejný přestupek měl například majitel Škody Favorit dostat menší pokutu než vlastník třeba Škody Superb Combi. Na tomto názoru nevidím nic levičáckého.

    Podobně jako neshledávám nic rasistického nad mým rozhořčením nad titulkem zpravodajského serveru Českého rozhlasu Bratislava se pomalu vzpamatovává z řádění šíleného střelce. Pochybuji totiž, že by se občané Bratislavy potřebovali vzpamatovávat z toho, že naštvaný chlapík legálně drženým samopalem vyvraždil své nepřizpůsobivé cikanské sousedy.

    Druhemu odstavci rozumim tak, ze Laco nepovazuje to, co se tehdy stalo, za neco nenormalniho nebo spatneho. Z Tvych tehdejsich komentaru pod clankem jsem nabyl dojmu, ze to citis stejne jako Laco.

  145. [176] Já bych to chápal tak, že když si ten vrah nakonec s lanem ani neužije, tak je to zábavná situace a Tomik BY SE KONEČNĚ ZASMÁL !!! 🙂 Když on asi je Tomik trochu nepřejícnej.

  146. to MaSKMoje poznámka neschvalovala čin, ale vyjádřila pouze pochopení ze zoufalství člověka, který už to psychicky nezvládl.

    Mým rodičům do původně bezproblémového domu nastěhovali nejprve 1 rodinu cikánů. Po té se postupně vystěhoval celý dům, až ho cikáni plně obsadili a totálně zlikvidovali. Šikana, bordel, po výplatě podpory dlouho nekončící mejdany. Můj táta už tam žil poslední a sám. Jezdíval jsem k němu na víkendy. Stačilo se mi nevyspat tři dny v kuse a byl jsem totálně v psychickým rozkladu, schopný spousty věcí. Jestliže ten člověk psychicky strádá delší období, tak nutně musí ztratit nad sebou kontrolu…shodou okolností máš štěstí, dnes je to tu samej znalec psychologie 😉

    Rasismus, stejně jako Laco, v tom nevidím. Kdyby tam dělal bordel kdokoliv necikán-agresor, dopadlo by to stejně. Stejně tak by si všichni oddechli. Oddechli tak, jak to myslel Laco.

    V tomto směru pro totální selhání systému selhal jednotlivec.

    Jen závěrem pro jistotu opakuji, že chápu motiv, nikoliv, že souhlasím s činem.

  147. LACOMěl bys to tu přemalovat definitivně na hnědo. Je to tu samá moucha s metalízou….

  148. Tomíku dotaz. Když blog není hnědý, tak na co tu přilétli usednout všechny ty bzučivky zelené? Zřejmě voníš… 🙂

  149. Tomik[181] ano, tomu rozumim. Nejde mi o rasismus. Oba clanky souvisi s udalosti, pri ktere bylo brutalne zabito dite, oba tu smrt urcitym zpusobem bagatelizuji.
    Prvni Ti nevadil, druhym se Laco "vyoutoval".

    Pro mne byly oba trosku silna kava, tak jsem chtel znat jiny pohled, proc je ten jeden horsi nez druhy.

  150. LACONa vývoji diskuze je zřetelně znát ten generační rozdílný přístup. Mladí nezkušení zobáci, kteří si odvahu do života dodávají zkoušením, co ten svět vydrží, aniž by současně byli schoni dozírat konce svých otřesných projevů a postojů, jsou tu u tebe přesně stejně "beztrestně" jako ti s nevylágrovanou hlavou.

    A to je Laco špatně. To je ze samé podstaty daného tématu špatně. Neb tys zde připustil diskuzi o věci, která je absolutně zavrženíhodná, nepřijatelná a vlastně i nemožná. Tys tu dovolil přítomnost ohavné části populace, celé te grupy doslovných primitivů, otřesných názorových kreatur.

    Ti morbidní zobáci, to je ksindl světa a nezmění se na tom nic, ani kdybys tu nyní napsal tisíc příspěvků. Avšak oni musí vědět, že u tebe nemají šanci ani na jedno písmeno. Neboť svoboda a demokracie, to není bezbřehá děvka, svoboda a demokracie je panna (abych byl trefný) jejíž náruč si musí každý člověk zasloužit. A tvým úkolem je rozhodovat, kdo má právo psát a kdo má právo jen mlčet.

    Ti všechni schvalovači, ti nebetyční pitomci našli u tebe azyl. A já se za to na tebe stále zlobím.

    Pokud píši, že u sebe bych té lůze netrpěl jediný holovětý pokřik a vymet´bych to do dvou sekund, nepíši to nadarmo. Je to analogie k reálu – vzít rákosku a od rána do večera ten ksindl řezat, řezat a řezat.

    P.S. Máš to u mě dost rozlitý.

  151. GTIVždycky, když se člověk pustí do nějakého kontroverzního tématu, má tři možnosti, buď nechat diskusi volně plynout, nebo ji korigovat, nebo ji prostě vůbec nepřipustit.
    Ta první možnost představuje hodně odvahy vyslechnout i to, co člověk asi nechce moc slyšet, ale zároveň je nejcennější. A jak sem to tu pročítala, i mnohé s čím nesouhlasím, přináší něco k zamyšlení.
    Ta druhá a třetí jsou si hodně podobné, jsou podstatně snazší a tím pádem i zbabělejší.
    Nakonec každý člověk musí mít právo se sám historicky znemožnit:-)
    Narozdíl od Laca sem já smazala už 3 komentáře a 3 persónám sem zakázala přístup, takže Laco je zase lepší kurňa:-).

    P.S. Nakonec ber to tak, že 90% každého národa jsou prostě Nováci:-)

  152. MODONOObecně si samozřejmě rozumíme, a to i v těch procentech 🙂

    Jen jemně však připomínám, že předmětné téma není sakra žádným tématem! V podstatě se to tu vůbec nemělo objevit, a když, tak jen s rákoskou v ruce. Tohle se nediskutuje, tohle se řeší výpraskem.

  153. No já ještě chtěla dodat, že to podle mne nemá nic společného s věkem, přátelím se většinou s lidma o generaci až dvě mladšíma a udělám opravdu poctivý průzkum, jestli by se tomu "vtipu" někdo zasmál, vážně o tom pochybuju!
    Výpraskem, dobrá, slibuju, že když toho chlapa potkám, dám mu facku přes celou hubu:-)

  154. MODONOJá tím generačním přístupem měl na mysli to, jak se k té lůze chová Laco a jak bych se k ní choval na svém blogu já, asi jsem se nahoře nepřesně vyjádřil.

    Jinak samozřejmě souhlas, že věk v tom až takovou roli nehraje, nejdůležitější je hlava a… srdce.

    Zasloužený políček od dámy, to je horší, než třetí světová 🙂 Souhlasím.

  155. [188]Mokrý hadry na hlavu se fasujou vlevo, hned vedle vrátnice… Zítra se tatínka zeptej, kdo to je nácek, ty brepto.

  156. [190] Zajímavé dilema. Autor článku se vám doteď ještě sborově nezastyděl za druhou část svého článku[99]. To je ta část, kde píše:
     "…Mám rád humor Davida Grudla. Vtip, který jej pasoval do role největšího prasete českého internetu, bych kdysi určitě s chutí vyprávěl na potkání."

    Osobně ho tedy v kontextu diskuze vidím na schvalovače. Tak co teď. Riskovat nepřízeň notně podebraného dvorního komentátora, nebo se popřít a mazat od rána do večera. No nechtěl bych být v jeho kůži. 

    Pro pořádek a aby bylo konečně jasno dodávám, že vtip mi nepřijde vtipný a ani v dobách "kdysi" bych neuvažoval o jeho vyprávění na potkání. 

  157. Laco! Ty vole!

    Hej to není sranda, on se fakt zlobí! On se na tebe voe fakt zlobí!

  158. ZOBÁCIGTI, již jsem přiznal, že jsem téma nezvládl. Neměl jsem o tom vůbec psát, a když, tak mnohem razantněji, s menším důrazem na formu. Ale znovu opakuji, že mazat nic nebudu, stejně jako nehodlám u svých článků zakazovat komentáře. Vždyť prostřednictvím této diskuse se řada lidí odkopala (scházel tu jen pan Malý, ale ten se projevil v předmětné souvislosti jinde) a prozradila o sobě věci, které bych se jinak nedozvěděl.

    Matesolo, za druhý odstavec se omlouvat nemusím. Je totiž pravdou, že jsem bohužel měl ve svém životě období, kdy jsem byl mladým nezkušeným zobákem, který si odvahu do života dodával zkoušením, co ten svět vydrží. Druhou polovinou článku jsem tak chtěl dát Davidovi naději, že z toho také možná vyroste.

  159. to MaSkTěžko říct, jestli je mojí chybou, že jsem událost nesledoval, ale netušil jsem, že při ní zemřelo dítě.

    Nicméně když jsem se k tomu vrátil zpětně potvrdím, že to byl do jistý míry úlet taky. Oba ale víme, že to Laco myslel jinak. Laco vyjádřil pocity lidí, kteří si prostě museli zákonitě oddechnout po dlouhodobém usurpování agresory. Nemyslím si, že se té situaci vysmíval a v už žádném případě to nepojal tak, že by se vysmíval těm mrtvým lidem.

    Spíš se Tě teď musím zeptat já, proč si nereagoval(a) potom nějak důrazně ty, když si situaci sledoval(a)? Jistě nejen z mé neinformovanosti se následně diskuze točila ohledně pokut.

    P.Grudla a spol. jsem do nedávna neznal. Netušil, co vlastně vůbec napsal, stejně asi tak jako MOD., pokud by to tu Laco nevyvěsil. Když zapnu i-net objeví se mi prázdná stránka Googlu. Nesleduju např. Novu a to ani na filmy, neprahnu po bulváru. Ze zpráv si vybírám ty, které mají nějakou hodnotu. Jako lán přehlížím senzaceslibující nadpisy. Každopádně se člověk neubrání tomu,aby nějaký nadpis zahlédl a zabolelo ho, že se stalo něco odpornýho. Nechci se v tom zbytečně rejpat, protože mi každá takováhle bolest udělá na srdci šrám, kterej nejde vygumovat. jako člověk hořknu. Proč bych měl tedy patřit automaticky do pytle, který tady Progrundlovci nastavili? Nebo mám svou osobnost snížit k tomu abych byl stejně veselej jako výše uvedení hlupáci a vyrovnávat se snad tímhle způsobem sám se sebou?

    Základním morálním pravidlem pro mě je to, že bych svým chováním neměl druhýmu působit bolest. V životě se mi to nedaří. Kdo to má jinak ať hodí kamenem. Mám své chyby a jistě jich není málo. Každopádně do teď netuším, proč jsem tu byl spolu s GTI, TNT povýšen do role moralisty? Odsoudil jsem pouze hanedbost. Znovu opakuji, takovou, že každý normálně myslící člověk by vůbec nepřemýšlel na tím, že to někoho napadne bagatelizovat. Z mýho okolí by nenapadlo nikoho se k tomu postavit jako Progrudlovci. Jsem rád, že do něho patří i Laco.

    Závěrem. Ne, že bych to chtěl srovnávat, ale copak se čin Velíška dá pojmout jako že chtěl dělat machry před ženskou? Pomohl jí a kvůli ní umřel. Kolik lidí v týhle diskuzi najdeš, že by bylo schopných něco podobnýho udělat. Grudl…ten by na ně poslal svojí přítelkyni a nejspíš vy vtipně tvítoval. Ten uslintanej horolezec (hlavně tu nevykládej,jak si pomáhal kamarádovi, kterej si při výstupu zlomil nohu)? eLKA…chachacha? O dlaších vlezdoprdelkách nemluvím. V tom je ten princip celýho problému. Pár blbečků si myslím, že je podle jejich vzorce chování všem všechno jedno ať se děje, co se děje. A s tím bytostně nesouhlasím.

    PS: Pokud má někdo problém s mým vyjařováním, tak kvůli jeho "jinému" pohleduna svět, případně poruše osobnosti ho měnit nehodlám.

  160. LACO[194] Nemusíš se omlouvat vůbec za nic a stejně se hned v druhé větě omlouváš 🙂
    No nejsem to já, koho si zklamal a u koho sis to rozlil, kdo čeká…Laco, ČEKÁ!

    No nic, proč straším tady a nejsem například u pana Malého? On to téma jednoduše zvládl a diskuze podle toho vypadá. Tečka.
    Zato zde jsem jak na návštěvě "U internetového Tygra." V hospodě, která funguje už tak dlouho, že šéf nepoznal, že už není šéf, ale jen obyčejný výčepák. Že se mu štamgasti vymkli z rukou, uráží nové hosty a vlastně přebrali vedení hospody za něj. On to nejen nepoznal, ale ještě se mu to zřejmě líbí a celkem i tak nějak vyhovuje.
    Takovým smutným, zlým "Hrabalem" zdejšího Tygra je samozřejmě ON, se svým profesionálně zvládnutým stylem komunikace OTEC. Tu blahoskloně chválící, tu zklamávaný, ale vždy přísný, spravedlivý, trestající… Za to se mu dostalo i TOP 3 jeho komentářových pábení. Když dojde na knihy (u Hegerky z pytlíku) všichni uctivě mlčí a jsou rádi, že to nejsou oni, kdo zklamali. A tak bych mohl asi pokračovat, ale ještě jsem nenakoukl do všech salónků a neochutnal všechny nabízené rolky se šlehačkou.
    No prostě super zajímavá figurka, kterou bylo možno nalézt jen zde, u hostinského Bezkulčáka 🙂
    Přišel jsem sem bez velkých očekávání na teplé točené (nešťastná Davidova Anička), ale dostal jsem tankovou Plzeň té nejvyšší kvality!

    Jsem zde na návštěvě jako host a užívám si to.

  161. LACOTohle beru. Napsat jsem ti to musel, neb tak nějak vnitřně a automaticky mi to všechno co su tu děje k tobě nějak moc zrovna nešlo. Jsem u tebe zvyklý na jiné postojové výšiny. Koneckonců ten lidský dobytek, co se tu zjevil, ten sem přece vůbec nepatří.

    Napiš už konečně novej klasickej "lacovskej" článek, lůza odpadne a navrátí se tu tu zase k normálu. Má to tak být. Musí to tak být…

  162. Já Ti Laco naopak děkuju za ten " nedostatek autocenzury", já tenhle článek považuju za velmi dobrý, a vůbec si nemyslím, žes "téma" uchopil špatně nebo nesprávně, naopak!

  163. HOSPODA NA MÝTINCEMatesolo, dobrý příměr s hospodou [197], pobavilo.

    Opravdu, je to tak. Postavil jsem si před sedmi lety blog. Psal jsem zpočátku především o internetových novinkách, ale začali mi sem chodit lidi. Když jsem pak začal psát spíše o životě, ubylo jich. Dnes sem chodí tak stovka štamgastů. Jednou za čas vydrhnu stůl, hodím do placu téma a poveselíme se. Teď jsem ale jedním neuváženým výstřelem sestřelil neřiditelnou vzducholoď pašeráků z Lupy. Najednou byla plná hospoda lidí, nejsem na takový provoz zvyklý, mám jen jedny ruce.

    Přesto jsme se stihli pobavit. Tentokrát ale do pláče. Nejsem ani tak smutný z Davida nebo Matesoly, to jsou jen takoví kucí, ti neublíží, jen si hrajou. Ale kdo mě skutečně zklamal, to je zbabělec ostravský, z toho jde opravdu strach.

    Takové lidi mám chuť poslat do… města. Pro šafrán a trochu toho zázvoru.

  164. MAMKA S TAŤKOU[200] Mod., díky, ale pozor! Tvůj styl komunikace by mohl být označen jako MATKA. Což by Tě, vzhledem k mému věku, asi nepotěšilo.

  165. Ale Laco notak:-)dobře víš, že zrovna já si tak z různých označování něco dělám:-)), krom toho, kdybych byla Tvoje MATKA, byla bych docela spokojená MATKA ;o)

  166. BABIČKA?No, tady je přesně vidět, že bez holek to prostě v životě nejde. Bravo Modona 😉

  167. GTINIKDO mi nesmí říkat "babičko", když tak "bábo":-))
    Mimochodem, nevíte někdo o někom, kdo by chtěl vstupenku na 15.4. na Waterse?, jedna mi nadbyde, protože synov budou dělat 8. novou nohu:-/

  168. MODONONemístně vtipkuju… 🙂

    Watters bude určitě skvostnej, noha nenoha, syna musíš vzít sebou…

  169. to TomikZkusim strucne. Urcite vim, ze jsem tenkrat zareagovat chtel, proc jsem to neudelal, dnes uz rict nedokazu. Mozna jsem byl nakonec rad, ze se diskuze ubirala jinam driv, nez jsem reakci dokazal zformulovat. Mozna jsem si nakonec rekl, ze pro jednou ten flek na ubruse prehlidnu, protoze se to zde obvykle nestava a tak budu verit, ze zdejsi hostinsky ([201]) prece neni cune. Uz nevim. Asi jsem se mel ozvat hned nebo vubec…
    Ten dotaz [133] jsem smeroval mj. na tebe, protoze jsem si pamatoval, ze z tvych nazoru v tehdejsi diskuzi jsem nemel dobry pocit. Kdyz jsem to s odstupem znovu procital, musim se ti omluvit, byl tam i tezsi kalibr. GTI jsem do toho tahal nepravem, te lonske diskuze se vubec neucastnil (pardon).

    Hezky vikend vsem.

  170. OSTRAVAK POD LUPOU[208] GTI, Lupa.cz byl kdysi nejprestižnější server o českém internetu. Dnes je to magazín pro ředitele všech těch internetů. V jednom ze svých článků v tomto týdnu se Martin Malý (Arthur Dent) o můj předmětný článek ve svém textu nepřímo otřel, v jiném článku šéfredaktor Lupy Patrick Zandl dokonce odkázal na tuto diskusi jako příklad debaty o (ne)vhodnosti "vtipu" Davida Grudla. Proto se návštěvnost mého blogu v těchto dnech ztrojnásobila a dorazila sem spousta internetových exotů.

    Zbabělým Ostravákem jsem myslel eLKu, který měl nejdříve tu drzost svůj cynický článek zkopírovat sem do diskuse, pak mě nazval kokotem, za což se mi později omluvil, že tím nemyslel mě, že by si ke mně nic takového nedovolil. Mezitím však na jeho Twitteru http://twitter.com/#!/elka_cz neustával tok jeho ironických poznámek o mém blogu (fekální, Laco se pokálel…), který vyvrcholil tweetem, kde si na mě zbaběle povolal své "kamarády": Jak se zobák stal dospělým http://is.gd/l4qZvE Máme co dělat, hoši (@matesola, @DavidGrudl). No to mi poser vulvu, to už je fakt moc…

    Už jen kvůli zjištění, jaký je eLKa srab, pro mě diskuse měla smysl.

  171. OSTRAVSKÁ KLOBÁSAElko-ndor de dement, tomu jsem tu napsal, že hovno smrdí od hlavy, a vidím, že jsem to trefil přesně.

    Děkuju za informaci o té Lupě. Podívám se, jestli tam vůbec umí někdo celou abecedu. Jen pro upřesnění, ten Dent, to je ten jak si to rozdával na svém blogu s tím bývalým obrýleným spolužákem v tesilkách?

  172. MODPokud by Ti ten lístek přeci jen zbyl, rád bych si ho od tebe koupil. To "jááá" jsem psal včera večer s malou na pohotovosti, víc jsem nezvládl 😉

  173. to MaSKPro mě je tohle poučení, že pást zde věty pouze heslovitě bez souvislostí může být hodně hodně nebezpečné.

    Každopádně jsem pochopil, že ze mě nemáš dobrý pocit. Ale není to úplně nejhorší, protože se najdou horší. To pro mě není povzbudivý, ale budu se snažit být lepší.

    Tebe bych naopak MaSKu požádal, že pokud máš pocit, že něčemu nerozumíš, tak se raději zeptej. Jsem hrubýho zrna, ale nemyslím si, že bychom si to nevysvětlili.

    Je těžký si blogovat-dopisovat bez přímého osobního kontaktu v reálu. Tím nikoho nevyzívám! Jen si myslím, že je rozdíl, když se bavím s někým, kdo mě zná a nemusím mu všechno vysvětlovat, protože pod heslem tuší a tím, když si někdo přečte pouze odstavec. Proto i-net pro mě nikdy nemůže být alternativa k reálným vztahům. na druhou stranu i přesto se to tu dost osobnostně vyjasnilo….

    Děkuju títmo všem, kteří myšlenku o zvrácenosti "vtipu" a lhostejnosti odsoudili.

  174. Tomíkuurčitě na Tebe tedy budu myslet, udělám Ti i slevu:-))ale teď vůbec nevím kolik stál, protože mám ty lístky od počátku loňského léta, podívám se až pojedu v úterý do Prahy, a pak se domluvíme co dál, jo?:-)

  175. WATERS SHOWMOD, ten lístek má pro mě nevýslovnou hodnotu. Čili mě klidně oškubej :-)))
    V tomto ohledu je mi Adama moc líto.

    Napiš mi, na čem mě hodláš kontaktovat (email, tlf, adresa..cokoliv) a kdy nebo jak si to předáme. Tuším, že nebydlíš daleko od mojí kanceláře vedle Albertova, takže by to neměl být problém.

    To GTO: GTI nechtěl jsem být neohleduplný. Pokud ho chceš ty, přenechám Ti ho. Jeden už mám, jdu ale sám a mám hned několik lidí, co by se mnou chtělo jít a stáli by o to. Pokud si ho vezmeš ty, budu jedině rád. S kým se o tu později podělím o ten zážitek víc než s tebou 😉

    …Nebo že by snad LACO???

  176. GTI promiňTo jsou furt ty moje překlepy. Kdybych jednou dělal jen jednu věc…..

    tak by to asi bylo stejný 😉

  177. SHOWTomiku děkuju za nabídku, ale nehodi se mi čas konání koncertu. Přečtu si pak zde tvé dojmy… na to se těším.

  178. TomíkuLaco nic, nevzal mě na U2, má ušrum!:-))
    Tuším , že nebydlím nikde vedle Albertova, ale nevadí, do 15. budu v Praze ještě nejmíň 2x, takže buď ti ho přivezu z Vršovic a nebo ti ho můžu poslat doporučeným dopisem, třeba do kanceláře vedle Albertova:-))
    Prostě mi zamejluj co se hodí a jak kde většinou jsi:-) – nika111@volny.cz

  179. 40 WATERSŮ[219] Ano, GTImu se čas koncertu skutečně nehodí. Přijal totiž pozvání na oslavu mých narozenin, které budu právě 15.04. slavit v jisté chomutovské restauraci.

    [221] TNT, dnes jsem neřešil, ale zítra si jako budíka nařídím raději něco jiného než iPhone.

  180. To je snad nějaká nemocnastavovat si oslavy narozenin na Waterse!
    Já jsem pozvaná na 15.4. na oslavu 60tin svého polootce,do jisté f-m restaurace, ale požádala sem o přeložení oslavy z důvodu watersení, tak uvidíme!

  181. 40-60 WMOD, to je fado-maso restaurace? Kde ji najdu? 😀

    Jinak GTI, na mě už to taky Laco zkoušel. Dal jsem přednost Watersovi. Utišil jsem ho se slovy, že není špatný bejt na světě druhej, když už je před tebou jen Waters 😉

  182. 0.VÝROČÍGTI, výročí má Roger Waters určitě 15.4 2011, protože mě poprvé potká. Každopádně narozeniny má 6. září 1943 (Great Bookham, Surrey, Anglie)

  183. Nojono co už, žetaky bych šla 15.4. na pivo, kdyby bylo vyprodáno a já neměla lístek.

  184. Pro otrlé čtenáře, kteří dočetli až sem a taky je uchvátil GTI, dva odkazy:

    Ten zmíněný článek o ubožákovi, co si to rozdával se spolužákem, bude nejspíš tento povedený kousek od Arthura Denta http://www.misantrop.info…kal.php

    S tím související diskuse: http://www.laco.cz…u-populace.php

    Překvapilo mě, že ji BRAVOLacoGTI vůbec zmiňuje, protože tam dostal řádně na hubu, ale došlo mi, že on to vlastně neví :-))

  185. (jen zamrzelo, že ty úžasné obraty jako prostituti svých dnů a gigolové svých myšlének jsou recykláty – ale kradu si a budu používat!)

  186. Heleďte Davide Grudle, tohle tady ale nebylo pojednání o GTI, až nějaké bude, prostě přijďte se svou dršťkou / pardon, to nemá být urážka, je to jen parafráze, prostě takový vtip:-)/, do mlýna:-)

  187. Souhlas, téma vyčerpánoDěkuju tímto všem, kteří myšlenku o zvrácenosti "vtipu" a lhostejnosti odsoudili.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *